Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Λίμνες > Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες)

Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 20-09-12, 09:20
Το avatar του χρήστη Πάνος
Πάνος Ο χρήστης Πάνος δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αλεξανδρούπολη
Προεπιλογή

ελα πατριδα!! νταουλια..γουλιανοι!!! τι μου θυμιζεις!!
απο την πολη σου ειμαι κι εγω...αν και εισαι πολυ νεος για να ξερεις την ταβερνα που υπηρχε στους Ψαθαδες..εκει λοιπον ειχε μικρες δεξαμενες τσιμεντενιες..και κρατουσε γουλιανους και αλλα ψαρια προς καταναλωση. εκει ειχα δει εναν γουλιανο πανω απο 60 κιλα...ισα που χωρουσε στη δεξαμενη κατα μηκος. ημουν στο δημοτικο αλλα θυμαμαι το θεαμα πολυ καλα.
που βρισκεται το ιχθυοτροφειο σας?? δεν ετυχε να το δω η να ακουσω κατι..
Παλιά 20-09-12, 09:46
Το avatar του χρήστη SOCRATIS
SOCRATIS Ο χρήστης SOCRATIS δεν είναι συνδεδεμένος
Goldfish Moderator

Περιοχή: ΒΕΡΟΙΑ
Προεπιλογή

Καλώς όρισες Κάσσανδρε.
Θα σου πρότεινα να κάνεις πρώτα μια έρευνα αγοράς και ζήτησης σχετικά με τα κόι
στην ελληνική αγορά,γιατί η δική μου εντύπωση που απεκόμισα από ημεδαπό εκτροφέα
κόι ,ήταν δυστυχώς αποκαρδιωτική(πολλά έξοδα ,εξευτελιστικές τιμές).

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-09-12, 10:20
Kassandros Ο χρήστης Kassandros δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: didynoteixo
Προεπιλογή

Γουλιανός 60 κιλά είναι μεγάλος και έχει μήκος 2,20-2,30 μετρα (εξαρτάται από το ψάρι και τις συνθήκες που μεγάλωσε).

Όσο για το ιχθυοτροφείο δεν άκουσες τίποτα γιατί είναι λίγο απόμερο το μέρος και μονο εμείς πηγαίναμε εκεί και είναι εκεί σε ένα χωριο κοντά. Όπως καταλαβαίνεις δεν θέλω να αποκαλύψω την τοποθεσία, όχι ακόμα τουλάχιστον για προφανής λόγους αν και δεν υπάρχει και κάνα ψάρι μέσα. Εδώ νερό δεν έχουν πια οι δεξαμενές.

Γενικά εδώ πέρα με όλους αυτούς τους roma και τους εξυπνάκηδες που κοιτάνε να κλέψουν και να τα βρούν όλα έτοιμα πρέπει να είσαι λίγο προσεκτικός χωρίς παρεξηγήσει αλλα έχω δει να κάνουν πολλές ζημιες.

¶μα τελικά γίνει κάτι τέτοιο είτε για εκτροφή koi είτε για να το κάνω σαν χόμπι τότε εννοείτε ότι θα μπούν συστήματα ασφαλειας και κάμερες στο σημείο και μετά οποιος θέλει μπορεί να έρχεται να τα χαζεύει με την άδεια μου.
-------------------------
Σωκράτη έχεις δίκιο για αυτά που λες άλλο το θέμα είναι το έξεις.

Έχω δυο τεράστιες δεξαμενές τις οποιες έφτιαξε ο παππούς μου που ήταν χτίστης και πολύ καλός μάλιστα και έχω παροχή νερού που δεν μου κοστίζει καθόλου. Με λίγα λόγια έχω τον χορό και το νερό εντελώς έτοιμα και τζάμπα που είναι τα πιο βασικά και με γλιτώνουν από τεραστια έξοδα.

Από εκεί και πέρα ναι δεν λέω θα έχω έξοδα για εξοπλισμούς και τέτοια αλλα το κόστος για το όλο ενχιριμα με αυτά που έχω ήδη έχει ήδη πέσει κατακόρυφα.

Ακόμα και σαν χόμπι να το κάνω μπορώ να πάω να καθαρίσω το ιχθυοτροφείο και τις δεξαμενές και από εκεί και πέρα βάζω τα ψαρια μέσα και μεγαλώνουν μονα τους τρώγοντας ότι μεγαλώνει μέσα στο ιχθυοτροφείο όπως έκαναν και οι κυπρίνοι μας και δεν είχαν κανένα πρόβλημα ανάπτυξης.

Σαν επιχειρήσει εννοείτε πρέπει να κανεις μια ερευνα αγοράς και όχι μονο στην ελλάδα αλλα να βρείς και πελάτες ειδικά στο εξωτερικό.

Έχω κοντινούς συγγενείς οι οποιοι έχουν σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων και έχουν και οι ίδιοι επιχειρήσεις και μπορούν να με βοηθήσουν πολύ με αυτά όπως και ο πατέρας μου που είναι πολύ καλός στα οικονομικά θέματα μιας επιχείρησης. Από την άλλην εγώ θα σπουδάσω πληροφορική και ηλεκτρονικά συστήματα οποτε ότι χρειαστεί μπορώ να το φτιάξω και ο ίδιος με πολύ χαμηλό κόστος.

Όπως καταλαβαίνεις με την οικονομική κρίση τώρα όλες τις δουλειές τις κάνουμε μονοι μας μιας και "πιάνουν" τα χερια μας και το κόστος πέφτει ακόμα πιο πολύ.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Kassandros : 20-09-12 στις 10:20 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-09-12, 11:45
Junior Member

Προεπιλογή

Διαβάζοντας το forum και τα διαφορα προβλήματα που είχαν κάποιοι με τα koi τους κάποια στιγμή έπεσα πάνω σε ένα θέμα που έλεγε για μολυσμένο νερό με πολλά "βαρεα" μέταλλα. Εδώ και εμείς έχουμε γεώτρηση όπως είπα και σε πιο πάνω post.

Υπάρχει περίπτωση για μόλυνση του νερού???

Να πω ότι αυτά τα 20 και χρονια , ποτε δεν πέθανε κανένα ψάρι από όλα αυτά που είχαμε μέσα αλλα εμείς είχαμε πολλά ήδη, υπήρχαν πολλά χόρτα και λάσπη και διάφοροι άλλοι μικροοργανισμοί και τα λίτρα είναι τεραστια ποσότητα σαν προσομοίωση του κανονικού τους περιβάλλον περιπου.

Μήπως αυτό έπαιξε βασικό ρολο στο να μην πάθουν τίποτα τα ψαρια???
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-09-12, 16:41
Andros Ο χρήστης Andros δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Tseri, Nicosia
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Andros
Προεπιλογή

Μια αναλυση του νερου σε χημειο πριν κανεις οτιδηποτε ειναι απαραιτητη.....

Καποια πραγματα που ενδεχομενος να υπαρχουν στο νερο (ειδικα απο γεωτρηση) που επηρεαζουν την υγεια των ψαριων, σε υψηλα επιπεδα μπορουν να φερουν την καταστροφη!!

Ενταξει...το οτι 20 χρονια δεν ειχατε κανενα προβλημα μην το θεωρεις δεδομενο....

Οταν με το καλο αποφασισεις να αρχισεις ξανα τις εκτροφες καλο ειναι να γινει μια αναλυση του νερου γιατι ποτε δεν ξερεις....

ΕΝΑΣ ΑΝΟΗΤΟΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ...ΕΝΑΣ ΣΟΦΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ....

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Andros : 21-09-12 στις 17:12
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-09-12, 17:21
Junior Member

Προεπιλογή

Να ρωτήσω τότε.

Σε περίπτωση που το νερό έχει βαρέα μέταλλα υπάρχει κάποιος τρόπος μέσου φίλτρου η χλωρίου να καθαρίσει το νερό από αυτά???

Και κάτι άλλο που δεν ανέφερα είναι ότι στις άκρες τις κάθε δεξαμενής είχαμε πολλές καλαμιες. Οι καλαμιες είναι πολύ ανθεκτικό φυτό και είτε τις κόψεις είτε τις κάψεις κάθε χρόνο ξαναμεγαλώνουν και έχουν και τεράστιες ρίζες.

Αυτό που δεν είμαι σίγουρος είναι ότι άκουσα πως οι καλαμιές έχουν την ιδιότητα να δεσμεύουν κάποιες συγκεκριμένες τοξικές ουσίες και μάλιστα σε πολύ μεγάλο ποσοστό 90%-95%. Τώρα αν αληθεύει θα ήθελα να μου το πείτε.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-09-12, 19:52
Andros Ο χρήστης Andros δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Tseri, Nicosia
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Andros
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Kassandros Εμφάνιση μηνυμάτων
Να ρωτήσω τότε.

Σε περίπτωση που το νερό έχει βαρέα μέταλλα υπάρχει κάποιος τρόπος μέσου φίλτρου η χλωρίου να καθαρίσει το νερό από αυτά???

Και κάτι άλλο που δεν ανέφερα είναι ότι στις άκρες τις κάθε δεξαμενής είχαμε πολλές καλαμιες. Οι καλαμιες είναι πολύ ανθεκτικό φυτό και είτε τις κόψεις είτε τις κάψεις κάθε χρόνο ξαναμεγαλώνουν και έχουν και τεράστιες ρίζες.

Αυτό που δεν είμαι σίγουρος είναι ότι άκουσα πως οι καλαμιές έχουν την ιδιότητα να δεσμεύουν κάποιες συγκεκριμένες τοξικές ουσίες και μάλιστα σε πολύ μεγάλο ποσοστό 90%-95%. Τώρα αν αληθεύει θα ήθελα να μου το πείτε.
Κασανδρε, μην σε πιανει πανικος... Υποθετικα μιλαμε....

Ενδεχομενος το νερο σας να ειναι εξαιρετικο αλλα και το αντιθετο!
Γι'αυτο λεμε παντα οτι σε περιπτωσεις οπου το νερο που θα δουλεψουμε ειναι απο γεωτρησεις θα πρεπει πρωτα να το τσεκαρουμε!

Φιλτρα υπαρχουν! Αλλα ειμαι σιγουρος οτι δεν θες να μαθεις τις τιμες!!!
Υπαρχουν φιλτρα αποσιδηρωσης που χρησιμοποιουνται για την αφαιρεση βαρεων μεταλλων.

Και επειδη μαλλον το δικο μου θεμα διαβασες, τοτε οταν εγινε το κακο στη λιμνη μου εψαχνα να βρω φιλτρα γι'αυτην την δουλεια αλλα οταν ειδα τις τιμες εβαλα οπισθεν....
Ετσι πηγα στην φαινομενικα καλυτερη λυση που ηταν το νερο δικτυου.

Χαλκος
Καδμιο
Υδραργυρος
Αρσενιο
Και αρκετα αλλα που δεν θυμαμαι τωρα..... ηταν μερικα που βρεθηκαν μετα απο αναλυση του νερου με επιπεδα πολυ πανω απο τα ορια.

Οσον αφορα τις καλαμιες, σχεδον σε ολα τα φραγματα εδω στην Κυπρο ειναι γεματα με κυπρινους και φορτωμενα με καλαμιες Οι καλαμιες αποτελουν αναποσπαστο κοματι στους φυσικους υδροβιοτοπους
Κανουν εξαιρετικη δουλεια αλλα σχετικα με το αν δεσμευει τοξικες ουσιες και μαλιστα στο ποσοστο που αναφερεις....δεν γνωριζω αλλα μπορουμε να μαθουμε

ΕΝΑΣ ΑΝΟΗΤΟΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ...ΕΝΑΣ ΣΟΦΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-09-12, 20:43
Το avatar του χρήστη egeorgiou
egeorgiou Ο χρήστης egeorgiou δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Πετρούπολη
Προεπιλογή

Οξύρυγχος - αδερφέ ψάξτο λίγο.
Ιχθυοκαλλιέργεια κλπ
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές