|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Να ρωτήσω τότε.
Σε περίπτωση που το νερό έχει βαρέα μέταλλα υπάρχει κάποιος τρόπος μέσου φίλτρου η χλωρίου να καθαρίσει το νερό από αυτά??? Και κάτι άλλο που δεν ανέφερα είναι ότι στις άκρες τις κάθε δεξαμενής είχαμε πολλές καλαμιες. Οι καλαμιες είναι πολύ ανθεκτικό φυτό και είτε τις κόψεις είτε τις κάψεις κάθε χρόνο ξαναμεγαλώνουν και έχουν και τεράστιες ρίζες. Αυτό που δεν είμαι σίγουρος είναι ότι άκουσα πως οι καλαμιές έχουν την ιδιότητα να δεσμεύουν κάποιες συγκεκριμένες τοξικές ουσίες και μάλιστα σε πολύ μεγάλο ποσοστό 90%-95%. Τώρα αν αληθεύει θα ήθελα να μου το πείτε. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Ενδεχομενος το νερο σας να ειναι εξαιρετικο αλλα και το αντιθετο! Γι'αυτο λεμε παντα οτι σε περιπτωσεις οπου το νερο που θα δουλεψουμε ειναι απο γεωτρησεις θα πρεπει πρωτα να το τσεκαρουμε! Φιλτρα υπαρχουν! Αλλα ειμαι σιγουρος οτι δεν θες να μαθεις τις τιμες!!! Υπαρχουν φιλτρα αποσιδηρωσης που χρησιμοποιουνται για την αφαιρεση βαρεων μεταλλων. Και επειδη μαλλον το δικο μου θεμα διαβασες, τοτε οταν εγινε το κακο στη λιμνη μου εψαχνα να βρω φιλτρα γι'αυτην την δουλεια αλλα οταν ειδα τις τιμες εβαλα οπισθεν.... Ετσι πηγα στην φαινομενικα καλυτερη λυση που ηταν το νερο δικτυου. Χαλκος Καδμιο Υδραργυρος Αρσενιο Και αρκετα αλλα που δεν θυμαμαι τωρα..... ηταν μερικα που βρεθηκαν μετα απο αναλυση του νερου με επιπεδα πολυ πανω απο τα ορια. Οσον αφορα τις καλαμιες, σχεδον σε ολα τα φραγματα εδω στην Κυπρο ειναι γεματα με κυπρινους και φορτωμενα με καλαμιες ![]() ![]() Κανουν εξαιρετικη δουλεια αλλα σχετικα με το αν δεσμευει τοξικες ουσιες και μαλιστα στο ποσοστο που αναφερεις....δεν γνωριζω αλλα μπορουμε να μαθουμε ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Οξύρυγχος - αδερφέ ψάξτο λίγο.
Ιχθυοκαλλιέργεια κλπ |
|
||||
|
||||
![]()
το πιο απλο και σιγουρο ειναι να κανεις μια αναλυση του νερου σου σε ενα πιστοποιημενο εργαστηριο για να εισαι σιγουρος
|
|
|||
|
|||
![]()
tsag αυτό θα γίνει αν πάρω την απόφαση να αρχίσω το καθάρισμα του ιχθυοτροφείου.
egeorgiou να σου απαντήσω. Ξέρω πολύ καλά τον οξύρυγχο τι ψάρι είναι, τι συνήθειες έχει και γενικά πολλές λεπτομέρειες για αυτό μιας και το ψάχνω πολλά χρονια αφού μου αρέσει να διαβάζω για τέτοια ήδη. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει και θα σου πω τους λόγους. Καταρχήν υπάρχουν καμια 6-7 ήδη άμα δεν κάνω λάθος και από αυτά τα 3 είναι γνωστά για το χαβιάρι που κάνουν (το γνωστό μαύρο χαβιάρι). Ως ψάρι δεν λέω είναι ακριβό αλλα είναι πολύ ευάλωτο και θέλει πολύ χορό και έχει και πολλές απαίτησης. Έχω δει πολλά τοκιμαντερ που έχουν τραβηχτεί στην ρωσία να τα πιάνουν μέσα από λίμνες και ποταμούς. Σε ιχθυοτροφεία που ειδα κάνα 2-3 φορες πως τα μεγάλωναν και τι χορό τους παρείχαν μιλάμε για καμια σχέση με τις 2 δεξαμενές που έχω εγώ και προσωπικά πιστεύω ότι χρειάζονται πολύ παραπάνω χορό τον οποιο δεν έχω. Αν ποτε ασχολιόμουν με τέτοια θα ήθελα να ασχοληθώ με τα 3 αυτά ήδη που κάνουν αβγά γιατί είναι και τα 3 πιο μεγάλα και όταν μιλάμε για το είδος που το αποκαλούν μπελούγκα καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για ένα ψάρι που μετά από παρα πολλά χρονια ξεπερνά τον έναν τόνο σε βάρος οποτε το κομμάτι που βρίσκω ενδαφέρον εγώ σε αυτά τα ψαρια αυτομάτως αποκλείονται γεια προφανής λόγους. Οι κυπρίνοι είναι αλλιώς. Έχουν λιγότερες απαιτήσεις, μεγάλωσα με αυτά τα ψαρια και ξέρω πολλά παραπάνω για αυτά από ότι για τους οξύρυγχους και για αυτό τα βρίσκω τόσο πολύ ενδιαφέροντα. |
|
|||
|
|||
![]()
Να πω κάποια πράγματα ακόμα.
Την Κυριακή μιας και είχαμε πολλές δουλειές στο χωριο έμεινε λίγος χρόνος και πήγα και είδα το ιχθυοτροφείο από περιέργεια να δω σε τι κατάσταση είναι. Με λίγα λόγια είναι ακριβώς έτσι όπως το περίμενα. Μαύρο χαλι αφού κανεις δεν το έχει περιποιηθεί εδώ και 3-4 χρονια. Επειδή πήγα βιαστικά και δεν είχα πάρει κινητό να βγάλω μερικές φωτογραφίες αλλα ούτε μετρο είχα για να μετρήσω τις διάστασης του. Με το μάτι που το είδα κατάλαβα ότι έχω κάνει μερικά λάθη στις διαστάσεις και αυτά που θα σας πω πάλι δεν είναι σίγουρα. Περίμετρος τις κάθε δεξαμενής είναι λίγο δύσκολο να είναι 5 μετρα μονο έτσι όπως το ειδα. Πρέπει να είναι περίπου 7,5 με 10 μετρα. Το μήκος είναι κάπου πάνω από τα 20 μετρα, πολύ πιθανό κοντά στα 25 μετρα περίπου. Όσο για το βάθος η μια δεξαμενή φαίνεται να έχει 2 με 2,2 μετρα βάθος σταθερά σε όλα τα σημεία τις ενώ η άλλη η οποια είναι λίγο κατηφορική πρέπει να αρχίζει από 1,8 μετρα βάθος και να φτάνει πάνω από 2,5 μετρα βάθος. Επίσης να διορθώσω μια πατάτα που είπα. Εγώ έχω να πάω στο ιχθυοτροφείο από τότε που ήμουν 10-11 χρονων μιας και τότε μετακομίσαμε και άρχισε και το γυμνάσιο. Από μικρός ήξερα ότι οι κυπρίνοι έχουν ανάγκη να βρίσκονται σε λασπώδες έδαφος και έτσι ήταν το ιχθυοτροφείο του παππου μου όπως το θυμάμαι αλλα ταυτόχρονα πίστευα ότι πρώτα είχε ρίξει τσιμέντο και μετά είχε βάλει μέσα επίτηδες χώμα για να έχουν μια σωστή προσομοίωση του φυσικού τους περιβάλλοντος τα ψαρια, όμως έκανα λάθος. Ο παππούς μου ποτε δεν είχε ρίξει μέσα τσιμέντο (να η πατάτα). Τώρα θα μου πείτε καλά και που πήγαινε όλο αυτό το νερό χωρίς στεγανότητα αλλα πολύ απλά το χώμα ρούφηξε όσο μπορούσε να ρουφήξει και αυτό ήταν. Αποσο ξέρω πήγαινε και έριχνε νέο νερό στις δεξαμενές 1 με 2 φορες την εβδομάδα και ποτε δεν υπήρχε πρόβλημα στεγανότητας και να χάνει πολύ νερό αλλα ούτε πρόβλημα μεγάλης εξάτμισης λόγο τις μεγάλης επιφανειας που είχαμε. Με λίγα λόγια η δεξαμενές είναι σαν τις τεχνίτες λίμνες που έχουν στις φάρμες koi στην ιαπωνία μονο που σε σύγκριση με εκείνες είναι πιο μικρές. Βαιβέα έτσι εξηγείται και γιατί οι κυπρίνοι μας μεγάλωναν τόσο πολύ γρήγορα που ξεπερνούσαν ακόμα και τον ρυθμό ανάπτυξης τον κυπρίνων που ζούσαν στον εβρo. Με τόση λάπση από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο είχαν άφθονη τροφή σε πρωτεΐνη όπως γυρίνους,γόνους άλλων ψαριών,πολλά ήδη υδροβιων σκαθαριών, προνύμφες κουνουπιών και λιβελουλων και ένα είδος αρθροπόδου που στην ουσία είναι μικρές γαρίδες. Επίσης μεγάλωναν και διαφορα χόρτα τα οποια έτρωγαν παρα πολύ και για αυτό θυμάμαι ότι τα ταΐζαμε πολύ σπανια τα ψαρια αφού είχαν από μονα τους επαρκές τροφή όλον τον χρόνο. Τώρα το ότι δεν υπάρχει τσιμέντο μέσα στις δεξαμενές αυτό είναι πολύ καλο άμα θελήσω να βάλω μέσα κυπρίνους μιας και θα βοηθήσει πολύ στην ανάπτυξη τους και λογικά το ίδιο θα γίνει και με τα koi αλλα μήπως υπάρξει κάποιο πρόβλημα??? Δηλαδή εκτος από το θέμα να είναι καθαρό το νερό από λάσπες για να μπορούμε να χαζεύουμε τα koi και να τα χαιρόμαστε θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα στην υγεία τους??? ¶νδρο εσύ που παίξεις απάντησε μου σε αυτά και αν πραγατι υπάρχει πρόβλημα τι μπορώ να κάνω??? Δηλαδή μπορώ να στρώσω κάποιο είδος liner αφού καθαρίσω τον πυθμένα από όλες τις κοφτερές εξοχες που μπορεί να έχει??? |
|
|||
|
|||
![]()
Μας μπερδεψες τωρα Κασανδρε!!
![]() Δηλαδη για να καταλαβω, στις δεξαμενες δεν υπαρχει καθολου μπετον? Περιμετρικα δεν υπαρχουν τειχη απο μπετον?? Mud ponds εχετε?? ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πάχος του γυαλιού για σπιτικές δεξαμενές | panos1gr | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 4 | 12-01-12 21:39 |