|
|
|||
|
|||
![]()
Περίπου ένα εξάμηνο, κι αν δεν έχει τελειώσει την πετάω και παίρνω άλλη. Είναι πολύ μεγάλο διάστημα οι 6 μήνες; Υποτίθεται βέβαια ότι το προϊόν λήγει πολύ αργότερα, και κάθε φορά το κλείνω πολύ καλά με το καπάκι του για να μη μπαγιατεύει.
Φωτό θα ανεβάσω από Δευτέρα, μιας κ είμαι εκτός σπιτιού.. Όταν λες γύρω από το χώρο του ενυδρείου, τι εννοείς; Στο σαλόνι τα έχω, κοντά σε παράθυρο αλλά όχι με άμεσο ηλιακό φως (ηλιαχτιδες) πάνω στο ενυδρείο, σε γωνία του δωματίου δίπλα σε καναπέ. Έχει λες να κάνει με το φως ο νανισμός των πάντων μες στο ενυδρείο μου; Εν τω μεταξύ, μεσολάβησε και μια μετακόμιση τον Μάιο (και στο νέο μου σπίτι όμως, με αντίστοιχες συνθήκες δωματίου και φωτισμού κτλ δεν είδα καμία διαφορά). |
|
||||
|
||||
![]()
αν ηταν μονο τα ψαρια θα ελεγα να ανανεωσεις λιγο τα αιμματα μηπως και εφτασε σε ασχημο εκφυλισμο το γονιδιο απο τις αλλεπαλληλες αιμομιξιες, αλλα το να εχουν προβλημα και τα apple snail ειναι λιγο κουφο...
Απο ασβεστιο τι παιζει? (το ΚΗ ειναι μια ενδειξη) αλλα και παλι οι γαριδες λες ειναι οκ... Συμπληρωσε καλυτερα τη φορμα ασθενειων που προτεινε ο Σπυρος οσο πιο αναλυτικα γινεται
|
||||
|
||||
![]()
ΟΚ με τις τροφες.
Απλα ρωταω γιατι οι βιταμινες χανονται οταν παλιωνουν οι τροφες και αν δεν υπαρχει και φως δεν "δουλευουν" οι περισσοτερες βιταμινες. Δεν ξερω αν εφτανε το φως και η ποιοτητα του φωτος για να δουλεψουν οι βιταμινες. Μετα εχουμε την ποιοτητα του νερου (απαραιτητα ιχνοστοιχεια και μεταλλα - ασβεστιο κλπ) οπως και την καθαροτητα (πχ τα πολλα νιτρικα ειναι φρενο στην αναπτυξη) και το διαθεσιμο χωρο για να αναπυχθει ενας οργανισμος. Φυσικα πρωταρχικο ρολο παιζει και η γεννετικη (αλλα δυσκολο να ετυχε να ειχαν ολα τα ειδη γεννετικο προβλημα)
|
||||
|
||||
![]()
Τα μικρά σαλιγκάρια είναι σίγουρα apple,θέλω να πω είδες τσαμπί και όλα τα σχετικά, ή είναι λαθρεπιβάτες;
|
||||
|
||||
![]()
μηπως εχετε προβλημα με τα ματια σας ρε παιδια?
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Tη φόρμα θα τη συμπληρώσω επίσης από Δευτέρα που θα κάνω τις μετρήσεις...
Όσο για το χώρο που είναι διαθέσιμος για να αναπτυχθούν τα ψάρια, μην τρελαθούμε! ![]() Και όσο για το αν δε βλέπουμε καλά, δε φαντάζεσαι πόσες ώρες έχω περάσει να χαζεύω το ενυδρείο τρίβοντας τα μάτια μου μπας και κάνω λάθος ![]() Ανυπομονούσα να δω τις χρωματιστές μεγάλες ουρές των ψαριών μου, που είναι βασικός λόγος που μου αρέσει αυτό το είδος, αλλά δεν χάρηκα ούτε μια. ![]() Για τα σαλιγκάρια, δεν ξέρω τι εννοούμε τσαμπί. Η κοπέλα που μας χάρισε τα ψαράκια (είχα δει το ενυδρείο της, ολοζώντανο, μια χαρά) μας έδωσε και μερικές ενήλικες και μωρά γαρίδες, και περίπου 5-6 σαλιγκάρια applesnails. Μόνο αυτά τα είδη μπήκαν στο ενυδρείο, δεν υπήρχε τίποτα άλλο. Κάποια στιγμή είδα τα μωρά σαλιγκαρια και χάρηκα (δεν τα είδα ως αυγά σε τσαμπί αν αυτό εννοείς, αλλά ως νεογέννητα στα τζάμια, στο φίλτρο, στα διακοσμητικά..)! Και απλώς περιμένω ακόμη να μεγαλώσουν. Ειλικρινά σας μιλάω, έμειναν έτσι ένα χρόνο ![]() Θα σας δώσω λεπτομέρειες με τις μετρήσεις, να μου πείτε. Στάνταρ πάει κάτι τέτοιο αρκετά εως πολύ στραβά, δε γίνεται. ------------------------- Α, 4-5 φορές μεσα σε ένα έτος έχω βάλει εκείνα τα μπλοκ των διακοπών γιατί δεν υπήρχε κάποιος να ταϊζει. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο στην ανάπτυξη των γαρίδων και τι ακριβώς έχουν μέσα αυτά τα κυβάκια, αλλά όταν βάζω ένα μέσα γινεται της τρελής από γαρίδες. Περνάνε ατελείωτες ώρες εκεί πάνω τρώγοντας. Μπορεί λοιπόν να παίρνουν αρκετό ασβέστιο από εκεί και να αναπτύσσονται πιο σωστά. Για τα ψάρια, ακόμη δεν έχω καταλάβει πώς καταφέρνουν και τρέφονται από αυτό το πράγμα. Πάντως έλεγα μήπως ξέρετε αν αυτό βοηθάει τις γαρίδες και τα πάνε μόνο αυτές καλά. Η συχνότητα είναι ένα κυβάκι ανά 2 μήνες περίπου, για ένα 4ήμερο κατά μέσο όρο. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη TinTin : 29-08-12 στις 15:29 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Τα σαλιγκάρια δεν ακούγονται για apple αν δεν είδες αυγά. Κάνουν 1,5-4 βδομάδες να εκολαυτούν, αποκλείεται να μην τα δεις. Μάλλον λαθρεπιβάτες είναι. Έχεις φυτά;
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ανεφερα απλα, διαφορους λογους που γνωριζω οτι μπορει να κανουν τα ψαρια να μην εχουν τη σωστη αναπτυξη
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πρόβλημα "μη κατάποσης" τροφής και όχι μόνο. | maneni | Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες | 14 | 25-02-12 17:00 |
O Raven "πρασινισε" και ο "θρονος" οπως και το gab κανει το γυρο του κοσμου!!! | Γιώργος Κ | Ιστοσελίδες στο Internet | 37 | 23-08-10 22:10 |