|
|
|||
|
|||
![]()
Tη φόρμα θα τη συμπληρώσω επίσης από Δευτέρα που θα κάνω τις μετρήσεις...
Όσο για το χώρο που είναι διαθέσιμος για να αναπτυχθούν τα ψάρια, μην τρελαθούμε! ![]() Και όσο για το αν δε βλέπουμε καλά, δε φαντάζεσαι πόσες ώρες έχω περάσει να χαζεύω το ενυδρείο τρίβοντας τα μάτια μου μπας και κάνω λάθος ![]() Ανυπομονούσα να δω τις χρωματιστές μεγάλες ουρές των ψαριών μου, που είναι βασικός λόγος που μου αρέσει αυτό το είδος, αλλά δεν χάρηκα ούτε μια. ![]() Για τα σαλιγκάρια, δεν ξέρω τι εννοούμε τσαμπί. Η κοπέλα που μας χάρισε τα ψαράκια (είχα δει το ενυδρείο της, ολοζώντανο, μια χαρά) μας έδωσε και μερικές ενήλικες και μωρά γαρίδες, και περίπου 5-6 σαλιγκάρια applesnails. Μόνο αυτά τα είδη μπήκαν στο ενυδρείο, δεν υπήρχε τίποτα άλλο. Κάποια στιγμή είδα τα μωρά σαλιγκαρια και χάρηκα (δεν τα είδα ως αυγά σε τσαμπί αν αυτό εννοείς, αλλά ως νεογέννητα στα τζάμια, στο φίλτρο, στα διακοσμητικά..)! Και απλώς περιμένω ακόμη να μεγαλώσουν. Ειλικρινά σας μιλάω, έμειναν έτσι ένα χρόνο ![]() Θα σας δώσω λεπτομέρειες με τις μετρήσεις, να μου πείτε. Στάνταρ πάει κάτι τέτοιο αρκετά εως πολύ στραβά, δε γίνεται. ------------------------- Α, 4-5 φορές μεσα σε ένα έτος έχω βάλει εκείνα τα μπλοκ των διακοπών γιατί δεν υπήρχε κάποιος να ταϊζει. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο στην ανάπτυξη των γαρίδων και τι ακριβώς έχουν μέσα αυτά τα κυβάκια, αλλά όταν βάζω ένα μέσα γινεται της τρελής από γαρίδες. Περνάνε ατελείωτες ώρες εκεί πάνω τρώγοντας. Μπορεί λοιπόν να παίρνουν αρκετό ασβέστιο από εκεί και να αναπτύσσονται πιο σωστά. Για τα ψάρια, ακόμη δεν έχω καταλάβει πώς καταφέρνουν και τρέφονται από αυτό το πράγμα. Πάντως έλεγα μήπως ξέρετε αν αυτό βοηθάει τις γαρίδες και τα πάνε μόνο αυτές καλά. Η συχνότητα είναι ένα κυβάκι ανά 2 μήνες περίπου, για ένα 4ήμερο κατά μέσο όρο. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη TinTin : 29-08-12 στις 15:29 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Τα σαλιγκάρια δεν ακούγονται για apple αν δεν είδες αυγά. Κάνουν 1,5-4 βδομάδες να εκολαυτούν, αποκλείεται να μην τα δεις. Μάλλον λαθρεπιβάτες είναι. Έχεις φυτά;
|
|
||||
|
||||
![]()
οκ, τα σαλιγκαρακια μαλλον δεν ειναι apple snail αλλα διαφοροι λαθρεπιβατες μικρου μεγεθους.
Τα ψαρια πιθανων να εχουν εκφυλισμενο γονιδιο, συμβαινει στα γκαπυ λογο επαναλαμβανομενων αιμμομιξιων, γι αυτο το λογο οσοι εχουν καθε τοσο κανουν ανταλλαγες. Τα "κυβακια διακοπων" δεν ξερω αν επιβαρυναν την κατασταση αλλα καλο ειναι να μη χρησιμοποιουνται τετοια πραγματα αμφιβολου ποιοτητας και προελευσης ΠΟΤΕ και για κανενα λογο. Αν ειναι να λειψεις 5-10-15 μερες δε θα παθουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ τιποτα να μεινουν αταιστα, και μπορει κατα καιρους να τους κανει και καλο κατι τετοιο. (στη φυση δεν τρωνε καθε μερα, εκτος απο τα φυτοφαγα ) Κανενα ψαρι δεν πεθανε απο ασιτεια, το αντιθετο εχει συμβει παμπολλες φορες Απο 20μερο και πανω ισως καλυτερα να μπαινουν ταιστρες με κανονικη τροφη και σωστα ελεγχομενη ημερισια δοση.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ανεφερα απλα, διαφορους λογους που γνωριζω οτι μπορει να κανουν τα ψαρια να μην εχουν τη σωστη αναπτυξη
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Μπορείτε να δείξετε μια φωτό πώς θα έμοιαζαν τα αυγά των apple? Όπως λέτε, πιθανότατα θα ήταν άκυρα σαλιγκάρια που η κοπέλα που μου τα έδωσε θα τα πέρασε κι αυτά για apple (τα ενήλικα πάντως που μου έδωσε και έχουν πλέον πεθάνει, ήταν σίγουρα apple).
Δεν ήξερα ότι είναι τόσο βλαβερά ή έστω αμφιλεγόμενα τα κυβάκια τροφής τύπου weekend, προτιμώ κι εγώ να τα αφήσω ατάιστα 1 βδομάδα παρά να κάνω κάποιο κακό. Αλλά επειδή είναι ουσιαστικά φτιαγμένα από γύψο, φαντάζομαι θα αύξησαν τα επίπεδα ασβεστίου κατά διαστήματα, άρα δε θα είναι η έλλειψη ασβεστίου το πρόβλημα... Ευχαριστώ πάντως! Ανυπομονώ να πάω για μετρήσεις, να δω τι παίζει και να ενημερώσω. Θα ήθελα να λυθεί το όποιο πρόβλημα πριν περάσουμε σε άλλο είδος, και πριν στήσουμε ενυδρείο για garra rufa που θέλουμε. |
|
||||
|
||||
![]()
Αυγα applesnail
![]() ![]() Νεογεννητα applesnail ![]() Μερικων μηνων applesnail ![]()
|
|||
|
|||
![]()
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
1. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΓΚΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 80 lt, Υ 40xΜ 60xΒ 35 2. ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 1,5 έτος 3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ (ΑΡΡΩΣΤΟΥ) ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ: 4. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 28 βαθμοί 5. ΨΑΡΙΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ): 6 γκάππυ, 3 cory albino, 4 tetra neon, μωρά γκάππυ 6. ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ): γαρίδες 7. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 8. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ: κάθε μήνα, το 1/3 του νερού περίπου 9. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΡΟΥ: αρχές Σεπτεμβρίου 10. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΑΪΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΗΣ: 1-2 φορές τη μέρα, sera guppy gran, JBL novo baby, Omega One Shrimp pellets (βυθιζόμενα) 11. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ 1. ΝΕΡΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: pH: 8 KH: GH: ΝΗ3 (αμμωνια): 0,3-0,5 (max) mg/lt ΝΟ2(νιτρώδη): <0,1 mg (σωστή τιμή) ΝΟ3(νιτρικά): 2. ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ: ναι ΣΤΙΚΣ: Ηλεκτρονική: ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ 1. ΨΑΡΙ(Α) ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ: νανισμός σε γκάππυ 2. ΔΕΡΜΑ: φυσιολογικό (χωρίς χρώματα- σκέτο γκρι) 3. ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΨΑΡΙΟΥ: φυσιολογική 4. ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ (πχ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΔΙΑΦΑΝΗ, ΧΡΩΜΑ): φυσιολογικά 5. ΑΝΑΠΝΟΗ (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Ή ΑΥΞΗΜΕΝΗ): φυσιολογική 6. ΤΡΕΦΕΤΑΙ? ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΕΞΗ? : ναι 7. ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: πριν 1(!) χρόνο 8. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: μόνο ένα από τα νανάκια γκάππυ ζει ακόμη |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα σας! Είπαμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας
![]() Πριν από 10 μέρες, έχοντας απομείνει με 2 νανάκια γκάππυ (μέγεθος εφήβου το ένα, μωρού το άλλο εδώ και 1 χρόνο) κάναμε μια καλή αλλαγή νερού (χωρίς να έχουν γίνει μετρήσεις του παλιού δυστυχώς), το αφήσαμε λίγες μέρες, και έπειτα πήραμε 4 γκάππυ για παρέα στο εναπομείναν νανάκι, και 3 cory albino. Όλα τα ψαράκια επιβιωσαν με τη "μετακόμιση", και έτσι μετά από 4-5 μέρες βάλαμε ακόμη 4 tetra neon. Συνολικά 12 ψαράκια. Οι 2 γκαππίνες από τις 3 ήταν έγκυες, και έτσι στις 11/9 είχαμε μια γέννα και σήμερα 18/9 τη δεύτερη. Α, βάλαμε και κερατόφυλλο μιας και διάβασα εδώ ότι είναι από τα πιο εύκολα φυτά και κάνουν και για κρυψώνα των μωρών. Στην πρώτη γέννα που δεν είχαμε το κερατόφυλλο, από τη γέννα σώθηκαν 10 μικρά (μερικά τα έτρωγε η άλλη γκαππίνα τη στιγμή που βγαίνανε από την κοιλιά, ήμουν μπροστά και είδα όλη τη φάση!). Τα ψάρεψα με το δίχτυ και τα έβαλα σε γεννήστρα, όπου τους έβαλα και λίγο από το φυτό. Σήμερα ψάρεψα και τα νέα μωρά (περίπου 20) και τα έβαλα και αυτά στη γεννήστρα. Τα ταϊζω με την ειδική τροφή 3-4 φορές τη μέρα από λίγο. Παραπάνω βλέπετε τις μετρήσεις που μόλις κάναμε. Πείτε μου σας παρακαλώ, επειδή οι γνώμες διίστανται, τι να κάνω με τα μωρά;; Επειδή είναι τα πρώτα μου, ήθελα να επιβιώσουν αρκετά (και μετά θα χαρίσω τα περισότερα) οπότε τα έβαλα στη γεννήστρα παρότι διάβασα πολλά αρνητικά σχόλια. Δε θέλω όμως να τα κρατήσω υπερβολικά εκεί μέσα. Πότε θα έχουν κατάλληλο μήκος για να τα βγάλω χωρίς να φαγωθούν από τα άλλα;; Σε πόσες μέρες; Τα νέον και τα κόρυ είναι πολύ ήσυχα, ούτε που ασχολούνται. Τα γκάππυ κυνηγούσαν πολύ τα μικρά, αλλιώς θα τα άφηνα έξω. Τι λέτε; Είναι εντάξει γενικώς το ενυδρείο; Πότε θα θεωρείται υπερφορτωμένο, ώστε να το προσέξω; Είναι οκ τα τρία αυτά κοπαδάκια, από πλευράς ειδών και αριθμού των μελών; Ευχαριστώ! ![]() (Υγ. πώς θα ανεβάσω φωτό να το δέιτε;!) ------------------------- Αν μπορείς εξήγησέ μου τι εννοείς για το καθένα από αυτά που χρωμάτισες! Ευχαριστώ ------------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη TinTin : 18-09-12 στις 16:23 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Κοκκινα
Δεν υπαρχει ελεγχος νιτρικων και τα νιτρικα ειναι σοβαρος παραγοντας μειωμενης αναπτυξης Οι αραιες αλλαγες νερου αυξανουν τα νιτρικα και γενικα το νερο ειναι "φτωχο" Αυτα ειναι μειον για ολα τα ειδη ψαριων Πρασινα Πιο συγκεκριμενα το αλκαλικο και σκληρο νερο δεν ειναι καλο για neon tetra
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πρόβλημα "μη κατάποσης" τροφής και όχι μόνο. | maneni | Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες | 14 | 25-02-12 17:00 |
O Raven "πρασινισε" και ο "θρονος" οπως και το gab κανει το γυρο του κοσμου!!! | Γιώργος Κ | Ιστοσελίδες στο Internet | 37 | 23-08-10 22:10 |