|
|
|||
|
|||
![]()
Μου φαινεται λιγακι περιεργο να εχω ανεβασμενη αμμωνια, γιατι και τις αλλαγες κανω τακτικα, και μετρησεις κανω και δεν ειδα κατι τετοιο. Εξαλλου απο την στιγμη που εχω νιτρικα και μαλιστα μαλλον ανεβασμενα, αυτο δεν εξασφαλιζει οτι και η αμμωνια θα ειναι σε χαμηλα επιπεδα; Μηπως ειναι αυτα υπευθυνα;
|
|
||||
|
||||
![]()
αφού έχεις νιτρικά, σημαίνει οτι έχει γίνει ο κύκλος... δε σημαίνει όμως οτι έχεις και όσα βακτηριδα χρειάζονται για να μετατρέψουν όλη την αμμωνία άμεσα..
άμα ριξω μισό κουτι τροφή μέσα, θα ανεβάσει αμμωνία, κι ας έχω στωμένο φίλτρο.. Αυτό που λέω είναι οτι μπορεί το φίλτρο σου να είναι ήδη ίσα ίσα, και όταν το καθαρίζεις κι όλας να μην επαρκέι..
|
|||
|
|||
![]()
Ο κυκλος εχει γινει σιγουρα και μαλιστα με παιδεψε πολυ, ειμαι και τελειως απειρος...Οταν λες βακτηριδια, εννοεις τα νιτρωδη; Γιατι αυτα τον τελευταιο καιρο νομιζω ειναι ανεβασμενα και κακως τα αμελησα.
Βεβεια τις μετρησεις τις κανω πριν καθαρισω το φιλτρο και οχι λιγο πιο μετα. Ηλπιζα οτι εστω κι αυτο το φιλτρακι θα μπορουσε να αντεξει αυτη την ιχθυοφορτωση |
|
||||
|
||||
![]()
Τα νιτρωδη ειναι κι αυτα ακρως τοξικα οπως (και η αμμωνια) και πρεπει να ειναι παντα μηδεν.
Το οτι δεν ειναι μηδεν σημαινει οτι κατι δεν παει καλα με τη βιολογια του φιλτρου και το φιλτρο δεν ειναι στρωμενο. Βακτηρια, εννοει τα νιτροποιητικα βακτηρια που μεταβολιζουν την αμμωνια σε νιτρωδη και τα νιτρωδη σε νιτρικα. Πρεπει να μελετησεις τον κυκλο του αζωτου. Ειναι πολυ απλος, ------------------------- Το ψαρι εχει τα συμπτωματα της δηλητηριασης απο νιτρωδη? Παράθεση:
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 23-08-12 στις 22:35 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Σορρυ βρε Σπυρο, για τα νιτρικα ηθελα να πω οχι τα νιτρωδη! Τα νιτρωδη μου ειναι ΣΙΓΟΥΡΑ 0, εκτος και αν το τεστ λεει...αρλουμπες. Τα νιτρικα μου εμφανιζονται ανεβασμενα, αλλα δεν μπορω με σιγουρια να πω ποσο μπορει να εχουν φτασει, καθως το τεστ της api που εχω, απο το 20 και πανω, εχει κατι αμυδρες παραλλαγες του κοκκινου χρωματος που ειναι σχεδον αδυνατο να πεις με σιγουρια αν ειναι 20 ή 40 ή 80... Ξερουμε μηπως τι επιπτωσεις μπορει να εχουν τα ανεβασμενα νιτρικα;
|
|
||||
|
||||
![]()
Ναι, ασχημες. Tα επιπλεον νιτρικα ειναι αιτια καρκινωματων, σε ψηλες συγκεντρωσεις τα συμπτωματα ειναι πιο αμεσα ορατα.....
SYMPTOMS Fish with nitrate poisoning will often appear very sluggish. Their gills will be opening and closing rapidly and they will often be found swimming at the surface of the tank ΅gaspingΆ for air. Occasionally you will be able to notice brown or yellowish discolorations of the gills. .Higher or prolonged exposure to high levels of nitrate will show signs of loss of appetite, fish resting on the bottom, a bent or curled positioning of the body, crooked spine, uncontrolled swimming or swimming in circles, spasms or twitching. Usually at this point the fish is unlikely to survive! Read more: http://gardenofeaden.blogspot.com/20...#ixzz24PPkuZUx
|
|||
|
|||
![]()
Χμμμ νομιζω οτι κι εμενα αυτα τα συμπτωματα εχει. Ειναι ληθαργικο (μου θυμιζει την 2η φωτο που εχει το λινκ που εβαλες που καθεται στην γωνια σχεδον διπλωμενο), καθεται συνεχεια στον πατο, παρατηρησα και οτι ανοιγοκλεινει το στομα του, οχι ομως οπως συνηθως κανουνε, αλλα σαν να σου...στελνει φιλια. Κι οταν προσπαθει να κολυμπησει, κι ενω ηδη εχει αρχισει και το κυνηγαει το αλλο, παρατηρω οτι σαν να γερνει αριστερα-δεξια το σωμα του, δεν εχει δηλ. σωστη πλευση. Ισως να τα ταιζα υπερβολικα, και σιγουρα δεν φροντισα να αλλαζω πιο συχνα το νερο, αφου ειχα δει οτι τα νιτρικα ειναι υψηλα (αν και επαναλαμβανω το τεστ της api σε μπερδευει με τα χρωματα του)
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
θηλυκό γκάπυ με παράξενη συμπεριφορά | stdev | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 17 | 19-10-09 17:36 |
Παράξενη συμπεριφορά clown-βοήθεια | sp67 | Ασθένειες - Θεραπείες θαλασσινού νερού | 12 | 25-06-09 17:50 |
Παράξενη συμπεριφορά Gourami - Αρρώστια???? | raklif | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 03-10-08 17:50 |
Παράξενη συμπεριφορά.... | pani | Γλυκό νερό - Γενικά | 12 | 29-09-06 23:08 |