|
|
|||
|
|||
![]()
Στεναχωρηθηκα πολυ σημερα με την ασχημη εξελιξη που ειχα.
Λεγοντας οτι ειναι ανθεκτικα, σαφως και δεν εννοω οτι μπορουμε και να τα υποβαλλουμε σε οποιεσδηποτε συνθηκες. Το 'παραξενο' ειναι οτι ως τωρα, δεν μου χε εμφανισει καποιο ασχημο σημαδι, κι αρχισα να ελπιζω οτι αφου ξεπερασε τις πρωτες δυσκολες μερες επιβιωσης θα ζουσε ικανοποιητικα. Ξαφνικα, πριν μια βδομαδα εκατσε στον πατο, κι εκει...εμεινε. Αν ειχε καει στις αρχες απο αμμωνια, χρειαστηκε 5-6 μηνες για να εκδηλωσει προβλημα; Αυτα που ζουνε σε γυαλες 1 και 2 χρονια, δεν εχουν ποτε εκτεθει σε αμμωνια; Ή οι συνθηκες που τα κρατουνε εκει ειναι τοσο ιδανικες; Εδω οι περισσοτεροι δεν ξερουν καν οτι πρεπει να βαζουν αντιχλωριο στο νερο... Το ολο σκεπτικο του ερχεται να συμπληρωσει, περα απο την συναισθηματικη φορτιση που εχω, το εξης ερωτημα: η οσο το δυνατον μακροχρονη επιβιωση τους ειναι τελικα ο κανονας ή η εξαιρεση...; |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αναλογα αυτα λοιπον εχουμε και τα αποτελεσματα, αμεσα ή μακροχρονα. Παράθεση:
Αν επιζησει ενα ψαρι απο εκθεση σε αμμωνια, δεν σημαινει οτι αυτο εγινε χωρις βλαβες. Μπορει λιγο να πειραχτηκαν τα νεφρα του (ή καποιο αλλο οργανο, ή ολα), οχι σε σημειο ομως που να πεθανει αμεσα, μπορει να εγιναν ομως σαν νεφρα 30 χρονων ψαριου. Ποσο να αντεξει? Τα ψαρια που ζουν 1-2 χρονια στις γυαλες αυτο παθαινουν. Γερνανε πριν την ωρα τους και πεθαινουν μονο 1-2 χρονων. Αντι 20-30-40, 44 το μεγιστο που εχει καταγραφει. 1-2 χρονων χρυσοψαρο ειναι σαν 3-5 χρονων ανθρωπος Πολλα ειναι τα ενα δυο χρονια που ζουν στη γυαλα? Σαν να υιοθετουμε ενα παιδακι και να ζει μεχρι 5 χρονων και να λεμε, μια χαρα εζησε.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Ενταξει δεν λεω οτι ειναι και 'λογικη' αυτη και ο καθενας νομιζω ειναι πως το 'βλεπει' τελικα. Σκεφτομαι τωρα τι να κανω με το ενα μικρο που μου απεμεινε. Ακομα εχω συγκεχυμενες σκεψεις. Να το αφησω εκει που ειναι; Να του παρω ενα καλυτερο 'σπιτακι' να μπορω κι εγω να το χαιρομαι πιο πολυ, με το ρισκο ομως να την 'κανει' κι αυτο αργα ή γρηγορα; Να παρω ενα πολυ μεγαλυτερο 'σπιτακι' με το σκεπτικο να βαλω ακομα ενα ή στο μελλον να εβαζα 2 funtail; θα δω...και ισως χρειαστω ξανα την βοηθεια του φορουμ |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ναι ΟΚ. Παράθεση:
Απο εκει και μετα οτι καλυτερο μπορεις να κανεις καντο. Σιγουρα το ψαρι θα εκτιμουσε μεγαλυτερο χωρο και μεγαλυτερη ομαδα ψαριων. Και εσυ θα το ευχαριστιόσουν περισσοτερο.
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
θηλυκό γκάπυ με παράξενη συμπεριφορά | stdev | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 17 | 19-10-09 17:36 |
Παράξενη συμπεριφορά clown-βοήθεια | sp67 | Ασθένειες - Θεραπείες θαλασσινού νερού | 12 | 25-06-09 17:50 |
Παράξενη συμπεριφορά Gourami - Αρρώστια???? | raklif | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 03-10-08 17:50 |
Παράξενη συμπεριφορά.... | pani | Γλυκό νερό - Γενικά | 12 | 29-09-06 23:08 |