|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Συμφωνώ σε όσα εχει πει παραπάνω ο Nick...
Στο εξωτερικό ειδικά δεν νοείται να εχεις αφρικανικές κιχλιδες(μιας κ με αυτές εχω ασχοληθεί κ γνωρίζω) και να μην ειναι wild..κυρίως για λόγους συμπεριφορών και χρωμάτων των ψαριών!! Ειναι όντως "κρίμα" να εχεις πάρει ένα ζωντανό απτό φυσικό του περιβάλλον και να το εχεις περιορίσει σε εναν συγκεκριμένο χώρο αλλα οπως και να το κανεις,για μένα,ειναι μεγάλη η "ευθύνη" να παρεχεις σε ένα τέτοιο ζωντανό οσο το δυνατό καλύτερες συνθήκες ζωής..και αυτο ειναι όλη η μαγεία και η ικανοποίηση όταν το δεις να ζει ευχάριστα και να συμπεριφέρεται οπως πρεπει.. |
|
|||
|
|||
![]()
καταρχην απο οπου και να ερχεται το ψαρι πρεπει να εχει τις καλυτερες συνθηκες. δε σημαινει οτι αν ειναι αναπαραγωγης ενυδρειου το βαζουμε οπου να ναι.
κατα δευτερον, δεν ειπα οτι το μαγαζι θα του το φερει αγριο ντε και καλα, αλλα ειπα οτι ο μεσος χομπυστας δεν ξερει και δεν τον νοιαζει απο που ειναι. προσωπικα θα προτιμουσα φυσικα αγρια αλλα μονο αν τα εχω πιασει εγω. Δε θα ζηταγα ποτε κατα παραγγελια απο πετ σοπ αγριο. Απο του χρονου Αμερικη κατι θα γινει! |
|
||||
|
||||
![]()
Ρε Βαγγελη για πεσ μου κι εμενα ποιο ειναι αυτο το πετσοπ που φερνει αγρια και οτι ζητησεις χωρις παραγγελιες (και παρακαλια και πιπ... εεε...οκ, παρακαλια) να μου φερει κι εμενα μια τετραδα betta unimaculata
![]() ααα... και να μου τα δωσει σε τιμη splender αναπαραγωγης, μην το ξεχναμε ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
οκ, για τελευταια φορα λοιπον, ο "μεσος χομπυστας" οπως τον λες ετσι κι αλλιως δεν εχει καμια πιθανοτητα να παρει wild και σε πολλα ειδη ουτε καν δευτερη η και τριτη αναπαραγωγη
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
ελα μην αναλωνεσαι εδω! ανοιξε καινουριο θεμα οπου ειπα τη γνωμη μου και πεταχτηκαν να μου την πουν επειδη ειμαι αρχαριος. σου κλεψανε τη δουλεια! αντε εμπα κι εσυ! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
οι χομπιστες που ασχολουνται χρονια και σοβαρα με καποιο ειδος ψαριου θα πανε σε f0 αγριο πιασμενο ή f1 γεννα του f0 δηλαδη. ο λογος ειναι τα αιματα των ψαριων αν ειναι διασταυρωση αδερφια με αδεφια συνεχεια ειναι πιο ευαλοτα σε ασθενειες... αυτο σημενει για τα αιματα των ψαριων,, συγουρα δεν συγκρινονται απο θεμα ομοφιας και χρωματων... ενας ακομη λογος ειναι πως αυτα που γινονται αναπαραγωγες υπαρχουν πολλα υβριδια... σκεψου πως καποιος εχει καψουρα με ενα ειδος ψαριου και οταν μεγαλωσει να δει πως ειναι υβριδιο.. οι τιμες ειναι πολυ πιο πανο αλλα οτι πληρωνεις περνεις...
700 λιτρα malawi http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=49108 700 λιτρα με φροντοζες blue zair moba http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=57957 η λίμνη μου! http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=49324 |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Παντως συμφωνω μαζι σας και εκανα το θεμα διοτι ειχα αποφασισει να φερω ενα νεο ειδος στην ελληνικη αγορα και βρηκα το ειδος που ηθελα με τρελα να το αποκτησω.και το ειδος ηταν το elassoma gilberti ή elassoma evergladei.....Το μελετησα για 2 περιπου μηνες(απαιτησεις,διατροφη,minimun λιτρα) και αποφασισα να το παρω....αλλα πριν προχωρησω σε αγορα αποφασισα να γραφτω στην nanfa που ασχολειται με native fish απο την φυση τους και τους ρωτησα αν ισχυουν ολα αυτα που γραφουν και μου απαντησαν οτι ανετα μπαινουν σε 20 λιτρα (καθαρα) 1 ζευγαρι ή ενα χαρεμι(1 α-2 θ)(αρκει να εχουν αυτα που θελουν ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
ενδιαφερον αυτο, δηλαδη τα ψαρια που εχουμε στο ενυδρειο μας και ζευγαρωνουν μεταξυ τους ειναι πολυ ευαλωτα σε ασθενειες λογω "αιμομιξιας"? ουτε που το φανταζομουν.
οσο για την αμερικη, ειναι νωρις ακομα. ας εγκατασταθω εκει και θα ερθει η ωρα να παω το χομπυ σε αλλο επιπεδο! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μετα το Σεπτεμβρη παντως (γιατι εχω μετακομιση) θα αρχισω να στηνω το σπιτακι τους, κι ελπιζω να βρω ψαρια Παράθεση:
πανεμορφο, χωρις να το γνωριζω καν το ψαρακι η μονη μου ενσταση ειναι τα 20 λιτρα (οκ νομιζω ειναι γνωστη η αποψη μου οτι κατω απο 50-60 λιτρα δε πρεπει να μπαινει τιποτα) οπως και να χει καλη επιτυχια και καλες αναπαραγωγες ![]() ------------------------- Παράθεση:
Γι αυτο καλο ειναι καπου καπου να γινεται και καμια ανταλλαγη οταν εχουμε ειδη που γενναναι συνεχεια για να ανανεωνονται τα αιμματα Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nick74 : 18-08-12 στις 17:17 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Για μενα υπαρχουν μονο 2 λογοι ο πρωτος ειναι τα φυσικα χρωματα του ειδους και οχι οτι να ναι (παραδειγμα οι δισκοι) και ο δευτερος αν σου αρεσει ενα ειδος ψαριου το οποιο δεν ειναι εμπορικο και αναγκαστικα πρεπει να κανεις αυτα που ειπε ο nick74 σε οποιον <<petshopa>> συν τα λεφτα που θα σκασεις αλλα η <<τρελλα>> πληρωνεται οποτε δεν εχει τιμη
![]() Τωρα με το κομματι των αγριων συμπεριφορων απλα γελαω απιστευτα γιατι οποιος πιστευει οτι θα δει κατι διαφορετικο, γνωμη μου παντα ειναι γελασμενος με το που μπει το ψαρι στο ενυδρειο αμεσα αντιλαμβανεται ποσο χωρο εχει και δεν ειναι τοσο χαζο να νομιζει οτι ειναι ακομη στον αμαζονιο πχ και θα του την πεσουν οι κορκοδειλοι. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αναπαραγωγη Apistogramma trifasciata wild caught... | Dimis | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 52 | 18-07-10 21:06 |
Apistogramma trifasciata wild caught... | Dimis | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής | 30 | 18-04-10 11:18 |
rio 125 fish only | mixalis | Fish Only | 7 | 22-11-08 15:38 |
Fish ID | Manos M. | Malawi | 2 | 08-02-05 20:10 |