Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Γλυκό νερό - Γενικά

Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες.

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
Παλιά 18-08-12, 16:51
Giannakis Ο χρήστης Giannakis δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: δραμα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Vangelis21 Εμφάνιση μηνυμάτων
καταρχην απο οπου και να ερχεται το ψαρι πρεπει να εχει τις καλυτερες συνθηκες. δε σημαινει οτι αν ειναι αναπαραγωγης ενυδρειου το βαζουμε οπου να ναι.

κατα δευτερον, δεν ειπα οτι το μαγαζι θα του το φερει αγριο ντε και καλα, αλλα ειπα οτι ο μεσος χομπυστας δεν ξερει και δεν τον νοιαζει απο που ειναι.

προσωπικα θα προτιμουσα φυσικα αγρια αλλα μονο αν τα εχω πιασει εγω. Δε θα ζηταγα ποτε κατα παραγγελια απο πετ σοπ αγριο.

Απο του χρονου Αμερικη κατι θα γινει!
Να σου πω οτι αν πας αμερικη και θες να εχεις ψαρια απο την φυση θα πρεπει να γραφτεις σε εναν συλλογο οπου ασχολειται με τετοια πραγματα(εγω λεω να πας στην nanfa)και να παρεις αδεια για να τα πιασεις και να τα βαλεις σε ενυδρειο....

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Nick74 Εμφάνιση μηνυμάτων
Ρε Βαγγελη για πεσ μου κι εμενα ποιο ειναι αυτο το πετσοπ που φερνει αγρια και οτι ζητησεις χωρις παραγγελιες (και παρακαλια και πιπ... εεε...οκ, παρακαλια) να μου φερει κι εμενα μια τετραδα betta unimaculata

ααα... και να μου τα δωσει σε τιμη splender αναπαραγωγης, μην το ξεχναμε γιατι ως "απλος χομπυστας" εγω απλα θελω κατι μονομαχακια κσι δε με νοιαζει απο που προερχονται
πολυ ωραιο το ειδος αυτο νικ απο ολα αυτα που κυκλοφορουν.....

Παντως συμφωνω μαζι σας και εκανα το θεμα διοτι ειχα αποφασισει να φερω ενα νεο ειδος στην ελληνικη αγορα και βρηκα το ειδος που ηθελα με τρελα να το αποκτησω.και το ειδος ηταν το elassoma gilberti ή elassoma evergladei.....Το μελετησα για 2 περιπου μηνες(απαιτησεις,διατροφη,minimun λιτρα) και αποφασισα να το παρω....αλλα πριν προχωρησω σε αγορα αποφασισα να γραφτω στην nanfa που ασχολειται με native fish απο την φυση τους και τους ρωτησα αν ισχυουν ολα αυτα που γραφουν και μου απαντησαν οτι ανετα μπαινουν σε 20 λιτρα (καθαρα) 1 ζευγαρι ή ενα χαρεμι(1 α-2 θ)(αρκει να εχουν αυτα που θελουνh,τροφες etc) και επισης μπορουσαν να μου στειλουν αν ηθελα αλλα το προβλημα ηταν το τελωνειο διοτι μια πηρε απο ενα ατομο στην ταιλανδη 1 ζευγαρι γκαπυ επιλεκτικης αναπαραγωγης αλλα το τελωνειο της ηρθε 120 δολλαρια!!Οποτε αρχισα να ψαχνω στην ελλαδα και βρηκα ενα μαγαζι στην θεσσ που μπορουσε να φερει τα evergladei αλλα απο τιμη και μεγεθος απογοητευτηκα 14 ευρω το ενα σε medium και εψαχνα να βρω αλλο ειδος μικρο μεχρι εως 3 εκ και αυτο που βρηκα απο το ιδιο μαγαζι ειναι τα dario dario εκτροφης......αλλα καμια σχεση τα dario dario με τα evergladei.......Εχω στην ακρη ενα 20λιτρο με 2 αμανο που περιμενει τα ψαρια κι 1,5 μηνα για να σκεφτω αν αξιζει ολο το επιχειρημα....Επισης τα evergladei ειναι μονο wild caught και δεν υπαρχουν ακομη εκτροφης(γι'αυτο το σκεφτομαι πολυ) και σιγα μην μου φερει μονο για μενα 1 ζευγαρι ο πετσοπας που τα βρηκε....Σκετη απογοητευση....
Απάντηση με παράθεση

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές