|
|
||||
|
||||
![]()
Ρε παιδιά, έχω αρχίσει να ξεπλένω τα χαλίκια. Έχω πλύνει λίγα χαλίκια με αρκετή ποσότητα νερού και συνεχίζει να βγάζει χώμα μετά από 15-20 ξεβγάλματα...
Τι γίνεται; Θα φύγει ποτέ ή θα βγαίνει συνέχεια; Μήπως είναι χρώμα αυτό; Το χαλίκι μου είναι το volcanit. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
εξαρταται ποσο βγαζει. να φυγει 100% δεν φευγει, απλα μολις μπει μεσα στο ενυδρειο με τη βοηθεια και του φιλτρου θα καθαρισει πιο πολυ απο οτι το βλεπεις στον κουβα. βεβαια δεν μπορω να ξερω και ποσο βγαζει ακομα |
|
||||
|
||||
![]()
καλα για να φτασεις να μη βγαζει καθολου και να ειναι εντελως διαφανο θα γερασεις κι ακομα θα ξεπλενεις
![]() Σε νεο στησιμο πιο σημαντικο θεωρω το βρασιμο (η τεσπα λιγο νερο απο βραστηρα) ωστε να μην εισαγουμε παθογονους οργανισμους στο ενυδρειο |
|
||||
|
||||
![]()
Εντάξει το πολύ φεύγει ρε παιδιά, νόμιζα ότι πρέπει να βγαίνει το νερό από κάτω πεντακάθαρο. Λίγη θολούρα βγαίνει και κάπως καφετί. Επειδή μου φαίνεται ότι πήρα πολύ χαλίκι, πόσα εκατοστά πρέπει να έχει ο βυθός; Το ενυδρείο μου είναι 80χ30χ40 96 λίτρα.
Επίσης μια ρίζα μεγάλη που έχω, να τη βάλω μέσα στο νερό καμιά μέρα να φύγουν οι βρωμιές; Να τη βράσω δε γίνεται, είναι τεράστια και δε χωράει σε κατσαρόλα... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
οχι κατω απο 5 cm.
Βρασιμο κανουμε σε δοσεις, μπορεις βεβαια να το βαλεις σε ενα κουβα και να ριξεις νερο απο βραστηρα. Γενικα ο βυθος καλο ειναι να ειναι στειρος οταν μπαινει |
|
||||
|
||||
![]()
Το Volcanit δεν είναι σκέτο χαλίκι, είναι ενισχυμένο με σίδηρο. Κάν' του μερικά πλυσίματα και βάλ' το μέσα και περίμενε να καθαρίσει το νερό με το φίλτρο.
Περίμενε και συμβουλές από αυτούς που το έχουν χρησιμοποιήσει αν θες.
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν παιδιά, προς το παρών έχω βάλει στο ενυδρείο όλο το χαλίκι, έχει βγει γύρω στα 6εκ. ύψος και τη ρίζα. Επειδή η ρίζα είναι μεγάλη, εμένα μου αρέσει έτσι όπως είναι διακοσμημένο μόνο με τη ρίζα. Εσείς προτείνετε να βάλω και καμία πέτρα μέσα ή μήπως θα είναι υπερβολή μετά;
Το επόμενο βήμα είναι να μετρήσω με τα τεστ νερού το νερό της βρύσης και το νερό της Α.Ο. για να δω τι αντιστοιχία να βάλω μέσα. Τι πρέπει να μετρήσω; PH, GH, KH; Το PH άντε το μετράω γιατί έχει κλίμακα να συγκρίνω, τη σκληρότητα του νερού πως θα τη μετρήσω ακριβώς; ΥΓ: Επιτέλους βλέπετε και ένα πρώτο οπτικό αποτέλεσμα, γιατί τόσο καιρό σας έχω πρήξει με τις ερωτήσεις μου. |
|
||||
|
||||
![]()
γιατί πρεπει να είναι στειρος? ειμαι καινουργιος στον χώρο΄...
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
για να μην μεταφερεις παθογονα μεσα στο ενυδρειο καλο ειναι να αποστειρωσεις τα παντα η τεσπα οσο περισσοτερα πραγματα μπορεις. Το πιο βασικο ειναι βεβαια ο βυθος που αν τον δεις σαν επιφανεια αποικησης μικροοργανισμων ειναι χιλιομετρα ολοκληρα. Κατα τη διαρκεια του στρωσιματος και μετα με την εισαγωγη ψαριων θα αποκτησει πολυ γρηγορα τα ετεροτροφα που χρειαζεται και ολη την απαραιτητη βιολογια
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
βοήθεια για στήσιμο ενυδρείου | astrapcian | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 23-01-12 16:40 |
Βοήθεια στο στήσιμο ενυδρείου | loki21 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 13 | 07-09-10 17:25 |
Βοήθεια για στήσιμο καινούριου ενυδρείου | Always_Learning | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 30-04-10 16:02 |
Στήσιμο ενυδρείου - Βοήθεια! | Andrews | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 23-01-10 14:10 |
Στήσιμο ενυδρείου γύρω στα 450 lt.βοήθεια | xaftel | Αρχάριοι γλυκού νερού | 57 | 08-05-08 16:03 |