|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
εγω εχω 2 stc και η κουνιαδα μου αλλον ενα ..και οι τρεις εχου αποκλιση μεχρι 0.3 βαθμους. επισης μπορεις να τον καλιμπραρειις οπως ειπες με θερμομετρο ακριβειας ωστε να μην χανει καθολου... κατι ασχετο... αν βαλεις τον αισθητηρα απο τον κοντρολερ σε παγο πρεπει να δειξει μηδεν αν παει καλα ετσι?? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δεν νομιζω οτι πρεπει να δειξει απαραιτητως μηδεν ο παγος. Στο αυτοκολλητο που ειχα ηταν πιο φωτεινη η ενδειξη στους βαθους που ηταν η θερμοκρασια αλλα εδειχνε φωτεινη μια γκαμα βαθμων θερμοκρασιας, που θα μπορουσε να ηταν με δυο βαθμους αποκλιση. Απο ακριβεια δεν ξερω γιατι δεν το ειχα ελεγξει παραλληλα με αλλα Στον σκουπιδοτενεκε εδειχνε 27-29C ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ο παγος ειχα την αισθηση οτι πρεπει να δειξει μηδεν και μολις εκανα το τεστ με τον κοντρολερ και μου εδειξε 0.8 για αυτο ρωτησα |
|
||||
|
||||
![]()
Περιπου στους 0°C είναι συνηθως το σημείο πήξης (εκεί που το νερό αλλάζει φάση - από την υγρή στη στερεά - και γίνεται πάγος).
H θερμοκρασία πήξης του νερού γενικά εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η καθαρότητά του και η ατμοσφαιρική πίεση. Η θερμοκρασία του πάγου (από καθαρό νερό) μπορεί να είναι οποιαδήποτε μεταξύ 0°C και του απολύτου μηδενός 0°K (-273°C). Στην κατάψυξη ενός οικιακού ψυγείου, τα παγάκια μπορεί να είναι στους -10°C έως -20°C. Οπως καταλαβαινεις δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις τον παγο για συγκριση
|
||||
|
||||
![]()
Δε ξερω τον stc αλλα οποιοσδηποτε controller η θερμομετρο εξαρταται απο το καλλιμπραρισμα που εχει γινει.
Αν αυτος που εκανε το καλλιμπραρισμα το εκανε σωστα τοτε κι ο κοντρολλερ η το θερμομετρο θα δειχνει σωστα, αν βαριοταν που ζουσε και το εκανε δειγματολειπτικα τοτε αλλο οργανο της παρτιδας θα δειχνει σωστα κι αλλο θα εχει αποκλησεις. Γι αυτο το σωστο ειναι καθε χρονο να γινεται εργαστηριακο καλιμπραρισμα οπως γινεται σε ολα τα βιμηχανικα οργανα του κοσμου, αλλα ποιος θα το κανει που η διαδικασια στοιχιζει περισσοτερο απο ενα φθηνο κοντρολλερακι σαν αυτο που λετε? (αν δεν κανω λαθος καμια 30ρια ευρω δεν εχει? ) Ισως συνεφερε μονο μαζικα... |
|
|||
|
|||
![]()
οποτε καταληγουμε σε γυαλινο.Καμια μαρκα που να εμπιστευομαστε εχουμε?
Υ.Γ πρεπει να το ειχα παρει κανα 20ρικο απο το jumbo διπλα στο mall (αθηνα-μαρουσι) |
|
||||
|
||||
![]()
Oλα μπορουν να κανουν λαθος.
Αν η αγορα γινεται απο καταστημα, ειναι πιο ευκολη η επιλογη γιατι μπορουν να συγκριθουν ολα μεταξυ τους, να αποκλειστουν καταρχην αυτα που δειχνουν πολυ μακρυα απο τα υπολοιπα και να επιλεγει αυτο που δειχνει το μ.ο των υπολοιπων. Μου αρεσουν απο τα γυαλινα τα sera precision και τα φτηνα τα marine. Τα ψηφιακα ειναι ρισκο. Τα πιο οικονομικα που πηρα και μου εδειχναν σωστα ειναι απο ebay αυτα http://www.ebay.co.uk/itm/Digital-LC...item2a12161a3f
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οι αναλογικες μετρησεις ειναι οι πλεον αναξιοπιστες, και ανακριβεις. Με τοσα που εχουν δει τα ματια μου οποιοδηποτε αναλογικο οργανο δεν το λαμβανω καν υπ οψη μου, απλα το θεωρω emergency |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ποσο εμπιστευεστε τα γυαλινα θερμομετρα; | klipitiklopos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 47 | 25-07-12 11:43 |
stc1000 ξανά.. | KenJiNx | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 04-02-12 09:28 |
ξεχασα το φιλτρο εκτος | aquahobby | Γλυκό νερό - Γενικά | 15 | 10-06-11 08:44 |
τι τροφη χρησιμοποιειτε? | Mariel | Bettas | 41 | 19-04-08 07:19 |
Τι προσθετα χρησιμοποιειτε? | vasilakis | Χημεία - Φυσική θαλασσινού νερού | 6 | 02-02-08 13:26 |