Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Θαλασσινό νερό > Παρουσιάσεις θαλασσινών ενυδρείων > Reef

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 01-08-12, 10:59
Το avatar του χρήστη kostas82
kostas82 Ο χρήστης kostas82 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Κ.κηφισιά Αττική
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Κουραμπιές Εμφάνιση μηνυμάτων
Διαβαζω τωρα και το δικο σου τοπικ με το reef. Ομολογω οτι ειναι το προτυπο που θελω, μαρεσε παρα πολυ! Μπραβο. Και ειδα κ εκει οτι ενω ειχες εναν μεγαλο κυκλοφορητη θα προτιμουσες 3-4 μικροτερους για τα νεκρα σημεια.

Οποτε μια 6045 και μια 6065 (2500 και 6500) θαναι καλυτερα. Στο σκιμμερ θα φυγουν λεφταααα.....

Τον ανθρακα και τον αντιφωσφορο ετσι ελεγα να τον κανω, απλα ειναι σε σακουλες 150γρ. Δεν ειπα για αμμο στο σαμπ, μονο αλγη και ισως λιγο απτον ζωντανο βραχο, αλλα θα μου πεις τι στο ενυδρειο τι στο σαμπ, χαραμιζεται κατω. Οποτε σαμπ λες σκιμερ>αλγη>αντιφωσφορο ανθρακα>θερμαντηρας(300w ειναι επαρκη) και αντλια.
Καλημέρα , σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια , τους κυκλοφορητές τους έχω αλλάξει με 4 μικρότερους συνολικά (3χ3000 + 1χ5000) κινέζικους με μαγνήτη , αυτός ο μεγάλος το είχε κάνει πλυντήριο . Είπα για άμμο γιατι πολλοί βάζουν dsb (deep sand bed) για φυσική απονιτροποίηση αλλά είναι λίγο ξεπερασμένο , το σαμπ έτσι το έχω , μαζεύω την λάσπη σε κάθε αλλαγή νερού και δεν έχω κάποιο θέμα , βράχο βάζουν στο σαμπ για να είναι πιο ανάλαφρο το στήσιμο του ενυδρείου και ταυτόχρονα γίνεται και καταφύγιο για αναπαραγωγή πλανκτόν ,γιατί χρειάζεσαι μια στάνταρ ποσότητα ας πούμε αλλά εκεί ο βράχος εμένα μου μάζευε λάσπη και είχα νιτρικά οπότε τον αφαίρεσα .
Main display800l , Sump 200l
Lighting : DIY custom multichip led
Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo ,
Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy
Cooling Tr
20, Heating Eheim Jager
Auto top off DIY , ROWw

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-08-12, 11:57
Το avatar του χρήστη Κουραμπιές
Κουραμπιές Ο χρήστης Κουραμπιές δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονικη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kostas82 Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλημέρα , σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια , τους κυκλοφορητές τους έχω αλλάξει με 4 μικρότερους συνολικά (3χ3000 + 1χ5000) κινέζικους με μαγνήτη , αυτός ο μεγάλος το είχε κάνει πλυντήριο . Είπα για άμμο γιατι πολλοί βάζουν dsb (deep sand bed) για φυσική απονιτροποίηση αλλά είναι λίγο ξεπερασμένο , το σαμπ έτσι το έχω , μαζεύω την λάσπη σε κάθε αλλαγή νερού και δεν έχω κάποιο θέμα , βράχο βάζουν στο σαμπ για να είναι πιο ανάλαφρο το στήσιμο του ενυδρείου και ταυτόχρονα γίνεται και καταφύγιο για αναπαραγωγή πλανκτόν ,γιατί χρειάζεσαι μια στάνταρ ποσότητα ας πούμε αλλά εκεί ο βράχος εμένα μου μάζευε λάσπη και είχα νιτρικά οπότε τον αφαίρεσα .
Φτιαχνω την λιστα σιγα σιγα.
...2x Tetratec 150W heater
...1x Tunze 1073.020 για επιστροφη απτο σαμπ. παροχη 200-2400l/h (η δυο και μια για το σκιμερ)
...1x Tunze 6045 2500l/h
...1x Tunze 6065 6500l/h
...1x Tunze Wavecontroller με αισθητηρα night mode.
...Oσος αραγωνιτης χρειαστει για 5-6cm στρωμα
...1κιλο ΖΒ ανα 10 λιτρα ενυδρειο (δεν μετραω το σαμπ ετσι?)
...Σκιμμερ Deltec MCE600 η turboflotor blue 1000 η επισης αξιολογο αλλα δεν βλεπω πολλα reviews, το pet shop ειχε της BOYU κατι τερατα, σε πολυ αξιολογες τιμες. Το σκιμμερ πρεπει εκτος απτην αεραντλια να εχει και δευτερη αντλια νερου για να στελνει νερο μεσα του? Η φτανει η ροη του νερου?
...ανθρακα και αντιφωσφορο η σε ριακτορες η απλα στο σαμπ σε σακουλακια σε ενα διαμερισμα. Αν ναι θα παρω αλλη μια σαν της επιστροφης σωστα?
...Αλατι για 1,020-1,024 η φυσικο θαλασινο νερο(εχω ανοιξει τοπικ γιαυτο το θεμα)
...Απο θεμα φωτισμου, 0,7-1w ανα λιτρο. Αυτα τα watt αναφερονται σε ολα εκτος των LED υποθετω ετσι? Γιατι αν βαλω μονο LED πχ το φως που αποδιδουν στο εκαστοτε watt ειναι πολυ μεγαλυτερο. Η κανω λαθος? Αν υπαρχει καποιος οδηγος γιαυτο θα με ενδιεφερε.

ΥΓ ο tricky πουλαει θαλασινο εξοπλισμο που θα τον χρειαστω, ολα εκτος απτο chiller, και αν μου κανει θα παρω και τον φωτισμο. Αν τον γνωριζει καποιος προσωπικα ας τον ενημερωσει. http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=63781
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-08-12, 01:39
Senior Member

Προεπιλογή

σου έγραψα τις απαντήσεις δίπλα στις ερωτήσεις για ευκολία λοιπόν
Παράθεση:
Φτιαχνω την λιστα σιγα σιγα.
...2x Tetratec 150W heater
...1x Tunze 1073.020 για επιστροφη απτο σαμπ. παροχη 200-2400l/h (η δυο και μια για το σκιμερ)
...1x Tunze 6045 2500l/h
...1x Tunze 6065 6500l/h
...1x Tunze Wavecontroller με αισθητηρα night mode.
...Oσος αραγωνιτης χρειαστει για 5-6cm στρωμα
...1κιλο ΖΒ ανα 10 λιτρα ενυδρειο (δεν μετραω το σαμπ ετσι?)1 κιλό ανά 10 λίτρα καθαρού νερού του κυρίους ενυδρείου αλλά αν είναι πολύ πορώδης και ελαφρύς ο βράχος και πιο λίγο να βάλεις είσαι καλά
...Σκιμμερ Deltec MCE600 η turboflotor blue 1000 η επισης αξιολογο αλλα δεν βλεπω πολλα reviews, το pet shop ειχε της BOYU κατι τερατα μακρυά , σε πολυ αξιολογες τιμες. Το σκιμμερ πρεπει εκτος απτην αεραντλια να εχει και δευτερη αντλια νερου για να στελνει νερο μεσα του όχι? Η φτανει η ροη του νερου? τα in sump σκίμμερ με την δικιά τους αντλία τραβάνε και τον αέρα , μπορείς να δεις και τα ati , atb , nyos , reef octopus . bubble mangus
...ανθρακα και αντιφωσφορο η σε ριακτορες η απλα στο σαμπ σε σακουλακια σε ενα διαμερισμα. Αν ναι θα παρω αλλη μια σαν της επιστροφης σωστα? εγώ τον άνθρακα τον έχω ανάμεσα στις μπάφλες (χωρίσματα) του σαμπ ,αντιφώσφορο δεν έχω πλέον λόγο της προβιοτικής μεθόδου , αλλά σίγουρα θα σου δουλέψουν καλύτερα σε ριακτοράκια τύπου με την δικιά του αντλιούλα το καθένα http://www.ebay.com/itm/Bubble-Magus...item3f1a2e1c18
...Αλατι για 1,020-1,024 η φυσικο θαλασινο νερο(εχω ανοιξει τοπικ γιαυτο το θεμα)αλατότητα στο 1025-1026 και μπορείς να βάλεις φυσικό νερό αρκεί να είναι από μέρος σαν αυτό που βρήκες με την σωστή αραίωση (θα πρέπει να πάρεις ένα ρεφρακτόμετρο )
...Απο θεμα φωτισμου, 0,7-1w ανα λιτρο. Αυτα τα watt αναφερονται σε ολα εκτος των LED υποθετω ετσι? Γιατι αν βαλω μονο LED πχ το φως που αποδιδουν στο εκαστοτε watt ειναι πολυ μεγαλυτερο. Η κανω λαθος? Αν υπαρχει καποιος οδηγος γιαυτο θα με ενδιεφερε. είναι μεγάλη κουβέντα αυτή αλλά επειδή από ότι βλέπω πιάνουν τα χέρια σου θα σου πρότεινα να πας σε power led από 3-20 βατ το ένα με 0,7βατ ανα λίτρο είσαι κομπλέ για sps

ΥΓ ο tricky πουλαει θαλασινο εξοπλισμο που θα τον χρειαστω, ολα εκτος απτο chiller, και αν μου κανει θα παρω και τον φωτισμο. Αν τον γνωριζει καποιος προσωπικα ας τον ενημερωσει. http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=63781 στείλε του ένα πμ
Cooling Tr
20, Heating Eheim Jager
Auto top off DIY , ROWw

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-08-12, 01:33
Senior Member

Προεπιλογή

Νασαι καλα για τις απαντησεις! Το ριφρακτομετρο τοχα βαλει στη λιστα ωραια. Για σκιμμερ θα δοκιμασω buble magus nac7. 500-700λ
Για τα ριακτορακια τοχω υποψην μου, απλα θελω να περιορισω λιγο τα αρχικα κοστη, να τρεξει λιγο, και εν καιρω το αναβαθμιζω οταν αρχισω να στοκαρω.

Με 0,7 watt/λιτρο ε? Αυτο ισχιει μονο για τα λεντ. Γιατι διαβαζω κατι 4-6watt ανα γαλονι για lps και εως 10watt ανα γαλονι για sps. Καλα τον φωτισμο θα τον αφησω λιγο προς το τελος, ειναι μεγαλο κεφαλαιο και ακομα δεν ασχοληθηκα πολυ, θελω να το ψαξω πρωτα πριν αρχισω να ρωταω ακυρα .Μια και μοναδικη ερωτηση για την ωρα, για τα φωτα. Τα sps δεν ειναι αυτα που θελουν το περισσοτερο φως? Εμενα αποσα εχω δει, πιο πολυ με τρελενουν τα lps που αποτι καταλαβαινω θελουν μετριο φως οποτε μπορω να τα βαλω και χαμηλοτερα (ε?)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-08-12, 11:19
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Νασαι καλα για τις απαντησεις! Το ριφρακτομετρο τοχα βαλει στη λιστα ωραια. Για σκιμμερ θα δοκιμασω buble magus nac7. 500-700λ
Για τα ριακτορακια τοχω υποψην μου, απλα θελω να περιορισω λιγο τα αρχικα κοστη, να τρεξει λιγο, και εν καιρω το αναβαθμιζω οταν αρχισω να στοκαρω.

Με 0,7 watt/λιτρο ε? Αυτο ισχιει μονο για τα λεντ. Γιατι διαβαζω κατι 4-6watt ανα γαλονι για lps και εως 10watt ανα γαλονι για sps. Καλα τον φωτισμο θα τον αφησω λιγο προς το τελος, ειναι μεγαλο κεφαλαιο και ακομα δεν ασχοληθηκα πολυ, θελω να το ψαξω πρωτα πριν αρχισω να ρωταω ακυρα .Μια και μοναδικη ερωτηση για την ωρα, για τα φωτα. Τα sps δεν ειναι αυτα που θελουν το περισσοτερο φως? Εμενα αποσα εχω δει, πιο πολυ με τρελενουν τα lps που αποτι καταλαβαινω θελουν μετριο φως οποτε μπορω να τα βαλω και χαμηλοτερα (ε?)
εντάξει δείχνει το σκίμμερ , να πεις και εντυπώσεις ε όταν το βάλεις , τα lps θέλουν λιγότερο φως από τα sps αλλά επειδή ταυτόχρονα θέλουν και λιγότερη κυκλοφορία τα τοποθετούμε χαμηλότερα που φτάνει λιγότερο φως , οπότε έρχεται μια ή άλλη . Τα βατ που προτείνουν οι Αμερικάνοι δεν ανταποκρίνονται στην Ελληνική πραγματικότητα με την Δεη να σε περιμένει στην γωνία και αναφέρονται σε λάμπες παλαιότερης τεχνολογίας απλές τ5 ίσως κτλ και σε πιο καινούργιας όπως τις τ5 υψηλής απόδοσης και λάμπες μετάλλου , σίγουρα όμως όχι σε λεντ , αν θες να βρεις έτοιμα κιτ diy με 3 βατ λεντ κοίτα εδώ Aquarium DIY Dimmable LED Kits with optics
και αν θες να ψαχτείς και παραπέρα με πιο μεγάλα λεντ κοίτα στο θέμα μου εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=42227&page=3
Cooling Tr
20, Heating Eheim Jager
Auto top off DIY , ROWw

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-08-12, 11:57
Senior Member

Προεπιλογή

Το ξεκοκαλιζω το θεμα σου. Σιγα σιγα. Χαχα. ΔΕΝ ΒΙΑΖΟΜΑΙ Θελω να το κανω σωστο. θα τα κοιταξω αυτα που ειπες. Ναι αυτα τα βατ που λεω δεν αναφερονται σε λεντ. Σε t5ho κυριως και mh.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-08-12, 17:48
Senior Member

Προεπιλογή

Θελω να παραγγειλω οσα μπορω περισσοτερα απο ενα μαγαζι για να δω τι γινεται με τα μεταφορικα....εχουμε και λεμε, εξοπλισμος:

Aυτοματη αναπληρωση
http://www.ebay.com.au/itm/Electroni...item2573aa2643

Φιλτρα καλτσακια πριν το σκιμμερ
http://www.ebay.com.au/itm/2-Pre-fil...item5d347ecc11

Σκιμμερ
http://www.ebay.com.au/itm/ws/eBayIS...m=400313598988

2x Κυκλοφορητες Sunsun
http://www.ebay.com.au/itm/SUNSUN-JV...item2573cfad13

UV
http://www.ebay.com.au/itm/ws/eBayIS...m=400313754674

Ph+salinity monitor
http://www.ebay.com.au/itm/Aquarium-...item5d347e0de6

Wavemaker timer.......................αυτο θα μου χρειαστει...επειδη δεν μπορω να βγαλω ακρη, θελω να δημιουργει προσομοιωση κυματος, αυτο που θελουν. Σημειωση θα το ξεκινησω σαν fish only και σιγα σιγα θα προσθεσω κοραλια.
http://www.ebay.com.au/itm/ws/eBayIS...m=400314049876

Tαιστρα
http://www.ebay.com.au/itm/RESUN-AF-...item5d34873f5a

Mενει η αντλια επιστροφης απτο sump. aquabee στα 3000lt/h και εχουμε συνολο 13.000 λιτρα, για 400 λιτρα main display ειμαστε στα 32x.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές