|
|
||||
|
||||
![]()
Kotsos: Κιαλλους κυκλοφορητες για μεσα? Μεσα δεν θελω να φαινεται ΑΠΟΛΥΤΩΣ τιποτα. υπαρχουν λυσεις βρηκα, αλλα ας πουμε δυο κυκλοφορητες των 1000λιτρων ειναι αρκετοι? Αυτο ειναι για να υπαρχει κινηση νερου μεσα στο ενυδρειο και να μην μενει στασιμο αποτι καταλαβαινω? Για υπερχειληση θα κανω το εσωτερικο durso που μου ποσταρες. Μου αρεσε και σαν αισθητικη (κρυβονται οι εξωτερικοι σωληνες) και σαν λειτουργικοτητα....αν και οι 3 σωληνες και μενα μου φανηκαν υπερβολη.
Οποτε αν εχω ΖΒ μεσα στο ενυδρειο, βιομπαλες στο πρωτο διαμερισμα του sump μετα το σκιμερ και μετα και refugium και το UV θαμαι κομπλε σωστα? Παράθεση:
Επισης....τι ειναι ΖΑ? και τι εννοεις ψυγειο?? Chiller?? Οπως και ναχει θα το κοιταξω αν το χρειαστω απο Απριλιο γιατι τωρα ειναι πολλα τα λεφτα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Την βιολογική φίλτρανση θα την αναλάβει ο ζ. βράχος και ο ζωντανός αραγωνίτης (ζ.α.) και μόνο αυτά όλα τα υπόλοιπα μέσα βιομπάλες , σφουγγάρια , μακαρόνια , υαλοβάμβακες κτλ τα ξεχνάς δεν παίζουν στο θαλασσινό γιατί ανεβάζουν τα νιτρικά. Βράχο ανάλογα με την ποιότητα του θα χρειαστείς περίπου 1 κιλό ανά λίτρο και περίπου 5 πόντους στρώμα αραγωνίτη . Στο πρώτο διαμέρισμα του σαμπ εκεί που έρχεται το νερό της υπερχείλισης βάζουμε το σκίμμερ , στο δεύτερο ριάκτορες για άνθρακα και αντιφώσφορο ,στο τρίτο θερμαντήρες , αντλία επιστροφής και τον αισθητήρα της αναπλήρωσης για την εξάτμιση
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
1 κιλό ανά 10 λίτρα , γράψε λάθος
![]() ![]()
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
![]()
Α τρομαξα και εγω....θα βρεθει το ενυδρειο στον απο κατω οροφο ναουμ...λοιπον, μισο λεπτο. Εγω ξερω αποσα εχω διαβασει, οτι καλο θα ειναι να φιλτραρετε, 5-10 φορες ο ογκος του νερου, ανα ωρα. Δηλαδη 500 λιτρα ενυδρειο και σαμπ? Καπου εκει θα ειμαι, 2500-5000λιτρα αναγκη κυκλοφορητων. Αν εχω 2500 να ανεβαζει απτο σαμπ στο ενυδρειο, και αλλα 2000 να κυκλοφορουν το νερο μεσα...δεν ειναι αρκετο?!
Και με αυτα τα μαθηματικα, 2000λιτρα κυκλοφορητες γιατι φτανουν για 60 λιτρα ενυδρειο μονο?? Για να απαντησω και στην ερωτηση σου, θα εχει ψαρια, και ισως βαλω και ζωντανο βραχο μεσα στο ενυδρειο ναι. ΙΣΩΣ. Για τα αλλα το ξερω οτι ανεβαζουν τα νιτρικα, οι βιομπαλες ομως οχι, και αν κανω λαθος και τα ανεβαζουν και οι βιομπαλες, αφου θα βαλω refugium με αλγη και ΖΒ μεσα, (20 κιλα ας πουμε) δεν θα τα βγαλει? Με μπερδευεις λιγο. ![]() ![]() ------------------------- Δηλαδη με λιγα λογια αυτο εδω το θεωρεις λαθος σαν Wet/dry sump? Και αυτος 6-10 φορες τον ογκο λεει... Αν λεει κατι λαθος ποιο ειναι αυτο? http://www.youtube.com/watch?v=PwKTq...eature=related Στην ουσια εγω θελω να φτιαξω αυτο ακριβως απλα μετα το σκιμερ να μπει το refugium και το UV sterilizer και οι θερμαντηρες και η αντλια επιστροφης. Αν θεωρεις κατι απο αυτα λαθος θαθελω να κατανοησω το γιατι. Ευχαριστω για τον χρονο σου! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κουραμπιές : 30-07-12 στις 16:43 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Για το θαλασσινό θέλεις να γυρνάνε περίπου 60 φορές τα λίτρα του ενυδρείου..
|
||||
|
||||
![]()
δεν ειναι λιγο υπερβολικο τοσες πολλες φορες?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Mαααλιστα, ωστε εκει αναφεροταν, μαλλον δεν ειχα κατανοησει την κινηση που πρεπει να εχει το νερο μεσα. Bεβαια τωρα μου ηρθε στο μυαλο αυτο το βιντεο στο 5:35 δειτε. http://www.youtube.com/watch?v=hPm30...feature=relmfu
Απο την κινηση που κανει υγρο που ριχνει φαινεται η κινηση που υπαρχει σε τετοιο ογκο.... Μολις εκανα και ενα προχειρο σχεδιο του sump που ειδα στο pet shop, μετρησα οοοολες τις διαστασεις του, κραταει 4 ενυδρεια το ενα πανω στο αλλο, το βαζω προς συζητηση. συνολικο μηκος 1,2 μετρα και πλατος 44cm. ![]() ------------------------- Δεδομενου οτι παμε σε κατι μικροτερο απτα αρχικα σχεδια, κυριως λογω χωρου αλλα και κοστους, εχουμε και λεμε, για 300 λιτρα πχ. 120χ50χ50 Υλικα και φιλοσοφια(κατι αρχιζω να συγκροτω): Tunze 6085 (8000lt/h) Ενα skimmer για 400-500 λιτρα, με παροχη 2000lt να ειμαι οκ. Εναν κυκλοφορητη για επιστροφη απτο σαμπ 2500lt. αρα ειμαστε στα x33 ετσι.(δεν μετραω το σκιμερ δεν παιζει ρολο ετσι?) Στο sump ετσι οπως ειναι το σχεδιο που ποσταρα, στο πρωτο μπαινει το σκιμμερ, στο δευτερο refugium με αλγες και ΖΒ (για αρχη 5 κιλα εδω και 5 πανω στο ενυδρειο, και σιγα σιγα θα περνω μεχρι να φτασω 20-25 κιλα), στο τριτο αντιφωσφορο Korallen-Zucht Biophos 2 και 2πακετα 150γρ ανθρακα, και βαζω τους θερμαντηρες στο τελευταιο διαμερισμα μαζι με τον κυκλοφορητη επιστροφης. Στο ενυδρειο 5cm αραγωνιτη. (διαβασα καπου να βαλω μια στρωση αμμου, μετα καλωδιο αντισταση για θερμανση και απο πανω τον αραγωνιτη, να το κανω?) Με αυτα και μαυτα δεν χρειαζομαι UV sterilizer και βιομπαλες. Σωστα? Ειμαι καπου λαθος? ΥΓ τελος, ΑΝ χρειαζομαι UV sterilizer, η αν θαταν καλο να το εχω ας πουμε, εχω πεταμενες 4-5 λαμπες UV 12v απo οταν εκανα βλακειες με το pc που δεν τις εχω τοποθετησει, καθως και ενα τροφοδοτικο pc. Μπορω μαζι με τον φωτισμο πανω απτο ενυδρειο να βαλω και αυτες τις λαμπες? (μαζι και ανεμιστηρακια 12αρια που εχω) Κανουν κακο στα ψαρια? Υποθετω οχι καθοτι φως ηλιου ειναι, και στο iguana επιβαλεται η λαμπα UV. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κουραμπιές : 31-07-12 στις 02:35 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΑΡΧΑΡΙΟΣ ΜΕ ΛΙΜΝΗ 30,000 ΛΙΤΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ,ΒΟΗΘΕΙΑ | NIKOUK | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 26 | 06-09-11 22:37 |
Μια βοηθεια για εσωτερικο sump | johnm62 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 08-06-11 13:31 |
αρχαριος βοηθεια.... | chris. | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 5 | 30-12-10 14:20 |
Βοηθεια αρχαριος | giorgos_kst | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 3 | 29-03-09 13:49 |
sos ενιδρειο 60 lt ειμαι αρχαριος θελω βοηθεια | stefoc | Αρχάριοι γλυκού νερού | 13 | 21-01-09 07:50 |