|
|
|||
|
|||
![]()
Μα αν καλιμπράρω σε μια θερμοκρασία δεν θα δείχνει και τις υπόλοιπες σωστές? Τώρα ρωτάω και για απόψεις, δεν ξέρω αν είμαι σωστός.
|
|
||||
|
||||
![]()
Εχω παρατηρησει θερμομετρα να εχουν καλιμπραριστει ας πουμε στους 25, αλλα στους 30 να μην συμφωνουν.
Αυτο νομιζω οτι ισχυει σε ολα τα ηλεκτρονικα οργανα. (ο ελεγχος σε 2 η περισσοτερα σημεια). Στα θερμομετρα ειναι η καμπυλη αποκρισης που λεει και ο Nick74.
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ξερω για τα θερμομετρα αλλα για τα αλλα meters (pH TDS κλπ) καλιμπραρουμε κοντα στις τιμες που θελουμε να μετρησουμε
|
||||
|
||||
![]()
Σε ενα η 2 σημεια;
|
||||
|
||||
![]()
Αναλογως το meter αν ειναι δυο ή ενος σημειου
|
||||
|
||||
![]()
βασικα αυτο το ειχαμε κανει και σε αλλο φορουμ θεμα, και οπως ειχα ξαναπει ΔΕΝ υπαρχει σοβαρο (αξιοπιστο) οργανο που να καλλιμπραρει σε ενα σημειο γιατι αυτο αυτοματα σημαινει πως θα εχει σωστη μετρηση σε ενα μοναδικο σημειο (εκει που καλλιμπραραμε) και οπουδηποτε πανω η κατω απο αυτο το σημειο θα υπαρχουν διφορες αναλογα ποσο μακρυα βρισκομαστε απο αυτο το σημειο.
Ολα τα επαγγελματικα οργανα που γνωριζω καλλιμπραρουν σε 2 σημεια, span (max) και zero (min) και ετσι εχουμε σωστη αποκριση του οργανου μεσα σε αυτη την κλιμακα που εχουμε ορισει εμεις. Το zero δεν ειναι απαραιτητο οτι θα ειναι μηδεν, αλλα το κατωτερο οριο που μας ενδιαφερει ή το κατωτερο οριο που οριζει ο ιδιος ο σενσορας (πχ το πεχαμετρο μου σαν zero εχει το 4.1 και σα span το 7) |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ποσο αγγούρι? | karxarini | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 6 | 12-06-10 12:14 |
ποσο κανει???? | mageiras293 | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 4 | 17-05-10 22:28 |
Ποσο φως?? | tonisgr | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 22-02-09 12:22 |
ποσο Ca ? | tzimakos | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 26-01-07 14:55 |
Γυαλινα | CC-Gio | Αρχάριοι γλυκού νερού | 26 | 19-05-06 16:22 |