|
|
||||
|
||||
![]()
το pH ειναι η τιμη απο την βρυση μου ετσι!το εχω μετρησει και ειναι 8!!στο σπιτι της αδερφης μου ειναι 7,5 πραγματικα με το pH δεν εχω ιδεα τι να κανω με το pH!
------------------------- επισης στην πορεια λεω να βαλω και αλλα ψαρακια με τον μονομαχο το ενυδρειο οπως ειπα ειναι 80 λιτρα και με πολλες κρυψωνες τι ψαρακια μπορω να βαλω μαζι του?τι προτινετε? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mighellos : 10-07-12 στις 22:20 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Για να πεσει το ph ο πιο απλος τροπος ειναι να προετοιμαζεις το νερο σου με τυρφη.
Υπαρχουν παρα πολλα θεματα για το πως μαλακωνει το νερο και πως παει στο οξινο, και λυσεις υπαρχουν αρκετες, αλλα η βασικη λειτουργια ειναι η εξης: Μαλακωμα (με τυρφη, ριτινες ή αντιστροφη οσμωση) και οξινση (με τυρφη, φυλλα catapa ή αλλα φυλλα) |
|
||||
|
||||
![]()
απλα δεν ξερω ακομα παραμετρους νερου για αλλα ψαρια μονο για μονομαχο ξερω,τι ξερω απλα εχω λιωσει στο διαβασμα για αυτο ενα μηνα και κατι!
υπαρχει καποιο ποστ για την αντιστροφη οσμωση το διαβαζω αλλα δεν βρισκω κατι για αυτο στο google! ενα θετικο οτι στο 80αρι φαινεται να γουσταρει πιο ο μικρος! ------------------------- αμα βρω ενα υλικο της sera pH minus ειναι καλο? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mighellos : 11-07-12 στις 01:36 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() ΟΥΤΕ σε μπουγαδα μη ριξεις τετοιες αηδιες... χημικα buffers δεν εχουν καμια απολυτως θεση στα ενυδρεια μας! ΜΟΝΟ με φυσικο τροπο και πολυ αργα θα φερεις το ph (0.2 τη μερα πτωση ειναι η max επιτρεπομενη διακυμανση) Φυσιολογικα τυρφη και φυλλα catappa κανουν μια χαρα δουλεια, αλλα βεβαια με μια οσμοση ή ριτινες μπορεις να φτιαχνεις οπως θες το νερο σου |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δεν μπορεί να μη βρίσκεις! ![]() http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=35633
|
||||
|
||||
![]()
ακριβη λυση η αντιστρωφη οσμωση ισως παρω τυρφη!με αυτο πρωτα ετοιμαζω το νερο και μετα το βαζω?και τι ψαρια εχουν ιδιες παραμετρους με τον μονομαχο?βασικα ο μονομαχος θεωρειται τροπικο ενυδρειο ετσι?
------------------------- πηρα τυρφη μετα απο ποσο καιρο να μερτησω να δω τι γινετε? ------------------------- βασικα πρεπει να εκανα μλκια! πηρα sera super peat δεν εχει οδηγιες και δεν ξερω τι να κανω αυτο μπαινει στο φιλτρο?στο νερο?που?και ποσο? ------------------------- το κουτι λεει sera super peat blackpeat filter granulate Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mighellos : 11-07-12 στις 18:52 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Η όσμωση δεν είναι ακριβή μακροπρόθεσμα.
Για την τύρφη εδώ: http://www.aquatek.gr/vb/showpost.ph...63&postcount=2
|
|