Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Θαλασσινό νερό > Θαλασσινό νερό - Γενικά

Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες.

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 02-05-12, 10:31
georginio Ο χρήστης georginio δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 23-04-2012
Περιοχή: ν.μακρη
Μηνύματα: 35
Προεπιλογή

το ασπρο μηπως ειναι αντιφωσφορο κ το μαυρο ανθρακας?οποτε ν βγαλω τα μπλε?
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 02-05-12, 14:12
Το avatar του χρήστη kostas82
kostas82 Ο χρήστης kostas82 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 22-02-2010
Περιοχή: Κ.κηφισιά Αττική
Μηνύματα: 2.572
Προεπιλογή

καλύτερα βγάλτα όλα , δεν θες ούτε σφουγγάρια , ούτε βιολογικά υλικά ,μόνο ενεργό άνθρακα και αντιφώσφορο σιδήρου
__________________
Κώστας
Πληροφορίες ενυδρείου :
Reef
Main display800l , Sump 200l
Lighting : DIY custom multichip led
Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo ,
Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy
Cooling Tr
20, Heating Eheim Jager
Auto top off DIY , ROWw

Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 03-05-12, 17:01
Ντίνος_Μέλπω
Guest
 
Μηνύματα: n/a
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από georginio Εμφάνιση μηνυμάτων
το ασπρο μηπως ειναι αντιφωσφορο κ το μαυρο ανθρακας?οποτε ν βγαλω τα μπλε?
Αν κρίνω απ' το δικό μου εσωτερικό φίλτρο που περιείχε σφουγγάρια τότε :

- το άσπρο σφουγγάρι είναι μηχανικό και μπορείς να το αφήσεις να μαζεύει τη μπίχλα, με προσοχή όμως αφού είναι επικίνδυνο να σου ανεβάζει τα νιτρικά αν δε το καθαρίζεις συχνά ( το βλέπεις με υγρά τέστ ). Θα σου πρότεινα αν έχεις χώρο στο φίλτρο να το αλλάξεις με υλικό σαν κοφτό μακαρόνι για καλύτερη κυκλοφορία και φίλτρανση. Το καθαρίζεις με το νερό της αλλαγής κάθε μήνα, έτσι ώστε να φύγουν οι πολλές βρωμιές και να αλλάξει προς το καθαρότερο το χρώμα του.

- το μαύρο σφουγγάρι είναι άνθρακας. Τον άνθρακα πρέπει να τον αλλάζεις κάθε μήνα περίπου. Μέχρι την πρώτη αλλαγή μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σφουγγάρι και μετά το μήνα να το αντικαταστήσεις με υλικά ή να συνεχίσεις με σφουγγάρι, προτείνεται το πρώτο και μάλιστα υλικό zeocarbon (συνδιασμός με ζεόλιθο). Δεν καθαρίζεται, αντικαθίσταται !

- Το μπλέ σφουγγάρι είναι το βιολογικό σου φίλτρο. Το πρώτο διάστημα και έως ότου ο βράχος να δημιουργήσει βιολογία και να κάνει φυσική φίλτρανση, θα σου χρησιμεύσει ΠΟΛΥ αφού μπορείς να προσθέτεις βακτήρια σε εβδομαδιαία βάση (για τον πρώτο μήνα). Από εκεί και πέρα οι απόψεις διίστανται. Κάποιο το θεωρούν περιττό ενώ κάποιοι όπως εγώ απαραίτητο. Στα λίτρα που έχεις, κι έχω κι εγώ αντίστοιχο, θεωρώ ότι είναι απαραίτητη η τοποθέτησή του βιολογικού υλικού, αφού ο βράχος από μόνος του είναι δύσκολο να ισσοροπήσει ένα ενυδρείο τόσο μικρό σε διάστημα λιγότερο από 6 μήνες, 8 μήνες 1 χρόνο ίσως και περισσότερο. Τότε θα είναι ένα ώριμο ενυδρείο που μπορεί να υποστηριχτεί μόνο του. Κια όλα αυτά χωρίς αλλαγές κατοίκων και χωρίς προσθήκες και μεταβολές. Αν σκοπέυσεις να βάζεις με πολύ προσοχή και με πολύ αραιά διαστήματα ψάρια και να περιμένεις να ισσοροπεί ο βράχος την μεταβολή της προσθήκης του κάθε ζωντανού (τα μετράς όλα με υγρά τέστ) τότε μπορείς να μην χρησιμοποιήσεις έξτρα βιολογική φίλτρανση. Φυσικά με το ρίσκο της υγείας τους και της ζωής τους, διότι μην ξεχνάμε ότι κανείς μας σε τέτοια λίτρα δε χρησιμοποιεί καραντίνα. Σε άλλη περίπτωση αν είσαι ανυπόμονος όπως εγώ, τότε είναι απαραίτητος. Μπορείς να αλλάξεις το σφουγγάρι με βιοπέρλα για καλύτερα αποτελέσματα. Δεν αντικαθίσταται περισσότερο από το 1/2 τη φορά για να μη χαλάει η βιολογία. Αλλαγές κάθε 6 μήνες περίπου ή σε άλλη συχνότητα αναλόγως το υλικό !

- Σφουγγάρι αντιφόσφωρου δεν ξέρω υπάρχει. Αγοράζεις υλικό σε "κάλτσα" και τοποθετείς στο φίλτρο σου. Αλλαγή κάθε μήνα περίπου. Δεν καθαρίζεται, μόνο αντικαθίσταται !


Θα σου έλεγα λοιπόν συνοψίζοντας ότι χρειάζεσαι και με τη σειρά που τα γράφω τοποθετούνται στη ροή του νερού :

1. Μηχανική φίλτρανση : ¶σπρο σφουγγάρι ή μακαρόνι (κρατάει τις βρωμιές και τα σκουπίδια που εισέρχονται στο φίλτρο)

2. Χημική δίτρανση : Αντιφόσφωρος (φιλτράρει χημικά το νερό από φωσφορικά)

3. Χημική φίλτρανση : Zεοκάρμπον ή μαύρο σφουγγάρι (φιλτράρει τα μέταλλα που δεν θέλουμε να περιέχονται στο νερό καθώς και υλικά από τον αντιφόσφωρο)

4. βιολογική φίλτρανση : Bιοπέρλα ή μπλέ σφουγγάρι (φτάνει το νερό φιλτραρισμένο από τα παραπα΄νω και μεταφέρεται η βιολογία από το σφουγγάρι/υλικό στο νερό που επιστρέφει στο ενυδρείο μας)


Το φίλτρο είναι το Α και το Ω του θαλασσινού σου ενυδρείου.

Μετά είναι το σκίμμερ και προτείνεται το εξωτερικό ώστε να εξοικονομήσεις χώρο όπως και με το εξωτερικό φίλτρο.

Τέλος ο φωτισμός μόνο αν πάς για reef, όμως με τέτοια λίτρα θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ επικίνδυνο και ρίκο για τους κατοίκους αλλά και τα χρήματά σου.
Δυό λάμπες, μια λευκή και μια μπλέ σε χρονοδιακόπτες είναι ιδανικά για τα ζωντανά σου.

Αν έχεις χρήματα και χώρο βάλε μια UV-C λάμπα για τις άλγες που στην αρχή θα εκνευριστείς. Υπομονή, πολύ υπομονή. Φεύγουν οι ()!@#@#&##$!@!

Δυό κυκλοφορητές, έναν σε κάθε πλευρά να δημιουργούν κυκλικό ρεύμα είναι αρκετοί. Επιπλέον να δημιουργήσεις ρεύμα-ανατάραξη στην επιφάνεια με έναν κυκλοφορητή επιπλέον ή με την επιστροφή του νερού απ' το εξωτερικό φίλτρο είναι επίσης καλή επιλογή. Θα σε βοηθήσει και με την λειτουργία του σκιμμερ.

Τέλος, μετά το 20'ημερο περίπου που θα τελειώσεις με αμμωνίες και νιτρώδη (αν ανεβάσεις), βάλε συνεργείο καθαρισμού ( γαρίδες, ερημίτες και κανα σαλιγγάρι ) διότι εκτός της δουλειάς που προσφέρουν είναι τρελή και όμορφη παρέα !!!!!!!


Ελπίζω να βοήθησα, καλή επιτυχία και όπως μου είχε πει στο δικό μου θαλασσινό ένα μέλος που μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή το όνομα αλλά θα το προσθέσω παρακάτω : Φτιάξε το ενυδρείο σου έτσι όπως το φαντάζεσαι σε ένα δυο χρόνια και όχι σε ένα δυό μήνες.

Καλή συνέχεια
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 05-05-12, 13:55
Ντίνος_Μέλπω
Guest
 
Μηνύματα: n/a
Προεπιλογή

http://www.youtube.com/watch?v=tFvXs4kCf2Q

Σε αυτό το βίντεο θα δεις τα στάδια της φίλτρανσης που προτείνει η εταιρία JBL και προσφέρει το φίλτρο της με έτοιμα υλικά.

Εγώ προμηθεύτηκα σχετικά πρόσφατα από το aquaristic.net το εν λόγο εξωτερικό φίλτρο στα; 105,93¤ με τα έξοδα αποστολής για Θεσσαλονίκη και
ησύχασα με τις αλλαγές και με την ταλαιπωρία του εσωτερικού φίλτρου κερδίζοντας και χώρο αλλά και
με πρόβλεψη χρήσης του φίλτρου σε ένα μελλοντικό ενυδρείο χωρητικότητας έως και 300L θαλασσινού.

Το βασικότερο όμως σχετικά με την φίλτρανση ότι το φίλτρο έχει 4 συρτάρια κι έτσι έχω ξεχωρίσει όλα τα επίπεδα φίλτρασης, όπως παραπάνω.

Η μόνη διαφορά με το βίντεο είναι ότι έχω αφαιρέσει από το προτελευταίο συρτάρι τις βιόμπαλες και τις έχω αντικαταστήσει με αντιφόσφωρο και ζεοκάρμπον.
Στις φωτογραφίες έχω κάνει σημείωση διότι δεν έχω τραβήξει δική μου φώτο

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  2.jpg
Εμφανίσεις:  543
Μέγεθος:  22,2 KBΠατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  3.jpg
Εμφανίσεις:  566
Μέγεθος:  31,4 KBΠατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  5.jpg
Εμφανίσεις:  555
Μέγεθος:  23,5 KBΠατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  6.jpg
Εμφανίσεις:  540
Μέγεθος:  24,0 KB


Καλή επιτυχία και πάλι
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  1.jpg
Εμφανίσεις:  593
Μέγεθος:  27,7 KB  
Απάντηση με παράθεση
  #5  
Παλιά 05-05-12, 14:45
Το avatar του χρήστη kostas82
kostas82 Ο χρήστης kostas82 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 22-02-2010
Περιοχή: Κ.κηφισιά Αττική
Μηνύματα: 2.572
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Ντίνος_Μέλπω Εμφάνιση μηνυμάτων
Αν κρίνω απ' το δικό μου εσωτερικό φίλτρο που περιείχε σφουγγάρια τότε :

- το άσπρο σφουγγάρι είναι μηχανικό και μπορείς να το αφήσεις να μαζεύει τη μπίχλα, με προσοχή όμως αφού είναι επικίνδυνο να σου ανεβάζει τα νιτρικά αν δε το καθαρίζεις συχνά ( το βλέπεις με υγρά τέστ ). Θα σου πρότεινα αν έχεις χώρο στο φίλτρο να το αλλάξεις με υλικό σαν κοφτό μακαρόνι για καλύτερη κυκλοφορία και φίλτρανση . Το καθαρίζεις με το νερό της αλλαγής κάθε μήνα, έτσι ώστε να φύγουν οι πολλές βρωμιές και να αλλάξει προς το καθαρότερο το χρώμα του.αυτά καλέ μου φίλε ισχύουν στα συστήματα γλυκού νερού στα ενυδρεία τύπου reef ,fowlr την βιολογική φίλτρανση την αναλαμβάνει ο βράχος και η άμμος

- το μαύρο σφουγγάρι είναι άνθρακας. Τον άνθρακα πρέπει να τον αλλάζεις κάθε μήνα περίπου. Μέχρι την πρώτη αλλαγή μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σφουγγάρι καλύτερα όχι και μετά το μήνα να το αντικαταστήσεις με υλικά ή να συνεχίσεις με σφουγγάρι, προτείνεται το πρώτο και μάλιστα υλικό zeocarbon (συνδιασμός με ζεόλιθο). Δεν καθαρίζεται, αντικαθίσταται !

- Το μπλέ σφουγγάρι είναι το βιολογικό σου φίλτρο δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Το πρώτο διάστημα και έως ότου ο βράχος να δημιουργήσει βιολογία και να κάνει φυσική φίλτρανση, θα σου χρησιμεύσει ΠΟΛΥ μόνο κακό θα κάνει γιατί θα μειώσει την ικανότητα του βράχου και της άμμου να φιλτράρει αφού μπορείς να προσθέτεις βακτήρια σε εβδομαδιαία βάση (για τον πρώτο μήνα). Από εκεί και πέρα οι απόψεις διίστανται. Κάποιο το θεωρούν περιττό ενώ κάποιοι όπως εγώ απαραίτητο. Στα λίτρα που έχεις, κι έχω κι εγώ αντίστοιχο, θεωρώ ότι είναι απαραίτητη η τοποθέτησή του βιολογικού υλικού, αφού ο βράχος από μόνος του είναι δύσκολο να ισσοροπήσει ένα ενυδρείο τόσο μικρό σε διάστημα λιγότερο από 6 μήνες, 8 μήνες 1 χρόνο ίσως και περισσότερο δεν ισχύει αυτό . Τότε θα είναι ένα ώριμο ενυδρείο που μπορεί να υποστηριχτεί μόνο του. Κια όλα αυτά χωρίς αλλαγές κατοίκων και χωρίς προσθήκες και μεταβολές. Αν σκοπέυσεις να βάζεις με πολύ προσοχή και με πολύ αραιά διαστήματα ψάρια και να περιμένεις να ισσοροπεί ο βράχος την μεταβολή της προσθήκης του κάθε ζωντανού (τα μετράς όλα με υγρά τέστ) τότε μπορείς να μην χρησιμοποιήσεις έξτρα βιολογική φίλτρανση. Φυσικά με το ρίσκο της υγείας τους και της ζωής τους, διότι μην ξεχνάμε ότι κανείς μας σε τέτοια λίτρα δε χρησιμοποιεί καραντίνα. Σε άλλη περίπτωση αν είσαι ανυπόμονος όπως εγώ, τότε είναι απαραίτητος. Μπορείς να αλλάξεις το σφουγγάρι με βιοπέρλα για καλύτερα αποτελέσματα. Δεν αντικαθίσταται περισσότερο από το 1/2 τη φορά για να μη χαλάει η βιολογία. Αλλαγές κάθε 6 μήνες περίπου ή σε άλλη συχνότητα αναλόγως το υλικό !

- Σφουγγάρι αντιφόσφωρου δεν ξέρω υπάρχει. Αγοράζεις υλικό σε "κάλτσα" και τοποθετείς στο φίλτρο σου. Αλλαγή κάθε μήνα περίπου. Δεν καθαρίζεται, μόνο αντικαθίσταται !


Θα σου έλεγα λοιπόν συνοψίζοντας ότι χρειάζεσαι και με τη σειρά που τα γράφω τοποθετούνται στη ροή του νερού :

1. Μηχανική φίλτρανση : ¶σπρο σφουγγάρι ή μακαρόνι (κρατάει τις βρωμιές και τα σκουπίδια που εισέρχονται στο φίλτρο)

2. Χημική δίτρανση : Αντιφόσφωρος (φιλτράρει χημικά το νερό από φωσφορικά)

3. Χημική φίλτρανση : Zεοκάρμπον ή μαύρο σφουγγάρι (φιλτράρει τα μέταλλα που δεν θέλουμε να περιέχονται στο νερό καθώς και υλικά από τον αντιφόσφωρο)

4. βιολογική φίλτρανση : Bιοπέρλα ή μπλέ σφουγγάρι (φτάνει το νερό φιλτραρισμένο από τα παραπα΄νω και μεταφέρεται η βιολογία από το σφουγγάρι/υλικό στο νερό που επιστρέφει στο ενυδρείο μας)


Το φίλτρο είναι το Α και το Ω του θαλασσινού σου ενυδρείου. δεν ισχύει αυτό

Μετά είναι το σκίμμερ και προτείνεται το εξωτερικό ώστε να εξοικονομήσεις χώρο όπως και με το εξωτερικό φίλτρο.

Τέλος ο φωτισμός μόνο αν πάς για reef, όμως με τέτοια λίτρα θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ επικίνδυνο και ρίκο για τους κατοίκους αλλά και τα χρήματά σου.
Δυό λάμπες, μια λευκή και μια μπλέ σε χρονοδιακόπτες είναι ιδανικά για τα ζωντανά σου.

Αν έχεις χρήματα και χώρο βάλε μια UV-C λάμπα για τις άλγες που στην αρχή θα εκνευριστείς. Υπομονή, πολύ υπομονή. Φεύγουν οι ()!@#@#&##$!@! δεν γλυτώνεις τις άλγες με την uv

Δυό κυκλοφορητές, έναν σε κάθε πλευρά να δημιουργούν κυκλικό ρεύμα είναι αρκετοί. Επιπλέον να δημιουργήσεις ρεύμα-ανατάραξη στην επιφάνεια με έναν κυκλοφορητή επιπλέον ή με την επιστροφή του νερού απ' το εξωτερικό φίλτρο είναι επίσης καλή επιλογή. Θα σε βοηθήσει και με την λειτουργία του σκιμμερ.

Τέλος, μετά το 20'ημερο περίπου που θα τελειώσεις με αμμωνίες και νιτρώδη (αν ανεβάσεις), βάλε συνεργείο καθαρισμού ( γαρίδες, ερημίτες και κανα σαλιγγάρι ) διότι εκτός της δουλειάς που προσφέρουν είναι τρελή και όμορφη παρέα !!!!!!!


Ελπίζω να βοήθησα, καλή επιτυχία και όπως μου είχε πει στο δικό μου θαλασσινό ένα μέλος που μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή το όνομα αλλά θα το προσθέσω παρακάτω : Φτιάξε το ενυδρείο σου έτσι όπως το φαντάζεσαι σε ένα δυο χρόνια και όχι σε ένα δυό μήνες.

Καλή συνέχεια
στο λινγκ παραπάνω ο τύπος μιλάει για ενυδρεία γλυκου νερού αν δεν κάνω λάθος και θα πω για μια ακόμη φορά ότι ναι μεν ισχύουν οι ίδιες αρχές κύκλοι του αζώτου κτλ , αλλά ως εκεί
__________________
Κώστας
Πληροφορίες ενυδρείου :
Reef
Main display800l , Sump 200l
Lighting : DIY custom multichip led
Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo ,
Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy
Cooling Tr
20, Heating Eheim Jager
Auto top off DIY , ROWw

Απάντηση με παράθεση
  #6  
Παλιά 07-05-12, 10:13
georginio Ο χρήστης georginio δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 23-04-2012
Περιοχή: ν.μακρη
Μηνύματα: 35
Προεπιλογή

γεια σας και ευχαριστω και τους 2 για τη βοηθεια
πεταξα τα παντα μεσα απο το φιλτρο κ εβαλα ανθρακα κ αντιφωσφορο.εχει μπει κ ο βραχος περιπου 7 μισι κιλά.και περιπου 7 κιλα ζωντανος αραγωνιτης ο οποιος εχει πιασει σαν μια στρωση μωβ γλιτσερη.αυτο εμφανιστηκε την επομενη μερα π μπηκε ο βραχος. αλλα στο πετ σοπ μ ειπαν ειναι κυανοβακτηριο κ ειναι κακο κ μ πε θα τ φτιαξει το αντιφωσφορο.τι εχετε ν πειτε γ αυτο?επισης στο πετ σοπ μ ειπαν αφου δεν εχς αο να βαζω εμφιαλομενο κ ειναι καλυτερο απο το απιονισμενο.μεχρι να παρω αο.ειναι οκ?
Απάντηση με παράθεση
  #7  
Παλιά 07-05-12, 15:11
Το avatar του χρήστη kostas82
kostas82 Ο χρήστης kostas82 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 22-02-2010
Περιοχή: Κ.κηφισιά Αττική
Μηνύματα: 2.572
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από georginio Εμφάνιση μηνυμάτων
γεια σας και ευχαριστω και τους 2 για τη βοηθεια
πεταξα τα παντα μεσα απο το φιλτρο κ εβαλα ανθρακα κ αντιφωσφορο.εχει μπει κ ο βραχος περιπου 7 μισι κιλά.και περιπου 7 κιλα ζωντανος αραγωνιτης ο οποιος εχει πιασει σαν μια στρωση μωβ γλιτσερη.αυτο εμφανιστηκε την επομενη μερα π μπηκε ο βραχος. αλλα στο πετ σοπ μ ειπαν ειναι κυανοβακτηριο κ ειναι κακο κ μ πε θα τ φτιαξει το αντιφωσφορο.τι εχετε ν πειτε γ αυτο?επισης στο πετ σοπ μ ειπαν αφου δεν εχς αο να βαζω εμφιαλομενο κ ειναι καλυτερο απο το απιονισμενο.μεχρι να παρω αο.ειναι οκ?
για το κυανό δεν θα έλεγα κακό , αλλά φυσιολογικό αφού υπάρχει σε όλα τα ενυδρεία και ας μην φαίνεται σε όλα , αυτό που θα πρέπει να κάνεις είναι να το κρατήσεις υπό έλεγχο να κάνει τον κύκλο του (περίπου δυο εβδομάδες) , με το να σιφονάρεις όσο μπορείς και αλλαγές νερού όπως πρέπει και αντιφώσφορο και άνθρακα αλλαγή στην ώρα τους ,για το νερό ή πέρνεις απευθείας από την θάλασσα και το φέρνεις στην σωστή αλατότητα και θερμοκρασία ή βρύσης με αντιχλώριο αλλά βάλε την όσμωση στο πρόγραμμα
__________________
Κώστας
Πληροφορίες ενυδρείου :
Reef
Main display800l , Sump 200l
Lighting : DIY custom multichip led
Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo ,
Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy
Cooling Tr
20, Heating Eheim Jager
Auto top off DIY , ROWw

Απάντηση με παράθεση
  #8  
Παλιά 07-05-12, 15:19
georginio Ο χρήστης georginio δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 23-04-2012
Περιοχή: ν.μακρη
Μηνύματα: 35
Προεπιλογή

να σ πω να ριχνω τροφη στ βραχο?στο πετ μ παν οχι δεν υπαρχει λογος.αν ναι τι τροφη?
Απάντηση με παράθεση
  #9  
Παλιά 07-05-12, 17:31
Το avatar του χρήστη kostas82
kostas82 Ο χρήστης kostas82 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 22-02-2010
Περιοχή: Κ.κηφισιά Αττική
Μηνύματα: 2.572
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από georginio Εμφάνιση μηνυμάτων
να σ πω να ριχνω τροφη στ βραχο?στο πετ μ παν οχι δεν υπαρχει λογος.αν ναι τι τροφη?
να μετρήσεις νιτρώδη και αμμωνία και αν είναι μηδενικά βάλε ένα μικρό ψαράκι οπότε θα ταϊζεις αυτό για να ξεκινήσει να ανεβάζει βιολογία το σύστημα σου
__________________
Κώστας
Πληροφορίες ενυδρείου :
Reef
Main display800l , Sump 200l
Lighting : DIY custom multichip led
Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo ,
Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy
Cooling Tr
20, Heating Eheim Jager
Auto top off DIY , ROWw

Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
το ξεκινημα antonis1988 Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων 16 18-03-11 19:41
νεο ξεκινημα al-ex Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων 8 24-01-11 13:29
80L Ξεκινημα Big Al Αρχάριοι γλυκού νερού 15 23-12-10 19:06
ξεκινημα 120 Δημητρης89 Γλυκό νερό - Γενικά 19 21-01-10 22:18
Νεο ξεκινημα. thgparas Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής 13 04-06-09 12:23

No_parrots

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 16:59.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board
Page generated in 0,07125 seconds with 14 queries