|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ωπα...ώπαααα Μεσογειακή άμμο και ακουράριστο βράχο...από που ;;; Και προφανώς όχι τραγάνα να υποθέσω... Λίγο ασύμβατο σε βλέπω. Δεν είναι κακό αλλά...μάλλον έχεις ακολουθήσει την συνταγή της ......κακοτοπιάς. Βρες σκίμμερ...χθες..αλλιώς θα πεθάνεις στις αλλαγές νερού (250 λίτρα είναι αυτά). Επίσης άνθρακα και αντιφώσφορο...το γρηγορότερο γιατί σε βλέπω να κατευθύνεσαι στην κατηγορία φυτεμένο θαλασσινό. Θα σε συμβούλευα να ακολουθήσεις προσεκτικά τις συμβουλές (μην τις θεωρήσεις παρατηρήσεις) που θα σου γράψουν εδώ στο Φόρουμ..και μετά από κάνα μήνα, πιάσε από το αυτί και τον ξάδερφο και κάντου μερικά μαθήματα..εσύ πλέον Γιατί αφού ξεκίνησες έτσι δεν συνεχίζεις σε Μεσογειακό ενυδρείο;; Καλή συνέχεια και καλωσήλθες στη θαλασσινή παρέα
|
|||
|
|||
![]()
Κουμπάρε συγνώμη αλλά ο ξάδελφος έχει μείνει πίσω.
1. Η carpet δεν είναι για τα λίτρα αυτά. Αν πραγματικά σκοπεύεις να κρατήσεις τέτοιο ζωντανό καλύτερα μην βάλεις τίποτα αλλο γιατί τελικά θα το φάει. 2. Αυτή τη στιγμή η βιολογία σου στηρίζεται στην άλγη. Οπότε προσπαθείς να την ξεπαστρέψεις αλλά σιγά γιατί θα ανεβάσεις αμμωνία. 3. Παίρνεις ένα mce 600 και το βάζεις να δουλεύει. 4. Βλέπω ότι έχεις βάλει μανιτάρια. Σκέψου σοβαρά το ενδεχόμενο να τα βγάλεις ή να αφιερώσεις το ενυδρείο αποκλειστικά στο είδος αυτό. Εχεις σίγουρα πανέμορφες επιλογές για να στήσεις ένα πολύχρωμο και ευκολοσυντήρητο ενυδρείο. 5. Αν δεν θέλεις μανιτάρια βγάλε λίγο βράχο και αγόρασε αρκετό αραγωνίτη για να στηρίξεις εκεί τη βιολογία σου. |
|
|||
|
|||
![]()
Εγω βασικά σε ρώτησα γιατί και εδώ στην κατερίνη 2 χομπίστες του αλμυρού διατηρουν για χρόνια τα θαλασσινά τους με νερό απο βρύση με όλα αυτά που περιέγραψες, Μερικοί περνουν και νερο απο την θάλασσα και το αρεώνουν με γλυκό νερό.
Και παντα μου λεγανε οτι μπορώ και εγώ να το κανω χωρις να εχω αμφιβολίες για την υγεία τον ψαριών. Στα ενυδρεία τους έχουν μόνο ψάρια με βράχο και άμμο απο πετ. και ο ένας δεν έχει βάλει ποτέ σκίμερ. |
|
|||
|
|||
![]()
Το νερό από την θάλασσα δεν θα στο συνιστούσα για τον λόγο ότι το κακό δεν συμβαίνει κάθε φορά.. Μια φορά θα την πάθεις και μετά θα τα κλαις… μπορεί να την πάθεις σε 1 χρόνο σε 2 η 3 η και σε μια μέρα η αν είσαι και τυχερός και ποτέ σου.. αλλά να ξέρεις ότι πάντα υπάρχει ο κίνδυνος.. Να βάλεις λήμματα μέσα στο νερό σου λάδια πετρέλαιο και πρωτόζωα…. Το νερό από την βρύση με αντιχλοριο μπορείς να το κρατήσεις αν και καλύτερα είναι η όσμωση αλλά ναι μπορείς να κρατήσεις και νερό από βρύση..
|
|
|||
|
|||
![]()
Αγαπητοί φίλοι
Πραγματικά χαίρομε για τις συμβουλές που μου δίνεται. Ναι θέλω να βελτιώσω το ενυδρείο μου και οπτικά αλλά και λειτουργικά. Θα προσπαθήσω να κάνω κάποιες βελτιώσεις όσο πιο ανέξοδα μπορώ. Αρχικά θα εγκαταστήσω ένα σύστημα για να κρατήσω την θερμοκρασία του ενυδρείου κάτω από 27 C. Δεν θα βάλω chiller λόγο κόστους και αγοράς αλλά περισσότερο το λειτουργικό κόστος (ηλεκτρισμός). Από ότι έχω καταλάβει το protein skimmer είναι απαραίτητο γιατί παρέχει τέλειο φιλτράρισμα. Η άμμος και οι βράχοι τοποθετήθηκαν στο ενυδρείο από την αρχή και έτσι δεν πιστεύω να προκαλέσουν κάποιο πρόβλημα. Οι περισσότεροι από τους βράχους είναι πορώδες σε βαθμό που σπάνε εύκολα και πιστεύω ότι βοηθούν στην βιολογία του ενυδρείου. Το νερό που κάνω αλλαγές είναι από την βρύση αλλά το προετοιμάζω 24 ώρες πριν και έτσι όταν το βάλω στο ενυδρείο είναι κατά την άποψη μου κατάλληλο. Αλλαγές κάνω κάθε 3 μήνες 100λτ. Οι μετρήσεις που κάνω είναι καλές. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι φυτρώνει άλγη, πρασινάδα παρουσιάζετε στα γυαλιά και η ανεμώνη δεν τρέφετε εύκολα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Υ.Γ Εάν είσαι κοντά στη θάλασσα και βρεις περιοχή με καθαρό (με μετρήσεις) νερό χρησιμοποίησέ το...Είναι μεγάλη κουβέντα αυτό.
|
|||
|
|||
![]()
Όταν ετοιμάζω το νερό κάνω μετρήσεις και όταν το βάζω στο ενυδρείο ξανακάνω. Μετράω την αλατότητα με ρεφλεκτομετρο. Από ότι κατάλαβα πρέπει να κάνω πιο συχνά αλλαγές νερού. Την θερμοκρασία θα την ελέγχω με ηλεκτρονικό θερμοστάτη ο οποίος θα ενεργοπειά τα ανεμιστηράκια αυτόματα.είδη αγόρασα τον εξοπλισμό τώρα απομένει να τον εγκαταστήσω. Τους βράχους τους βγάλαμε από την θάλασσα. Θα τους έβαζα κατευθείαν στο ενυδρείο αλλά έσπασε ο κουβάς που τους μεταφέραμε και έτσι τους έπλυνα με πόσιμο νερό τους καθάρισα από ακαθαρσίες και τους βάλαμε μέσα στο ενυδρείο. Στο φίλτρο μου έχω βάλει mangrove seeds πιστεύω ότι βοηθούν πολύ στην καταπολέμηση των νιτρικών.... τουλάχιστον γιαυτό το λόγο τα έβαλα στο φίλτρο.
Θα μπορούσατε να μου προτείνατε κάποιο protein skimmer? |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Τι έχεις μετρήσει και τι είναι το "καλό" σαν μέτρηση; |
|
|||
|
|||
![]()
Οι μετρήσεις που κάνω πριν να βάλω το νερό στο ενυδρείο είναι η θερμοκρασία. Όταν βάλω το νερό στο ενυδρείο ελέγχω για τις επόμενες μέρες τα ακόλουθα:
1 αλατότητα σήμερα είναι 1.023 και έτσι ετοιμάζω λίγο νερό με αλάτι για να το ανεβάσω. 2 PH περίπου 8. 3 NH3/NH4 0 4 NO2 0 5 NO3 10. Δεν κάνω άλλες μετρήσεις. Έχω αγοράσει άνθρακα εδώ και ένα χρόνο από την πρώτη μέρα που λειτούργησα το ενυδρείο αλλά δεν το έβαλα στο φίλτρο γιατί μου είπαν ότι θα το βάλω μόνο όταν έχω κάποια ασθένεια στο ενυδρείο ή αν το νερό του ενυδρείου είναι ακάθαρτο. Συγκεκριμένα αγόρασα prodac super activated carbon. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Eheim 2213 και 80λτ ενυδρείο/Oξυγονωση του νερού | pStathis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 17 | 16-11-05 16:15 |
Νέο 80λτ φυτεμένο - Βοήθεια με επιλογή ψαριών? | pStathis | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 31-10-05 00:06 |