Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Θαλασσινό νερό > Παρουσιάσεις θαλασσινών ενυδρείων > Reef

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 28-04-12, 20:08
ανδρεας νικολαου Ο χρήστης ανδρεας νικολαου δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: κυπρος
Προεπιλογή

τι είναι ο αντιφώσφορος και τι πρέπει να προσέξω στο protein skimmer που θα αγοράσω? Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο protein skimmer? που θα το τοποθετήσω? (σε ποιό κουτί του sump?)
Με το κάρβουνο τι πρέπει να κάνω?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-05-12, 22:15
Member

Προεπιλογή

οι ερωτήσεις μου αυξάνονται. τι εννοούμε εξωτερικό και εσωτερικό protein skimmer. τι πρέπει να αγοράσω για να εγκαταστήσω στο sump?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-05-12, 09:41
Το avatar του χρήστη kostas82
kostas82 Ο χρήστης kostas82 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Κ.κηφισιά Αττική
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ανδρεας νικολαου Εμφάνιση μηνυμάτων
τι είναι ο αντιφώσφορος και τι πρέπει να προσέξω στο protein skimmer που θα αγοράσω? Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο protein skimmer? που θα το τοποθετήσω? (σε ποιό κουτί του sump?)
Με το κάρβουνο τι πρέπει να κάνω?
Καλημέρα Ανδρεα ο αντιφ. δεσμέυει τα φωσφορικά http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=1864 , αυτό που θα πρέπει να προσέξεις είναι να χωράει στο πρώτο διαμέρισμα του σαμπ ακόμα όταν λέμε εσωτερικό εννοούμε ότι μπαίνει μέσα στο σαμπ ή στο ενυδρείο και εξωτερικό ότι τοποθετείται κρεμαστό ή στο πλάι και παίρνει νερό με μια ακόμα αντλία , με τον άνθρακα θα πρέπει να πάρεις και να βάλεις εγώ παίρνω αυτόν http://www.waterwaves.gr/index.php?t...oduct_id=29785
για τα λίτρα σου σκιμμεράκι που δουλεύουν πολλά παιδιά και είναι ευχαριστημένοι http://www.nemoworld.gr/home/aquariu...r-mce-600.html
Main display800l , Sump 200l
Lighting : DIY custom multichip led
Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo ,
Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy
Cooling Tr
20, Heating Eheim Jager
Auto top off DIY , ROWw

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-05-12, 11:07
Member

Προεπιλογή

σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. το σκίμμερ όμως από ότι κατάλαβα είναι εξωτερικό. μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο που θα μπάινει μέσα στο σάμπ?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-05-12, 20:54
Member

Προεπιλογή

Σήμερα πήγα σε ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων οι οποίοι εξειδικεύονται στα θαλασσινά ενυδρεία, και συζητήσαμε για σκίμμερ. Μου πρότειναν μια φτηνή αλλά καλή λύση και θέλω την γνώμη σας. Είναι σκίμμερ που μπαίνει στο σαμπ και στο οποίο βάζεις το λάστιχο μιας αντλίας αέρος μέσα στο σκίμμερ και κάνει την ίδια δουλεία που κάνει ένα σκίμμερ με ενσωματωμένη αντλία.
Επίσης θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχουν κυκλοφορητές dc γιατί θέλω να χρησιμοποιήσω φωτοβολταικά για παραγωγή ρεύματος για τροφοδότηση του ενυδρείου μου
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-05-12, 22:36
Το avatar του χρήστη jimmis1974
jimmis1974 Ο χρήστης jimmis1974 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΠΑΤΡΑ
Send a message via Skype™ to jimmis1974
Προεπιλογή

εχεις 250+80=330 σχεδον λιτρα , οποτε σκιμερ τυπου αερος απλα ξεχασε το αν θες να κανεις σωστη δουλεια .
Με τιποτα μην τσιγκουνευτεις το σκιμερ , ειναι το Α και το Ω του ενυδρειου , καλυτερα να παρεις φτηνους κινεζικους κυκλοφοριτες παρα φτηνο σκιμερ και να ναι .. οτι να ναι !!
Και γιατι το θες στο σαμπ μεσα?
Μπορεις να βαλεις και ενα κρεμαστο στο sump , ασε που τα περισσοτερα εσωτερικα εχουν λιγακι μεγαλες διαστασεις και ισως να μην στο παρει.
π.χ οπως το εχω στο δικο μου sump (post #51 φωτο 7 , 8 )
Αν θες να βαλεις κατι σε tang , καλυτερα Blue tang παρα λευκοστερνο, το Blue tang ειναι πιο αντοχης και αν προσαρμοστει μετα ειναι σκυλι και δεν παθενει τιποτα.

Να πω και για το ψαρι που εχεις , με πιο κριτηριο το πηρες ?
Λιγο προσοχη οταν περνουμε ζωντανα , να ξερουμε τι απαιτήσεις εχουν αλλα και ποτε πρεπει να μπουν σε ενυδρειο , οταν αυτο ειναι στρωμενο και το δικο σου ακομη δεν ειναι !!
Φυσικα αναφερομαι στο λευκοστερνο (οχι blue tang που ειπε ο φιλος Γιαννης Μ5) ο οποιος ειναι απο τα πιο δυσκολα ψαρια να συντηρησει κανεις , θελει τρομερα στρωμενο ενυδρειο , απιστευτες και σταθερες συνθηκες και συγκατικους ηρεμους γιατι ειναι τρομερα ευαισθητο στο ick .
Δυστυχώς και sory που στο λεω αλλα ο λευκοστερνος σου μετραει μερες και καλο ειναι να τον δωσεις σε καποιον που εχει και τον χωρο αλλα κυριως τις συνθηκες να τον κρατησει.

ειπες ακολουθεις τις οδηγειες ξαδελφου σου με πειρα στα ενυδρεια ?
Αν οντος εχει πειρα δεν μπορω με τιποτα να καταλαβω πως ξεκινησες ενα θαλασσινο ενυδρειο με βραχο και αμμο απο θαλασσα , νερο βρυσης , χωρης σκιμερ , χωρης ανθρακα και αντιφοσφωρο , με υλικα στο sump απο τι βλεπω τα οποια ΠΟΤΕ σε θαλασσινο δεν βαζουμε υλικα τυπου μακαρονια γιατι παγιδευουν νιτρικα και καπια στιγμη θα κανουν μπαμ και θα τρεχεις , και με ψαρια τα οποια θελουν τρομερες συνθηκες ειδικα ο λευκοστερνος αλλα και το bicolor angelfish ειναι δυσκολο ψαρι . (μου εβαλες και damsels τα οποια ειναι διαολιά και εδεσε η συνταγη )

Ευχομαι το επιχείρημα σου να πετύχει, αλλα ετσι οπως το αρχισες δεν του δηνω καμια μα καμια τύχη αν δεν κανεις ριζικες αλλαγες !!
Παλιά 14-05-12, 20:52
Member

Προεπιλογή

Αγαπητέ φίλε,
Ευχαριστώ για τις συμβουλές σου. Έχω στήσει το ενυδρείο μου βάσει των συμβουλών ενός ξάδελφου ο οποίος είχε θαλασσινό ενυδρείο για αρκετά χρόνια με ελάχιστες απώλειες. Πέρσι λόγο μετάθεσης του σε άλλη χώρα μου χάρισε κάποια ψάρια από το ενυδρείο του. Από εκείνο πήρα το powder blue, το angel fish, το three stripes damsel και την ανεμώνη. Τα ψάρια του είναι ηλικίας 6 χρόνων και από ότι μου είπε είναι αρκετά μεγάλα ηλικιακά. Ο τρόπος λειτουργίας του ενυδρείου του ήταν ακριβός όπως το δικό μου, χωρίς σκίμμερ, χωρίς uv. Είχε σαμπ με mangrove και μακαρόνια.
Σήμερα έβαλα στο σαμπ μου επεξεργασμένο άνθρακα της seachem γιατί ο άνθρακας της produc super activated carbon δεν έκανε για θαλασσινό νερό από ότι μου έχουν πει. Το Σάββατο εγκατέστησα το controller με τα fans. Η ακριβής θερμοκρασία του ενυδρείου μου είναι 25.6 Κελσίου. Τα fans τα ρύθμισα να ξεκινούν στους 27 βαθμούς και να σβήνουν στους 26.
Για το σκίμμερ προτιμούσα στο σαμπ γιατί δεν ήθελα να φαίνετε στο ενυδρείο. Θα κοιτάξω και την επιλογή κρεμαστό έξω από το σαμπ.όμως ο μόνος χώρος που το χωράει για να κρεμαστή είναι στην ίδια θήκη με την αντλία επιστροφής. Ρώτησα σε ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα στην Κύπρο για το mce600 αλλά δεν το έχουν. Καμία άλλη επιλογή? Αυτό που με προβληματίζει είναι η κατανάλωση ρεύματος. Τώρα χωρίς την λειτουργία των ανεμιστήρων και φυσικά της θερμάστρας έχω κατανάλωση 0.75 εύρο.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-05-12, 23:26
Το avatar του χρήστη kostas82
kostas82 Ο χρήστης kostas82 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Κ.κηφισιά Αττική
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ανδρεας νικολαου Εμφάνιση μηνυμάτων
Σήμερα πήγα σε ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων οι οποίοι εξειδικεύονται στα θαλασσινά ενυδρεία, και συζητήσαμε για σκίμμερ. Μου πρότειναν μια φτηνή αλλά καλή λύση και θέλω την γνώμη σας. Είναι σκίμμερ που μπαίνει στο σαμπ και στο οποίο βάζεις το λάστιχο μιας αντλίας αέρος μέσα στο σκίμμερ και κάνει την ίδια δουλεία που κάνει ένα σκίμμερ με ενσωματωμένη αντλία.
Επίσης θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχουν κυκλοφορητές dc γιατί θέλω να χρησιμοποιήσω φωτοβολταικά για παραγωγή ρεύματος για τροφοδότηση του ενυδρείου μου
χτύπα ένα τέτοιο http://www.nemoworld.gr/home/aquariu...-cone-160.html αν χωράει στο σαμπ σου ή http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=2368 για το ρεύμα θα χρειαστείς και inverter μαζί με τα φωτοβολταικά για να το κάνεις ac
Main display800l , Sump 200l
Lighting : DIY custom multichip led
Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo ,
Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy
Cooling Tr
20, Heating Eheim Jager
Auto top off DIY , ROWw

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-09-12, 21:07
Member

Προεπιλογή αγορά ανεμόνης

παιδιά μπορείτε να μου προτείνετε κάποια ανεμόνη για το ενυδρείο μου?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-09-12, 17:25
Member

Προεπιλογή

καποιος........
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές