|
Bettas Μονομάχοι, όλων των μορφών. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Απο φίλτρο πως παμε?
|
||||
|
||||
![]()
Υπάρχει ένα της Eheim. Χρησιμοποιώ υαλοβάμβακα για το εσωτερικό του.
|
|
||||
|
||||
![]()
Μονο υαλοβαμβακα έχει μέσα?Δωσε λεπτομέριες.
|
||||
|
||||
![]()
Μάλιστα, μόνο υαλοβάμβακα. Όταν είχα πάρει αρκετά παλαιότερα το ενυδρείο, το φίλτρο είχε μόνο σφουγγάρι μέσα αλλά μετά από καιρό το αντικατέστησα με υαλοβάμβακα. Δεν είναι φίλτρο που απαιτεί κάποιο άλλο υλικό.
Αγόρασα τον υαλοβάμβακα από κατάστημα ενυδρείων οπότε υποθέτω πως είναι και το σωστό. Όχι, όπως απαντώ και παραπάνω, δεν έχει σφουγγάρι. Δε σκέφτηκα ότι χρειάζονται δύο υλικά. Υπέθεσα πως το ένα αντικαθιστά το άλλο. |
|
||||
|
||||
![]()
Αν είχες μετρήσεις θα ξέραμε 100%, αλλά δε νομίζω ότι μόνο το filterwool μπορεί να συγκρατήσει ικανό πληθυσμό βακτηρίων. Μου μυρίζει αμμωνία/νιτρώδη. Κάνε αλλαγή με σωστό νερό, βάλε τουλάχιστον σφουγγάρι και μπόλιασε.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Όταν λες σωστό νερό, αναφέρεσαι στη θερμοκρασία ή υπάρχει και κάτι άλλο που πρέπει να ξέρω; Επειδή σήμερα έκανα αλλαγή νερού, να κάνω επί τόπου κι άλλη; Σαφώς, ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας. |
|
||||
|
||||
![]()
Γενικά οι παράμετροι είναι πολλές, αλλά εφόσον βάζεις από τη βρύση απλά με προσθήκη αντιχλωρίου φαντάζομαι δεν υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις. Αυτό που μπορείς να βελτιώσεις είναι να το ετοιμάζεις από πιο πριν και να μένει κάποιες ώρες στον κουβά πριν το ρίξεις στο ενυδρείο, ώστε να φεύγουν από μέσα τα διαλυμένα αέρια.
Από εκεί και πέρα αφού δεν έχεις μετρήσεις μπορούμε μόνο να υποθέτουμε, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε. Εγώ θα έκανα αλλαγή με νερό ίδιας θερμοκρασίας με αντιχλώριο και δε θα τάιζα. Για να ξέρεις τα στικς δε δίνουν πάντα σωστές μετρήσεις, δεν έχουν μέτρηση αμμωνίας και τελικά σου βγαίνουν πιο ακριβά ανά μέτρηση.
|
||||
|
||||
![]()
Αντιχλωριο χρησιμοποιείς οταν κανεις αλλαγη νερού?
Διαβασε τα υπομνήματα για τον κύκλο του αζώτου και μετα δες τι πρέπει να παρεις για το φίλτρο σου.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Ούτε σφουγγάρι;;;
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πρόβλημα με μονομάχο | xaris1974 | Bettas | 13 | 13-01-12 21:36 |
Πρόβλημα με μονομάχο | panagiotis265 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 8 | 28-05-08 10:43 |
Πρόβλημα με μονομάχο | koge | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 3 | 14-04-08 12:33 |
Πρόβλημα με μονομάχο! | jjvrettis | Bettas | 2 | 06-02-05 11:38 |
Συμπεριφορά Θηλυκιάς Μονομάχος!!! | Cristos | Bettas | 19 | 22-12-04 12:11 |