|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Πάλι καλά που εντόπισες το πρόβλημα. Κι' εγώ το ίδιο φίλτρο έχω στο 60άρι μου και το καθαρίζω μία φορά το χρόνο. Σε όλο αυτό το διάστημα απλά μειώνεται στο ελάχιστο η ροή του που δεν αποτελεί πρόβλημα. Οσο για τις σωλήνες του έχω μερικά μέτρα 12/16 διαφανές αλφαδολάστιχο (πάμφθηνο σε σχέση με της eheim) και αντικαθιστώ επιτόπου. Οταν έρθει η ώρα, θάλαμο, φτερωτή και βανάκια καθαρίζονται σχολαστικά, τα σφουγγάρια του όμως απλά στίβονται ελαφρώς και ξαναμπαίνουν στη θέση τους. Αλλωστε γι΄αυτή τη μπίχλα πασχίζουμε!
|
|
||||
|
||||
![]()
Εγω δεν πασχιζω παντως για αυτην την μπιχλα (αν μιλας για τη μπιχλα στα προφιλτρα). (τα μηχανικα υλικα τα καθαριζω τακτικα με καφτο νερο βρυσης)
Αυτη ειναι κυριως σκουπιδι (οργανικα) που εμποδιζουν την νιτροποιηση. Η "καλη μπιχλα" δεν ειναι ορατη. (τα βακτηρια φαινονται μονο με μικροσκοπιο) Ειναι μεσα στα βιολογικα υλικα, τα οποια προστατευονται με τα προφιλτρα να μην παει εκει η πολυ μπιχλα (σκουπιδι). Οταν λεγεται το συνηθες "παρε μπιχλα και μπολιασε", λεγεται γιατι μαζι με το σκουπιδι της μπιχλας θα παρει και βακτηρια. Αν επαιρνε ομως μονο υλικα με βιολογια, θα εστρωνε και παλι και ακομα καλυτερα. Παραγραφος 9 http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=55933
|
||||
|
||||
![]()
Συνφωνω απολυτα με αυτα που αναφερει ο Σπυρος .
Και ακομα καλυτερα αν παρεις siporax Απο αυτον που σου δινει μπολι,αντη για μουργα. Όσο για το φιλτρο ,,το δικό μου 2213 δουλευη μια χαρα χωρεις να βουλονη,, και χωρις προφιλτρο, Εχω μεσα μονο siporax και υαλοβαμβακα . |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Eheim 2213 | Λιβέρης Σταύρος | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 12-01-12 20:17 |
eheim 2213 | sofianos7 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 19-07-08 12:59 |
EHEIM 2213 | Filotas | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 13 | 07-04-08 16:38 |
eheim 2213 | vasilakis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 1 | 12-07-06 13:53 |
Eheim 2213 | dim | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 11-11-04 21:46 |