|
Λίγα λόγια για τα "rift lakes" Malawi, Tanganyika, Victoria, λίμνες γεμάτες ενδιαφέρουσες συμπεριφορές |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
μπορει να ειναι λιγο χαζο αυτο αλλα τι ειναι τα haps και η mbuna?με βοηθησε πολυ το λινκ ευχαριστω
|
|
||||
|
||||
![]()
Tα mbuna είναι τα λεγόμενα πετρόψαρα όπως πχ τα pseudotropheus, melanochromis, labidochromis κ.α. Το συγκεκριμένο είδος απαιτεί πολλές πέτρες εξού και πετρόψαρα διότι έτσι αποφεύγεται η επιθετικότητα του κυρίαρχου αρσενικού προς τις θηλικές και τα υπόλοιπα αδύναμα ψάρια.
Τα haps είναι οι λεγόμενοι κυνηγοί όπως τα protomelas, aulonocara κ.α. Το είδος αυτό δν απαιτεί τόσες πολλές πέτρες όσες θέλει το mbuna. Τις θέλει όμως και αυτό τις πετρούλες του! Στο φυσικό του περιβάλλον είναι ο κυνηγός των mbuna. Αλλά στα ενυδρεία είναι διαφορετικό. Στο ενυδρείο σου μπορείς να συνδιάσεις αυτές τις 2 ομάδες αρκεί να έχεις λίτρα όπως εσύ! Μια πιθανή σύνθεση πχ μπορεί να είναι Labidochromis caeruleus, Pseudotropheus Demasoni, Pseudotropheus acei και cyrtocara moori. Bέβαια η σύνθεση σου πρέπει να είναι έτσι ώστε να μην επιτρέπει υβριδισμούς. Πχ δεν μπορείς να βάλεις pseudotropheus elongatus και pseudotropheus socolofi στο ίδιο ενυδρείο για τους λόγους αυτούς. |
|
||||
|
||||
![]()
harry το 2υτερο μονο τα ψαρια κανουν 5000ε λολ!!!!φιλε μου σε κοι εχεις σκευτει??επισης και σκαλαρια?προσωπικα δεν τρελαινομαι με τα νταμαρια
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
αα μαλιστα τωρα καταλαβα.
δεν μ αρεσουν τα κοι τα σκαλαρια κατι λενε αλλα προτιμο κιχλιδα ![]() ![]() Φιλε παναγιωτη μπορω εγω να βαλω ΑULONOCARA(μια 5αδα A. baenschi μια 5αδα A. stuargranti (Ngara) και μια 5αδα A. hansbaenschi) LADOTROPHEUSμια 5αδα PSEDOTROFEUS(μια 5αδα P. demasoni) ΣΥΝΟΛΟ 25 ΨΑΡΙΑ Ειναι πολλα ψαρια αυτα που λεω να μειωσω τα ειδή και να αυξησω τα ψαρια?(πχ 7 PSEDOTROFEUS 7 BEANSCHI 7 LADOTROPHEUS) ΣΥΝΟΛΟ 21 ΨΑΡΙΑ |
|
||||
|
||||
![]()
Θα σου πρότεινα εφόσον θες να βάλεις haps να βάλεις ένα είδος και τα υπόλοιπα να είναι mbuna!
|
|
||||
|
||||
![]()
Ραφαήλ σ' αυτά τα λίτρα
μπορείς να κάνεις θαύματα ![]() Η γνώμη μου είναι να βάλεις μόνο mbuna http://www.cichlid-forum.com/profile...gory.php?cat=2 Tα Haps είναι πανέμορφα αλλά μόνο τα αρσενικά έχουν χρώμα, δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τα θηλυκά του κάθε είδους και εκτός του ότι υπάρχει κίνδυνος υβριδισμών θα πρέπει να τα προμηθευτείς μόνο απο μαγαζί εμπιστοσύνης για να σου δώσει τα σωστά θηλυκά. Διάλεξε ποιά σ' αρέσουν και το συζητάμε. Εγώ πάντως θα έβαζα 2 είδη tropheus ή μόνο φροντόζες ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
το σκεφτομαι και εγω για φροντοζες ειναι πολυ κιμπαρικα ψαρια αλλα δεν εχουν κινήσει μεσα στο ενυδρειο ασε που αν μεγαλωσουν δεν θα χωρανε στο ενυδρειο
![]() ------------------------- http://www.cichlid-forum.com/profile...gory.php?cat=2 ειναι παρα πολλα πονεσε το κεφαλι μου! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ειδα ομως κατι που μου αρεσε πολυ frodosa zaire ![]() ποσες μπορω να βαλω τετοιες?ειναι ακριβες? ------------------------- σε mbuna αυτα μ αρεσουν http://www.cichlid-forum.com/profile...es.php?id=1681 I. sperengerae L. caeruleus M. pyrsonotos P. demasoni Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ραφαηλ10 : 06-04-12 στις 14:21 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
malawi 700 λιτρα + 150 λιτρα sump | kouman | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 99 | 10-03-15 09:51 |
Προτάσεις για 240 λιτρα | VITO | Λίγα λόγια για τα "rift lakes" | 15 | 06-02-12 21:59 |
αντε αλλη μια απο τα ιδια...λιτρα..λιτρα..και ξανα-λιτρα. | nOmOreAbuse | Γλυκό νερό - Γενικά | 83 | 07-10-11 12:35 |
Προτάσεις για rio 400 | Dekanat | Γλυκό νερό - Γενικά | 21 | 22-09-10 23:13 |
Προτάσεις | Σπύρος Μ | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 16-05-09 09:06 |