|
|
||||
|
||||
![]()
Το κουτάκι που είναι μέσα ο άνθρακας, ανοίγει. Ανοιξε το, βγάλε τον άνθρακα και βάλε μέσα το σιποραξ. Αυτό κρατάει για πάντα. Απλά θέλει ξέπλημα όταν μαζεύει πολύ σκουπίδι ΜΕ ΝΕΡΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ, όχι βρύσης. Το σφουγγάρι κρατά για πολύ καιρό....αυτό θα το πλένεις με νερό βρύσης καλά και αρκετά συχνά.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Δεν γινεται να σας ακουω ολους! Οπως εχω πει ξανα, σεβομαι ολονων τις συμβουλες τους, αλλα δεν μπορω να τις ακολουθησω ολες! Οποτε λοιπον πρεπει να αγορασω mini siporax. Αν εβαζα απο αυτο και μεσα στο σφουγγαρι; Και οταν ειναι να καθαρισω το σφουγγαρι, να το βγαζω και μετα να το ξαναβαζω. Επειδη το βλεπω κενο μεσα και χωραει αρκετο... Σφουγγαρι να αφησω αυτο που εχει ή να ψαξω για αλλο;
|
|
||||
|
||||
![]()
ο καθενας μιλαει με την προσωπικη του εμπειρια.δεν σημαινει οτι καποιο απο αυτα ειναι λαθος. εγωστην αρχη ειχα μεσα στο φιλτρο μονο σφουγγαρι και δεν ειχα προβλημα. για αυτο λεω οτι και στο σφουγγαρι εγκαθιστονται βακτηρια.
σιποραξ βαλε οσο χωραει μεσα. οσο πιο πολυ τοσο καλυτερα. |
|
|||
|
|||
![]()
Oκ τοτε. Το σφουγγαρι θα το πλενω με νερο ενυδρειου καθε 15 μερες ας πουμε και το κουτακι με το siporax, θα το αφηνω ως εχει ή πολυ σπανια θα το πλενω και αυτο με νερο ενυδρειου. Θα γεμισω και το σφουγγαρι με siporax (ισως χωραει και περισσοτερο απο το κουτακι). Οποτε τωρα μου μενει να βρω αυτο το siporax. Και μετα να ασχοληθω με το μπολι.
Με ανησυχει λιγο, το θεμα της αναταραξης. Εχω βαλει τα spray να κανουν κυματισμο, αλλα πολυ λιγο, οχι εντονο. Τα ψαρακια ομως φαινονται να παρασερνονται απο την δυναμη του νερου που τραβαει το φιλτρο. Αν γεμισω το σφουγγαρακι με siporax ή αν βρω σφουγγαρακι πιο πυκνο (να μην εχει κενο μεσα του), λογικα δεν θα μειωθει καπως η δυναμη του φιλτρου; Ή μηπως να γεμιζα το κενο του με filter wool; |
|
||||
|
||||
![]()
Το φίλτρο σου ειναι τόσο μικρό που θα χρειαστείς όλο το βιολογικό υλικό σε μπόλι ώστε να έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να φτάσει ζωντανό άρα η γνώμη μου είναι να ζητήσεις μπόλι για όλο τον όγκο που θα βάλεις βιολογικό υλικό
|
|||
|
|||
![]()
Εννοεις δηλ. οτι το μπολι που πρεπει να βαλω, πρεπει να ειναι mini siporax, εμπλουτισμενο ομως με βακτηρια; δηλ. το μπολι που θα βαλω, να υπαρχει ηδη στο siporax;
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
βοηθεια παρακαλω! | drak7family | Αρχάριοι γλυκού νερού | 14 | 25-03-10 17:30 |
ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ...... | johnvolno1 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 35 | 29-10-09 11:44 |
MIA ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!!! | johnkalaigis32 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 01-05-08 22:40 |
παρακαλω την βοηθεια σας..... | docrx8 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 15-01-08 21:01 |
Τη Βοηθεια Σασ Παρακαλω!! | Kiki | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 8 | 26-05-06 10:54 |