Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Χρυσόψαρα > Χρυσόψαρα

Χρυσόψαρα Ποικιλίες, σωστή διατήρηση

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 22-02-12, 14:20
lionor Ο χρήστης lionor δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Προς το παρων θα παρω αυτα και εν καιρω βλεπουμε:
Μεχρι να μου ερθουν, θα φροντιζω για την συχνη αλλαγη του νερου και λιγο ταϊσμα.

ΓΥΑΛΙΝΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΜΕ ΒΕΝΤΟΥΖΑ

Eheim gravel cleaner 400200

ELITE Jet Flo 150

Tropical Goldfish Color

Seachem Prime 100ml
Seachem Stability 100 ml

Salifert NH3 ammonia Profitest
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-02-12, 14:45
Το avatar του χρήστη manolischania
manolischania Ο χρήστης manolischania δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: XANIA
Προεπιλογή

Εκτος του prime και τις τροφής κατά την γνώμη μου όλα τα υπόλοιπα είναι πεταμένα λεφτά.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-02-12, 14:51
Το avatar του χρήστη panik
panik Ο χρήστης panik δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Αμφιλοχία - Πάλαιρος - Ζωγράφου
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην panik Αποστολή μηνύματος μέσω Yahoo στον/στην panik Send a message via Skype™ to panik
Προεπιλογή

Γιατι κατα την γνωμη σου ειναι πεταμενα λεφτα;
Παλιά 22-02-12, 15:08
Το avatar του χρήστη manolischania
manolischania Ο χρήστης manolischania δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: XANIA
Προεπιλογή

Γιατί το φίλτρο είναι ανεπαρκές , γιατί το θερμόμετρο χωρίς θερμοστάτη θα μετράει την θερμοκρασία δωματίου , γιατί το test που επέλεξε έχει δείγμα για βιονικό μάτι , γιατί τα βακτήρια δεν θα χρησιμεύσουν σε τίποτα μιας και μπορεί να το μπολιάσει , γιατί η συγκεκιμένη σκούπα δεν μου φαίνεται λειτουργική.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-02-12, 15:23
Το avatar του χρήστη panik
panik Ο χρήστης panik δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Αμφιλοχία - Πάλαιρος - Ζωγράφου
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην panik Αποστολή μηνύματος μέσω Yahoo στον/στην panik Send a message via Skype™ to panik
Προεπιλογή

Εαν παρακολουθησεις τη συζητηση απο την αρχη θα δεις οτι ο ανθρωπος πηρε σαν δωρο τα ψαρια. Δεν εχει καμια σχεση με τον χωρο και θελει να δει εαν θα του αρεσει να ασχοληθει. Αντι λοιπον να τα βαλει σε μια γυαλα προτιμησε να ρωτησει και να κανει τα πρωτα βηματα. Το φιλτρο αυτο ειναι απλο και καλο για το πλαστικο δοχειο. Ο κατασκευαστης το προτεινει για 150 λιτρα οποτε μεχρι τα 100 λιτρα θα τα παει καλα.
Στη συνεχεια μπορει να το κρατησει σαν δευτερο ή εφεδρικο.
Το θερμομετρο χρειαζεται για την προετοιμασια του νερου ετσι ωστε να εχει την ιδια περιπου θερμοκρασια με το νερο που θα μεινει στο δοχειο.Το υγρο με τα βακτηρια δεν κανει μονο αυτο αλλα μειωνει την αμμωνια και τα νιτρωδη. Μειωνει δεν τα εξαφανιζει.
Το τεστ της αμμωνια το εχω κι εγω και σε φυσικο φως δεν εχω προβλημα. Βιονικο ματι δεν εχω, ρωτησα και την μαμα μου
Παλιά 22-02-12, 23:59
Το avatar του χρήστη kgf12345
kgf12345 Ο χρήστης kgf12345 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: rio atabapo(μεσα)-alto rio ilioupoli
Προεπιλογή

το μονο που μπορω να πω ειναι οτι εμ δεν εχεις τοση ορεξη να ασχοληθεις(το ειπες μονος σου εμμεσα σε προηγουμενο ποστ,και κατανοητο ειναι αφου στα φερανε τα ψαρια)εμ πας και δινεις λεφτα για πραγματα τα οποια μπορει μεν καποια στιγμη να χρειαστουνε, αλλα προς το παρον δε θα κανεις σωστη δουλεια.
το φιλτρο που εχεις βαλει στη λιστα εχει μεσα ανθρακα και ζεολιτη.αυτα αν ειναι στο ιδιο "cartridge" σαν ενα υλικο θα πρεπει να το βγαλεις γιατι θα αργησει να στρωσει το φιλτρο σου,αν δεν βαλεις μπολι.και αν βαλεις μπορει να εχει "παρενεργειες" ο ζεολιτης.εκτος αυτου θελει προσοχη μη ριξεις αλατι (σε περιπτωση ασθενειας κλπ)μεσα στο νερο (αν βαλεις τελικα το φιλτρο αυτο με τα υλικα που σου δινει.)

τη γνωμη μου στην ειπα σε προηγουμενο ποστ.η δωστα,η κανε σωστη δουλεια και παρε ενα ενυδρειο καταλληλο για τα δυο ψαρια που εχεις.αν δεν παρεις ενυδρειο,παρε τουλαχιστον ενα φιλτρο της προκοπης με βιολογικο υλικο και μπολιασε το.ξερεις πιστευω την παροιμια για τα αυγα και πως δεν βαφονται...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-02-12, 01:11
Το avatar του χρήστη platy
platy Ο χρήστης platy δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αττικη
Προεπιλογή

kρατα την τροφη,το prime,και το τεστ....για ονομα..μην πετας λεφτα για ''σκουπα'' σου εδειξα πως οι περισσοτεροι απο εμας την εχουμε φτιαξει... το φιλτρακι τωρα....θα συμφωνησω μαλλον με τον delta66 να αγορασεις κατι που θα σε καλυψει..αλλα δεν βαζω το χερι μου στη φωτια γιατι μπορει μεθαυριο να το μετανιωσεις με το χομπυ...εσυ αποφασιζεις..καλη συνεχεια και παλι

Tάσος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-02-12, 01:27
Senior Member

Προεπιλογή

Βρε Τασο, χτες δεν μου πες οτι το φιλτρακι θα ειναι ενταξει; χαχα! Η 'σκουπα' οκ, μακαρι να ταν αυτη το...προβλημα.
Τεσπα, η παραγγελια εχει ηδη γινει, πιθανον να τα εχω και σημερα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-02-12, 01:31
Το avatar του χρήστη platy
platy Ο χρήστης platy δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αττικη
Προεπιλογή

ναι..εχεις δικιο.....''ελπιζω'' να σε καλυψει σε τελικη φαση....(προσωρινα θα ειναι ενταξει)...ανοιξε αγγελια για μπολι.....

Tάσος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-02-12, 01:37
Senior Member

Προεπιλογή

Κατσε να δω πρωτα καταρχην πως θα στερεωσω αυτο το φιλτρο, τωρα ειδα οτι εχει 2,5 κιλα βαρος! ελπιζω να το αντεξει το κουτι!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-02-12, 01:39
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

το φιλτρακι που πηρες μπορει να σε καλυψει υπο προυποθεσεις.οτι θα βαλεις βιολογικο υλικο,οτι θα το μπολιασεις,και οτι θα προσεχεις στην αρχη με μετρησεις κλπ στο νερο ωστε να βλεπεις τι γινεται.επισης οτι θα ταιζεις ελαχιστα,τουλαχιστον μεχρι να σταθεροποιηθει και να στρωσει το συστημα και παλι κανοντας μετρησεις, και τελος με την προυποθεση οτι καποια στιγμη θα βαλεις τα ψαρια σε κανονικο ενυδρειο,και θα παρεις αλλο φιλτρο που να σε καλυπτει για εκεινα τα λιτρα.

το φιλτρο αυτο μπορει να καλυπτει τα λιτρα σου (στο δοχειο που εχεις τωρα)οσον αφορα το αν τα "γυρναει επαρκως" αλλα ισως η χωρητικοτητα του σε βιολογικο υλικο να μην καλυπτει τους ρυπους που θα δημιουργουνται απτα ψαρια που εχεις και το ταισμα τους.αυτο θα το δεις μονο αφου μπολιασεις,και κανεις μετρησεις για να βλεπεις τι γινεται στο νερο.
αυτο προυποθετει οτι θα διαβασεις τα υπομνηματα (αν δεν τα εχεις διαβασει ηδη)για να ξερεις τι κανεις...

υπαρχουνε πολυ πιο εμπειροι απο μενα ομως εδω μεσα,οποτε δωσε βαση σεκεινους ακομα περισσοτερο.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-02-12, 02:13
Senior Member

Προεπιλογή

Απο την αρχη που ανοιξα το θεμα, προσπαθω να δωσω βαση σε ολα τα παιδια σε οτι μου λενε. Και πιστεψε με, μου ειναι αρκετα δυσκολο, οταν η μονο ενασχοληση που ειχα ως τωρα με ενυδρεια, ηταν απλα να τα χαζευω οποτε τυχαινει να δω καποιο. Πολυς κοσμος αγοραζει χρυσοψαρα, τα βαζει σε μια γυαλα και σε ενα μηνα τα πεταει. Αυτο ηθελα να αποφυγω, και για αυτο γραφτηκα εδω και ζητησα την βοηθεια σας, και θα την ζηταω για οσους εχουν την καλοσυνη να βοηθησουν. Μακαρι να μπορεσω να τα κρατησω 'προσωρινα' (αυτο δεν ξερω βεβαια τι χρονικο περιθωριο μου δινει...) ωστε να περασω λιγο καιρο μαζι τους, και να αποφασισω τοτε αν θελω να τα κρατησω. Ναι, τωρα μ' αρεσει πολυ που τα βλεπω, τους μιλαω και τα χαζευω συνεχεια. Νομιζω θα ηταν λαθος μου να εδινα π.χ. 200-300 ευρω, και σε ενα μηνα να το μετανοιωνα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-02-12, 02:24
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

σιγουρα!σε καμια περιπτωση δε νομιζω οτι θελει κανεις να σε αποθαρρυνει!ουτε εγω φυσικα.απλα σου λεω αυτα που μπορω να σκεφτω σαν σημεια που πρεπει να προσεξεις,για να μη χαλας λεφτα ασκοπα
-------------------------
εχω και σιποραξ μινι αν θελεις να σου δωσω δωρεαν,νομιζω ειναι αρκετο για το φιλτρο που πηρες,απλα δεν ξερω αν θα σε καλυψει "βιολογικα"αυτο θα πρεπει να στο πει καποιος πιο εμπειρος απο μενα με περισσοτερη "ασφαλεια".εγω θα πρεπει να δω με μετρησεις για να καταλαβω.δε μπορω να κρινω δηλαδη χωρις μετρησεις,παρα μονο πολυ γενικα και ισως πεσω πολυ εξω στο αποτελεσμα... αρα δε λεω τιποτα
παντως αν θες βιολογικο υλικο εχω να σου δωσω οπως σου ειπα siporax mini,δωρεαν.στειλε ενα πμ να βρεθουμε καπου να στο δωσω αν το θες.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kgf12345 : 23-02-12 στις 02:24 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-02-12, 12:06
OlgaM Ο χρήστης OlgaM δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη, Νέα Παραλία
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από lionor Εμφάνιση μηνυμάτων
Προς το παρων θα παρω αυτα και εν καιρω βλεπουμε:
Μεχρι να μου ερθουν, θα φροντιζω για την συχνη αλλαγη του νερου και λιγο ταϊσμα.

ΓΥΑΛΙΝΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΜΕ ΒΕΝΤΟΥΖΑ

Eheim gravel cleaner 400200

ELITE Jet Flo 150

Tropical Goldfish Color

Seachem Prime 100ml
Seachem Stability 100 ml

Salifert NH3 ammonia Profitest

Καλησπέρα και από μένα και καλή αρχή! Μία παρατήρηση, οχι ζωτικής σημασίας, αλλά επειδή μιλάμε και για πεταμένα λεφτά. τα γυάλινα θερμόμετρα, τουλάχιστον αυτά που πήρα εγώ ( δεν θυμάμαι μάρκα ), μου σπάγανε συνέχεια, οπότε νομίζω καλύτερα να πάρεις ένα που "κολλάει" εξωτερικά πάνω στο τζάμι - σαν αυτοκόλλητο και δεν έχει κίνδυνο να σπάσει. Καλή επιτυχία
Παλιά 25-02-12, 12:10
Senior Member

Προεπιλογή

Σου σπαγανε εννοεις πεφτανε κατω και διαλυοντουσαν;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-02-12, 12:29
Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Σου σπαγανε εννοεις πεφτανε κατω και διαλυοντουσαν;

Όχι, καμία σχέση. Ήταν κολλημένα κανονικά στη θέση τους και απλά κάποια στιγμή διαπίστωνα ότι είχε σπάσει το κάτω μέρος τους και είχε "αδειάσει" όλο το υλικό μέσα στο ενυδρείο, το οποίο - ακόμη δεν είμαι σίγουρη - μπορεί να είναι και τοξικό για τα ψάρια!
-------------------------
Μάλιστα, δεν είναι σίγουρο ότι το διαπίστωσα αμέσως, συνήθως η θερμοκρασία "με καίει" όταν αλλάζω νερό ( προκειμένου να μην πάθουν σοκ τα ψάρια με απότομη πτώση ή άνοδο θερμοκρασίας ), οπότε τότε πρόσεχα το θερμόμετρο και μη βλέποντας ένδειξη θερμοκρασίας διαπίστωνα ότι είχαν σπάσει...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη OlgaM : 25-02-12 στις 12:29 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-02-12, 12:30
Senior Member

Προεπιλογή

Απο οτι ξερω, μπορει να λεω και βλακιες, αυτο που εχει μεσα ειναι υδραργυρος, ικανο να μολυνει μια ολοκληρη λιμνη, γι αυτο και τα απαγορευσανε, τουλαχιστον αυτα που χρησιμοποιουμε εμεις. Η πιο καλη λυση, ειναι να αφηνεις αρκετη ωρα το νερο που θα αλλαξεις, σε θερμοκρασια δωματιου, μεχρι να ερθει στα ιδια επιπεδα με αυτο του ενυδρειου σου. Τεσπα, θα το τσεκαρω και με το θερμομετρο, απλα τωρα με 'καινε' αλλα
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-02-12, 13:02
Το avatar του χρήστη Efh
Efh Ο χρήστης Efh δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: αθηνα αργυρουπολη
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Efh
Προεπιλογή

φιλοι μου δεν εχουν υδραργυρο μεσα διοτι ο υδραργυρος εχει ασημι χρωμα
το κοκκινο υγρο ειναι οινοπνευμα
και μενα μου εσπασε μια φορα
το υλικο δλδ οι μπιλιεσ που εχει τισ αφαιρεσα προσεκτικα και με υπομονη αλλα καποιοσ συνχομπιστας εδω θυμαμαι μου ειχε πει πως δεν ενοχλουν
οταν κανουμε αλλαγες λοιπον ας φροντισουμε να μην εχει μεγαλη αποκλιση το νεο νερο με το παλιο σε θερμοκρασια
κ παντα ο θερμοστατης εκτος λειτουργιας οσο κανουμε δουλεια
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-02-12, 13:31
Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Απο οτι ξερω, μπορει να λεω και βλακιες, αυτο που εχει μεσα ειναι υδραργυρος, ικανο να μολυνει μια ολοκληρη λιμνη, γι αυτο και τα απαγορευσανε, τουλαχιστον αυτα που χρησιμοποιουμε εμεις. Η πιο καλη λυση, ειναι να αφηνεις αρκετη ωρα το νερο που θα αλλαξεις, σε θερμοκρασια δωματιου, μεχρι να ερθει στα ιδια επιπεδα με αυτο του ενυδρειου σου. Τεσπα, θα το τσεκαρω και με το θερμομετρο, απλα τωρα με 'καινε' αλλα
Ναι, για τη θερμοκρασία, το νερό το ετοιμάζω από την προηγούμενη και το αφήνω κοντά στο καλοριφέρ
Παλιά 25-02-12, 14:03
Senior Member

Προεπιλογή

Σιγουρα ειναι οινοπνευμα; Κι ομως εγω νομιζω οτι ειναι υδραργυρος, θερμομετρα υδραργυρου λεγονται, και ειναι σε κοκκινο η μπλε χρωμα. Και επειδη θυμηθηκαν οτι ειναι πολυ επικινδυνα αν σπασουν, αποσυρθηκαν απο την αγορα.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές