|
|
||||
|
||||
![]()
1) Όσο περισσότερο νερό έχεις τόσο μικρότερη γίνεται αυτόματα η συγκέντρωση των πολύ βλαβερών ουσιών που συσσωρεύονται, λόγω του ότι δεν έχεις φίλτρο στρωμένο. Και έχουν και περισσότερο χώρο τα ψάρια, αλλά αυτή τη στιγμή είναι δευτερεύον αυτό. Εγώ θα το γέμιζα μέχρι πάνω σχεδόν (αν αντέχει τόσο νερό μέσα του αυτό το δοχείο) και θα το κάλυπτα με κάτι από πάνω για να μην υπάρχει περίπτωση να πηδήξουν.
2) Για μετρήσεις μπορείς να πάρεις σε μορφή στικ, τα οποία και κάνουν πολλές μετρήσεις ταυτόχρονα, αλλά όχι την πιο σημαντική (αυτή της αμμωνίας) για την οποία και πρέπει να πάρεις υγρό τεστ. Κοστίζουν γύρω στα 15-20 ευρώ τα 20-25 (+το υγρό της αμμωνίας). Επίσης μπορείς να πάρεις υγρά (από τις πιο αποδεκτές μάρκες η API) και υπάρχουν και σε σετ τα πιο βασικά (εκτός GH, KH και άλλα πιο εξειδικευμένα) και κάθε τεστ γίνεται ανεξάρτητα, πιο αξιόπιστα και πολύ πιο φθηνά, αλλά έχεις μεγαλύτερο αρχικό κόστος (από ebay είναι ακόμα πιο φθηνά, αλλά δε θα σου έρθουν αύριο!). Εγώ, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, θα σου πω την άποψή μου και ας μη συμφωνούν οι άλλοι. Έχεις στην κατοχή σου κάποια ψάρια που ήρθαν με το έτσι θέλω και ακόμα δεν έχεις αποφασίσει αν θα τα κρατήσεις και πόσο και μετράς το κάθε ευρώ που δίνεις με το ζόρι. Τα ψάρια φαίνονται και είναι ήδη ταλαιπωρημένα και δεν έχεις ιδέα ούτε πόσο θα αντέξουν ούτε πόσα είσαι διατεθημένος να χαλάσεις για αυτά. Το δεδομένο είναι ότι ζουν σε αφιλτράριστο νερό και δε χρειάζονται τεστ για να στο δείξουν αυτό. Ναι με τα τεστ θα έχεις μια καλύτερη εικόνα του τι θα πρέπει να κάνεις κάθε στιγμή για να τα προστατεύσεις, αλλά προσωπική μου άποψη είναι αν δε σου είναι εύκολο να μη χαλάσεις αυτή τη στιγμή λεφτά για τεστ. Αυτό που χρειάζεσαι άμεσα είναι φίλτρο και μπόλι. Μέχρι τότε, αλλά και μετά για λίγες μέρες, καθημερινές αλλαγές του μισού νερού με νερό προετοιμασμένο με αντιχλώριο και σε όμοια θερμοκρασία. 3) Το Siporax είναι ένα πολύ καλό βιολογικό υλικό, αλλά και δεν ξέρω πόσο μπορείς να βάλεις μέσα σε εσωτερικό φιλτράκι, ακόμα και σπασμένο, και δεν είναι άμεση η ανάγκη του. 4) Η αεραντλία χρειάζεται τώρα που δεν έχεις φίλτρο για να οξυγονώνει το νερό. Άμα πάρεις φίλτρο δεν τη χρειάζεσαι άμεσα, Θα τη χρειαστείς για άλλους λόγους, αλλά δε θα είναι υπερ-απαραίτητη. 5) Τη δουλειά της σκούπας τώρα που δεν έχεις χαλίκι κάτω την κάνεις με οποιοδήποτε λάστιχο. Αν μου ξέγυγε κάτι που χρειάζεσαι ξαναρώτα! |
|
|||
|
|||
![]()
1) Απολυτα κατανοητο. Πιστευω οτι αντεχει, θα το δω στην πραξη ομως (το κουτι ειναι για ρουχα και οχι για νερο) Απο πανω εχει καπακι που κλεινει αεροστεγως μαλλον, αλλα δεν θελω να το ρσικαρω αυτο, θα δω πως θα το βολεψω.
2) Μετραω τα ευρω, γιατι δεν ειναι κατι που το ξεκινησα με δικη μου θεληση. Πιστεψε με εκει που θελω πολυ, δεν τα μετρω. Απο την αλλη, εκνευριζομαι αφανταστα, οταν π.χ. το ιδιο πραγμα το βρισκεις αλλου στην μιση τιμη. Τεσπα...αυτα ειναι μια αλλη ιστορια. Για τις μετρησεις, να δουμε τι θα πει η...πλειοψηφια! Καθημερινες αλλαγες του μισου νερου; Αν υποθεσουμε οτι το μισο ειναι 25 λιτρα, πρεπει να βρω 2 καδους 25 λιτρους, εναν να γεμιζω, εναν που θα αδειαζω, εχω και την μεση μου, τεσπα θα δω πως θα το κανω 3) οκ 4) οκ 5) εχω ακουσει οτι το νερο τους δεν εχει...ωραια γευση χαχα! Θα με βολευε ισως μια σκουπα, αλλα δεν βλεπω να εχει ....6) Σε ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου ![]() |
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εγώ αν είχα οικονομική στενότητα, θα αγόραζα (καμιά 15ρια-20ρια μέρες μετά που θα βάλω το φίλτρο) ένα τεστ για ΝΗ3/ΝΗ4 απλά για να δω αν πέφτει σταδιακά η αμμωνία και αν έχει ξεκινήσει ο κύκλος κανονικά. Οταν με το καλό μηδενιστεί η αμμωνία, (που λογικά σημαίνει και ολοκλήρωση του κύκλου), παίρνεις και ένα ΝΟ3 που θα σε βοηθήσει να ελέξεις καλύτερα το πόσο συχνές αλλαγές χρειάζονται. .....περιττό να πω ότι τον πρώτο μήνα (που το φίλτρο σου είναι άστρωτο), ακολουθάς τη ρουτίνα αλλαγών που προτείνει ο φίλος ο exelix. Αν όχι καθημερινές, μέρα παρά μέρα. Siporax εγώ προσωπικά θα το πρότεινα αφού το φιλτράκι σου έχει μικρή χωρητικότητα σε βιολογικό υλικό....άρα καλό είναι να πας σε κάτι ποιοτικό τουλάχιστον. Αν η οικονομική στενότητα δεν σε αφίνει, αφίνεις το υπάρχον υλικό και κάνεις σταδιακή αλλαγή σε μεταγενέστερο στάδιο. Ανέβασε τη στάθμη του νερού και όταν με το καλό βάλεις φίλτρο, κανόνισε την έξοδο του νερού (από το φίλτρο) να κτυπά στην επιφάνεια (έτσι ώστε να υπάρχει κίνηση στην επιφάνεια του νερού) ...αν το κάνεις αυτό, η αεραντλία είναι αχρείαστη. Όσο δεν έχεις φίλτρο, είναι απαραίτητη!
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπον, εφτιαξα μια καινουργια λιστα με οτι νομιζω χρειαζεται, αν εχετε καμια...ενσταση, πειτε μου να αλλαξω κατι ή να προσθαφαιρεσω, αεραντλια να βαλω τελικα ή οχι;
http://petcumulus.com/index.asp?page=basket |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
βοηθεια παρακαλω! | drak7family | Αρχάριοι γλυκού νερού | 14 | 25-03-10 17:30 |
ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ...... | johnvolno1 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 35 | 29-10-09 11:44 |
MIA ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!!! | johnkalaigis32 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 01-05-08 22:40 |
παρακαλω την βοηθεια σας..... | docrx8 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 15-01-08 21:01 |
Τη Βοηθεια Σασ Παρακαλω!! | Kiki | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 8 | 26-05-06 10:54 |