Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 18-02-12, 18:53
Το avatar του χρήστη vipera
vipera Ο χρήστης vipera δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Thessaloniki
Προεπιλογή

Να’μαι και πάλι!!!
Επιτέλους σήμερα κατάφερα και παρήγγειλα τα υγρά testτης APIκαθώς και το φίλτρο biopawer 160 της EMEIM!!! Ελπίζω στην αρχή της επόμενης εβδομάδα να τα έχω στα χέρια μου. Και επειδή θα είναι ιδιαίτερα ανυπόμονη να τα δοκιμάσω όλα, κάνω από τώρα τις ερωτήσεις μου για να είμαι έτοιμη για το νέο μου φίλτρο το οποίο από ότι έχω καταλάβει συνοδεύεται και από τα υλικά που πρέπει να μπουν μέσα. Μαζί με αυτά τα υλικά, θα πρέπει να στριμώξω και την ελάχιστη ποσότητα siporaxπου έχει μέσα το παρόν φιλτράκι μου ε; έτσι ώστε να διατηρήσω την όποια βιολογία έχει αποκτήσει το ενυδρείο μου. Σωστά μέχρι εδώ; Και το σφουγγαράκι του τωρινού φίλτρου μου το στύβω και αυτό στα νέα υλικά του νέου φίλτρου; Και μετά απλά αντικαθιστώ το παλιό φίλτρο με το νέο;
Σόρυ για τις απανωτές ερωτήσεις αλλά κατανοήστε την ασχετοσύνη και την ανυπομονησία ενός αρχάριου
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-02-12, 18:58
Χρηστος Ζ. Ο χρήστης Χρηστος Ζ. δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αλιαρτος Βοιωτιας
Προεπιλογή

εγω θελω να σε ρωτησω για ποιες παραμετρους πηρες τεστ και ποσο τα βρηκες. απο μαγαζι δεν υπαρχει περιπτωση να ξαναγορασω.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-02-12, 19:04
Member

Προεπιλογή

Πήρα ακριβώς αυτό: http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=2086 στην τιμή που αναφέρει το σάιτ.

Ελπίζω να έκανα την κατάλληλη επιλογή των test και όντως να είναι αυτά που χρειάζομαι!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-02-12, 19:14
Το avatar του χρήστη gianniwpopi
gianniwpopi Ο χρήστης gianniwpopi δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: μεταμορφωση
Προεπιλογή

το //High Range pH // τι ειναι ρε παιδια??
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-02-12, 19:26
Member

Προεπιλογή

Σύμφωνα με τις οδηγίες της ΑΡΙ, το απλό τεστ pΗ μετράει από 6,0 μέχρι 7,6 ενώ το HighrangepHμετράει από 7,4 μέχρι 8.8

http://cms.marsfishcare.com/uploads/...4%20insert.pdf
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-02-12, 19:29
Χρηστος Ζ. Ο χρήστης Χρηστος Ζ. δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αλιαρτος Βοιωτιας
Προεπιλογή

αυτα χρειαζεσαι- αυτα εχω και εγω.το μονο που λειπει ειναι οτι δεν εχει τεστ για σκληροτητες. πρεπει να παρεις και τετοια. εγω ειχα παρει το master test της απι 65 ευρω, εδω απο οτι ειδα εχουν 40, στο ebay εχουν 25.
το high range ph το λεει και μονο του, μετραει μεγαλες τιμες του πεχα, π.χ. αν εχεις αφρικανικες κιχλιδες.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-02-12, 19:23
Το avatar του χρήστη exelix
exelix Ο χρήστης exelix δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Πάτρα-Αθήνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από vipera Εμφάνιση μηνυμάτων
ΝαΆμαι και πάλι!!!
Επιτέλους σήμερα κατάφερα και παρήγγειλα τα υγρά testτης APIκαθώς και το φίλτρο biopawer 160 της EMEIM!!! Ελπίζω στην αρχή της επόμενης εβδομάδα να τα έχω στα χέρια μου. Και επειδή θα είναι ιδιαίτερα ανυπόμονη να τα δοκιμάσω όλα, κάνω από τώρα τις ερωτήσεις μου για να είμαι έτοιμη για το νέο μου φίλτρο το οποίο από ότι έχω καταλάβει συνοδεύεται και από τα υλικά που πρέπει να μπουν μέσα. Μαζί με αυτά τα υλικά, θα πρέπει να στριμώξω και την ελάχιστη ποσότητα siporaxπου έχει μέσα το παρόν φιλτράκι μου ε; έτσι ώστε να διατηρήσω την όποια βιολογία έχει αποκτήσει το ενυδρείο μου. Σωστά μέχρι εδώ; Και το σφουγγαράκι του τωρινού φίλτρου μου το στύβω και αυτό στα νέα υλικά του νέου φίλτρου; Και μετά απλά αντικαθιστώ το παλιό φίλτρο με το νέο;
Σόρυ για τις απανωτές ερωτήσεις αλλά κατανοήστε την ασχετοσύνη και την ανυπομονησία ενός αρχάριου

Όπως τα λες θα τα κάνεις. Μόνο μην προσπαθήσεις να το σφηνώσεις, αντικατέστησε όσο Substrat Pro (που έχει μέσα) χρειάζεται με το Siporax. Αν βολεύει σπάσ' το κιόλας. Και όοοταν έχουν σταθεροποιηθεί τα πράγματα βγάζεις το Siporax και το δίνεις σε κάποιον για μπόλι και ξαναβάζεις το Substrat Pro. Αυτό δεν είναι και τόσο απαραίτητο, απλά στο λέω με την έννοια ότι και μεγαλύτερη επιφάνεια αποίκησης έχει το Substrat Pro και χωράει περισσότερο στο μικρό χώρο του φίλτρου σου. Το σφουγγάρι στίφτο δίχος αύριο! Αν το στίψεις στο νερό του ενυδρείου θα στο λερώσει, αλλά το φίλτρο θα το μαζέψει, ενώ αν το στίψεις κατευθείαν στο φίλτρο σου θα λερώσει λιγότερο.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-02-12, 19:38
Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από exelix Εμφάνιση μηνυμάτων
Όπως τα λες θα τα κάνεις. Μόνο μην προσπαθήσεις να το σφηνώσεις, αντικατέστησε όσο Substrat Pro (που έχει μέσα) χρειάζεται με το Siporax. Αν βολεύει σπάσ' το κιόλας. Και όοοταν έχουν σταθεροποιηθεί τα πράγματα βγάζεις το Siporax και το δίνεις σε κάποιον για μπόλι και ξαναβάζεις το Substrat Pro. Αυτό δεν είναι και τόσο απαραίτητο, απλά στο λέω με την έννοια ότι και μεγαλύτερη επιφάνεια αποίκησης έχει το Substrat Pro και χωράει περισσότερο στο μικρό χώρο του φίλτρου σου. Το σφουγγάρι στίφτο δίχος αύριο! Αν το στίψεις στο νερό του ενυδρείου θα στο λερώσει, αλλά το φίλτρο θα το μαζέψει, ενώ αν το στίψεις κατευθείαν στο φίλτρο σου θα λερώσει λιγότερο.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
Χαίρομαι που έχω καταλάβει σωστά τη διαδικασία
Όμως αυτό το "όοοταν έχουν σταθεροποιηθεί τα πράγματα.." με τα πολλά όμικρον δεν μου άρεσε καθόλου Θα σταθεροποιηθούν τα πράγματα! Είμαι αισιόδοξη!!!
Και μετά θα χαρίζω μπόλια αβέρτα... λέμε τώρα
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-02-12, 19:50
Το avatar του χρήστη exelix
exelix Ο χρήστης exelix δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Πάτρα-Αθήνα
Προεπιλογή

Φυσικά και τα πράγματα θα σταθεροποιηθούν και όλα θα πάνε μια χαρά, απλά ένα ώριμο ενυδρείο αποτρέπει πιο εύκολα κακοτοπιές.

Με απλά λόγια δεν ξεθαρεύουμε επειδή έχουμε καλύτερο φίλτρο! Σωστές ρουτίνες και όλα θα είναι κοπλέ!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-02-12, 19:58
Member

Προεπιλογή

Δεν ξεθαρεύω.. θα κάνω υπομονή όσο χρειαστεί και όταν θα είμαστε (όλοι μαζί) σίγουροι ότι όλα πάνε καλά, τότε θα προσθέσω ζωντανά!
Δεν είμαι καθόλου υπέρ της ιδέας να θάβω ζωντανά σε σπιρτόκουτα...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-02-12, 09:49
Το avatar του χρήστη genecr
genecr Ο χρήστης genecr δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Χαλάνδρι
Προεπιλογή

Καλή αρχή και από μένα
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-02-12, 18:17
Member

Προεπιλογή

Λοιπόν.. ήρθαν τα υγρά τεστ που είχα παραγγείλει και άρχισα τις μετρήσεις!
Ας αρχίσω από τα απλά που δεν είχα καμία αμφιβολία για το αποτέλεσμα.
ΝΟ2 =0 και ΝΟ3 = 0,5
Ph .. Δυσκολεύτηκα λίγο να προσδιορίσω το σωστό χρώμα και μου φάνηκε σαν 8. δεν μου άρεσε το νούμερο και επανέλαβα το τεστ. Ξανά 8 μου βγήκε, οπότε νομίζω ότι είναι σωστό. Πολύ δεν είναι;
Αμμωνία .. έκανα το τεστ σύμφωνα με τις οδηγίες, περίμενα και το απαιτούμενο 5λεπτο και το χρώμα ήταν έντονο κίτρινο που σύμφωνα με τον χρωματικό πίνακα σημαίνει ότι έχω 0 αμμωνία. Όμως καθώς συνέχισα στα υπόλοιπα τεστ παρατήρησα ότι το χρώμα του φιαλιδίου από κίτρινο έγινε προς τα ελαφρύ λαχανί που σύμφωνα με τον χρωματικό πίνακα σημαίνει ότι έχω αμμωνία 0,25ppm. Τελικά ισχύει το χρώμα ακριβώς μετά από τα πρώτα 5 λεπτά ή αυτό που εμφανίστηκε στη συνέχεια;
Κανονικά σε ένα στρωμένο ενυδρείο από τη στιγμή που εμφανίζεται ΝΟ3 δεν θα έπρεπε να εμφανίζεται καθόλου αμμωνία, έτσι δεν είναι ή έχω καταλάβει κάτι;
Αν όντως υπάρχει αμμωνία, μήπως φταίει το ότι πριν από 2 μέρες παρατήρησα ότι η ροή στο φίλτρο μου μειώθηκε οπότε το άνοιξα και ξέπλυνα το λιγοστό siporaxπου έχει μέσα; Επίσης ξέπλυνα και το σφουγγαράκι του φίλτρου, πάντα σε νερό του ενυδρείου φυσικά και όχι της βρύσης. Λέτε να «τραυμάτισα» τα βακτηρίδιά μου;

Μαζί με τα υγρά τεστ, μου ήρθε και το νέο μου φίλτρο. Το ΕΗΕΙΜ biopower 200. Να αντικαταστήσω το παλιό με αυτό ή να περιμένω μέχρι να λυθεί το θέμα με την αμμωνία που ίσως έχω;

Συνοψίζοντας:
Ph = 8
NH4 = 0 ή 0,25
ΝΟ2 = 0
ΝΟ3 = 0,5

Περιμένω με αγωνία τις γνώμες σας και τις συμβουλές σας!!!!!!

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από genecr Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλή αρχή και από μένα

Ευχαριστώ πολύυυυυυυυ!!!!!!!!!!
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές