|
|
||||
|
||||
![]()
Να’μαι και πάλι!!!
![]() Επιτέλους σήμερα κατάφερα και παρήγγειλα τα υγρά testτης APIκαθώς και το φίλτρο biopawer 160 της EMEIM!!! Ελπίζω στην αρχή της επόμενης εβδομάδα να τα έχω στα χέρια μου. Και επειδή θα είναι ιδιαίτερα ανυπόμονη να τα δοκιμάσω όλα, κάνω από τώρα τις ερωτήσεις μου για να είμαι έτοιμη για το νέο μου φίλτρο το οποίο από ότι έχω καταλάβει συνοδεύεται και από τα υλικά που πρέπει να μπουν μέσα. Μαζί με αυτά τα υλικά, θα πρέπει να στριμώξω και την ελάχιστη ποσότητα siporaxπου έχει μέσα το παρόν φιλτράκι μου ε; έτσι ώστε να διατηρήσω την όποια βιολογία έχει αποκτήσει το ενυδρείο μου. Σωστά μέχρι εδώ; Και το σφουγγαράκι του τωρινού φίλτρου μου το στύβω και αυτό στα νέα υλικά του νέου φίλτρου; Και μετά απλά αντικαθιστώ το παλιό φίλτρο με το νέο; ![]() Σόρυ για τις απανωτές ερωτήσεις αλλά κατανοήστε την ασχετοσύνη και την ανυπομονησία ενός αρχάριου ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
εγω θελω να σε ρωτησω για ποιες παραμετρους πηρες τεστ και ποσο τα βρηκες. απο μαγαζι δεν υπαρχει περιπτωση να ξαναγορασω.
|
|
||||
|
||||
![]()
Πήρα ακριβώς αυτό: http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=2086 στην τιμή που αναφέρει το σάιτ.
Ελπίζω να έκανα την κατάλληλη επιλογή των test και όντως να είναι αυτά που χρειάζομαι! |
|
||||
|
||||
![]()
το //High Range pH // τι ειναι ρε παιδια??
|
|
||||
|
||||
![]()
Σύμφωνα με τις οδηγίες της ΑΡΙ, το απλό τεστ pΗ μετράει από 6,0 μέχρι 7,6 ενώ το HighrangepHμετράει από 7,4 μέχρι 8.8
http://cms.marsfishcare.com/uploads/...4%20insert.pdf |
|
|||
|
|||
![]()
αυτα χρειαζεσαι- αυτα εχω και εγω.το μονο που λειπει ειναι οτι δεν εχει τεστ για σκληροτητες. πρεπει να παρεις και τετοια. εγω ειχα παρει το master test της απι 65 ευρω, εδω απο οτι ειδα εχουν 40, στο ebay εχουν 25.
το high range ph το λεει και μονο του, μετραει μεγαλες τιμες του πεχα, π.χ. αν εχεις αφρικανικες κιχλιδες. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Όπως τα λες θα τα κάνεις. Μόνο μην προσπαθήσεις να το σφηνώσεις, αντικατέστησε όσο Substrat Pro (που έχει μέσα) χρειάζεται με το Siporax. Αν βολεύει σπάσ' το κιόλας. Και όοοταν έχουν σταθεροποιηθεί τα πράγματα βγάζεις το Siporax και το δίνεις σε κάποιον για μπόλι ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Χαίρομαι που έχω καταλάβει σωστά τη διαδικασία ![]() Όμως αυτό το "όοοταν έχουν σταθεροποιηθεί τα πράγματα.." με τα πολλά όμικρον δεν μου άρεσε καθόλου ![]() ![]() Και μετά θα χαρίζω μπόλια αβέρτα... λέμε τώρα ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Φυσικά και τα πράγματα θα σταθεροποιηθούν και όλα θα πάνε μια χαρά, απλά ένα ώριμο ενυδρείο αποτρέπει πιο εύκολα κακοτοπιές.
Με απλά λόγια δεν ξεθαρεύουμε επειδή έχουμε καλύτερο φίλτρο! Σωστές ρουτίνες και όλα θα είναι κοπλέ! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ξεθαρεύω.. θα κάνω υπομονή όσο χρειαστεί και όταν θα είμαστε (όλοι μαζί) σίγουροι ότι όλα πάνε καλά, τότε θα προσθέσω ζωντανά!
![]() Δεν είμαι καθόλου υπέρ της ιδέας να θάβω ζωντανά σε σπιρτόκουτα... |
|
||||
|
||||
![]()
Καλή αρχή και από μένα
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Λοιπόν.. ήρθαν τα υγρά τεστ που είχα παραγγείλει και άρχισα τις μετρήσεις! Ας αρχίσω από τα απλά που δεν είχα καμία αμφιβολία για το αποτέλεσμα. ΝΟ2 =0 και ΝΟ3 = 0,5 Ph .. Δυσκολεύτηκα λίγο να προσδιορίσω το σωστό χρώμα και μου φάνηκε σαν 8. δεν μου άρεσε το νούμερο και επανέλαβα το τεστ. Ξανά 8 μου βγήκε, οπότε νομίζω ότι είναι σωστό. Πολύ δεν είναι; Αμμωνία .. έκανα το τεστ σύμφωνα με τις οδηγίες, περίμενα και το απαιτούμενο 5λεπτο και το χρώμα ήταν έντονο κίτρινο που σύμφωνα με τον χρωματικό πίνακα σημαίνει ότι έχω 0 αμμωνία. Όμως καθώς συνέχισα στα υπόλοιπα τεστ παρατήρησα ότι το χρώμα του φιαλιδίου από κίτρινο έγινε προς τα ελαφρύ λαχανί που σύμφωνα με τον χρωματικό πίνακα σημαίνει ότι έχω αμμωνία 0,25ppm. Τελικά ισχύει το χρώμα ακριβώς μετά από τα πρώτα 5 λεπτά ή αυτό που εμφανίστηκε στη συνέχεια; Κανονικά σε ένα στρωμένο ενυδρείο από τη στιγμή που εμφανίζεται ΝΟ3 δεν θα έπρεπε να εμφανίζεται καθόλου αμμωνία, έτσι δεν είναι ή έχω καταλάβει κάτι; Αν όντως υπάρχει αμμωνία, μήπως φταίει το ότι πριν από 2 μέρες παρατήρησα ότι η ροή στο φίλτρο μου μειώθηκε οπότε το άνοιξα και ξέπλυνα το λιγοστό siporaxπου έχει μέσα; Επίσης ξέπλυνα και το σφουγγαράκι του φίλτρου, πάντα σε νερό του ενυδρείου φυσικά και όχι της βρύσης. Λέτε να «τραυμάτισα» τα βακτηρίδιά μου; Μαζί με τα υγρά τεστ, μου ήρθε και το νέο μου φίλτρο. Το ΕΗΕΙΜ biopower 200. Να αντικαταστήσω το παλιό με αυτό ή να περιμένω μέχρι να λυθεί το θέμα με την αμμωνία που ίσως έχω; Συνοψίζοντας: Ph = 8 NH4 = 0 ή 0,25 ΝΟ2 = 0 ΝΟ3 = 0,5 Περιμένω με αγωνία τις γνώμες σας και τις συμβουλές σας!!!!!! ![]() Ευχαριστώ πολύυυυυυυυ!!!!!!!!!! ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Bacopa monnieri σε γλάστρα | brillo | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 22-05-06 06:30 |