|
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=mpompio;651784]Γράφω εδώ για να μην ανοίγω άλλο θρεντ. Έχουμε (ο 8χρονος γιος μου βασικά) ένα μικρό ενυδρείο με ένα γλύφτη και δυο σκαλάρια. Αρσενικό και θηλυκό. Το δεύτερο το καταλάβαμε επειδή γέννησε αυγά και μάλιστα δυο φορές. Πριν 2-3 μέρες η κυρία σκαλαρίνα δυστυχώς πέθανε... Από τότε το άλλο σκαλάρι, έχει αρχίσει να κολυμπάει ανάποδα. Βγάζει αρκετές φορές το κεφάλι του από το νερό και κάθεται ακόμα και να το χαϊδέψεις, κάτι που δεν έκανε ως τώρα... Δείχνει κάποιες φορές να μην ξέρει τι κάνει. Επίσης δεν τρώει καθόλου καλά (τους τελευταίους 3-4 μήνες τρώει σχετικά σπάνια). Τον έχουμε κάτι παραπάνω από δυο χρόνια και ο γιος μου ανησυχεί ιδιαίτερα γι αυτόν... Ξέρει κάποιος τι μπορεί να συμβαίνει;;;[/QUOT
σε τι ενυδρειο, μετρησεις? συμπληρωσε την φορμα ασθενειων.. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
... επίσης δεν ξέρουμε τίποτα για φόρμα αθενειών. Ούτε καν τι ενυδρείο έχουμε... ![]() Υπάρχει φίλτρο που το καθαρίζουμε κάθε μήνα περίπου, όταν αλλάζουμε και το νερό. Την τελευταία φορά, πριν κανα μήνα, ΔΕΝ βάλαμε με το νέο νερό αντιχλώριο γιατί δεν είχαμε... Υ.Γ. Το θέμα είναι η στεναχώρια του μικρού γιου μου σε περίπτωση που "χάσουμε" τον "Χρύσανθο" (έτσι λέει τον σκαλάρη). Δυο χρόνια και κάτι είναι μαζί. Ο "χαμός" της σκαλαρίνας (Αγγελική το όνομά της) δεν τον πείραξε τόσο... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mpompio : 11-02-12 στις 15:25 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
ολα αυτα γινονται γιατι δεν γινεται σωστη συντηρηση, μετρησεις νερου κτλ. τα σκαλαρια ειναι πολυ ευαισθητα ψαρια και αλλαγη νερου καθε ενα μηνα ειναι υπερβολικα μεγαλο χρονικο διαστημα, επισης χρειαζονται μαλακο και οξινο νερο. μεχρι τωρα τα ψαρια σου προσπαθουσαν να επιβιωσουν σε ενα ακαταλληλο περιβαλλον. το οτι εκαναν αυγα δε λεει κατι, και εγω στο παρελθον ειχα αυγα απο σκαλαρια σε 50 λιτρα ενυδρειο με περιπου 40 ψαρια μεσα (ας ειναι καλα ο πετσοπας που με κοροιδευε τοτε - εδω και κατι χρονια το εχει κλεισει το μαγαζι). υποψιαζομαι οτι εχεις και μικρο ενυδρειο, το οποιο ειναι και αυτος ενας λογος που προκαλουνται θανατοι. δυστυχως πρεπει να ριξεις πολυ διαβασμα.
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Το θέμα είναι τώρα, με το ψαράκι τι κάνω. Πώς θα γίνει να μην κολυμπάει ανάποδα; ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ψαχνεις να βρεις πληροφοριες για την ασθενεια swimblader ...μαλλον απο αυτο πασχει το ψαρακι...προταση μου...βγαζεις το αρρωστο ή περιμενεις να υποκυψει στην ασθενεια του αν δεν μπορεις να κανεις κατι για αυτο (τελικη επιλογη αυτο που γραφω).,καθαριζεις το ενυδρειο σχολαστικα ,καθαριζεις φιλτρα και το ξαναστηνεις απο την αρχη....κανεις σωστα το στρωσιμο ,και μετα απο λιγο διαβασμα και υποδειξεις επιλεγεις 1 το ΠΟΛΥ 2 ειδη ψαριων και τα εισαγεις στο ενυδρειο..ετσι ,και ο μικρος θα ειναι ευχαριστημενος και εσυ αφου θα εχεις ενα υγιες ενυδρειο ..
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Τι είναι αυτό; στην αρχή ξεκίνησε με φουσκωμενη κοιλιά και ανορεξία. Τώρα τρώει αλλά ξεκολλάει η κοιλιά! Έβαλα 4 μέρες αντιβίωση γενική κ σήμερα η εικόνα είναι αυτή...
|
|
||||
|
||||
![]()
1. ΔΕΝ θα ήταν καλύτερα να ανοίξεις δικό σου θέμα... όπου θα έδινες και κάποιες επιπλέον πληροφορίες για το ενυδρείο, τις συνθήκες νερού, θερμοκρασία, τα ψάρια κλπ;
![]() 2. Όπως το βλέπω στις φωτογραφίες... δείχνει σαν να έχει κοπεί το ψάρι από κάτι. Υπάρχουν ρίζες με μυτερές άκρες ή κάτι παρόμοιο... στο ενυδρείο σου (φωτογραφίες του χώρου... θα βοηθήσουν); |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τι έχει το σκαλάρι μου? | Esprit | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 3 | 16-04-11 00:43 |
Άρρωστο Σκαλάρι | greemlin | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 5 | 07-09-09 22:37 |
σκαλάρι | Μίμης | Άλλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 2 | 13-07-09 15:11 |
Πρόβλημα με σκαλάρι | galant | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 1 | 08-03-07 00:33 |
Άρρωστο σκαλάρι; SOS SOS SOS | KwstasV | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 5 | 22-02-07 17:16 |