|
|
||||
|
||||
![]()
Μα τώρα,στην ουσία,την μηχανική φίλτρανση μου την κάνει το εσωτερικό Juwel(γεμάτο σφουγγάρια και λίγο βιολογικό) και την βιολογική το εξωτερικό Fluval(2 σφουγγάρια και 4 κάδοι βιολογικό)..Θα αλλάξει κάτι αν ''αντιστραφούν'' κάπως αυτά;;
Το κούρασα..;; ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() παντως,αν το δοκιμασεις αυτο που λες πεσμας κιεμας τι εγινε.αν και αποτι λες το εχεις ηδη ετσι και ψαχνεις να βρεις τροπο να το βελτιωσεις,οποτε τη δινεις μονος σου την απαντηση και επιβεβαιωνεις οτι δε λειτουργει σωστα ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Οχι τωρα τα εχω οπως προτεινει ο καθε κατασκευαστης..
|
|
||||
|
||||
![]()
αφησε τα οπως τα δινει ο κατασκευαστης και βαλε ανθρακα και βατα και στα δυο και πιστευω θα δεις διαφορα.εγω βλεπω διαφορα και με το μικρο μονο που κραταω μεσα μονο με βατα και μαζευει σκουπιδι(την αλλαζω καθε βδομαδα μαζι με την αλλαγη του νερου).μονο βατα ομως και ελαχιστο σιποραξ για περιπτωση που χρειαστει οπως τωρα με τα cory που γεννησανε.
τον υπολοιπο καιρο το εχω γεματο βατα και μια φορα το μηνα η και λιγο πιο αραια βαζω και ανθρακα, το αφηνω να δουλεψει καμια βδομαδα και μετα τον βγαζω. |
|
||||
|
||||
![]()
Γιατί δεν κάνεις κάτι άλλο. Να τοποθετήσεις τα υλικά κανονικά στα φίλτρα σου έτσι όπως προτείνει ο κατασκευστής και να προσθέσης άλλο ένα φίλτρο (εσωτερικό ή εξωτερικό και να το κάνεις μόνο για μηχανική φίλτρανση.
Με αυτό τον τρόπο τα 2 φίλτρα θα δουλεύουν ολόσωστα, και η μηχανική σου φίλτρανση θα είναι ανεβασμένη λόγο του τρίτου. Το μόνο κακό είναι μερικά watt παραπάνω. ¶νθρακα να σου πώ την άληθεια δεν θα ήθελα να βάλω, απο την μία λέμε όχι χημικά κλπ, και απο την άλλη ... Δεν ξέρω, ίσως αν το χρησιμοποιήσω και εγώ και δώ τόσο μεγάλη διαφορά, να το προτείνω ...
|
||||
|
||||
![]()
Η αποψη μου ειναι οτι πριν τα υλικα βιολογικης φιλτρανσης, πρεπει να τοποθετουνται παντα μηχανικα υλικα τα οποια να κρατιουνται και οσο πιο καθαρα ειναι δυνατον.
http://www.aquatek.gr/vb/showpost.ph...60&postcount=8 Aπο εκει και μετα αν χρειαζεται σε ενα ενυδρειο για διαφορους λογους ενα εξτρα μηχανικο ή και χημικο φιλτρο ειναι αλλο θεμα.
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ενυδρείο μέσα σε ενυδρείο, θα δουλέψει; | Manuel | Bettas | 4 | 06-07-11 00:35 |
Αγορά φίλτρων............ | Sotiris7 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 44 | 11-01-11 15:28 |
Αλλάζονται τα υλικά των φίλτρων; | panos1972 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 01-03-10 10:52 |
Σκούπα βυθού - μπορεί να θέλει τόσο κόπο για να δουλέψει; | uptight | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 17-10-08 15:02 |
Υλικά φίλτρων 1 | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 13-12-02 23:01 |