Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 24-01-12, 16:24
Το avatar του χρήστη \/ag
\/ag Ο χρήστης \/ag δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Μα τώρα,στην ουσία,την μηχανική φίλτρανση μου την κάνει το εσωτερικό Juwel(γεμάτο σφουγγάρια και λίγο βιολογικό) και την βιολογική το εξωτερικό Fluval(2 σφουγγάρια και 4 κάδοι βιολογικό)..Θα αλλάξει κάτι αν ''αντιστραφούν'' κάπως αυτά;;

Το κούρασα..;;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-01-12, 16:42
Το avatar του χρήστη kgf12345
kgf12345 Ο χρήστης kgf12345 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: rio atabapo(μεσα)-alto rio ilioupoli
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από \/ag Εμφάνιση μηνυμάτων
Μα τώρα,στην ουσία,την μηχανική φίλτρανση μου την κάνει το εσωτερικό Juwel(γεμάτο σφουγγάρια και λίγο βιολογικό) και την βιολογική το εξωτερικό Fluval(2 σφουγγάρια και 4 κάδοι βιολογικό)..Θα αλλάξει κάτι αν ''αντιστραφούν'' κάπως αυτά;;
μα αυτο σου λεω,οτι δε θα αλλαξει τιποτα.νομιζεις οτι κανει μηχανικη φιλτρανση το ενα και το αλλο κανει βιολογικη.και τα δυο φιλτρα κανουν και τα δυο ειδη φιλτρανσης.αυτο σου εξηγω.δε μπορει να γινει αυτος ο διαχωρισμος που θες να πετυχεις εχοντας τα φιλτρα παραλληλα.μονο σε σειρα.με οτι δυσκολιες εχει αυτο.

Το κούρασα..;; εσυ τι λες? λες να ειναι χαζοι οι μηχανικοι που ασχολουνται με τη σχεδιαση των φιλτρων?

παντως,αν το δοκιμασεις αυτο που λες πεσμας κιεμας τι εγινε.αν και αποτι λες το εχεις ηδη ετσι και ψαχνεις να βρεις τροπο να το βελτιωσεις,οποτε τη δινεις μονος σου την απαντηση και επιβεβαιωνεις οτι δε λειτουργει σωστα
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-01-12, 16:56
Το avatar του χρήστη \/ag
\/ag Ο χρήστης \/ag δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Οχι τωρα τα εχω οπως προτεινει ο καθε κατασκευαστης..
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-01-12, 17:08
Το avatar του χρήστη kgf12345
kgf12345 Ο χρήστης kgf12345 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: rio atabapo(μεσα)-alto rio ilioupoli
Προεπιλογή

αφησε τα οπως τα δινει ο κατασκευαστης και βαλε ανθρακα και βατα και στα δυο και πιστευω θα δεις διαφορα.εγω βλεπω διαφορα και με το μικρο μονο που κραταω μεσα μονο με βατα και μαζευει σκουπιδι(την αλλαζω καθε βδομαδα μαζι με την αλλαγη του νερου).μονο βατα ομως και ελαχιστο σιποραξ για περιπτωση που χρειαστει οπως τωρα με τα cory που γεννησανε.
τον υπολοιπο καιρο το εχω γεματο βατα και μια φορα το μηνα η και λιγο πιο αραια βαζω και ανθρακα, το αφηνω να δουλεψει καμια βδομαδα και μετα τον βγαζω.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-01-12, 19:52
Το avatar του χρήστη naias
naias Ο χρήστης naias δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Κορυδαλλός
Προεπιλογή

Γιατί δεν κάνεις κάτι άλλο. Να τοποθετήσεις τα υλικά κανονικά στα φίλτρα σου έτσι όπως προτείνει ο κατασκευστής και να προσθέσης άλλο ένα φίλτρο (εσωτερικό ή εξωτερικό και να το κάνεις μόνο για μηχανική φίλτρανση.

Με αυτό τον τρόπο τα 2 φίλτρα θα δουλεύουν ολόσωστα, και η μηχανική σου φίλτρανση θα είναι ανεβασμένη λόγο του τρίτου.

Το μόνο κακό είναι μερικά watt παραπάνω.

¶νθρακα να σου πώ την άληθεια δεν θα ήθελα να βάλω, απο την μία λέμε όχι χημικά κλπ, και απο την άλλη ... Δεν ξέρω, ίσως αν το χρησιμοποιήσω και εγώ και δώ τόσο μεγάλη διαφορά, να το προτείνω ...
Παλιά 24-01-12, 20:12
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Η αποψη μου ειναι οτι πριν τα υλικα βιολογικης φιλτρανσης, πρεπει να τοποθετουνται παντα μηχανικα υλικα τα οποια να κρατιουνται και οσο πιο καθαρα ειναι δυνατον.
http://www.aquatek.gr/vb/showpost.ph...60&postcount=8
Aπο εκει και μετα αν χρειαζεται σε ενα ενυδρειο για διαφορους λογους ενα εξτρα μηχανικο ή και χημικο φιλτρο ειναι αλλο θεμα.
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές