|
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε Vag,αν σε ενδιαφέρει το κρυστάλλινο νερό θα πρέπει τότε να σκεφτείς και την λύση της χημικής φίλτρανσης(άνθρακας,purigen κτλ).Μόνο έτσι θα δεις το νερό σου κρύσταλλο.
Είναι κρίμα για μένα να έχεις το 405 και να το κάνεις μόνο μηχανικό.¶σε που θα είναι πρόβλημα να βρεις και να κόψεις σφουγγάρια για να χωράνε στα σκαφάκια του.Αν δεν σε ενοχλεί να ανοίγεις το fluval αρκετά συχνά,μια λύση θα ήταν να αφαιρέσεις τα σφουγγάρια που έχει και στη θέση τους να βάλεις ενυδρειακό βαμβάκι ή ακόμα καλύτερα να βάλεις στο χώρο που έχει και βιολογικό υλικό και από πάνω το βαμβάκι.Έτσι θα ενισχύσεις και τη βιολογία σου και θα έχεις το βαμβάκι πάνω για να το αλλάζεις πιο εύκολα.
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ στο 405 έχω τα εξής, από αριστερά προς τα δεξιά και κάτω προς πάνω :
Στο κενό που σχηματίζεται μεταξύ των σφουγγαριών και του κάνιστρου έχω βάλει λίγο filterwool (ενυδρειακό βαμβάκι). Στο 4ο διαμέρισμα σφουγγάρια μπλε με τρύπα μεγάλης διατομής. Στα άλλα 3 σίποραξ σε σακουλάκι (κάλτσα) και στο 1ο έχω βάλει λιγότερο σίποραξ αλλά πριν τα καπάκι που έχει έχω βάλει και εδώ ενυδρειακό βαμβάκι για να κρρατά ότι τελευταίο μένει. Στην αρχή στ οχώρο των σφουγγαριών έβαζα μια φορά κάθε μήνα ένα σακκουλάκι άνθρακα. Η διαφορά με τον άνθρακα ιδιαίτερα τις πρώτες 2 εβδομάδες ήταν μεγάλη (καθαρό και κρυστάλλινο νερό). Τώρα πια το έχω σταματήσει. Αν και έχω μεγάλη ιχθυοφόρτιση το φίλτρο το καθαρίζω κάθε φορά που το βλέπω ότι λιγοστεύει η ροή του. Περίπου κάθε 1,5 έως 2 μήνες. Περιττό να σου πω πόση μπήχλα βγάζει....
|
||||
|
||||
![]()
μα δε ζηταει αυτο ο ανθρωπος,ρωταει αν θα δουλεψει κανοντας το ενα φιλτρο βιολογικο και το αλλο μηχανικο.και η απαντηση ειναι οτι το ενα φιλτρο δε θα δουλευει σωστα.αυτο που θα εχει το βιολογικο υλικο.γιατι αν εχει μικροτερη μηχανικη φιλτρανση σε αυτο θα μπουκωνουν πιο γρηγορα τα βιολογικα του.δεν κερδιζει τιποτα.εκτος αν μπορει να χωρισει το νερο και τα σκουπιδια και να τους λεει εσυ θα πας εκει κιεσυ εκει!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Σας ευχαριστω πολυ παιδια..σίγουρα θα κάνω χρήση άνθρακα να δω την διαφορα!!
Το θέμα μου πιο πολυ όμως είναι εδώ.. Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
και τι θα καταφερεις?το ενα φιλτρο θα το εχεις στημενο κανονικα δηλαδη,αφου θα εχεις και μηχανικα και βιολογικα υλικα και στο αλλο θα εχεις μονο μηχανικα.το ενα θα λειτουργει κανονικα και το αλλο θα κανει μεν μηχανικη φιλτρανση αλλα ουτως η αλλος τα σφουγγαρια θα δουλευουνε και σαν βιολογικα.και θα μπουκωνουνε και αυτα πιο γρηγορα.γιατι λοιπον να μη βαλεις και σε αυτο βιολογικα υλικα και να δουλευουνε και τα δυο σωστα παραλληλα?
νομιζω οτι πιο πολυ θα κερδισεις με το να τα εχεις και τα δυο στημενα κανονικα και παραλληλα παρα χωριζοντας τη λειτουργια τους. και αν θες νερο κρυσταλλο,βαζε και στα δυο ανθρακα και βατα στην εξοδο και θα πρεπει να γινει κρυσταλλο. |
|
||||
|
||||
![]()
Ας μπουκωνει όσο εύκολα θέλει το εξωτερικό..θα το παίρνω,θα το πηγαίνω στην μπανιέρα και θα το καθαρίζω!Μιας και θα έχει μόνο σφουγγαρια!
Ενώ απτο εσωτερικο τώρα(αφού αυτο κάνει τώρα την μηχανική φιλτρανση) για να βγάλω τα σφουγγαρια του πρέπει να βγάζω το καπάκι του ενυδρειου και να έχω και έναν κουβα δίπλα να βάζω τα υλικά! Με καταλαβαίνεις;είναι κ θέμα ευχρηστιας.. |
|
||||
|
||||
![]()
ο μονος τροπος που μπορω να σκεφτω που θα δουλευε κατι με αυτη τη λογικη(χωρισμενες λειτουργιες δηλαδη)θα ητανε να εχεις ενα sump με 4-5 διαφορετικα ειδη σφουγγαριων απο χοντρο προς ψιλοτερο,να τελειωνει σε βατα και απτην εξοδο του να παιρνει εισοδο ενα φιλτρο που να εχει μονο βιολογικα υλικα.ετσι θα μπορουσες να καθαριζεις ευκολα τα σφουγγαρια του sump και θα εχεις βιολογικα πεντακαθαρα στο φιλτρο.
------------------------- Παράθεση:
![]() ![]() γιαυτο σου ειπα για το "μηxανικο" sump,γιατι εκει εχεις τη δυνατοτητα και το χωρο παιζοντας με τα διαφορα μεγεθη σφουγγαριων να κανεις πιο αναλυτικη μηχανικη φιλτρανση.δεν ξερω αν λειτουργει στην πραξη δεν το εχω δοκιμασει,μια ιδεα λεω. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kgf12345 : 24-01-12 στις 14:01 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Μα τώρα,στην ουσία,την μηχανική φίλτρανση μου την κάνει το εσωτερικό Juwel(γεμάτο σφουγγάρια και λίγο βιολογικό) και την βιολογική το εξωτερικό Fluval(2 σφουγγάρια και 4 κάδοι βιολογικό)..Θα αλλάξει κάτι αν ''αντιστραφούν'' κάπως αυτά;;
Το κούρασα..;; ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
μεγαλη διαφορα απο τοτε που τον χρησιμοποιησα(ανθρακα). |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ενυδρείο μέσα σε ενυδρείο, θα δουλέψει; | Manuel | Bettas | 4 | 06-07-11 00:35 |
Αγορά φίλτρων............ | Sotiris7 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 44 | 11-01-11 15:28 |
Αλλάζονται τα υλικά των φίλτρων; | panos1972 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 01-03-10 10:52 |
Σκούπα βυθού - μπορεί να θέλει τόσο κόπο για να δουλέψει; | uptight | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 17-10-08 15:02 |
Υλικά φίλτρων 1 | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 13-12-02 23:01 |