Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Γλυκό νερό - Γενικά

Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 16-01-12, 18:09
Το avatar του χρήστη krispie
krispie Ο χρήστης krispie δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αμπελόκηποι(Αθήνα)
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από manolischania Εμφάνιση μηνυμάτων

Πιστεύω δεν το εύχεσαι αυτό στον φίλο μας

Επιμένω
Αν δεν ξέρουμε τουλάχιστον η προσπάθεια να γίνει σωστά και ας χρειαστεί να ξεκολλήσουμε όλο το ενυδρείο και μια και δυο φορες μέχρι να το πετύχουμε και να μάθουμε από τα λάθη μας .
Νομίζω ότι όταν λέει ο φίλος ότι του έχει ξεκολλήσει αναφέρεται στην ταπετσαρία...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-01-12, 18:37
Το avatar του χρήστη manolischania
manolischania Ο χρήστης manolischania δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: XANIA
Προεπιλογή

Φιλε Krispie είναι απλά τα πράγματα
η μαθαίνεις να κολλας ενυδρεία αφού θες να ασχοληθείς
η μαθαίνεις να μπαλώνεις
διαλέγεις και παίρνεις .

Επίσης χωρίς να θέλω να κρίνω το αποτέλεσμα τις κατασκευής του φίλου μας ο πάτος είναι η βάση και στην βάση πάνω κολλιούνται τα τζαμια και όχι περιμετρικά
αυτό δεν είναι IMO και επαναλαμβάνω ότι δεν αναφέρομαι για το συγκεκριμένο ενυδρείο αλλα μιας και είδα την φωτογραφία να μαθαίνουμε το σωστό .
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-01-12, 19:05
Το avatar του χρήστη Psytrancer
Psytrancer Ο χρήστης Psytrancer δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Σαντορινη
Προεπιλογή

Παράθεση:

1)είναι απλά τα πράγματα
η μαθαίνεις να κολλας ενυδρεία αφού θες να ασχοληθείς
η μαθαίνεις να μπαλώνεις
διαλέγεις και παίρνεις .

2)Επίσης χωρίς να θέλω να κρίνω το αποτέλεσμα τις κατασκευής του φίλου μας ο πάτος είναι η βάση και στην βάση πάνω κολλιούνται τα τζαμια και όχι περιμετρικά
3)αυτό δεν είναι IMO και επαναλαμβάνω ότι δεν αναφέρομαι για το συγκεκριμένο ενυδρείο αλλα μιας και είδα την φωτογραφία να μαθαίνουμε το σωστό .

1) Ο φιλος εχει ραγισμενο ενυδρειο κ προφανως θελει να το επισκευασει.Αν εγραψε καπου οτι θελει να μαθει να κολλαει ενυδρεια συνχωρεστε με αλλα δεν το ειδα.

2)Δεν ειπε κανεις να κολληθει περιμετρικα τιποτα αλλα σε ολο τον πατο-αλλος ενας πατος-ο οποιος θα εφαπτεται με τον ραγισμενο.(αν θελει να βαλει κ κοντρες ειναι αλλο θεμα)

3) Αφου δεν ειναι δικη σου αποψη κ ειναι καποιος γενικοτερος κανονας ή αποψη καποιου αλλου μπορουμε να εχουμε ενα λινκ ωστε να κατατοπιστουμε καλυτερα?! ή αν θελεις να μας εξηγησεις εσυ καθως με ενδιαφερει κ εμενα το θεμα κ δεν ειμαι απολυτος σε οτι λεω σε αντιθεση με εσενα οπου το "σωστο κ το λαθος" δινει κ περνει.....

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από krispie Εμφάνιση μηνυμάτων
Νομίζω ότι όταν λέει ο φίλος ότι του έχει ξεκολλήσει αναφέρεται στην ταπετσαρία...
Αυτο ακριβως εννοω φιλε μου. (Δεν εχει ξεκολλησει το ενυδρειο αλλα η ταπετσαρια)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-01-12, 19:33
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Psytrancer Εμφάνιση μηνυμάτων
1)

3) Αφου δεν ειναι δικη σου αποψη κ ειναι καποιος γενικοτερος κανονας ή αποψη καποιου αλλου μπορουμε να εχουμε ενα λινκ ωστε να κατατοπιστουμε καλυτερα?! ή αν θελεις να μας εξηγησεις εσυ καθως με ενδιαφερει κ εμενα το θεμα κ δεν ειμαι απολυτος σε οτι λεω σε αντιθεση με εσενα οπου το "σωστο κ το λαθος" δινει κ περνει.....
Θα στο πω με ερώτηση για να το καταλάβεις από μόνος σου , τις κολόνες τοίχους e.t.c που τα χτίζουμε εκτος θεμελίων η εντός ?

Να μην χαλάω όμως το θέμα του φίλου . ας τον αφήσουμε να αποφασίσει τι θα κάνει και εκεί να του δοθούν οι καλύτερες συμβουλές με οποιον τρόπο αποφασίσει .
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-01-12, 19:42
Το avatar του χρήστη exelix
exelix Ο χρήστης exelix δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Πάτρα-Αθήνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Θα στο πω με ερώτηση για να το καταλάβεις από μόνος σου , τις κολόνες τοίχους e.t.c που τα χτίζουμε εκτος θεμελίων η εντός ?

Να μην χαλάω όμως το θέμα του φίλου . ας τον αφήσουμε να αποφασίσει τι θα κάνει και εκεί να του δοθούν οι καλύτερες συμβουλές με οποιον τρόπο αποφασίσει .

Δε νομίζω ότι η σύγκριση είναι και πολύ σχετική.

Ούτε ότι οι κύριοι εδώ το κάνουν λάθος.

Είναι προσεγγίσεις διαφορετικών σχολών και δεν είναι τόσο εύκολη η απάντηση για το ποια είναι η καλύτερη.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-01-12, 20:19
Senior Member

Προεπιλογή

Τυχαίνει όμως να γνωρίζω αρκετούς πολιτικούς μηχανικούς του Ε.Μ.Π που το βρίσκουν πολύ σχετικό .
Οι βιομηχανίες e.t.c (πάλι καλά όχι όλες)λειτουργούν υπέρ του κόστους και ο χρόνος = χρήμα .
( θα παραμείνω με την προσέγγιση του πολυτεχνείου και όχι με τον γερμανό τζαμά )
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-01-12, 21:04
Το avatar του χρήστη exelix
exelix Ο χρήστης exelix δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Πάτρα-Αθήνα
Προεπιλογή

Σε παρακαλώ όταν ξαναεπικοινωνήσεις μαζί τους (σε περίπτωση που δεν έχεις ήδη κάνει αυτή την ερώτηση) μπορείς να τους ρωτήσεις αν υπάρχει τόσο σημαντική διαφορά και στην περίπτωση που το ενυδρείο θα πατάει σε σταθερή, επίπεδη επιφάνεια (δηλαδή τη βάση); Και όλα αυτά σε συνδυασμό με τη διαφορά της αντοχής της σιλικόνης σε εφελκυσμό και διατμητική τάση. Δυστυχώς δεν έχω αυτό τον καιρό επαφές με αυτό τον κλάδο των μηχανικών για να ρωτήσω εγώ.

Πάντως η μέθοδος που προτιμάς είναι πιο γρήγορη για μια βιομηχανία.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-01-12, 19:09
Το avatar του χρήστη kgf12345
kgf12345 Ο χρήστης kgf12345 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: rio atabapo(μεσα)-alto rio ilioupoli
Προεπιλογή

μπορει να ειναι μπαλωμα οπως το λες αλλα ειναι κατι που ειναι δοκιμασμενο και σε γλυτωνει απο πολυ κοπο και χρονο το να βαλεις επιπλεον τζαμι απο πανω.(απο κατω σε αυτη την περιπτωση.)στο προηγουμενο δικο μου οταν εσπασε ο πατος το πηγα και μου προσθεσανε ενα 8αρι τζαμι απο κατω και δεν καταλαβαινε τιποτα.κιας ειχε σπασει ο πατος απτη μια ακρη στην αλλη στο πλατος.ακομα και οταν ανοιξε το ενυδρειο χωρις λογο μπροστα μου ο πατος δεν καταλαβαινε τιποτα.
δε λεω οτι ειναι η πιο σωστη λυση,λεω οτι ειναι χιλιοδοκιμασμενη βεβαια το αν αξιζει να μπεις στον κοπο καν απτο να παρεις ενα κανουριο και να τελειωνεις ειναι αλλη συζητηση.

κοιτα και αυτο.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές