|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Να μην χαλάω όμως το θέμα του φίλου . ας τον αφήσουμε να αποφασίσει τι θα κάνει και εκεί να του δοθούν οι καλύτερες συμβουλές με οποιον τρόπο αποφασίσει .
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δε νομίζω ότι η σύγκριση είναι και πολύ σχετική. Ούτε ότι οι κύριοι εδώ το κάνουν λάθος. Είναι προσεγγίσεις διαφορετικών σχολών και δεν είναι τόσο εύκολη η απάντηση για το ποια είναι η καλύτερη. |
|
||||
|
||||
![]()
Τυχαίνει όμως να γνωρίζω αρκετούς πολιτικούς μηχανικούς του Ε.Μ.Π που το βρίσκουν πολύ σχετικό .
Οι βιομηχανίες e.t.c (πάλι καλά όχι όλες)λειτουργούν υπέρ του κόστους και ο χρόνος = χρήμα . ( θα παραμείνω με την προσέγγιση του πολυτεχνείου και όχι με τον γερμανό τζαμά )
|
||||
|
||||
![]()
Σε παρακαλώ όταν ξαναεπικοινωνήσεις μαζί τους (σε περίπτωση που δεν έχεις ήδη κάνει αυτή την ερώτηση) μπορείς να τους ρωτήσεις αν υπάρχει τόσο σημαντική διαφορά και στην περίπτωση που το ενυδρείο θα πατάει σε σταθερή, επίπεδη επιφάνεια (δηλαδή τη βάση); Και όλα αυτά σε συνδυασμό με τη διαφορά της αντοχής της σιλικόνης σε εφελκυσμό και διατμητική τάση. Δυστυχώς δεν έχω αυτό τον καιρό επαφές με αυτό τον κλάδο των μηχανικών για να ρωτήσω εγώ.
Πάντως η μέθοδος που προτιμάς είναι πιο γρήγορη για μια βιομηχανία. |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν έχει σχέση με την επιφάνεια που πατάει .
Η σχέση που έχω μαζί τους είναι πολύ καλή με την αδερφή μου να κάνει μελέτες e.t.c τόσο στην Eλλάδα , για το Ε.Μ.Π Τομέας Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος όσο και στο imperial που βρίσκετε τώρα . Καθώς σε τέτοιο επίπεδο μιας και το έχω ζήσει από μικρός δεν βγάζεις άκρη με 2 ερωτήσεις ( άσε που δεν σου απαντάνε με 2 ερωτήσεις !! ) το πιάνεις το θέμα απλά και τους ρωτάς ,( όσον αφορά τα ενυδρεία που ασχολούμαστε στα σπίτια μας κύβους ορθογώνια e.t.c) και η απλή απάντηση είναι : ότι φτιάχνουμε να είναι πάνω στην βάση p.s η αντοχή τις σιλικόνης έχει να κάνει με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή ....
|
||||
|
||||
![]()
Δηλαδή στην περίπτωση που ο πάτος είναι περιμετρικά της βάσης, είναι το ίδιο να πατάει σε ξύλο που όλο το βάρος των κάθετων τζαμιών πατάει σε μία σταθερή βάση και το ίδιο να είναι πάνω σε αφρολέξ, όπου μέρος του βάρους των τζαμιών παραμορφώνει τη σιλικόνη, λόγω της μαλακής βάσης στήριξης;
Και από την άλλη στη μέθοδο με το περιμετρικό κόλλημα τα κάθετα τζάμια στηρίζονται σε δύο επιφάνειες, μία ο πάτος με τον οποίο έχουν κολλήσει και μία η βάση του ενυδρείου. Και επιπλέον όταν μιλάμε για πολύ μεγάλα ενυδρεία το γυαλί του πάτου ίσως να μην μπορεί να αντέξει και το βάρος των κάθετων τζαμιών. Για αυτούς τους λόγους λέω ότι δεν είναι εύκολη η απάντηση, παρόλο που όλα τα ενυδρεία με τα οποία έχω έρθει σε επαφή είναι με τα τζάμια πάνω στη βάση. Τώρα αν έχετε κάνει τόσο εκτενή συζήτηση και έχουν συνυπολογίσει όλες τις παραμέτρους που γράφω και ακόμα περισσότερες που ξέρουν αυτοί δεν έχω και μεγάλο πρόβλημα να το δεχτώ ότι είναι πολύ καλύτερη έτσι η κατασκευή. Αλλά όταν είναι πιο δύσκολο για ένα εργοστάσιο να το κάνει έτσι γιατί να το προτιμάει, αν είναι χειρότερο; |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
1) Το ειχα διαβασει κ εγω αυτο σε διαφορα τοπικ.Οι περισσοτεροι παντως λεγανε οτι αυτο κρινεται απαραιτητο μονο στα μεγαλα ενυδρεια...Τα 300 κ 400 λιτρα Δεν θεωρουνται κ τοσο μεγαλα.Ποσο μαλλον το ενυδρειο του φιλου μας που εχει κ το προβλημα. 2)Πολυ σωστο κ αυτο.Ισως ομως το εργοστασιο πληρει κ καποιες προϋποθεσεις ασφαλειας οπου τους λυνει τα χερια.Πραγμα που εμεις δεν μπορουμε να εχουμε σε ερασιτεχνικο επιπεδο.Οποτε μαλλον ειναι λιγο διαφορετικο το τι ειναι ευκολο για αυτους κ τι για εμας αντιστοιχα... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Κατασκευή πάτου με ενσωματωμένα διακοσμητικά | alexis22 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 8 | 05-05-11 17:37 |
Βάση Juwel: Φούσκωσε ο πάτος. Τι κάνω; | almost | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 14 | 12-11-10 17:54 |