|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
υπολογίζω ότι έχω περίπου 70-80 ml (είναι κάτι σαν "κιμωλίες" της jbl), όμως την είχα πρωτοβάλει μόλις 1 μέρα πριν τα ψαράκια, οπότε όπως φαίνεται δεν έχει δράσει ακόμα αρκετα, είμαστε στις 4 μέρες
Λέω να πάω κατευθείαν στην ΑΟ για να μη προετοιμάζω το νερό σε βαρέλι. Σε αυτή την περίπτωση η τύρφη αρκεί στο φίλτρο του ενυδρείου? ή πάλι πάμε σε βαρέλι για να διαλυθεί καλύτερα? ------------------------- ![]() ΝΑΙ ![]() ![]() ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη the_passenger : 10-01-12 στις 10:25 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() ![]() δε νομιζω να το γλυτωσεις το βαρελι με την ΑΟ.ισως να μην το χρειαστεις ακομα,αλλα καποια στιγμη θα το χρειαστεις.αν μη τι αλλο γιατι καποια στιγμη που θα αρχισει να φθειρεται η μεμβρανη η/και τα προφιλτρα θα ειναι επικινδυνο να ριχνεις το νερο κατευθειαν μεσα στο ενυδρειο.στο βαρελι εχεις το περιθωριο να μετρησεις πριν κανεις την αλλαγη.και η τυρφη θα διαλυθει καλυτερα στο βαρελι (εφοσον παλαιωνεις το νερο για καποιες μερες)και ειναι και πιο ευκολο.δε θα χρειαζεται να την αλλαζεις στο φιλτρο κλπ. βεβαια θαχεις κιενα βαρελι ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Το ενυδρειο ειναι μικρο για Ραμ κατα την αποψη μου.
Εμενα παντως ζευγαρι που τα πηγαινε μια χαρα στο μεγαλο ενυδρειο (γεννες, αλλα αποτυχημενες λογω υπαρξης tetras), δεν τα πηγε καλα σε 50λιτρο (μονα τους) με φυτα, κρυψωνες κλπ. Εχασα το θηλυκο μετα απο λιγο καιρο με πιο εμφανη ατια, την ταλαιπωρια που εφαγε απο το κυνηγι για γεννες απο το αρσενικο. Στο μεγαλο ειχε χωρο να "αποσυρθει" οποτε ηθελε. Δεν ξερω αν ηταν καποιο πολυ πολυ αγαπημενο ζευγαρι, ισως τα πηγαινε καλυτερα. Δεν ξαναδοκιμασα να βαλω αλλο ζευγαρι μου στο 50λιτρο, για να πω 100% οτι αυτο εφταιγε τελικα. Εκανα το 50λιτρο, γαριδαδικο, και το ευχαριστιεμαι ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Nα δούμε τι βαρέλι θα χρειαστώ, λεω να ξεκινήσω με ένα μικρό 15-20 λίτρα, αφού την αλλαγή μου δεν την υπολογίζω πάνω απο΄10 λίτρα σε αυτό το ενυδρείο, και βλέπουμε.. Γενικά είμαι πολύ υπέρ των φυσικών πραγμάτων στο ενυδρείο ![]() ------------------------- Παράθεση:
Τυχαία βρήκα αυτό το ζευγάρι ramirezi, είχα σκοπό να βάλω λίγα τέτρας (πάλι οριακό βέβαια ![]() Βέβαια εννοείται ότι αν δω κυνηγητό και στρες για το μικρό (που δεν το πιστεύω όπως τα βλέπω ως τώρα) θα κοιτάξω αμεσα για μεγαλύτερο χώρο. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη the_passenger : 10-01-12 στις 12:05 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
για τα φυλλα,ριξε μια ματια εδω τι κανω εγω.δωσε εμφαση στο να ειναι καθαρα!
για το ενυδρειο,να μην ξεχνας οτι τα φαινομενα απατουν ![]() ![]() θα μου πεις ειναι διαφορετικο πραγμα,αλλα παλι θελει προσοχη ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Πολύ καλό αυτό με τα φύλλα, θα εκδράμω να μαζέψω και θα βράσω κι εγώ!
![]() Αργά η γρήγορα με τρώει κι εμένα για μεγαλύτερο χώρο για αυτά τα δύο πανέμορφα ψαράκια, αλλά και (τότε) μια παρέα από tetras.. (υγ: στεναχωρέθηκα έπειτα στο λίνκ σου με την ατυχία του ενυδρείου σου. Έυχομαι να φτιάξεις ένα ακόμα καλύτερο. Οπως είπε κι ενας φίλος στην τελευταία απάντηση, κι εμένα η αίσθησή μου είναι ότι ισως δεν πάταγε καλά στη δεξιά πλευρά του επίπλου, σαν να είχε "γείρει" λίγο η ξύλινη βάση μου φαίνεται απ τον τροπο που έσπασε και το ότι το σπάσιμο άφησε και κενό) ------------------------- Κάτι ακόμα για την ΑΟ, καθώς το compact θεωρώ οτι θα βγαίνει ακριβότερο σε βάθος χρόνου ,προσανατολίζομαι σε κάτι τέτοιο: http://www.waterwaves.gr/index.php?t...oduct_id=29985 Σχετικά με τα έξτρας που μπορούν να προστεθούν (καλύτερες μεμβράνες, απιονισμός, μανόμετρο, flush kit) αξίζει κάποιο/κάποια κατά τη γνώμη σας, είναι είναι υπερβολή για τα Rami ? Εσείς τί θα βάζατε από αυτά ? (Υπόψιν ότι είναι πολύ μικρό το ενυδρείο (50λτ μεικτά), αλλά και με αναβάθμιση γύρω στα 120 θα πάω, όχι παραπάνω για το χώρο αυτό) Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη the_passenger : 10-01-12 στις 16:01 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μια μεμβρανη μεχρι 100gpd ειναι ΟΚ. Καλη ειναι η επιλογη να παρεις και μερικα σετ ανταλακτικα προφιλτρα για να μην κανεις αλλη παραγγελια για αρκετο καιρο. Παράθεση:
DI ειναι περιττο για γλυκου νερου ενυδρειο.
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ναι το γνωρίζω, είναι όσο φως φτάνει από το παράθυρο, κοντά 4 μέτρα μακρυά.. δεν είναι πολύ γι'αυτό έχει βγει και θολή η φωτό (εκτος του οτι ειναι και απο κινητό
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Συμβουλές για φυτά | RGPOL | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 9 | 19-02-04 19:14 |