|
|
|||
|
|||
![]()
με αυτο που ειδα και διαβασα στεναχωρηθηκα με τα ψαρια μου..δε ξερω αν γνωριζεις να μου προτεινεις καποια ψαρια που να ταιριαζουν μεταξυ τους και να εχουν χρωματα..οσο γινεται..
------------------------- θελω να τα πουλησω αλλα θελω να αποφυγω τις αγγελιες.θα προσπαθησω απο κανενα pet shop Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ellin : 22-12-11 στις 22:40 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Εφόσον τα πουλήσεις, σε αυτά τα λίτρα υπάρχουν πολλές επιλογές εκτός υπερβολών.
Μια καλή επιλογή είναι τα αφρικάνικα καθώς είναι ψάρια ευκολοσυντήριτα και ζουν στις παραμέτρους του νερού μας και με πολύ ιδιαίτερους χαρακτήρες και χρωματισμούς. Επίσης κάτι σε αμαζόνιο εκτός δίσκων και άλλων τεράτων. Κάτι σε ζωοτόκα δεν θα σου πρότεινα καθώς μπορούν να μπού στο ενυδρείο σου, αλλά είναι κρίμα να χαραμίσεις τόσα λίτρα για αυτά τα ψάρια ενώ μπορείς να τα βάλεις και σε λιγότερα. Αυτά προς το παρόν |
|
|||
|
|||
![]()
καλησπερα.ειχα και εγο παγγασιους και τα παιδια μου δωσανε τις ιδιες συμβουλες και επιστραφηκε αργα μεν αλλα το εκανα.δεν το εκανα ομως αρκετα γρηγορα και οχι μονο ειχε κοπανισει την μουρη του σε ολα τα τζαμια αλλα εκανε και μεγαλυτερη ζημια στον εαυτο του.μην περιμενεις να παρεις λεφτα απο κανα πετ συτι τουλαχιστον εκει τα εδωσα εγω τσαμπα δεν προκιτε να στα αγορασουμε κοστιζουνε μολις 2ε να τα παρεις απο κει να στο αγορασουν 30 λεπτα?(στην γειτονια σου κοντα απ οσο ξερω δεν εχει και καποιο συνοικιακο που να ασχολιτε με ψαρια)ο πλεκο μηπως δεν ειναι πλεκο και ειναι κανα ansistrous η τπτ τετοιο που δεν μεγαλωνει τοσο πολυ?σηκωσε καμια φοτο να σου πουνε τα παιδια που ειναι πιο εμπειρα.μην στεναχωριεσαι που θα τα δωσεις δεν φταις εσυ αλλα οι πετ σοπαδες που τα προτινουν οπως εγινε και με τον δικο μου και με παρα πολλους αλλους.επισης θα βοηθουσε αρκετα αν ελεγες και μετρισεις για να κατατοπιστουν οι πιο εμπειροι κατλυτερα στο τι να σου προτινουν η πως να αλαξεις τις μετρισεις σου ετσι οστε μετα να σου προτινουν κατι αλλο(δεν ξερω αν το καταλαβες το εγραψα καπως νμζ)
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Poecilia reticulata http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/guppy.htm Poecilia velifera http://www.tsamisaquarium.gr/Selides...20velifera.htm διαβασε πολλη τα υπομνηματα για τους αρχαριους και θα τα πας μια χαρα. Παράθεση:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις..μπορει ισως καποιος να μου προτεινει ενα συνδυασμο 2-3 ειδων απο τα παρακατω που σκεφτομαι???ροδοστομους,blue botia,gourami,rasbora,neon,καρδιναλιοι και xiphophorus hellery???
|
|
||||
|
||||
![]()
Χωρίς να είμαι σίγουρος νομίζω γκουράμι, ρασμπόρα και blue botia είναι συμβατά.
....από εκεί και πέρα για αρχή θα πρότεινα τα blue botia να τα ξεχάσεις αφου πρέπει να βάλεις κοπαδάκι 4-5 για να μην είναι ντροπαλά, να μην έχουν επιθετική συμπεριφορά και για να είναι γενικότερα ευτυχισμένα. Αυτοί οι τύποι φτάνουν 25εκ. περίπου οπότε καταλαμβαίνεις ότι 4-5 σε 200 λίτρα και με άλλα ψάρια μέσα.....δεν σε παίρνει.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ποτε δεν ειναι κριμα τα λιτρα, αντιθετα στο 99,9999% των περιπτωσεων ειναι κριμα τα ψαρια που δεν μπορουμε να τους δωσουμε απλοχερα εναν Αμαζονιο να ζουν ομορφα και ευχαριστα οπως κανουν οταν ειναι ελευθερα στη φυση. Λυπαμαι αν ακουγομαι αυστηρος αλλα αυτος ο τροπος σκεψης ειναι που εφερε τα πογκασιους στα ενυδρεια, τα χρυσοψαρα στις γυαλες, τους μονομαχους στα σφηνοποτηρα, τα σκαλαρια στα 60λιτρα και που επιβραβευει τις διαφορες ψαροσουπες που διαβαζουμε κατα καιρους. (Χωρις κακες προθεσεις, δε θελω να στην πω, ουτε βλεπω να δινεις κακες συμβουλες αλλα η συγκεκριμενη φραση χτυπαει πολυ ασχημα) |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
αλλαγη set up | eimaste aR21rwstoi | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 06-05-11 17:01 |
Αλλαγη | ΓΙΑΝΝΗ | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 6 | 06-01-11 17:54 |
αλλαγη ψαριων.. | dimitris1986 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 29-10-09 23:32 |
μετρησεις και αλλαγη ψαριων | tonisgr | Αρχάριοι γλυκού νερού | 20 | 20-02-09 17:16 |
αλλαγη | GODLIGHT | Greek Aquarist's Boards | 6 | 25-10-06 13:47 |