|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
την ανουμπια δεν την φυτευουμε(γι αυτο σου σαπισε)μπορεις να την δεσεις σε ενα ξυλο η μια πετρα(με λαστιχακι η πετονια)
|
|
||||
|
||||
![]()
παρόλο που ειμαι αρχάριος, σας λεω πως έχω μια ανουμπια εδω και 1μισι μήνα στο ενυδρείο, δεν ειναι ουτε δεμένη σε ξύλο ουτε πουθενα..την έχω απλος με λίγο χαλικάκι στερεομένη στον πάτο και ειναι υγειέστατη με ολοπράσινα φύλα..μαλιστα πρόσφατα φύτρωσε και ένα καινούριο φύλλο
|
|
||||
|
||||
![]()
Ναι πρέπει ο "κορμός" να είναι εξω απο το χαλίκι/αμμο. Τα ριζάκια μέσα. Επειδή είναι λίγο δυσκολο αυτό ειδικά αν ανακατέβουν και τα ψάρια μπορουμε να την δένουμε σε μια πετρούλα και να την αφήνουμε στον βυθό.
Να πω οτι σε ενα ενυδρείο που έχω πολύ ψιλή αμμο σιγά σιγά καλύφθηκε λιγο το ρίζωμα αλλα συνεχίζει να αναπτύσσεται κανονικά. Ισως είναι επειδή είναι ελαφριά η αμμος και μπορεί να κυκλοφορεί κανονικα. Δεν ξερω...
|
||||
|
||||
![]()
κανε ένα check εδώ
http://aqualandpetsplus.com/Plant,%20Anubias.htm
|
||||
|
||||
![]()
Tα φύλλα στον κουβα, δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα ,εαν έχε σωθεί τίποτε απο τον κορμό ΄δεστο σε καμμια πετρουλα και βάλτο μεσα μήπως σου βγάλει κανα καινούργιο φύλλο,αν σάπισε και αυτός πολύ πιθανο για αυτό έφυγαν και τα φύλλα ,μην την παιδεύεις καθόλου και φρόντισε πιο καλά αυτή που συνεχίζει να μεγαλώνει.
|
|
||||
|
||||
![]()
παιδια εχω μια ανουμπια (τεραστια) 2 χρονια τωρα και την εχω φυτεμενη σε χαλικι!ουτε ξυλο ουτε τιποτα!μου δινει καμια δεκαρια φυλλα τον χρονο!!!
επισης εχω ακομη 2-3 ανουμπιες,χωρις τις ιδιες "επιδοσεις",αλλα τα πανε και αυτες καλα,επισης στο χαλικι! ομως: 2 φορες επιχηρησα να τις κοψω για να κανω και αλλα φυτα,αλλα και τις δυο σαπισε το ενα κλαδεμα! ποιος ξερει.. ![]()
|
||||
|
||||
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Κερατόφυλλο σάπισε | Ioanna.bar | Αρχάριοι γλυκού νερού | 16 | 26-10-11 14:49 |
πώς να καταλάβω αν η java moss σάπισε; | xristoss | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 24-08-11 09:48 |
Αφού δεν θα το κάνω θαλασσινο... θα το κάνω γλυκό! | crywolf | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 21-01-10 23:38 |
Πολλαπλασιασμός Ανούμπιας | GIAN_NIKOLA | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 26-04-09 21:39 |
Φύτεμα Ανούμπιας | nikman | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 10-10-06 20:11 |