|
|
||||
|
||||
![]()
Η έξοδος του φίλτρου (Fluval 305) δημιουργεί έναν κυματισμό στην επιφάνεια, όχι μεγάλη ανατάραξη. Αυτό έχω διαβάσει εδώ ότι πρέπει να γίνεται.
Θα ανεβάσω τη θερμοκρασία στους 25. |
|
||||
|
||||
![]()
Στον βυθο μηπως εχεις χαλικι χοντρο και μυτερο;Αυτη ειναι μια
αιτια να χανεις τα corydoras.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() (offtopic-αυτο που παρατηρησα ειναι οτι δεν ειναι τοσο καλο το fluval στο πως ριχνει το νερο στην επιστροφη του.καποια στιγμη αρχισα να εχω αλγες και αποδειχτηκε μετα απο συμβουλη του delta66 οτι η κυκλοφορια ητανε μικρη μεσα στο ενυδρειο.οχι σε λιτρα,αλλα κυκλοφοριακα μεσα.μολις εβαλα κυκλοφοριτακι εξαφανιστηκανε ολες ![]() βεβαια αυτο εχει να κανει και με τα λιτρα του ενυδρειου,το σχημα το μεγεθος κλπ,αλλα απλα στο λεω να το εχεις υποψιν σου ![]() επισης κοιτα και το βυθο σου οπως ειπε ο stav απο πανω,αν ειναι αιχμηρο το χαλικι μπορει να τραυματισει στα μουστακια τους οποτε σταματανε να τρωνε και πανε απο ασιτια. |
|
||||
|
||||
![]()
Η έξοδος του φίλτρου χτυπάει στην μια γωνία του ενυδρείου και φαίνεται να δημιουργεί ένα ρεύμα στον βυθό (αν κρίνω από τις ρίζες της ανούμπιας που κουνιούνται και από το γεγονός ότι όλες οι ακαθαρσίες μαζεύονται απέναντι, σχεδόν δίπλα στην είσοδο του φίλτρου). ¶λγες δεν έχουν εμφανιστεί μέχρι στιγμής.
Ο βυθός είναι μπεζ χαλαζιακή άμμος (που έχει πάρει καφέ σκούρο χρώμα πλέον). Την επέλεξα ΚΑΙ για την σωστή διαβίωση των κόρυς. Στο παλιό ενυδρείο είχα χαλίκι, αλλά το ένα κόρυ που είχα εκεί μέσα 1,5 χρόνο δεν είχε δείξει να έχει πρόβλημα. Αν φταίνε τα νιτρικά δεν έπρεπε να δείχνουν πρόβλημα και τα άλλα ψάρια; Ή τα κόρυ είναι πιο ευαίσθητα; Αν φταίει η οξυγόνωση, επηρεάζονται πρώτα τα βυθόψαρα; Ο πλέκο; |
|
||||
|
||||
![]()
τα κορυ αποσο ξερω(και παιζει αναλογα σε καθε ειδος αυτο)ειναι πιο ευαισθητα απτα υπολοιπα που εχεις μεσα.
σιγουρα η κακη οξυγονοση θα χτυπησει τα ψαρια που δεν ανεβαινουνε "ευκολα" στην επιφανεια.αν και οι πλεκο ειναι γερα ψαρια,αλλοι τα αφηνουνε σε ενυδρεια παρατημενα για ενα χρονο και τους βρισκουνε ζωντανους ενω εχουν πεθανει ολα τα υπολοιπα ![]() αρα το θεμα σου δεν ειναι στο βυθο. εγω επιμενω να μειωσεις τα νιτρικα σου με αλλαγες 1/3 του νερου σου... |
|
||||
|
||||
![]()
OK. Θα ξεκινήσω μεγαλύτερες αλλαγές για να ρίξω κι άλλο τα νιτρικά. Νομίζω κάπου στο 10 είναι καλά;;;;;
Να δω και τα άλλα παιδιά τι θα πούνε. Ευχαριστώ πολύ. |
|
||||
|
||||
![]()
10 με 20 ειναι καλα.και τωρα τα νιτρικα σου δεν ειναι υπερβολικα ανεβασμενα,απλα ειναι προς το μεγιστο που θελουμε.το κακο το κανει η μακροχρονια εκθεση σε αυτες τις τιμες.για παραδειγμα οταν κανω εγω αλλαγες μετραω 20-25 πριν την αλλαγη και μετα την αλλαγη μετραω γυρω στα 10.μεχρι την επομενη αλλαγη εχουν ανεβει παλι στο 20-25 αλλα τα ψαρια δεν προλαβαινουνε να μεινουνε σε τετοια τιμη νιτρικων για πολυ
![]() χωρις αυτο να σημαινει οτι εχω απολυτο δικιο και αν κανεις αυτο ελυσες το προβλημα σου ετσι? μπορει καποιος πιο εμπειρος απο μενα να σου πει κατι αλλο.απλα ειναι κατι που πρεπει να κοιταξεις ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Aυγά cory...Ή | trelemis | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 18 | 29-09-11 11:55 |
TI CORY? | stelios_ant | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 8 | 24-03-10 13:59 |
Δημοσκόπηση για cory | sofianos7 | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 35 | 14-06-08 11:00 |
Cory & Fry | a$wto$ | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 5 | 15-11-04 22:27 |