|
|
||||
|
||||
![]()
Εβγαζε τιποτα φυσαλιδες ο βυθος?
|
||||
|
||||
![]()
Όχι, δεν έχω δει κάτι τέτοιο.
|
|
||||
|
||||
![]()
Οι στροβιλισμοι οφειλωνται συνηθως σε δηλητηριαση ή εσωτερικα παρασιτα.
Αν ο βυθος ειναι βρωμικος και δεν εχει καλη κυκλοφορια νερου, δημιουργουνται αναεροβιες περιοχες που εγκλωβιζουν δηλητηριωδη αερια (μεθανιο και υδροθειο). Αν σκασει φυσαλιδα και τυχει να ειναι απο πανω ψαρι μπορει να δηλητηριαστει. Ειναι νεο το ενυδρειο μεν να δημιουργηθουν αερια, αλλα οχι αδυνατο. Αλλη πιθανοτητα ειναι να κολλησαν καμια ασθενεια απο οταν τα εβαλες στο ενυδρειο που ο βυθος ηταν ακομα ανωριμος (νεοτερος δλδ απο 3-4 μηνες λειτουργιας). Επισης υπαρχουν παρασιτα που "δουλευουν" μηνες πριν κανουν την εμφανιση τους τα συμπτωματα. Συνηθως δεν αντιμετωπιζονται στο τελικο αυτο σταδιο. Απο τη στιγμη που αρχιζουν οι στροβιλισμοι, δεν εχω δει cory να γινεται καλα.
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα Σπύρο
Έχω χαλαζιακή άμμο μπεζ, η οποία πλέον έχει πάρει καφέ - σκατί χρώμα, σε ένα βάθος περίπου ενός εκατοστού. Δεν ξέρω αν αυτό λεει κάτι. Όταν την έστρωσα, επειδή είχα διαβασει κάπου για τις αναερόβιες περιοχές, προσπάθησα να πιέσω την άμμο όσο μπορούσα, πριν ρίξω το νερό. Φυσαλίδες δεν έχω δει και παρατηρώ το ενυδρείο μου περίπου μισή - μια ώρα κάθε μέρα, από κοντά. Για αρώστια που κουβάλησαν τα νέα κόρυ το έχω σκεφτεί κι εγώ. Στο μαγαζί που τα πήρα υπήρχαν κάποια κινητικά και κάποια που κάθονταν. Ζήτησα να μου δώσει 4 από τα ζωηρά, αλλά η τύπισα τα ανακάτεψε και σηκώθηκαν όλα. Ο βυθός πόσο καιρό θέλει να ωριμάσει και τι εννοείς με αυτό;;; ------------------------- Τώρα διάβαζα σχετικά με γαριδάδικα και είδα ότι η εισαγωγή φυτών που έχουν μεγαλώσει εκτός νερού και έχουν ψεκαστεί με κάποια χημικά, μπορεί να επηρεάσει τους πληθυσμούς των γαρίδων. Έχω βάλει κάποια φυτάκια (java fern, moss, anubia nana) αγορασμένα από το aquaticmagic από το Ebay. Τους έκανα ένα πλύσιμο πριν τα βάλω στο ενυδρείο, αλλά μήπως κουβάλησα κάτι που σκοτώνει τα κόρυ;;; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stratri1 : 10-11-11 στις 10:17 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Οπως χρειαζεται να στρωσει το φιλτρο, ετσι χρειαζεται να στρωσει και βυθος.
Ο βυθος αργει σε σχεση με το φιλτρο. Χρειαζεται να περασουν 4-5 μηνες για να αποκτησει τους καταλληλους ανταγωνιστικους οργανισμους ("καλα" βακτηρια, μικροοργανισμους, σκουληκακια, σαλιγκαρακια κλπ) που δεν αφηνουν τα απορριματα να πιανουν μυκητες που ετσι βρισκουν προσφορο εδαφος να αναπτυχθουν. Αν δε, δεν υπαρχει και καλη κυκλοφορια να σπρωχνει τα σκουπιδια στο φιλτρο ή δεν κανουμε προσεκτικα σωστη σκουπα (χωρις να ανακατευουμε το βυθο), μεχρι να στρωσει ο βυθος και να "αυτοκαθαριζεται" κατα ενα ποσοστο, τοτε τα απορριματα αρχιζουν να εισχωρουν στο βυθο και να δημιουργουνται τα προβληματα που ανεφερα. Δοκιμασε με κατι να τρυπησεις το βυθο κατα μερη, να δεις αν βγαινουν αερια. Προσεξε να μην ειναι ψαρια απο πανω, και μη το κανεις μαζικα ή ανακατευοντας το βυθο. Απλα τρυπημα.
|
||||
|
||||
![]()
Έκανα αυτό που είπες Σπύρο. Καμία φυσαλίδα δεν είδα να βγαίνει από το βυθό.
Σκέφτομαι ότι μπορεί να πήρα δύο άρρωστα κόρυ και το πρώτο που είχα να ήταν "η ώρα του". Αλλά να συμπέσουν όλα μαζί; Λίγο παράξενο. |
|
||||
|
||||
![]()
Επανέρχομαι με το ίδιο πρόβλημα.
Αυτές τις ημέρες παρακολουθούσα τα κόρυ. Όλα φαινόντουσαν φυσιολογικά με τα 2 εναπομείναντα. Δεν ήταν πολύ ζωηρά, αλλά ψάχναν το βυθό, τρώγανε και δεν φαίνονταν να φέρονται παράξενα. Εχθές το μεσημέρι γυρίζω από τη δουλειά και βλέπω το ένα να κάθετε επάνω σε ένα ξύλο, με την ουρά σχεδόν όλη λιωμένη. Όλο το απόγευμα - βράδυ σχεδόν ακίνητο. Σήμερα το μεσημέρι το βρήκα ανάσκελα. ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Aυγά cory...Ή | trelemis | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 18 | 29-09-11 11:55 |
TI CORY? | stelios_ant | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 8 | 24-03-10 13:59 |
Δημοσκόπηση για cory | sofianos7 | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 35 | 14-06-08 11:00 |
Cory & Fry | a$wto$ | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 5 | 15-11-04 22:27 |