|
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
δεν ξερω τι συμβαινει , η οσμωση δεν βγαζει αλλα η βρυση βγαζει και μετα την αλλαγη νερου τα νιτρικα παραμενουν 10 . οι αλλαγες ανα δυο μερες ειναι ενταξει ?
------------------------- δηλαδη η οσμωση περιοριζει τα νιτρικα ? ξερω πως υπαρχουν ειδικα φιλτρα για τα νιτρικα που τα μειωνουν κατα πολυ . με τελευταια μετρηση εχω gh 6 , ph 6.5 , nh3 10 , kh 4 . καλα δεν ειναι ? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη malek : 15-09-11 στις 10:54 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
2. Βαζεις νερο μιξης ΑΟ-βρυση? ή βαζεις 100% ΑΟ και προσθετα μεταλλικα αλατα?
|
|||
|
|||
![]()
μονο οσμωση . οταν λετε μεταλλικα αλατα ?
|
|
||||
|
||||
![]()
Βαζεις καποιο προσθετο στο νερο της ΑΟ? ιχνοστοιχεια? ασβεστιο μαγνησιο ? κατι ?
------------------------- Στην αρχη (τωρα το διαβασα) λες βαζεις ΑΟ και βρυση. Απο ποτε αρχισες να βαζεις σκετο ΑΟ?
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 15-09-11 στις 12:14 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
ελαχιστες φορες εχω βαλει βρυση , τελευταια μονο οσμωση , επισης θα αρχισω να βαζω ενα υγρο με σκορδο για τουσ δισκους και ιχνοστιχια .
|
|
||||
|
||||
![]()
Τοτε κατι δεν παει καλα με την οσμωση σου ή με κατι μεσα στο ενυδρειο.
Αφου η οσμωση βγαζει νερο με μηδενικα GH KH, πως γινεται να εχεις GH6 ΚΗ4? Εχεις μετρησει ποτε tds στην ΑΟ? GH KH? Tην συντηρεις οπως πρεπει? Κανεις ξεπλυμα στην μεμβρανη (με τη μεθοδο Flush), αλλαζεις τα προφιλτρα οταν φιλτραρουν τα λιτρα που αναγραφονται? Εχεις ασβεστολιθικα υλικα μεσα στο ευδρειο (χαλικι πετρες οστρακα)?
|
|||
|
|||
![]()
στην οσμωση μονο τα φιλτρα αλλαζω καθε τρεισ μηνες , το tds τι ειναι ? την μεμβρανη πως την ξεπλενω ? πιο ειναι το συστημα flush ?
νητρικα βγαζει 0 , το kh , gh δεν το εχω μετρησει αλλα ξερω πωσ βγαζει ο σκληροτητα η οσμωση . |
|
||||
|
||||
![]()
Τη μεμβρανη τη ξεπλενεις οταν κανεις flush (αφαιρεις τον περιοριστη ροης (flow restrictor) και τη βαζεις να λειτουργησει!)
Το συστημα flush συνηθως ειναι κατι τετοιο: http://www.waterwaves.gr/index.php?t...oduct_id=29936 που αντι να βγαζεις και να βγαζεις το flow restrictor καθε φορα που θελεις να κανεις flush (να "καθαρισεις" τη μεμβρανη) απλα γυρνας το μοχλο (κανει πολυ πιο ευκολη τη διαδικασια!) Για το τι ειναι tds διαβασε εδω: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=48265 Το tds που μετρας στην εξοδο του "καθαρου" νερου που βγαινει απο την οσμωση σου "δειχνει" σε τι κατασταση βρισκεται η μεμβρανη και φυσικα αν δουλευει σωστα! Με μπερδεψες ομως! Λες οτι δεν εχεις μετρησει gh αλλα πιο πανω λες οτι εχεις gh 6 ![]() ![]() Ποια οσμωση εχεις? Απο που τη προμηθευτηκες? To σκορδοζουμο που το βαζεις?? (πως το χρησιμοποιεις?) Ποια ρητινη εχεις στα φιλτρα σου? Τι αλλα υλικα εχεις στα φιλτρα? Εχεις λιγα λιτρα και παρα πολλα ψαρια!
Gab at Facebook: https://www.facebook.com/GreekAquaristsBoards/ https://www.facebook.com/groups/GreekAquaristsBoards/ Knowledge is having the right answer Intelligence is asking the right question Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Γιώργος Κ : 16-09-11 στις 03:32 |
|
|||
|
|||
![]()
σκορδω θα το βαλλω θα το ριχνω στο ενυδρειο , οταν θα το ριχνω θα πρεπει να κλεινω τα φιλτρα ? και τα ιχνοστοιχεια το ιδιο . η gh ειναι 6 την μετρησα χτεσ . τελικα δεν ειναι ρητινη , για τα νητρικα ειναι , ρητινη θα βαλλω . ποια ειναι οκ ? απο υλικα εχω μακαρονι , βιολογικο , για τα νητρικα υλικο , και υαλοβαμβακα .
η οσμωση δεν θυμαμαι τι μαρκα ειναι , την πηρα απο μαγαζι , βγαζει 60 με 120 λιτρα το 24 ωρο . ------------------------- επισης το νερο της οσμωσης που εχω με ενα εργαλειο που εχω μου δειχνει αν το νερο ειναι καθαρο ------------------------- η οσμωσση ειναι aquaario pure compact. ------------------------- οι οσμωσεις της waterwavew cardinal ειναι καλες ? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη malek : 16-09-11 στις 13:04 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Η gh στο νερο βρυσης ποσο ειναι? Φοβαμαι η οσμωση σου οτι δε λειτουργει σωστα! Τι οργανο ειναι αυτο που δειχνει οτι ειναι καλα η οσμωση?
Στο σκορδοζουμο θα μουλιαζεις τις τροφες πριν ταιζεις μη το ριχνεις στο ενυδρειο απευθειας! Φυσικα οχι καθημερινα 1-2 φορες την εβδομαδα που θα ταιζεις σπιρουλινα! ![]() Για τα υλικα του φιλτρου βγαλε ρητινες και βαλε βιολογικα υλικα !!! ![]()
|
|||
|
|||
![]()
εγω εχω ενα 2215 και ενα 2217 οκ δεν ειναι απο φιλτρανση ?
|
|
|||
|
|||
![]()
εγω εχω ενα 2215 και ενα 2217 για φιλτρανση καλα δεν ειναι ?
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
180 lt με δισκους | corsar7 | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 11 | 09-06-11 16:32 |
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΣΚΟΥΣ | HLIASKR | Δίσκοι | 9 | 19-09-10 16:04 |
ερωτηση για συγκατικους με τους δισκους... | thanasis76 | Δίσκοι | 23 | 01-07-10 10:59 |
RIO 240 με δισκους | ko$ta$ | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής | 9 | 14-08-09 14:56 |
R/O για δισκους | Carebean pirate | Δίσκοι | 39 | 28-06-06 09:06 |