|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οτι λενε οι οδηγιες ακριβως θα κανεις. Δεν μπορει να μην διευκρινιζει. Νομιζω τα αντιχλωρια γενικα λενε οταν βαζεις απευθειας το νερο στο ενυδρειο χωρις προετοιμασια, βαζεις απο πριν αντιλχωριο στο ενυδρειο για ολα τα λιτρα του ενυδρειου, ενω αν το προετοιμαζεις βαζεις αντιχλωριο στο δοχειο προετοιμασιας σε δοσολογια μονο για τα λιτρα της αλλαγης. Για τα βακτηρια οτι λενε οι οδηγιες. Μη σε ανησυχει η χημεια. Και εγω στο σχολειο με τη βαση περναγα σε αυτο το μαθημα. Σκεφτομουν, τι σκατα θα μου χρειαστουν εμενα οι βασεις και τα οξεα, οι χημικες αντιδρασεις κλπ Διαβαζα ισα να περναω. Που να'ξερα!!! ![]() Οταν εχουν εφαρμογη στην πραξη και σου αρεσει, τα μαθαινεις στο πι και φι ------------------------- Ξερεις ποσα λιτρα ειναι το νερο καθαρα?
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 14-09-11 στις 21:29 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
ρε Σπύρο πριν λίγο ήθελα να σε ρωτήσω αν είσαι καλά και τι κάνεις ...
Δεν το κάνω γιατί φοβάμαι πως θα πρέπει να διαβάζω για ώρες για να μάθω αν είσαι καλά .. μπορεί να μου αραδιάσεις την βιογραφία σου ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Καλα ειμαι
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Καλώς τη συμπολίτισσα
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Kαλημερα πατριωτη!Σε ευχαριστω,εχω ηδη καποια ψαρακια,και επειδη το ενυδρειο μου εχει τα χαλια του,δεν θα βαλω αλλα!!!
------------------------- ...Εκανα μεγαλη βλακεια,γιατι επηρεαζομαι ευκολα,και τωρα ειμαι σε κατασταση πανικου,ετοιμη να τα παρατησω ολα,να δωσω και το ενυδρειο μου και να βλεπω τα ενυδρεια των αλλων απο το ιντερνετ!!! Πηγαμε στο πετ σοτ και ενω ειχα διαβασει και ειχα πει οτι δεν θα αγορασω τα χαρτινα τεστ νερου,τελικα αυτα εφερα στο σπιτι(εδειξα εμπιστοσυνη στον υπαλληλο και στον αντρα μου).Καναμε ενα τεστ και εκει ανακαλυψαμε οτι δεν μετραει αμμωνια αλλα και οτι μετραει μας το δινει σε χρωμα.Αρα ναι,καλα το καταλαβατε,ειμαι μεγαλη χαζοβιολα και ενω ξερω οτι εχω φουλ προβλημα με νιτρικα και νιτρωδη ή οπως στο καλω τα λενε,δεν ξερω ποσο ακριβως εχω και δεν ξερω τιποτα για την αμμωνια. Το μονο που κανω ειναι μικρες αλλαγες νερου καθημερινα,με αντιχλωριο ,φουλ οξυγονο και ο Θεος βοηθος.Κοιταω συνεχεια τα ψαρακια μου,φαινονται μια χαρα εκτος απο το ενα γκουραμι που κρυβεται συνεχεια μεσα σε ενα πιθαρι,αλλα αμφιβαλω κατα ποσο καλα μπορει να ειναι και τα υπολοιπα ψαρακια οσο ενεργητικα και αν φαινονται. Εχω απογοητευτει παρα πολυ. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη thanps : 16-09-11 στις 14:06 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Απλα ειναι μεγαλυτερης ακριβείας και αξιοπιστιας. Μη το βαζεις κατω, ολοι τα ιδια περασαμε. Υπομονη, μελετη και σωστες κινησεις και θα ερθεις σε μια σειρα. Για την αμμωνια εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=43756 Με τα νιτρικα δεν πιστευω οτι εχεις ακομα προβλημα γιατι αργουν να εμφανιστουν σε αστρωτο ενυδρειο. Οταν εμφανιστουν σημαινει οτι λειτουργει ο κυκλος του αζωτου και ειναι καλο δειγμα. Απλα πρεπει (αφου δεν ειναι τοσο τοξικα οσο η αμμωνια ΝΗ3/ΝΗ4 και τα νιτρωδη ΝΟ2), να τα κρατας με τις αλλαγες κατω απο 25 ppm και ιδανικα κατω απο 10-15 (και πανω απο μηδεν αν εχεις φυτα). Τις αλλαγες μη τις τσιγγουνευεσαι. Κανε και μεγαλυτερες αν εχει προβλημα το νερο.
|
|||
|
|||
![]()
Ειμαι κλεισμενη ολη μερα σπιτι και κοιταω μια τα ψαρακια μου,μια το φορουμ.Πραγματικα κουραστηκα
![]() Ο αντρας μου πιστευει οτι ολα πανε καλα.Ακριβως οπως το γραφεις και εσυ,οτι λειτουργει ο κυκλος του αζωτου.Εγω ακομα προσπαθω να καταλαβω τι στο καλο διαβαζω.Διαβαζω,αγχωνομαι και τιποτα δεν εχω εμπεδωσει ![]() Ξεχασα να αναφερω οτι τοποθετησαμε μεσα στο φιλτρο μας,κατι-βιολογικο σε μια καλτσα. Το γκουραμακι μου,καθεται συνεχεια στα σκοταδια μεσα στο πιθανι,μαλλον θα μας αφησει χρονους.Ειναι απιστευτο το ποσο μπορει να δεθει κανεις με ενα ψαρακι σε τοσες λιγες μερες!!!! Θα ξανακανω αλλαγη νερου το βραδυ,αλλα αναρωτιεμαι αν ειναι να εχω τοσο αγχος για ενα ενυδρειο αξιζει ο κοπος??? Σε ευχαριστω για την απαντηση σου Σπυρο Δελτα,να εισαι καλα!!! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τα φωτα σας παρακαλω | giannisfot | Αρχάριοι γλυκού νερού | 10 | 12-03-08 13:40 |
Τα Φωτα σας Παρακαλω.... | Jimmy996s | Λοιπός εξοπλισμός | 12 | 30-05-07 06:44 |
τα φωτα σας παρακαλω.. | fitilakias | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 12 | 08-02-07 18:35 |
Τα φωτα σας παρακαλω! | stratosgeo | Ζωοτόκα | 18 | 05-02-05 18:53 |
Παρακαλω τα φωτα σας | hejo | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 20-09-04 18:04 |