Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 14-09-11, 20:25
thanps Ο χρήστης thanps δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Kalamata
Προεπιλογή

Αχ,να'στε καλα!!Με καθυσηχασατε λιγακι!!!!

Ειμαι ακομα λιγο χαμενη,εχω κανει τραγικα λαθη,αλλα πιστευω θα τα καταφερω και θα σωσω τα ψαρακια μου.

Προς το παρρον διαβασμα-εχω μπερδευτει με τα αμμωνια,νιτρικα,.....,στην χημεια ημουν αστα-να-πανε-και-ακομα-χειροτερα, (κοιτα που εμπλεξα τωρα...χαχα!!)

Σας ευχαριστω ολους...και θα σας ξαναζαλισω σε λιγακι!!

Α,μια επισης χαζη απορια:

Εχτες εκανα αλλαγη νερου.Αλλαξα το 1/4 του νερου και οπως με ενημερωσε το πρωτο πετ σοπ εβαλα τα 2 φαρμακα που μου εδωσε και τα οποια αναφερω πιο πανω.Ο προβληματισμος μου ειναι ο εξης,μου ειπε να βαζω 5ml για καθε 20 λιτρα νερο.Και ρωταω.....για το συνολικο νερο που υπαρχει στο ενυδρειο?Η για το νερο που αλλαζω?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-09-11, 20:45
Το avatar του χρήστη gianniwpopi
gianniwpopi Ο χρήστης gianniwpopi δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: μεταμορφωση
Προεπιλογή

εννοειται για το νερο που αλλαζεις
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-09-11, 21:29
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από thanps Εμφάνιση μηνυμάτων
Αχ,να'στε καλα!!Με καθυσηχασατε λιγακι!!!!

Ειμαι ακομα λιγο χαμενη,εχω κανει τραγικα λαθη,αλλα πιστευω θα τα καταφερω και θα σωσω τα ψαρακια μου.

Προς το παρρον διαβασμα-εχω μπερδευτει με τα αμμωνια,νιτρικα,.....,στην χημεια ημουν αστα-να-πανε-και-ακομα-χειροτερα, (κοιτα που εμπλεξα τωρα...χαχα!!)

Σας ευχαριστω ολους...και θα σας ξαναζαλισω σε λιγακι!!

Α,μια επισης χαζη απορια:

Εχτες εκανα αλλαγη νερου.Αλλαξα το 1/4 του νερου και οπως με ενημερωσε το πρωτο πετ σοπ εβαλα τα 2 φαρμακα που μου εδωσε και τα οποια αναφερω πιο πανω.Ο προβληματισμος μου ειναι ο εξης,μου ειπε να βαζω 5ml για καθε 20 λιτρα νερο.Και ρωταω.....για το συνολικο νερο που υπαρχει στο ενυδρειο?Η για το νερο που αλλαζω?
Μιλας για το αντιχλωριο aquatan και τα βακτηρια bionitrivec (δεν ειναι φαρμακα)
Οτι λενε οι οδηγιες ακριβως θα κανεις.
Δεν μπορει να μην διευκρινιζει.

Νομιζω τα αντιχλωρια γενικα λενε οταν βαζεις απευθειας το νερο στο ενυδρειο χωρις προετοιμασια, βαζεις απο πριν αντιλχωριο στο ενυδρειο για ολα τα λιτρα του ενυδρειου, ενω αν το προετοιμαζεις βαζεις αντιχλωριο στο δοχειο προετοιμασιας σε δοσολογια μονο για τα λιτρα της αλλαγης.

Για τα βακτηρια οτι λενε οι οδηγιες.

Μη σε ανησυχει η χημεια.
Και εγω στο σχολειο με τη βαση περναγα σε αυτο το μαθημα.
Σκεφτομουν, τι σκατα θα μου χρειαστουν εμενα οι βασεις και τα οξεα, οι χημικες αντιδρασεις κλπ
Διαβαζα ισα να περναω.
Που να'ξερα!!!
Οταν εχουν εφαρμογη στην πραξη και σου αρεσει, τα μαθαινεις στο πι και φι
-------------------------
Ξερεις ποσα λιτρα ειναι το νερο καθαρα?

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 14-09-11 στις 21:29 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-09-11, 22:59
Το avatar του χρήστη crazyio
crazyio Ο χρήστης crazyio δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Χαλκίδα
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην crazyio
Προεπιλογή

ρε Σπύρο πριν λίγο ήθελα να σε ρωτήσω αν είσαι καλά και τι κάνεις ...
Δεν το κάνω γιατί φοβάμαι πως θα πρέπει να διαβάζω για ώρες για να μάθω αν είσαι καλά .. μπορεί να μου αραδιάσεις την βιογραφία σου

Ιωσάς
Wise men talk because they have something to say; fools, because they have to say something.

I guess Ill always be a soldier of fortune....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-09-11, 23:01
Professor

Προεπιλογή

Καλα ειμαι
Παλιά 14-09-11, 23:16
Το avatar του χρήστη morfeas2002
morfeas2002 Ο χρήστης morfeas2002 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Καλαμάτα
Προεπιλογή

Καλώς τη συμπολίτισσα Αν αποφασίσεις τι ψάρια τελικά θα βάλεις και καταλήξεις στα ζωοτόκα, έχω μικρά guppy, platy και molly να σου δώσω.
Παλιά 16-09-11, 14:06
thanps Ο χρήστης thanps δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Kalamata
Προεπιλογή

Kαλημερα πατριωτη!Σε ευχαριστω,εχω ηδη καποια ψαρακια,και επειδη το ενυδρειο μου εχει τα χαλια του,δεν θα βαλω αλλα!!!
-------------------------
...Εκανα μεγαλη βλακεια,γιατι επηρεαζομαι ευκολα,και τωρα ειμαι σε κατασταση πανικου,ετοιμη να τα παρατησω ολα,να δωσω και το ενυδρειο μου και να βλεπω τα ενυδρεια των αλλων απο το ιντερνετ!!!

Πηγαμε στο πετ σοτ και ενω ειχα διαβασει και ειχα πει οτι δεν θα αγορασω τα χαρτινα τεστ νερου,τελικα αυτα εφερα στο σπιτι(εδειξα εμπιστοσυνη στον υπαλληλο και στον αντρα μου).Καναμε ενα τεστ και εκει ανακαλυψαμε οτι δεν μετραει αμμωνια αλλα και οτι μετραει μας το δινει σε χρωμα.Αρα ναι,καλα το καταλαβατε,ειμαι μεγαλη χαζοβιολα και ενω ξερω οτι εχω φουλ προβλημα με νιτρικα και νιτρωδη ή οπως στο καλω τα λενε,δεν ξερω ποσο ακριβως εχω και δεν ξερω τιποτα για την αμμωνια.

Το μονο που κανω ειναι μικρες αλλαγες νερου καθημερινα,με αντιχλωριο ,φουλ οξυγονο και ο Θεος βοηθος.Κοιταω συνεχεια τα ψαρακια μου,φαινονται μια χαρα εκτος απο το ενα γκουραμι που κρυβεται συνεχεια μεσα σε ενα πιθαρι,αλλα αμφιβαλω κατα ποσο καλα μπορει να ειναι και τα υπολοιπα ψαρακια οσο ενεργητικα και αν φαινονται.

Εχω απογοητευτει παρα πολυ.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη thanps : 16-09-11 στις 14:06 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-09-11, 15:29
Professor

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από thanps Εμφάνιση μηνυμάτων
.Καναμε ενα τεστ και εκει ανακαλυψαμε οτι δεν μετραει αμμωνια αλλα και οτι μετραει μας το δινει σε χρωμα.Αρα ναι,καλα το καταλαβατε,ειμαι μεγαλη χαζοβιολα και ενω ξερω οτι εχω φουλ προβλημα με νιτρικα και νιτρωδη ή οπως στο καλω τα λενε,δεν ξερω ποσο ακριβως εχω και δεν ξερω τιποτα για την αμμωνια.
Και τα υγρα με χρωμα μετρανε.
Απλα ειναι μεγαλυτερης ακριβείας και αξιοπιστιας.

Μη το βαζεις κατω, ολοι τα ιδια περασαμε.
Υπομονη, μελετη και σωστες κινησεις και θα ερθεις σε μια σειρα.

Για την αμμωνια εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=43756
Με τα νιτρικα δεν πιστευω οτι εχεις ακομα προβλημα γιατι αργουν να εμφανιστουν σε αστρωτο ενυδρειο.
Οταν εμφανιστουν σημαινει οτι λειτουργει ο κυκλος του αζωτου και ειναι καλο δειγμα. Απλα πρεπει (αφου δεν ειναι τοσο τοξικα οσο η αμμωνια ΝΗ3/ΝΗ4 και τα νιτρωδη ΝΟ2), να τα κρατας με τις αλλαγες κατω απο 25 ppm και ιδανικα κατω απο 10-15 (και πανω απο μηδεν αν εχεις φυτα).

Τις αλλαγες μη τις τσιγγουνευεσαι. Κανε και μεγαλυτερες αν εχει προβλημα το νερο.
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές