|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Και ακομα, κανω αυτη τη συζητηση για να μαθω κιολας αν στο μελλον μου τυχει κατι παρομοιο με αλλα ισως ψαρια που μπορει να εχω τοτε, να ξερω πως θα μπορεσω να αντιμετωπισω την κατασταση. Mετρησα και το νερο της βρυσης οπως λεω πιο πανω ναι, και μου εδειξε gh 7 kh 6 και ph 7,5. Oι μετρησεις εγιναν με τα ιδια τεστ που εγιναν και στο ενυδρειο (gh-kh χαρτακια jbl 6in1) και ph με sera υγρο. Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας και συγνωμη αν σας ζαλιζω. ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Πηρα και υγρα τεστ της sera σημερα, gh και kh και θα κανω μετρηση αυριο,γιατι τωρα παω για δουλεια και δεν ειμαι στο σπιτι, να δουμε πιο ακριβη αποτελεσματα απο οτι τα χαρτακια.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Eκανα πριν λιγο αλλαγη νερου το 40-50% του νερου του ενυδρειου και κατοπιν εκανα τεστ για το kh. Για gh δεν εκανα, γιατι τελικα το τεστ που αγορασα ειχε ληξει απο τον 5/11 και θα παω να το αλλαξω αυριο μεθαυριο.
Το αποτελεσμα ηταν 7. Εγω πριν παρω το υγρο τεστ, εκανα μετρησεις με χαρτακια για gh και kh και το kh μου εβγαινε 6 παντα ενω οταν ειδα το ph που πηγε 8 απο 7,5 που μετραγα παντα, το kh ειχε παει 10. Θα ειναι λογικα επειδη εκανα και αλλαγη νερου ε, το 7 που μου βγαζει τωρα....ξεχασα να κανω πριν την αλλαγη νερου.... |
|
||||
|
||||
![]()
Οταν το νερο της αλλαγης ειναι πολυ διαφορετικο απο το νερο του ενυδρειου χρειαζεται αναλογη προσοχη στο ποσοστο αλλαγης και στο ρυθμο εισαγωγης του νερου στο ενυδρειο, γιατι υπαρχουν τα θερμικα και οσμωτικα σοκ που μπορουν να επιφερουν μεχρι και αμεσο θανατο αναλογα το μεγεθος των διακυμανσεων και το χρονο που διαρκουν.
Συνηθως ενοχλει περισσοτερο, η αποτομη πτωση του πεχα και η αποτομη ανοδος της θερμοκρασιας, απο το αντιθετο.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Αυτες οι διακυμανσεις που γραφεις δεν αποτελουν προβλημα.
Μια αλλαγη με 0.5 πιο χαμηλο πεχα, σε 50% ποσοστο αλλαγη θα κατεβασει θεωρητικα, μονο 0,25 το πεχα στο ενυδρειο. Δεν υπαρχει προβλημα, αν και το σταθερο πεχα ειναι το τελειο. Η διαφορα στην KH του νερου της αλλαγης που αναφερεις, μπορει να επηρεασει το πεχα επισης στο ενυδρειο μετα απο καποιο χρονικο διαστημα.
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|