Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Λίμνες > Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες)

Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 20-07-11, 18:20
Το avatar του χρήστη in the pond
in the pond Ο χρήστης in the pond δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: ΚΥΠΡΟΣ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nikharalabo Εμφάνιση μηνυμάτων
Θελω ομως να σου σε ρωτησω κατι.Εχεις ρωτησει καποιον που να ξερει σχετικα με τις ριζες των φοινικών?
Στο λεω αυτο για τον εξης λογο,εγω στο νησι που μενω δεν εχω δικτυο,εχω στερνα.Οταν αποφασισα οτι θελω να εκμεταλευτω τον κηπο μου και μαζι με αλλα δεντρα και φυτα να βαλω 2-3 φοινικες ο γεωπονος μου το απαγορευσε κατηγορηματικα.ακομα και σε αποσταση 4-5 μετρων.Και αυτο γιατι (μετα απο ισως αρκετα χρονακια αναλογα με την αναπτυξη του φοινικα)η ριζα του μου ειπε οτι μεγαλωνει πολυ βαθια και 'ψαχνει' νερο,με αποτελεσμα μα την τρομερη δυναμη της να κανει 'κρακ' στο τσιμεντο της στερνας για να βρει το νερο της...
Για να πω την αληθεια βεβαια δεν το εψαξα και με αλλες γνωμες απο αλλους επαγγελματιες και εχω σκοπο να το κανω.Αν καποιος γνωριζει κατι περισσοτερο στο θεμα ας μας πει κατι σχετικα.
Αυτα απο εμενα και παλι μπραβο σου και να την χαιρεσε!Ελπιζω να βγει ψευτης ο γεωπονος η απλα ημιμαθης!
Φίλε μου, εξαρτάται καθαρά από το είδος του φοίνικα και όχι από τις ρίζες τους που ομολογώ πως πρόκειται για τις πιο πολυάριθμες σε αριθμό, αλλά τις πιο λεπτές και αδύνατες στο χώρο των δέντρων. Τα πλείστα είδη προέρχονται από χώρους όπου φυτρώνουν σε κοκκώδες χώμα ή καλύτερα αμμόχωμα.

Δεν έχουν ιδιαίτερα μεγάλη δυνατότητα διύσδυσης στο μπετόν. Αυτό που μπορεί να προκαλέσει εκ των υστέρων πρόβλημα, είναι το εκτόπισμα του κορμού τους, ιδιαίτερα στα είδη phoenix canariensis, phoenix dactylifera και washingtonia filifera. Eίδη δηλαδή που συναντούμε πολύ συχνά στις χώρες μας. Κάποια από τα τροπικά είδη που μεταφέρθηκαν πολύ πρόσφατα όπως οι Archontophoenix alexandrae και arecastrum romanzoffianum αναπτύσσουν σαφέστατα λεπτότερο κορμό έτσι που βασικά να έχουν πλύ μικρότερο εκτόπιστα σε περιορισμένο χώρο. Όπως και νά' χει, σίγουρα θα έχεις δει πισίνες με φοίνικες σχεδόν μέσα στο νερό.

Η ενύσχυση των τοιχωμάτων εννοείται.

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-07-11, 19:11
Το avatar του χρήστη kouman
kouman Ο χρήστης kouman δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: τυρναβος / λαρισας
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην kouman
Προεπιλογή

φιλε μου πανεμορφη η δουλιτσα σου και πολυ καλη η δουλεια σου με της πετρες! εγινε πολυ ομορφη!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-07-11, 19:29
Το avatar του χρήστη nikharalabo
nikharalabo Ο χρήστης nikharalabo δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Σαντορινη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από in the pond Εμφάνιση μηνυμάτων
Φίλε μου, εξαρτάται καθαρά από το είδος του φοίνικα και όχι από τις ρίζες τους που ομολογώ πως πρόκειται για τις πιο πολυάριθμες σε αριθμό, αλλά τις πιο λεπτές και αδύνατες στο χώρο των δέντρων. Τα πλείστα είδη προέρχονται από χώρους όπου φυτρώνουν σε κοκκώδες χώμα ή καλύτερα αμμόχωμα.

Δεν έχουν ιδιαίτερα μεγάλη δυνατότητα διύσδυσης στο μπετόν. Αυτό που μπορεί να προκαλέσει εκ των υστέρων πρόβλημα, είναι το εκτόπισμα του κορμού τους, ιδιαίτερα στα είδη phoenix canariensis, phoenix dactylifera και washingtonia filifera. Eίδη δηλαδή που συναντούμε πολύ συχνά στις χώρες μας. Κάποια από τα τροπικά είδη που μεταφέρθηκαν πολύ πρόσφατα όπως οι Archontophoenix alexandrae και arecastrum romanzoffianum αναπτύσσουν σαφέστατα λεπτότερο κορμό έτσι που βασικά να έχουν πλύ μικρότερο εκτόπιστα σε περιορισμένο χώρο. Όπως και νά' χει, σίγουρα θα έχεις δει πισίνες με φοίνικες σχεδόν μέσα στο νερό.

Η ενύσχυση των τοιχωμάτων εννοείται.
Οριστε καποιος που ξερει περι τουτου.καλα εκανες και απαντησες αφου οπως εγραψα και εγω δεν ειναι σιγουρο αυτο που λεω.

Μεγα το της θαλασσης κρατος!!!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-07-11, 03:52
VEZIRAKOS Ο χρήστης VEZIRAKOS δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: αθηνα
Send a message via Skype™ to VEZIRAKOS
Προεπιλογή

και εγω το εψαξα πριν τιν βαλω ανμεσα την λυμνη ρωτοντασ λοιπον μ ειπαν πολλες αποψεις κρατεισα αυτην π μ παν οι περρισοτεροι αλλα προσεξα και με τα ματια μ.. οταν εσκαβα παρατηρουσα ολες της ριζες των φοινικων για να δω τι παιζει τρυγιρω σε ενα σημειο ηταν ενας βραχος ο οποιος τωρα τον εχω εχω απο την λυμνη για ομορφια οι ριζες εκει ειχαν περασει γυρω γυρω απο τον βραχο...(μεγαλο μεγεθος βραχος) το ιδιο λοιπον εβελπιστο και πιστεβω θα συμβει και μετη την λυμνη επειδι εχωαπλα οι ριζες θαπερασουν τρυγυρω και απο κατω μ
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-07-11, 10:39
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

Μιας και οι δυο σας έχετε φοίνικες, θα σας ήταν πολύ χρήσιμο αυτό το λινκ. Δώστε παρακαλώ ιδιαίτερη προσοχή, μιας και πριν 3 μήνες έχω εντοπίσει το πρώτο προσβεβλημένο φυτό (phoenix canariensis) στη γειτονιά μου, μόλις 100 μέτρα από το σπίτι μου. Το φυτό κουρεύτηκε/καθαρίστηκε εντελώς από τα φύλλα του, νέα και παλιά, το περάσαμε από χρήση φαρμάκων και εδώ και λίγες μέρες φαίνεται να το σώζουμε (αν και πολύ σπάνια συμβαίνει αυτό), αφού έχει ξεπετάξει καινούρια μικρά φυλλαράκια.

Οι φοίνικες phoenix canariensis είναι οι πρώτες που προσβάλλονται από το συγκεκριμένο έντομο, οπότε όσοι τις έχετε, γρηγορείτε...

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-07-11, 18:38
Member

Προεπιλογή

εβγαλα και μερικες φοτο να δειτε πως παμε να ακουσω και της γνωμες σας.. (εχω κλεισει τον καταρκτη για να ειναι γαληνια και να φενονται και τα ψαρια.. :ρ
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  IMG_0948[1].jpg
Εμφανίσεις:  374
Μέγεθος:  61,3 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  IMG_0951[1].jpg
Εμφανίσεις:  355
Μέγεθος:  61,8 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  IMG_0950[1].jpg
Εμφανίσεις:  358
Μέγεθος:  55,1 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  IMG_0949[1].jpg
Εμφανίσεις:  366
Μέγεθος:  58,7 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  IMG_0947[1].jpg
Εμφανίσεις:  406
Μέγεθος:  60,5 KB  
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-07-11, 19:49
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

Πολύ όμορφα! Θέλεις φυτά για να γίνει σούπερ! Γιατί είναι άδειες οι γλάστρες στο νερό? Δεν επιβίωσαν τα φυτά που έβαλες? Τί φυτά ήταν?

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-07-11, 20:03
Member

Προεπιλογή

ηταν τα φυτα που λεγαμε παραπανω οτι ηταν πολυ εβεστητα... εε δεν επειβιωσαν,,,, θα βαλω αργοτερα π θα βρω ζαχαροκαλαμο και παπυρο...
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές