|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εσύ γιατί το θέλεις??
|
||||
|
||||
![]()
Διαβασα πως είναι καλό να υπάρχουν για προστασία, απο φυσική βλαβη, του φακου (χτυπηματα, γρατσουνιες κτλπ). Εγω θα επερνα (περα απο τα αλλα) ενα πολωτικο, αλλα δεν ξερω αν αξίζει για τον 18-55...
|
||||
|
||||
![]()
Αν θες να παρεις φιλτρο πρεπει να δωσεις τουλαχιστον 50. Με οτιδηποτε φθηνοτερο θα χανεις φως και οξυτητα. Εγω σου προτεινω να μην παρεις φιλτρο. Τον εξοπλισμο πρεπει να τον προσεχεις και ειδικα τους φακους. Αν σου πεσει ο φακος το πιο πιθανο ειναι οτι θα χαλασει ακομη και με φιλτρο. Μπορει να μην σπασει καποιο κρυσταλλο αλλα πλεον οι φακοι εχουν μεσα πολλα ηλεκτρονικα τα οποια χαλανε. Αν θες προστασια απο δαχτυλιες κλπ. απλα παρε απο το φαρμακειο ενα μπουκαλακι Isopropyl 70%. Για το bulb αυτο ισχυει με τη διαφορα οτι η 3100 παιρνει ασυρματο τηλεκοντρολ κι οχι ενσυρματο. Με'γεια και καλο shooting!
|
||||
|
||||
![]()
Ο καθαρισμός θα ήταν η επόμενη ερώτησή μου!
![]() Προστασια, δεν εννοουσα απο πεσιμο. Εννοουσα π.χ. αν εχει κατι αλλο στην θήκη (π.χ. καποιο νόμισμα ή κλειδι) να μην χαραχθει ο φακός, αλλα το φίλτρο. Οπως επισης, και αν κοπανηθεί καπου η καμερα οπως την εχεις κρεμασμενη στον ωμο, να παθει την ζημια το φιλτρο που κοστίζει πολύ λίγο. Ευχαριστώ πολυ! Οταν βγάλω τίποτα καλό θα ανεβάσω! (αλλο και αυτο- πολυ ξεφτιλα να μην βάζουν mini-usb καλωδιο μαζι με την μηχανή....)
|
||||
|
||||
![]()
Τσάκο για αρχή έναν πολωτικό
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Στην θηκη θα εχεις το καπακι. Οπως επθσηα και στον ομο αφου δεν θα την χρησημοποεις. Το καλωδιο ειναι αχρηστο. Απλα μεταφερεις τις φωτο κατευθειαν απο την καρτα και με μεγαλυτερη ταχυτητα και χωρις να κουβαλας τη μηχανη δεξια κι αριστερα.
|
||||
|
||||
![]()
Ναι αλλα αξίζει για τον 18-55; Ενα καλουτσικο τετοιο φιλτρο ξενικαει απο 35-40¤ απ'οτι εχω δει.
Γενικότερα τι μαρκες είναι οι καλες; B+W, Hoya και...; Με card reader εννοείς;
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Δυο φιλτρα σε μια εξαγωγη | nivadventure | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 16 | 25-12-10 21:48 |
φιλτρα | kanarini | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 14-02-08 22:35 |
φιλτρα | vassilis34 | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 19-12-05 14:06 |
ΦΙΛΤΡΑ | Tolis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 10-12-02 19:03 |