|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
στη λιμνη εχω μονο νουφαρα βασιλη δε θα βαλω αλλο φυτο γιατι πολυ απλα δεν εχει επιπεδα. τα κουνουποψαρα ειναι καλα αλλα που να τα βρω; ελεγα για καμια χελωνα να κανα καμια οχθη και να εβαζα. απο την αλλη σκευτομαι το χειμωνα να βαλω εδω μεσα το πλακ μουρ που εχω και ενα οραντα γιατι η λιμνη ειναι μονο 1 μετρο βαθος
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Αποστόλη, κατ΄αδιαστήματα πολλοί φίλοι εδώ μέσα εκφράστηκαν ότι έχουν κουνουπόψαρα. Βάλε στις αγγελίες για ζήτηση gambusia affinis (κουνουπόψαρα) και ίσως βρεις. Παράθεση:
Όπως και να' χει, τί θερμοκρασίες πιάνεις εκεί το χειμώνα? Προσωπικά έχω lion head στη μικρή μου λίμνη 2000 λίτων με βάθος μόλις 60εκ. Το αγόρασα κατά λάθος πολύ μικρούλι και τώρα, δύο χρόνια μετά έχει γίνει τεράστιο. Το black moor το κατατάσσω ακριβώς στην ίδια κατηγορία ανθεκτικότητας. Αν έχεις 1 μέτρο βάθος λίμνη και μάλιστα με μερική έστω κάλυψη από πάνω το σίγουρο είναι ότι ο πάγος δεν θα απλώσει τόσο πολύ όσο να δημιουργήσει προβλήματα.
|
|||
|
|||
![]()
Γενικά ό,τι ψαράκι θα θελήσεις να βάλεις να έχεις υπόψη σου ότι δε θα μπορείς να το βλέπεις όπως το βλέπεις σε ενυδρείο, ειδικά αν είναι μαύρο..
Και τα κουνουπόψαρα που λέμε, μπαίνουν για άλλο λόγο (να κρατάνε το νερό καθαρό από έντομα) και όχι για αισθητικό.. Αν συνδυάσεις υδρόβια φυτά με μικρά φυτάκια επιφανείας που θα καλύψουν το νερό, θα έχεις ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα και χωρίς ψαρια.. Να σου βάλω μια φωτογραφία από μια δική μου γλάστρα, την έχω επενδυσει με σανίδια. Έχω μέσα κουνουπόψαρα (που ποτέ δεν βλέπω, δεν βλέπω όμως ούτε και κουνούπια), κύπερο, νούφαρο και σαλβίνια.. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Συγχαρητήρια για τη γλαστρόλιμνη σου.
![]()
|
||||
|
||||
![]()
πολυ ωραια η γλαστρα σου!!!!! αλλα νουφαρο δε θελω να βαλω γιατι θα σκεπαδη ολη τη γλαστρα. μου αρεσει που την εκανα σαν συντριβανακι γιτι το χειμωνα θα την βαλω στο σαλονι να ακουω το νερο. κανα μονομαχο τι λετε να βαλω; η να βαζα κανενα θερμοστατι για κανα καμπι;
|
|
||||
|
||||
![]()
αν εχεις σκοπο να την βαλεις μεσα στο σπιτι μπορεις να βαλεις εντλερς..... εγω την δικη μου την εχω παντα εξω και εβαλα εντλερς και απο σεπτεμβριο θα τα μεταφερω σε ενυδρειο....... αλλιως τα κουνουπαψαρα ειναι οτι πρεπει !!!! δεν εχεις κανενα ποταμι εκει κοντα?? σιγουρα 8α εχει.......
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=53254 δες και την δικη μου..... εχουν μεγαλωσει και τα φυτα τωρα και ειναι πολυ ομορφη...... αλλα μικρη ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
δοχειο για γλαστρολιμνη | douran_p | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 13 | 04-04-11 12:57 |
Γλαστρολιμνη... να το επιχειρησω? | gouts0unin | Γλυκό νερό - Γενικά | 11 | 15-09-10 07:45 |
εφταξα και εγω γλαστρολιμνη !!!!!!!!!!!!! | birgin | Γλυκό νερό - Γενικά | 16 | 09-08-10 22:08 |
τι χρειαζομαι για γλαστρολιμνη? | Δημητρης89 | Συστήματα - Εξοπλισμός και DIY κατασκευές | 5 | 04-03-10 21:12 |
Γλαστρολιμνη | Red crystal | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 24 | 13-07-09 10:29 |