η πρωτη μου γλαστρολιμνη
3 Συνημμένο(α)
παιδια τι ψαρια να βαλω μεσα, περα απο χρυσοψαρα :confused: πιραζει να βαλω αγγελοψαρα που μου αρεσουν παρα πολυ; και κανα γατοψαρω;
η γλαστρα ειναι μεγαλη και εβαλα φιλτρο εσωτερικο 300 λιτρα την ωρα, τα φυτα τα εχω φυτεψει με τυρφη και απο πανω εβαλα λαβα και ποταμισιο χαλικι. φυτα μονο παπυρο και ενα ειδος καλαμιου. |
Θα σου ελεγα καλυτερα μη βαλεις ψαρια .. βαλε μονο φυτα! ;)
|
Παράθεση:
|
Μονο κουνουποψαρα θα σκεφτομουν ... τα σκαλαρια - κορυ κοκ δε κανουν για γλαστρα - ουτε τα κουνουποψαρα αλλα λεμε τωρα!! :D
|
κουνουποψαρα !
|
Παράθεση:
Πρόκειται για εξαιρετικά ανθεκτικά ψάρια. ;) |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Όπως και να' χει, τί θερμοκρασίες πιάνεις εκεί το χειμώνα? Προσωπικά έχω lion head στη μικρή μου λίμνη 2000 λίτων με βάθος μόλις 60εκ. Το αγόρασα κατά λάθος πολύ μικρούλι και τώρα, δύο χρόνια μετά έχει γίνει τεράστιο. Το black moor το κατατάσσω ακριβώς στην ίδια κατηγορία ανθεκτικότητας. Αν έχεις 1 μέτρο βάθος λίμνη και μάλιστα με μερική έστω κάλυψη από πάνω το σίγουρο είναι ότι ο πάγος δεν θα απλώσει τόσο πολύ όσο να δημιουργήσει προβλήματα. |
Γενικά ό,τι ψαράκι θα θελήσεις να βάλεις να έχεις υπόψη σου ότι δε θα μπορείς να το βλέπεις όπως το βλέπεις σε ενυδρείο, ειδικά αν είναι μαύρο..
Και τα κουνουπόψαρα που λέμε, μπαίνουν για άλλο λόγο (να κρατάνε το νερό καθαρό από έντομα) και όχι για αισθητικό.. Αν συνδυάσεις υδρόβια φυτά με μικρά φυτάκια επιφανείας που θα καλύψουν το νερό, θα έχεις ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα και χωρίς ψαρια.. Να σου βάλω μια φωτογραφία από μια δική μου γλάστρα, την έχω επενδυσει με σανίδια. Έχω μέσα κουνουπόψαρα (που ποτέ δεν βλέπω, δεν βλέπω όμως ούτε και κουνούπια), κύπερο, νούφαρο και σαλβίνια.. http://img28.imageshack.us/img28/3244/imgp0700small.jpg |
Συγχαρητήρια για τη γλαστρόλιμνη σου.;)
|
πολυ ωραια η γλαστρα σου!!!!! αλλα νουφαρο δε θελω να βαλω γιατι θα σκεπαδη ολη τη γλαστρα. μου αρεσει που την εκανα σαν συντριβανακι γιτι το χειμωνα θα την βαλω στο σαλονι να ακουω το νερο. κανα μονομαχο τι λετε να βαλω; η να βαζα κανενα θερμοστατι για κανα καμπι;
|
αν εχεις σκοπο να την βαλεις μεσα στο σπιτι μπορεις να βαλεις εντλερς..... εγω την δικη μου την εχω παντα εξω και εβαλα εντλερς και απο σεπτεμβριο θα τα μεταφερω σε ενυδρειο....... αλλιως τα κουνουπαψαρα ειναι οτι πρεπει !!!! δεν εχεις κανενα ποταμι εκει κοντα?? σιγουρα 8α εχει.......
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=53254 δες και την δικη μου..... εχουν μεγαλωσει και τα φυτα τωρα και ειναι πολυ ομορφη...... αλλα μικρη :p μονο 19 λιτρα |
Παράθεση:
|
σιγουρα 8α εχει κουνουψαρα..... αν πας σε σημεια που δεν εχει πολυ ροη και εχει φυτα..... 8α βρεις σιγουρα.....!!!!
|
Παράθεση:
|
Αν δεν βρεις πες μου να σου στειλω...
Έχω σε πέντε έξι λεκάνες αυτή τη στιγμή, έχουν γεννήσει κιόλας... Στη μεταφορά δεν έχουν πρόβλημα, σε ένα μπουκάλι νερού μπορούν άνετα να ταξιδέψουν, είναι πολύ ανθεκτικά.. Φυσικά, αν τα βάζεις το χειμώνα σπίτι, δε χρειάζεται να βάλεις κουνουπόψαρα, μπορείς να βάλεις τα πιο όμορφα ξαδελφάκια τους, τα γκάπι ή τα έντλερς.. Σε μια λεκάνη που έχω γκάπι, δεν τους έχω ούτε θέρμανση το χειμώνα. Ίσως, λέω ίσως, θα μπορούσες να έχεις και ένα χρυσόψαρο. Εγώ ολο το χειμώνα σε μια απο αυτες τις γλαστρολίμνες είχα διατηρήσει 3 (εχμ, ναι..) χρυσόψαρα χωρίς πρόβλημα και τώρα το καλοκαιρι τα έριξα στη λίμνη... |
Τι να πω ότι είναι ωραία; αυτό είναι σίγουρο, μια γλάστρα γεμάτη νερό για μένα είναι πάντα ωραία!
Εγώ στις δικές μου έχω χρυσόψαρα πάντα χειμώνα καλοκαίρι. Το χειμώνα δεν παθαίνουν τίποτα. Απλά μόλις γίνουν τριών τεσσάρων και μεγαλώσουν τα ρίχνω στη λιμνούλα και βάζω γόνο, για να μην κρατάω μεγάλα ψάρια σε μικρό χώρο. Από την στιγμή που η γλάστρα θα μεταφερθεί μέσα βάλε ότι θέλεις έντλερ ή γκάπυ. Τα κουνουπόψαρα είναι λύση ανάγκης για τις εξωτερικές γλάστρες, στις οποίες όμως μπορείς να βάλεις χρυσόψαρα για να τα βλέπεις κι όλας, άσε που δεν θα έχεις αναπαραγωγή και ψάρια μιλιούνια να μην ξέρεις τι να τα κάνεις, να τα κυνηγάς για να μην έχεις υπερπληθυσμό ... και να κάνεις την γλάστρα με τα φυτά ... μπολ σαλάτας! |
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
|
4 Συνημμένο(α)
εχθες πηγα για καφε στο λουδια δε το περιμενα! βρηκα φακη και 2 ειδη νουφαρα το ενα πολυ μεγαλο με τεραστια φυλλα σαν χωνι και το αλο πολυ μικρο που βγαζει ενα ασπρο ανθακι με 3 πεταλα μονο!!! εχω παρει μονο φακη και το μικρουλι νουφαρο!!! εβαλα στη γλαστρολιμνη μου και στη μεγαλη λιμνη να το σε φωτο!
|
4 Συνημμένο(α)
τελικα εβαλα κουνουποψαρα στη γλαστρα που βρικα στο λουδια. και αλλα φυτα!
|
Παράθεση:
ειδες που ειχε..... τελικα!!!!! ειναι σαν την μπυρα μυθος.... παντου υπαρχουν κουνουποψαρα |
Παράθεση:
|
3 Συνημμένο(α)
και μια δευτερη γλαστρολιμνη που την εκανα δωρο σε ενα φιλο μου
|
Νερό! Το μεγαλύτερο αγαθό της ζωής! Και με δυο φυτάκια έφτιαξες κάτι που τρέφει και την ψυχή! Χαίρομαι που έχω .... νερομανία :D:D:D
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 06:50. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board