|
|
||||
|
||||
![]()
Εγω, αν και νεος ακομα στο χομπι, πιστευω οτι εχουμε να κανουμε με ενα οριακο φιλτρο. Αυξηθηκε αποτομα η ιχθιοφορτωση και "γονατησε". Ισως θελει περισσοτερο βιολογικο υλικο (αν και τοτε πιστευω δεν θα μηδενιζε). Περισσοτερο το κοβω αναπαρκες απο πλευρας γυρισματος λιτρων. Και πιστευω οτι θα συνεχιστουν τα προβληματα. Καθε φορα που θα εχεις αποτομες αυξησεις, αυτα θα βλεπεις.
Εγω θα κοιταζα (σιγα - σιγα) για κατι πιο ισχυρο.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οποιο φιλτρο και να ειχε και οσο πολυ ή καλο βιολογικο υλικο ειχε μεσα, το ιδιο θα γινοταν γιατι ειναι θεμα ρυθμου πολλαπλασιασμου της βιολογιας ετσι ωστε να προσαρμοστει στα νεα (αποτομα αυξημενα) δεδομενα ιχθυοφορτωσης και οχι του διαθεσιμου χωρου φιλοξενιας της στα υλικα, αρκει να ηταν τουλαχιστον οριακα επαρκης ο χωρος (οπως και ειναι αφου μηδενισε αμμωνια νιτρωδη). Φυσικα καλιο γαιδουροδενε παρα γαιδουρογυρευε. Μια (σωστη) αναβαθμιση στην ποιοτητα των υλικων δεν θα εκανα κακο.
|
||||
|
||||
![]()
Δεν είπα ανεπαρκές, είπα οριακό. Δηλαδή ένα φίλτρο με περισσότερα lt/h κυκλοφορία, θα ήθελε τον ίδιο χρόνο για να την μηδενήσει?
Έχω ένα 120άρι, με ούτε και ξερω πόσα (τώρα πια) γκαπυ-πλατυ-μόλυ, με μια πλάτη ενυδρείου γεμάτη κερατόφυλλο πίχτρα κυριολεκτικά στον γόνο (ναι βρίσκομαι πια στην θέση που να μην ξέρω τι να τα κάνω), αλλά ποτέ δεν αντιμετόπησα θέμα με αμωνία ή νιτρώδη. Του έχω ένα F305 με γεματο τον κάδο βιολογικό υλικό και φουλαρισμένη την κυκλοφορία και δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Γι' αυτό λέω ότι μήπως η υπερβολή στο θέμα φίλτρο δεν είναι κακή και ίσως απαρέτητη ωστε να μπορεί να ανταπεξέλθει σε "δύσκολες" καταστάσεις.
|
||||
|
||||
![]()
και το δικο σου φιλτρο τον ιδιο χρονο θα εκανε ο λογος ειναι απλος
αν δεν υπαρχει αρκετη τροφη για ολα τα βακτηριδια (η τροφη τους ειναι η αμμωνια) αυτα που δεν εχουν να φανε καπουτ.... αν υπαρχει πολλη τροφη (αμμωνια) κανουν παρτι τρωνε και κανουν παιδια ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν διαφωνώ! Μήπως όμως παίζει ρόλο και ο ρυθμός που ταϊζεις? Αλλιώς είναι να σου έρχεται ένα - ένα πιατάκι του γλυκού και αλλιώς είναι να σου έρχεται με την κατσαρόλα!
![]() (Δεν ξέρω! Ρωτάω!)
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Προβλημα Αμμωνιας | IbizaIsland | Αρχάριοι γλυκού νερού | 152 | 22-01-11 16:46 |
Ξανα προβλημα αμμωνιας | Avaya | Αρχάριοι γλυκού νερού | 28 | 14-04-08 14:21 |
Προβλημα αμμωνιας again! | Greg26 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 21 | 24-08-07 19:05 |
Προβλημα (Test Αμμωνιας) | ΡΑΠΤΗ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 04-12-06 22:07 |
επιπεδα αμμωνιας-please help | mpouklitsa | Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες | 3 | 02-10-04 19:26 |