09-05-11, 18:39 | |
Μερικες ερωτησεις για ενυδρειο 30 λιτρων
09-05-11, 18:39
Αξιολόγηση:
(1 votes - 5,00 average)
Καλησπερα σε ολους. Θα ηθελα να με βοηθησετε σε κατι. Εχω ξεκινησει ενα ενυδρειο εδω και 5 μερες 30 λιτρων. Εχω βαλει απο την πρωτη μερα τα αναλογα ml για τα λιτρα μου αντιχλωριο api strees coat και εχω παρει και βακτηρια microbe-lift για να ξεκινησω το στρωσιμο και σημερα θα ριξω την πρωτη δοση. Συμφωνα με οσα αναγραφει το κουτι του για νεα ενυδρεια, ριχνεις λεει microbe lift μια φορα τη βδομαδα για 3 βδομαδες 1 καπακι (αν ειναι καπακι το tsp. που γραφει) καθε 76 λιτρα, αρα εγω θα πρεπει να ριξω μισο καπακι μιας και τα λιτρα μου ειναι μικτα 33? Το ενυδρειο θα παραμηνει αδειο χωρις ψαρια μεχρι να ολοκληρωθει το στρωσιμο.
Και κατι ακομα θα ηθελα να ρωτησω...πηρα εναν θερμοστατη και επελεξα να παρω εναν 25w της dennerle σκεφτομενος πως θα ειναι καλυτερος και αν οχι καλυτερος πιο αξιοπιστος απο εναν αντιστοιχο κινεζικο (resun) που η διαφορα τους ηταν 8 ευρω. Ελεγε πως ειναι καταλληλος για 10-30 λιτρα. Τον πηρα λοιπον και τον εβαλα στο ενυδρειο και ξεκινησε να δουλευει. Εχω μεσα 2 θερμομετρα το ενα λεει 1 βαθμο ακριβως παραπανω σε σχεση με το αλλο. Ο θερμοστατης εχει ενα κουμπακι ας το πουμε επανω, που το τραβας και βγαινει εξω, τον καλυμπραρεις στην θερμοκρασια που λεει το θερμομετρο και υστερα κατεβαζεις το κουμπακι και εχει ρυθμιστει. Στην συνεχεια επιλεγεις σε τι θερμοκρασια θελεις να σου παει το ενυδρειο και τον λειτουργεις. Τον εχω ρυθμισει και με τα 2 θερμομετρα μια με το ενα και μια με το αλλο, αλλα εκεινος λειτουργει συνεχεια και δεν σβηνει ποτε το ποτοκαλι φως του που διχνει αν δεν κανω λαθος οτι δουλευει. Και εχει τυχει να ξεπερασει και την θερμοκρασια 1-2 φορες αλλα δεν σταματαει. Τι μπορει να ειναι? Ο θερμοστατης ειναι αυτος: http://www.krueger-aquaristik.de/Tec...25W::1342.html Να ειστε καλα, περιμενω τις βοηθεια σας. |
|
Εμφανίσεις: 48988
|
|
||||
|
||||
Εχω ξεκινησει να ταιζω απο σαββατο βραδυ που ηταν η πρωτη φορα απο λιγο. Καθε μερα ριχνω και ελαχιστη παραπανω τροφη απο τη προηγουμενη. Κανω τεστ και ολα ειναι καλα με τα νο3 λιγο πανω απο 10 και νο2-αμμωνια στο 0.
Τα ψαρακια πλεον διχνουν να το διασκεδαζουν και κολυμπανε στο 1/3 πανω μερος του ενυδρειου που εχει και τη ροη απο το φιλτρο που μαλλον τους αρεσει, πηγαινουν κοντρα στο ρευμα κλπ. Θα ανεβασω και αλλο βιντεο να τα δειτε. Εχουν ''ξεψαρωσει'' και με ευχαριστει. Πηρα και ενα κομματι πλεξιγκλας απο πρακτικερ σημερα 50 εκ. επι 50 εκ. και θα το κοψω οσο θελει και θα το βαλω για καπακι μιας και μου ειπαν οτι τα zebra danio ειναι καλοι αλτες και πηδανε. Με μια αναζητηση στο ιντερνετ το διαπυστωσα και εγω. Οντως πρεπει να ειναι σε ενυδρειο με καπακι. Το σαββατο το εμαθα και εβαλα πανω απο το ενυδρειο μεμβρανη κουζινας μη μου φυγει κανενα.... Oριστε και ενα προχειρο βιντεο: http://www.youtube.com/watch?v=skFO9y9iVSc |
|
||||
|
||||
Να εχει τρυπες για αερισμο.
Το πλεξι κοντα σε θερμοτητα (πχ λαμπες) σκεβρωνει. Προσεχε. Το ενυδρειο παντως εχει πολυ μικρο μηκος για τετοια ψαρια κολυμβητες
|
||||
|
||||
Nαι θα εχει τρυπες, βασικα θα εχει και κενο περιμετρικα μισο εκατοστο.
Βασικα επελεξα τα συγκεκριμενα ψαρια επειδη μου αρεσαν και μου τα προτειναν και στο αλλο θεμα που ειχα ανοιξει για το τι ψαρια να βαλω και δεν ετυχε κανεις να αναφερει οτι δεν κανουν για τα εκατοστα μου και απο προφιλαδικα που ειδα ελεγαν απο 37 λιτρα με 50 εκατοστα μηκος και πανω. Και μιας που το δικο μου ειναι 50 εκατοστα μηκος τα εβαλα. Θα ηταν προτιμοτερο δηλαδη να εβαζα αρλεκινους που μου αρεσαν επισης ή τετρα? |
|
||||
|
||||
Όλα τα ήρεμα και νοθρά ψαράκια βλέπω σου αρέσουν!
Νομίζω ότι και αυτά θέλουν μήκος. Αλλά ας σου πει ο Σπύρος καλύτερα. Α! Με την ευκαιρία, συγχαρητήρια για το στρώσιμο του ενυδρείου σου. Η υπομονή αμοίβεται!
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Σαν χωρος το βλεπεις νομιζω και μονος σου οτι με μια κινηση τους, τελειωσε το ενυδρειο σε κλασμα δευτερολεπτου. Οι αρλεκινοι ειναι κι αυτοι τρελλοι κολυμβητες. Απο τετρας υπαρχουν και πολυ κινητικα (ροδοστομοι) και πιο ηρεμα (neon). Συνηθως ομως αυτα τα ψαρια θελουν και επεξεργασμενο νερο (μαλακο) Οκ δεν εχεις κανει κανενα εγκλημα. Απλα η αποψη μου ειναι για τη διατηρηση ψαριων κι ειναι λιγο πιο τραβηγμενη απο τις συνηθεις. Δεν παω με το "μινιμουμ" που μπορω να διαθεσω στο ειδος που μου αρεσει να διατηρησω. Οσο πιο κοντα στο μινιμουμ ειναι οι δυνατοτητες μου τοσο πιο ανασταλτικα λειτουργει αυτο στο να αποφασισω να το κανω. Οποτε το επιχειρησα το μετανοιωσα συντομα απο το θεαμα αλλα και την ταλαιπωρια για ρυθμιση τελειων συνθηκων στο νερο.
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Μαρεσουν τετοιου ειδους ψαρακια που λες οντως και ολα αποδικνυονται καλοι κολυμβητες..... Εγω οπως ειπα πιο πανω λογω των προφιλαδικων και λογω του οτι δεν ειδα καποιoν να μου πει οτι με περιοριζει το ενυδρειο για αυτα τα ψαρακια τα εβαλα. Με πειραζει λιγο που ακουω διαφωνιες σε αυτο το θεμα, μιας και προσπαθω να κανω τα πραγματα σωστα. |
|
||||
|
||||
+1
|
||||
|
||||
Μην χαλιέσαι. Απόψεις θα ακούσεις πάρα πολλές και τις περισσότερες φορές αντικρουόμενες.
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Καλα ασε με εμενα τι λεω.
Με πιανουν οι ενοχες μου καπου καπου και γραφω υπερβολικα. Αν τα ψαρακια εχουν τωρα καλο και καθαρο νερο, και ενα καλο χομπιστα να τα διατηρει, ποιος ξερει τι καλο μπορει να τους επιφυλασσει το μελλον.
|
||||
|
||||
Eννοεις καποιο μεγαλυτερο ενυδρειο αργοτερα?
|
|
||||
|
||||
Κανεις δεν μενει στα 50 εκ
Το συνηθες λαθος που κανουν οι πιο πολλοι κατα την αποψη μου, ειναι οτι οταν πανε σε μεγαλυτερο ενυδρειο, αλλαζουν και ψαρια με μεγαλυτερα, και ετσι εχουν παλι ενα μικρο ενυδρειο (για τα "καινουρια" ψαρια τους).
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Πιστευω παντως οτι τα ψαρακια μου ειναι σε πολυ καλυτερες συνθηκες απο οτι τα ειχε το συνοικιακο πετ σοπ που τα πηρα και ετσι μου φευγει ενα βαρος... |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Απλα δεν σου ειπε κανενας οτι τα ζεβρακια κινουνται σαν τους αρλεκινους πολυ.
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Ισως να επρεπει να το ειχα ψαξει καλυτερα, αλλα και τωρα δεν μου παει καρδια να τα δωσω. Βεβαια δεν πιστευω οτι ειναι και τρελο λαθος οτι εχει γινει, πχ. αν ειχα βαλει ενα οσκαρ στο ενυδρειο μου λογω αγνοιας θα το εβγαζα σιγουρα οπως και να εχει...με αυτα ομως το σκεφτομαι γιατι δεν θελω... |
|
||||
|
||||
Μη τα βγαλεις ωρε.
Κολλησαμε Παμε για υπνο.
|
||||
|
||||
Eγινε..
|
|
||||
|
||||
Να το εβγαζα πλεον το φιλτρο με τον ανθρακα? Ειναι στο ενυδρειο απο την 15η μερα του στρωσιματος. Θα φυτεψω και αλλα φυτακια μεσα στην ερχομενη εβδομαδα αν αυτο παιζει ρολο στο να το βγαλω ή οχι...
|
|
|||
|
|||
Να το βγάλεις, αχρειαστο είναι πλεον. Τωρα ξανα μονο μετα απο ασθένεια για να αποροφίσει υπολοιματα φαρμάκων.
|
|
||||
|
||||
Το εβγαλα!
|
|
||||
|
||||
Μπηκε και το πλεξιγκλας σημερα με πολλες τρυπες (περιπου 80-100) λιγο μικροτερες απο μισο εκατοστο. Εχει και περιμετρικα κενο περιπου ενα εκατοστο.
Εκανα παλι μετρησεις παλι σημερα και νο2 - αμμωνια στο 0. Τα νο3 εχουν ανεβει λιγο πανω απο 15. Θα κανω καμια αλλαγη νερου σε 3-4 μερες. Να κανω 15 λιτρα? Παραπανω ή λιγοτερο? Εβλεπα λαθρεπιβατες 3-4 μεσα στο ενυδρειο αλλα τωρα δεν βλεπω, περαν απο εχθες που ειδα εναν, τον μεγαλυτερο νομιζω. Μπορει να τους τρωνε τα ζεβρακια? |
|
||||
|
||||
Κανε παραπανω αλλαγη.
60 λιτρα δεν ειναι τελικα το ενυδρειο? Αφου εχεις 15 και θα γινει σε 3-4 μερες η αλλαγη θα εχουν ανεβει λιγο ακομα. Κανε 40% αλλαγη. (υπολογισε σωστα τα πραγματικα λιτρα νερο)
|
||||
|
||||
Παράθεση:
------------------------- Μπορει να ζεβρακια τα τρωνε τους λαθρεπιβατες? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stratigos24 : 10-06-11 στις 20:27 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Οχι.
Τα χαρακτηριστικα του ειναι οτι τρωνε αλγη και φυτικης προελευσης ψαροτροφες και τα θηλυκα αφηνουν αυγα σαν κεντημα πανω σε ξυλα, διακοσμητικα, φιλτρο, θερμομετρο, τζαμια κλπ που δεν ξεκολλανε με τιποτα.
|
||||
|
||||
Σε ευχαριστω..
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
guppies σε 25 λιτρο, μερικες ερωτησεις. | greenjanek | Ζωοτόκα | 13 | 08-01-10 15:01 |
sos μερικες ερωτησεις | reselie | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 24-12-09 09:20 |
Μερικες φωτο απο το ενυδρειο μου. | andreas72 | Φωτογραφίες μελών | 8 | 08-04-08 16:56 |
μερικες φωτο απο το ενυδρειο μου. | chriskousis | Φωτογραφίες μελών | 3 | 27-11-07 11:04 |
μερικες ερωτησεις | Vasilis | Θαλάσσια Βιολογία | 13 | 22-07-05 14:01 |