Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 25-05-11, 09:13
Το avatar του χρήστη kgf12345
kgf12345 Ο χρήστης kgf12345 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: rio atabapo(μεσα)-alto rio ilioupoli
Προεπιλογή

καλα εκανες κιεβαλες τροφη,αστη μεσα στο νερο γιατι δε νομιζω οτι θα ητανε καλο να το αφησεις χωρις τροφη για μια μερα.αστη να λιωσει μεσα.βακτηρια ξαναριξε δεν θα κανεις κακο.
απο ψαρια τωρα για "γλυφτη" εγω θα εβαζα ancistrus εχω ενα θυληκο και ειναι ωραιο ψαρακι και κανει και δουλεια.τα ψαρια που εχω επισης ευχαριστηθει ειναι τα kuhli δεν τα βλεπεις πολυ και ειναι κυριως νυχτοβια αλλα εχουνε πολυ πλακα οταν ανεβοκατεβαινουνε στο ενυδρειο.ψαξτο λιγο για τα ψαρια γιατι μπορει το ενυδρειο να ειναι μικρο (σκεψου να ειχες κρατησει το 30αρι!) αλλα εχεις αρκετες επιλογες.οποτε ψαξτο και βαζεις οτι σου αρεσει εσενα περισσοτερο
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-05-11, 13:24
Το avatar του χρήστη stratigos24
stratigos24 Ο χρήστης stratigos24 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθηνα-Βυρωνας
Προεπιλογή

Εριξα βακτηρια παλι λοιπον...

Οσον αφορα τωρα τον ancistrus, ειναι ωραιο ψαρι αλλα δεν νομιζω να κανει για τα λιτρα μου, τελικο μεγεθος εχει 12 εκατοστα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-05-11, 14:15
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

αποτι εχω διαβασει πολλα δεν φτανουνε αυτο το μεγεθος.ακομη ομως και αν φτασει θα ειναι οριακα στο ενυδρειο σου και μιλαμε σε βαθος χρονου.θα σου πουνε κιαλλοι ομως γνωμη πιο ψαγμενοι απο μενα.φυσικα εσυ θα αποφασισεις τι θα βαλεις τελικα πολυ ωραια ψαρακια επισης και μικρα ειναι τα hara jerdoni.μενουνε μικρα και ειναι πολυ ομορφα.αν βρεις καποιο αλλο αλγοφαγο που να μενει μικρο πεστο μου κιεμενα γιατι κιεγω ψαχνω
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-05-11, 01:03
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kgf12345 Εμφάνιση μηνυμάτων
αποτι εχω διαβασει πολλα δεν φτανουνε αυτο το μεγεθος.ακομη ομως και αν φτασει θα ειναι οριακα στο ενυδρειο σου και μιλαμε σε βαθος χρονου.θα σου πουνε κιαλλοι ομως γνωμη πιο ψαγμενοι απο μενα.φυσικα εσυ θα αποφασισεις τι θα βαλεις τελικα πολυ ωραια ψαρακια επισης και μικρα ειναι τα hara jerdoni.μενουνε μικρα και ειναι πολυ ομορφα.αν βρεις καποιο αλλο αλγοφαγο που να μενει μικρο πεστο μου κιεμενα γιατι κιεγω ψαχνω
Tα κοιταω λοιπον στην πορεια και βλεπουμε. Να εισαι καλα για τις βοηθειες.
-------------------------
Τι ειναι αυτο που μου εχει βγαλει η ριζα πανω της σαν καφε σκουρα παχνη?

Και ακομα, πειραζει που καρφωσα την cladophora algae πανω στη ριζα? Oταν λεω καρφωσα, εννοω οτι την πιεσα μεχρι να μπει μεσα της λιγο η ακρη του ξυλου..

Φωτογραφιες:

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stratigos24 : 26-05-11 στις 01:03 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-05-11, 08:56
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

η λευκη παχνη εχω την εντυπωση οτι ειναι μυκητας απτο ξυλο.ειχε βγαλει και το δικο μου και εκανε κανα μηνα να φυγει.το πιθανοτερο ειναι οτι θα βγαλει κιαλλο και θαναι σαν λευκη γλυτσα.αν ειναι μυκητας (που μαλον ειναι,και στις αρχες ακομα)μη σε ανησυχει,σε λιγο καιρο θα καθαρισει μονο του.
για την αλγη δεν πειραζει που την καρφωσες αλλα προσεχε το μη σου γεμισει το ενυδρειο αλγη και ειναι και δυσκολη.κοιταξε εδω,στο κομματι για την cladophora.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-05-11, 12:22
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kgf12345 Εμφάνιση μηνυμάτων
η λευκη παχνη εχω την εντυπωση οτι ειναι μυκητας απτο ξυλο.ειχε βγαλει και το δικο μου και εκανε κανα μηνα να φυγει.το πιθανοτερο ειναι οτι θα βγαλει κιαλλο και θαναι σαν λευκη γλυτσα.αν ειναι μυκητας (που μαλον ειναι,και στις αρχες ακομα)μη σε ανησυχει,σε λιγο καιρο θα καθαρισει μονο του.
για την αλγη δεν πειραζει που την καρφωσες αλλα προσεχε το μη σου γεμισει το ενυδρειο αλγη και ειναι και δυσκολη.κοιταξε εδω,στο κομματι για την cladophora.
Ενταξει για την ριζα, αλλα η cladophora algae με τρομαξε.... Μηπως να την εβγαζα καλυτερα μη γεμισει ολο το ενυδρειο?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-05-11, 12:33
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

ειχα βαλει κιεγω γιατι μου αρεσε το look και την εβγαλα.μαλιστα εχω παρατηρησει τωρα τελευταια οτι σε μια ακρη τις ριζας που εχω μεσα υπαρχουνε μερικες τριχουλες πρασινες,τις ειχα βγαλει αλλα οχι ολες και το αφηνω ακομα να δω τι θα γινει κυριως απο περιεργεια.βεβαια δεν ξερω κατα ποσο ειχε να κανει η υπαρξη της μπαλιτσας μεσα αλλα την εβγαλα για καλο και για κακο.
με την τροφη τι εγινε?ξανανεβηκε η αμμωνια?
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές