|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
ρε παιδια ολα αυτα με 80 λιτρακια καθαρα;
![]() βρε τι παθαμε! με το αλφαδι ισως ειναι καλυτερη λυση...αν και ετσι οπως το θετεις το νερο το ιδιο θα δειχνει στην επιφανεια του αν ειναι στραβο ή οχι! εννοω η γραμμη επιφανειας... αν και οπως το βλεπω ετσι κι αλλιως το πατωμα ψιλοκατηφορικο ειναι! τα τζιμανια που το φτιαξαν το καναν πρωτο..οποτε ουτε το αλφαδι ειναι δειγμα ανισορροπιας στο επιπλο... |
|
||||
|
||||
![]()
Οτι αναφερα πριν το ειπα για την στιγμη που κουνας το επιπλο, απο την δυναμη που ασκεις πανω σ' αυτο και στο ενυδρειο απο την στιγμη που ειναι πανω του τοποθετημενο. Οταν θα τελειωσει η διαδικαισια της μεταφορας λιγο σημασια εχει στο αν η επιφανεια γερνει λιγο μπρος-πισω-αριστερα-δεξια, που μαλλον θα ειναι λογο κλησεων που εχει παρει το πατωμα που συνηθως γερνει προς το κεντρο του δωματιου λογο κατασκευης.
|
|||
|
|||
![]()
σε πρηζω το ξερω...αλλα ειναι τρομακτικη η ιδεα να καταρρευσει καποια στιγμη το ολο σετ!
εσυ λες αυτην την στιγμη να μην κανω τιποτα απολυτως;προτεινεις να το αφησω οπως εχει και με την πρωτη ευκαιρια να αδειασω το περισσοτερο να το ανασηκωσω ελαφρως και να το αφησω να κατσει ξανα;(εννοω ολο το σετ επιπλο ενυδρειο,δεν θα κατεβασω το ενυδρειο) βεβαια αυτη η πρωτη ευκαιρια θα ειναι σε κανα μηνα... για πες μου τι θα εκανες στην θεση μου ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Aν σου φενεται στο ματι ή εχεις την ιδεα οτι στραβωσε το επιπλο του ενυδρειου παρε το αλφαδι και βαλτο καθετα στην πλαινη πλευρα του επιπλου για να δεις τι γινετε και να σου φυγει και η απορια. Μια φοτο θα βοηθουσε λιγο να δουμε και την κατσκευη του επιπλου για να πουμε περισσοτερα. Μην το σηκωσεις και το ξανατοποθετησεις αν δεν εχει στραβωσει, δεν εχει καμια σημασια και ειναι επικυνδινο αν ειναι γεματο το ενυδρειο, εκτος αν ξεκεντραρε απο το επιπλο. Αν εχει στραβωσει καλητερο θα ειναι να το ισιοσεις χωρις να ειναι πανω του το ενυδρειο και να του βαλεις καμια ενισχυση εσωτερικα με δοκαρια εστω και ξυλινα στις γωνιες.
|
|||
|
|||
![]()
λοιπον αλφαδι δεν εχω
![]() για την ωρα μετρησα απλα την αποσταση της επιφανειας του νερου απο την κορυφη του ενυδρειου...δεν ξερω αν βοηθαει αυτο..ισως και οχι... το λοιπον το μισο ενυδρειο εχει αποσταση 2 εκατοστα...και το αλλο μισο κοντα στο ενα μιση εκατοστο...η αποκλιση δηλαδη ειναι κοντα στο μισο εκατοστο..να φανταστω ολα τα ενυδρειου εχουν μια μικρη αποκλιση για διαφορους λογους...σωστα; παλια φωτο..αλλες φωτο αναλυτικες μεσα εξω θα ανεβασω αυριο.. ![]() επισης εκτος απ την μπροστινη διαφορα(μισου εκατοστου) υπαρχει σχεδον ιδια διαφορα νερου και στο μπρος πισω..περιπου διο με διομιση χιλιοστα ειναι ανησυχητικο γιατρε;θα ζησω; ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Το πιο πιθανο ειναι απο κλησεις που εχει το πατωμα να υπαρχουν αυτες οι διαφορες. Τετοιου ειδους βασεις για να εχουν προβλημα πρεπει να κανουν κενο εκει που εφαπτουν τα ξυλα της βασης μεταξη τους, δηλαδη να εχουν δημιουργηθει κενα αναμεσα στις ενωσεις τους! Παντως αν ειχες κανει σοβαρη ζημια στο επιπλο μαλλον θα ειχε σπασει σε μερικα κομματια και το ενυδρειο θα το μαζευες απο το πατωμα! Καποιος το ειπε ποιο πανω, αν ξερεις κολυμπι μην φοβασαι τιποτα!
![]() ------------------------- Αν παρεις αλφαδι, δες πρωτα το πατωμα κοντα στο ενυδρειο για να παρεις μια ιδεα και μετα δες και το επιπλο για να καταλαβεις τι γινετε!
Ferplast Dubai 240l. Juwel Record 60l. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ARIS1983 : 20-05-11 στις 01:27 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Εγω με την εμπειρια μου θα σου προτεινα να αδειασης το ενιδρυο, να εχεις εναν ακομη για βοηθεια να βαλης ενα τραπεζι για να μπορεσης να ελευθερωσης την βαση και να την ελεγξης καλα και εφ οσον δεν εχεις προβλημα να το ξαναστησης. Στην δικη μου βαση που την εκανα παραγγελια εχω βαλη τροχους και παλι με δυο ατομα και προσοχη το μετακινω, θελει καλα ροδακια που να σηκωνουν το βαρος ολο.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μετακινηση ενυδρειου | Dionysia | Αρχάριοι γλυκού νερού | 10 | 30-12-08 16:27 |
pH ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ | KOKOBAS | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 07-05-07 09:38 |
μετακινηση πλαινου τζαμιου | Μικρος | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 29 | 22-03-07 12:44 |