|
|
||||
|
||||
![]()
ε για πες τιποτα παραπανω γιαυτο το ουσιωδες...
![]()
|
||||
|
||||
![]()
καπου διαβασα για την αντικατασταση τον αυγων με πλαστικα.καποιοs που δεν εχει την εμπειρια να το κανει καλητερα να αφησει τα αυγα στην φωλια κ να μην τα πειραξει καθολου.
|
|
||||
|
||||
![]()
κι εγω αυτο περιμενα αλλα εχω αποφασισει να μην μιλαω πια
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
με το που τελειωσε την πρωτη γεννα πριν καμια βδομαδα στην οποια δεν πηγαν καλα τα πραγματα και τα αυγα τα πεταξα, της εβγαλα την εξωτερικη φωλια και εβαλα εσωτερικη , απομακρυνα ολες τις ταιστρες που χαν σχημα σαν φωλια
![]() ![]() Το θεμα ειναι ναχει κανει πια δουλεια ο αρσενικος ,(γιατι και περσι ειχα αλλο ζευγαρι ,αλλα βγαιναν ασπορα) ,, το μονο που εχω δει οταν τα παρατηρησα λιγο ειναι οτι παει στην φωλια και την ταιζει στο στομα. Οριστε και φωτο
|
||||
|
||||
![]()
λοιπον στις 3 μαιου εκανε το τεταρτο αυγο και απο τις 4 αρχισε να τα κλωσαει , κατα τις 10 του μηνος κληνουν μια βδομαδα , αρα μπορω με προσοχη να δω αν εχουν πουλακι μεσα η οχι !!!
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Καλύτερα να τα αφήσεις! Ποσο καιρό κανουν να βγουν απο το αυγό; Καλύτερα να περιμένεις λίγο παραπάνω, ωστε να μην υπάρχει κινδυνος να τρομάξεις την μανα ή να σπασεις τα αυγά.
Και πες οτι υπάρχουν μεσα πουλια. Αν στρεσσαριστουν και χαλασουν την φωλιά. Δεν θα είναι μεγαλύτερη απογοήτευση απο το απλά να μην βγουνε;
|
||||
|
||||
![]()
Απο τις 4 Μαιου να υπολογισεις 14 ημερες για να βγει το πρωτο νεογεννητο.Στην περιπτωση που δεν βγει στις 14 ημερες δεν πεταμε
το αυγο,το αφηνουμε αλλες 2-3 ημερες.
|
||||
|
||||
![]()
Έφυγα για αρκετές μέρες από την Αθήνα να ησυχάσει το κεφάλι μου.
1. Το σκληρο πτέρωμα κάνει στην άκρη ανοιχτό χρώμα ... π.χ. αν είναι κίτρινο το πουλί στο τελείωμα του θα φαίνεται σαν να έχει λευκό κολάρο ειδικά στον λαιμό που είναι πιο ορατό (το γράφω κάπως "χοντρά" αλλά ελπίζω να γίνει εύκολα κατανοητό). Αν είναι μαλακό θα έχει χρώμα πιο έντονο και ομοιόμορφο παντού. Αν 2 ίδιου τύπου πτερώματος τα ζευγαρώσεις ... θα παρουσιάσουν προβλήματα (λαμπ ή κύστες όπως λέγονται) κατά την αλλαγή πτερώματος και ίσως χρειαστεί να χρησιμοπιήσεις ακόμα και νυστέρι για σοβαρές περιπτώσεις. Το μέγεθος των κύστεων σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει όσο ένα φουντούκι (αρκετά μεγάλο δηλαδή). 2. Τα κανάρια (νομίζω γράφτηκε πιο πάνω) έχουν το κακό να κάθονται στα αυγά από την πρώτη μέρα γι' αυτό τους παίρνεις τα αυγά και βάζεις ένα ψεύτικο και τα βάζες πάλι στη φωλιά όταν κάνει και το 4ο αυγό, ώστε να σκάσουν όλα μαζί. 3. Η διάρκεις επώασης είναι 14 μέρες. ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πόσα μικρά γεννά μια CRS? | el.stel | Γαρίδες του γένους Caridina | 2 | 30-12-10 23:03 |
Αγγελοψαρο γεννά..... και ταλλα τρωνε !!!! | jimmis1974 | Άλλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 3 | 27-06-10 13:48 |
Βοήθια γεννά από Corrydoras | NickFior | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 25-01-08 10:04 |
Αυτόματες Ταΐστρες - Τιμές & Pros/Cons | pavloukos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 11-04-03 13:03 |