|
|
||||
|
||||
![]()
οκ Μιχαλη θα τα αφησω μαζι , θα παρω τα 2 ασπορα και θα τα φυλαξω για να τα εχω σαν ψευτικα αντικαταστασης οταν θα κανει την δευτερη γεννα (τωρα αν κανει αλλο σημερα - αυριο , γιατι χτες εκανε το τριτο , λογικα ασπορο θα ειναι και αυτο)
Το θεμα ειναι να μπει στην φωλια και χαρτοπετσετα να κοψω οπως λες στην δευτερη γεννα θα φτιαξει τιποτα εφοσον αδιαφορισε τωρα στην πρωτη γεννα? Εκει ειναι το προβλημα αν θα φτιαξει φωλια , νταξει τωρα το χειριστικα λαθος , απλα μου χαν πει οτι καλο ειναι να τα κρατας χωριστα και μολις δεις σημαδια απο το θυληκο τοτε αμολας τον αρσενικο. Τελος παντων , τα αφηνω μαζι αλλα στην δευτερη γεννα θα την πιασει ο αρσενικος η οχι ωστε να εχουν σπορο τα αβγα ? Α εχω διαβασει οτι περνουν και πλαστικα αυγουλακια και τα αλλαζουν , και τα κανονικα τα κραταν μεσα σε ενα μπολακι με βαμβακι σε ζεστο και υγρο χωρο και μολις αρχισει να κλοσαει τοτε τα αλλαζουν ολα μαζι για να βγουν τα πουλακια σχεδον ταυτοχρονα.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
οκ , στην αναμονη λοιπον , το μονο που με ανχωνει ειπα ειναι το αν θα φτιαξει φωλια γιατι τωρα δεν αγγηξε τιποτα. Θελω να πηστευω οτι ειναι απο απειρία και δεν θα κανει τα ιδια στην δευτερη γεννα . ( η οποια δεν θα ειναι τοσο συντομα . νωμηζω καπου στις 8 με 10 μερες ειναι απο τοτε που σταματα η προηγουμενη και εφοσον δεν κλωσησει)
Οποτε αν δω και αυριο και δεν κανει αλλο αβγο θα καθαρισω την φωλια απο τις παλιες κλοστουλες και θα βαλω μερικες λωριδες χαρτοποετσετας να κρεμονται. ( να τις βαλω προς τα τελη βδομαδας η τωρα?) Ευχομαι να παν κατευχην στην δευτερη γεννα. Απλα φιλε franx τα αβγα που μου κανε μεσα στην ταΐστρα δεν μπορω να τα αφησω εκει !!!!! επειδη εχω εξωτερικη φωλια (αυτες που μπαινουν στο πορτακι της ταιστρας μηπως θα ηταν καλητερο να την αλαξω με μια εσωτερικη μπας και κατσει , μηπως την φοβαται την εξωτερικη και δισταζει να μπει μεσα !!!!!)
|
||||
|
||||
![]()
Επειδη εχω και εγώ ενα ζευγαρι παραδεισια, τα οποια ειναι ΠΟΛΥ πιο χαζα απο τα καναρινια θα σου πω και εγώ τις διαπιστώσεις μου:
>Δεν πρεπει ποτε να βαζεις χερια στο κλουβι γιατι αγχωνονται. Εγω να φανταστεις το καθαριζω βραδυ οταν ειναι στην φωλια. >Ποτε να μην πειράζεις την φωλια, γιατι μπορει να την χαλασουν τα ιδια τα πουλια. >Ασ'τα στην ησυχια τους! Θα την βρουνε την φωλια, και θα παρουν και τις χαρτοπετσετες και τα νηματα κτλπ, και θα την φτιαξουν οπως τους αρέσει! >Τελος, μην βαζεις μεσα στην φωλια μεγαλα κομματια απο χαρτι (εγω εβαζα ενα κομματι κουζινοχαρτο για να καθαριζει πιο ευκολα) γιατι αμα βρουν καμια ακρη του, μπορεί να την τραβηξουν και να χαλασουν κατα λαθος την φωλια... Αυτο που αφαιρεις τα αυγα, είναι σωστο; Δεν πεθαινουν τα εμβρυα αμα κρυώσουν; Και, τι πειράζει αν δεν βγουν ταυτοχρονα τα αυγα;
|
||||
|
||||
![]()
επειδη καποτε ελεγα πως ασχολιομουν με τα καναρινια
στην πραγματικοτητα ειχα δυο χωρις να εχω διαβασει τιποτα γι αυτα την πρωτη φορα που ειχε κανει αυγα η θηλυκια εβαζα μεσα τα χερια μου για να καθαρισω και το γενικα το κλουβι ηταν σε μερος που περναγε ολη η οικογενεια τα αυγα δεν εκκολαφθηκαν ποτε.... την δευτερα φορα απο την στιγμη που ξεκινησε να κανει φωλια εβαλα το κλουβι σε μερος που δεν εβλεπαν κανεναν τα ψαρια και εβαζα χερια μονο για νερο και φαι.... τοτε εκαναν δυο πουλακια... επισης νομιζω πως ειναι σημαντικο να τους βαζεις αυγο βραστο στο οποιο θα σπας λιγο το κελυφος απο πανω για να μπορουν να τσιμπανε και το ασπραδι με τον κροκο.... αυτα τα ολιγα απο εμενα ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ΗΜΑΡΤΟΝ Κωστή......... τι πίνεις ρε συ πρωί πρωί............ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
η συνηθεια.... milko ηπια και με εχει θερισει ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Επειδή ο πατέρας μου ασχολιέται με τα καναρίνια εδω και χρόνια και παλιά και εγώ πριν κολλήσω την λόξα με τα ενυδρεία (όχι ότι τώρα τα παράτησα αλλά δεν ασχολούμαι τόσο πολύ) θα σου πω και εγώ κάποιες συμβουλές και από εκεί και πέρα πράξε όπως νομίζεις
![]() Αυτό με το χώρισμα ισχύει αλλά μονό την περίοδο που αρχίζουν να πυρώνουν τα θηλυκά και τα αφήνεις χώρια για λίγο. Από εκεί και πέρα ότι σου είπε ο φίλος Μιχάλης είναι σωστό αλλά! Μην πειράξεις ούτε αυγά ούτε τίποτα. Ρίξε το νήμα και πίστεψέ με άφησε τα μανταρινάκια να κάνουν μόνα τους την δουλειά τους. Ίδη αυτή την στιγμή που γράφω μπορεί να έχω και αυγά από 4 ζευγάρια. Αυτόν τον τρόπο ακολουθω εγώ εδω και χρόνια και πάντα μετά από κάθε καλοκαίρι γέμιζα πουλάκια ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πόσα μικρά γεννά μια CRS? | el.stel | Γαρίδες του γένους Caridina | 2 | 30-12-10 23:03 |
Αγγελοψαρο γεννά..... και ταλλα τρωνε !!!! | jimmis1974 | Άλλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 3 | 27-06-10 13:48 |
Βοήθια γεννά από Corrydoras | NickFior | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 25-01-08 10:04 |
Αυτόματες Ταΐστρες - Τιμές & Pros/Cons | pavloukos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 11-04-03 13:03 |