Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γενικά > Άλλα ζώα

Άλλα ζώα Συζήτηση για άλλα κατοικίδια

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 26-04-11, 12:58
Το avatar του χρήστη jimmis1974
jimmis1974 Ο χρήστης jimmis1974 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΠΑΤΡΑ
Send a message via Skype™ to jimmis1974
Προεπιλογή

οκ Μιχαλη θα τα αφησω μαζι , θα παρω τα 2 ασπορα και θα τα φυλαξω για να τα εχω σαν ψευτικα αντικαταστασης οταν θα κανει την δευτερη γεννα (τωρα αν κανει αλλο σημερα - αυριο , γιατι χτες εκανε το τριτο , λογικα ασπορο θα ειναι και αυτο)
Το θεμα ειναι να μπει στην φωλια και χαρτοπετσετα να κοψω οπως λες στην δευτερη γεννα θα φτιαξει τιποτα εφοσον αδιαφορισε τωρα στην πρωτη γεννα?
Εκει ειναι το προβλημα αν θα φτιαξει φωλια , νταξει τωρα το χειριστικα λαθος , απλα μου χαν πει οτι καλο ειναι να τα κρατας χωριστα και μολις δεις σημαδια απο το θυληκο τοτε αμολας τον αρσενικο.
Τελος παντων , τα αφηνω μαζι αλλα στην δευτερη γεννα θα την πιασει ο αρσενικος η οχι ωστε να εχουν σπορο τα αβγα ?

Α εχω διαβασει οτι περνουν και πλαστικα αυγουλακια και τα αλλαζουν , και τα κανονικα τα κραταν μεσα σε ενα μπολακι με βαμβακι σε ζεστο και υγρο χωρο και μολις αρχισει να κλοσαει τοτε τα αλλαζουν ολα μαζι για να βγουν τα πουλακια σχεδον ταυτοχρονα.
Παλιά 26-04-11, 13:08
mixalis p Ο χρήστης mixalis p δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Ιωαννινα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από jimmis1974 Εμφάνιση μηνυμάτων
οκ Μιχαλη θα τα αφησω μαζι , θα παρω τα 2 ασπορα και θα τα φυλαξω για να τα εχω σαν ψευτικα αντικαταστασης οταν θα κανει την δευτερη γεννα (τωρα αν κανει αλλο σημερα - αυριο , γιατι χτες εκανε το τριτο , λογικα ασπορο θα ειναι και αυτο)
Το θεμα ειναι να μπει στην φωλια και χαρτοπετσετα να κοψω οπως λες στην δευτερη γεννα θα φτιαξει τιποτα εφοσον αδιαφορισε τωρα στην πρωτη γεννα?
Εκει ειναι το προβλημα αν θα φτιαξει φωλια , νταξει τωρα το χειριστικα λαθος , απλα μου χαν πει οτι καλο ειναι να τα κρατας χωριστα και μολις δεις σημαδια απο το θυληκο τοτε αμολας τον αρσενικο.
Τελος παντων , τα αφηνω μαζι αλλα στην δευτερη γεννα θα την πιασει ο αρσενικος η οχι ωστε να εχουν σπορο τα αβγα ?

Α εχω διαβασει οτι περνουν και πλαστικα αυγουλακια και τα αλλαζουν , και τα κανονικα τα κραταν μεσα σε ενα μπολακι με βαμβακι σε ζεστο και υγρο χωρο και μολις αρχισει να κλοσαει τοτε τα αλλαζουν ολα μαζι για να βγουν τα πουλακια σχεδον ταυτοχρονα.
αυτο ισχυει! αλλα δεν ξερω αν μπορεις να βρεις πλαστικα αυγα. κ να γεννησει αλλο αυγο τωρα δεν γινεται τπτ! την δευτερη φορα θα τα καταφερεις! εγω ειχα 10 lovebird κ τα 9 μ φυγανε. ενα θυληκο π εχω τωρα γενναει κ κλωσσαει τα αυγα συνεχεια. αφου ειναι ασπορα δεν εκκολαπτονται! η αναπαραγωγη των καναρινιων ειναι ευκολη υποθεση κ δεν χρειαζεται να αγχωνεσαι! γεννανε απο τωρα μεχρι κ τον αυγουστο, καμια φορα μεχρι κ τον σεπτεμβρη με οκτωβρη. εγω περυσι εβγαλα καναρινια μεχρι κ τον οκτωβρη μηνα!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-04-11, 13:15
Το avatar του χρήστη jimmis1974
jimmis1974 Ο χρήστης jimmis1974 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΠΑΤΡΑ
Send a message via Skype™ to jimmis1974
Προεπιλογή

οκ , στην αναμονη λοιπον , το μονο που με ανχωνει ειπα ειναι το αν θα φτιαξει φωλια γιατι τωρα δεν αγγηξε τιποτα. Θελω να πηστευω οτι ειναι απο απειρία και δεν θα κανει τα ιδια στην δευτερη γεννα . ( η οποια δεν θα ειναι τοσο συντομα . νωμηζω καπου στις 8 με 10 μερες ειναι απο τοτε που σταματα η προηγουμενη και εφοσον δεν κλωσησει)
Οποτε αν δω και αυριο και δεν κανει αλλο αβγο θα καθαρισω την φωλια απο τις παλιες κλοστουλες και θα βαλω μερικες λωριδες χαρτοποετσετας να κρεμονται. ( να τις βαλω προς τα τελη βδομαδας η τωρα?)
Ευχομαι να παν κατευχην στην δευτερη γεννα.

Απλα φιλε franx τα αβγα που μου κανε μεσα στην ταΐστρα δεν μπορω να τα αφησω εκει !!!!!

επειδη εχω εξωτερικη φωλια (αυτες που μπαινουν στο πορτακι της ταιστρας μηπως θα ηταν καλητερο να την αλαξω με μια εσωτερικη μπας και κατσει , μηπως την φοβαται την εξωτερικη και δισταζει να μπει μεσα !!!!!)
Παλιά 27-04-11, 03:33
Το avatar του χρήστη tsoum
tsoum Ο χρήστης tsoum δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη (φοιτητής στα Γιάννενα)
Προεπιλογή

Επειδη εχω και εγώ ενα ζευγαρι παραδεισια, τα οποια ειναι ΠΟΛΥ πιο χαζα απο τα καναρινια θα σου πω και εγώ τις διαπιστώσεις μου:

>Δεν πρεπει ποτε να βαζεις χερια στο κλουβι γιατι αγχωνονται. Εγω να φανταστεις το καθαριζω βραδυ οταν ειναι στην φωλια.

>Ποτε να μην πειράζεις την φωλια, γιατι μπορει να την χαλασουν τα ιδια τα πουλια.

>Ασ'τα στην ησυχια τους! Θα την βρουνε την φωλια, και θα παρουν και τις χαρτοπετσετες και τα νηματα κτλπ, και θα την φτιαξουν οπως τους αρέσει!

>Τελος, μην βαζεις μεσα στην φωλια μεγαλα κομματια απο χαρτι (εγω εβαζα ενα κομματι κουζινοχαρτο για να καθαριζει πιο ευκολα) γιατι αμα βρουν καμια ακρη του, μπορεί να την τραβηξουν και να χαλασουν κατα λαθος την φωλια...

Αυτο που αφαιρεις τα αυγα, είναι σωστο; Δεν πεθαινουν τα εμβρυα αμα κρυώσουν; Και, τι πειράζει αν δεν βγουν ταυτοχρονα τα αυγα;
Παλιά 27-04-11, 08:10
Το avatar του χρήστη eimaste aR21rwstoi
eimaste aR21rwstoi Ο χρήστης eimaste aR21rwstoi δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΧΙΟΣ
Προεπιλογή

επειδη καποτε ελεγα πως ασχολιομουν με τα καναρινια
στην πραγματικοτητα ειχα δυο χωρις να εχω διαβασει τιποτα γι αυτα
την πρωτη φορα που ειχε κανει αυγα η θηλυκια εβαζα μεσα τα χερια μου για να καθαρισω και το γενικα το κλουβι ηταν σε μερος που περναγε ολη η οικογενεια τα αυγα δεν εκκολαφθηκαν ποτε....

την δευτερα φορα απο την στιγμη που ξεκινησε να κανει φωλια εβαλα το κλουβι σε μερος που δεν εβλεπαν κανεναν τα ψαρια και εβαζα χερια μονο για νερο και φαι....
τοτε εκαναν δυο πουλακια...
επισης νομιζω πως ειναι σημαντικο να τους βαζεις αυγο βραστο στο οποιο θα σπας λιγο το κελυφος απο πανω για να μπορουν να τσιμπανε και το ασπραδι με τον κροκο....
αυτα τα ολιγα απο εμενα
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-04-11, 08:26
Το avatar του χρήστη Sotiris7
Sotiris7 Ο χρήστης Sotiris7 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα και πάλι......
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από eimaste aR21rwstoi Εμφάνιση μηνυμάτων
επειδη καποτε ελεγα πως ασχολιομουν με τα καναρινια
στην πραγματικοτητα ειχα δυο χωρις να εχω διαβασει τιποτα γι αυτα
την πρωτη φορα που ειχε κανει αυγα η θηλυκια εβαζα μεσα τα χερια μου για να καθαρισω και το γενικα το κλουβι ηταν σε μερος που περναγε ολη η οικογενεια τα αυγα δεν εκκολαφθηκαν ποτε....

την δευτερα φορα απο την στιγμη που ξεκινησε να κανει φωλια εβαλα το κλουβι σε μερος που δεν εβλεπαν κανεναν τα ψαρια και εβαζα χερια μονο για νερο και φαι....
τοτε εκαναν δυο πουλακια...
επισης νομιζω πως ειναι σημαντικο να τους βαζεις αυγο βραστο στο οποιο θα σπας λιγο το κελυφος απο πανω για να μπορουν να τσιμπανε και το ασπραδι με τον κροκο....
αυτα τα ολιγα απο εμενα
Κλουβί μέ ψάρια, που στη συνέχει έκαναν πουλάκια.............. χαχαχαχαχαχαχαχα............

ΗΜΑΡΤΟΝ Κωστή......... τι πίνεις ρε συ πρωί πρωί............
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-04-11, 08:40
Το avatar του χρήστη eimaste aR21rwstoi
eimaste aR21rwstoi Ο χρήστης eimaste aR21rwstoi δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΧΙΟΣ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Sotiris7 Εμφάνιση μηνυμάτων
Κλουβί μέ ψάρια, που στη συνέχει έκαναν πουλάκια.............. χαχαχαχαχαχαχαχα............

ΗΜΑΡΤΟΝ Κωστή......... τι πίνεις ρε συ πρωί πρωί............
ωχ ναι....χαχαχαχαχαχαχα
η συνηθεια....

milko ηπια και με εχει θερισει
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-04-11, 13:14
Franx Ο χρήστης Franx δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Επειδή ο πατέρας μου ασχολιέται με τα καναρίνια εδω και χρόνια και παλιά και εγώ πριν κολλήσω την λόξα με τα ενυδρεία (όχι ότι τώρα τα παράτησα αλλά δεν ασχολούμαι τόσο πολύ) θα σου πω και εγώ κάποιες συμβουλές και από εκεί και πέρα πράξε όπως νομίζεις
Αυτό με το χώρισμα ισχύει αλλά μονό την περίοδο που αρχίζουν να πυρώνουν τα θηλυκά και τα αφήνεις χώρια για λίγο.
Από εκεί και πέρα ότι σου είπε ο φίλος Μιχάλης είναι σωστό αλλά! Μην πειράξεις ούτε αυγά ούτε τίποτα. Ρίξε το νήμα και πίστεψέ με άφησε τα μανταρινάκια να κάνουν μόνα τους την δουλειά τους. Ίδη αυτή την στιγμή που γράφω μπορεί να έχω και αυγά από 4 ζευγάρια. Αυτόν τον τρόπο ακολουθω εγώ εδω και χρόνια και πάντα μετά από κάθε καλοκαίρι γέμιζα πουλάκια
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές