|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Πάνο ο γλύφτης είναι περίπου 12 εκατοστά που απο ό,τι διάβασα στο link που μου έστειλες είναι το όριο για να μπει σε μεγαλύτερο ενυδρείο (300 λίτρα όπως έγραψες). Σκόπευα να τον κρατησώ γιατί δεν μου κάνει καρδιά να τον δώσω αλλά ένα τόσο μεγάλο ενυδρείο δεν είναι να στα άμεσα σχέδια μου. Ο γλύφτης συνεχίζει το redecoration και με έχει προβληματίσει αρκετά, δυστυχώς δεν με ενημέρωσαν αναλόγως κατα την αγορά. Ξύλο έχω πάρει μια ρίζα που την έχω για μερικές μέρες σε μια λεκάνη με νερό πριν να την βάλω σε ενυδρείο. ¶ρη πετραδάκια έχω αλλά το αν θα τα βάλω εξαρτάται από το αν θα παραμείνει ο γλύφτης, διαφορετικά προτιμώ την άμμο. Θα δοκιμάσω μια αγγελία και θα σας ενημερώσω για την συνέχεια Ευχαριστώ, Γιώργος |
|
||||
|
||||
![]()
ναι τα 12cm ειναι το οριο.μολις τα ξεπερασει παει για μεγαλυτερο ενυδρειο.αλλα και πριν φτασει τα 12, το ενυδρειο που τον φιλοξενει πρεπει να εχει 90cm μηκος...οποτε δεν κανει ετσι κι αλλιως το 60αρι μας.κι εγω θα σπαζομουνα να τον δωσω αλλα θα ειναι καλυτερα για το ψαρι και για σενα για να φτιαξεις ενα σωστο και υγιες ενυδρειο.
το ξυλο θα μπορουσες να το βρασεις κιολας για αποστειρωση αλλα και για να βγαλει λιγο χρωμα και να το γλιτωσεις απ΄το ενυδρειο μετα... οσον αφορα την ενημερωση κατα την αγορα για διαφορα θεματα, οπως εχω ανακαλυψει, στην καλυτερη περιπτωση μπορει να ειναι απλα ελλιπης και μετρια...δεν εμπιστευομαι κανεναν στα σχετικα μαγαζια πλεον... |
|
||||
|
||||
![]()
Αν η ρίζα είναι mopani μην κάνεις το λάθος και την βράσεις γιατί θα την 'σκοτώσεις'..και να ξέρεις πριν την βάλεις οτι θα σου κάνει καφέ το νερό πάντα(black water)!!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
εγω τα δικα μου μοπανι τα εβρασα και δεν εχουν κανενα προβλημα.το βρασιμο σκοτωνει και τυχον μυκητες και μικροβια.τωρα αν εννοεις οτι θα το καταπονησει η υψηλη θερμοκρασια και ισως με τα χρονια κρατησει λιγοτερο απ'οτι θα κραταγε τοτε ναι αυτο θεωρητικα παιζει.
οσο για τις τανινες που βγαζουν και καφετιζουν το νερο μπορει να μην αρεσει σε ολους το εφε... οταν λεμε βρασιμο δεν χρειαζεται να το μαγειρεψεις στην κατσαρολα.ριξε λιγο καυτο νερο και ασ΄το για λιγο να απολυμανθει κλπ. επισης θελει μουλιασμα καποιες μερες για να βγαλει τανινες και παλι αλλα και να βυθιζεται μετα στο ενυδρειο κι οχι να επιπλεει. |
|
||||
|
||||
![]()
Aυτό που βγάζουν και χρωματίζετε το νερό είναι χρήσιμο για τα ψάρια και ειδικά για το χρώμα τους...με το βράσιμο αχρηστεύεις το ξύλο και την ουσία του mopani!αν δεν σου αρέσει το black water παίρνεις απλά άλλο είδος ρίζας...όσο και να την βράσεις πάντα θα καφετίζει το νερό..πάντα!!!ένα ξέπλυμα με νερό χρειάζεται μόνο και τίποτα άλλο!με το βράσιμο την 'σκοτώνεις' και μπορεί να βγάλει βακτήρια μετά τοξικά για τα ψάρια...
Πάντα φιλικά... |
|
|||
|
|||
![]()
Οι οδηγίες πριν την εγκατάσταση ήταν να το έχω σε μια λεκάνη με καυτό νερό για 5-6 μέρες ώστε να μου μαυρίσει το νερό όσο το δυνατόν λιγότερο.
Η αλήθεια είναι πως είμαι στην 4η μέρα, βάζω καυτό νερό 2-3 φορές την ημέρα και η αλήθεια είναι πως η λεκανίτσα μαυρίζει ακόμα. Έπειτα από αρκετή σκέψη αποφάσισα να δώσω τον Pleco σε κάποιον με κατάλληλο ενυδρείο για την σωστή διαβίωση του, αρκετοί έδειξαν ενδιαφέρον από την παρέα σας, οπότε φαντάζομαι πως ο Pleco σύντομα θα βρεί το νέο του σπίτι. Είμαι στην φάση που όσο περισσότερο διαβάζω για τον κόσμο του ενυδρείου τόσες περισσότερες ερωτήσεις έχω, οπότε σύντομα θα σας "ξαναενοχλήσω" ![]() Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και την πολύτιμη βοήθεια, Γιώργος |
|
||||
|
||||
![]()
να'σαι καλα φιλε.καλη συνεχεια.
------------------------- για το μοπανι εγω δεν το ξερω αυτο που λες φιλε μου... αν εισαι σιγουρος τοτε παω πασο... ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη panos_auk : 30-04-11 στις 14:23 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αυτο που ξερω σιγουρα ομως εχοντας περασει απιστευτες ποσοτητες μοπανι απο τα χερια μου εδω και πολλα χρονια...ειναι οτι με τον καιρο βγαζουν λιγοτερο χρωμα και σιγουρα μετα απο βρασιμο δεν ελευθερωνουν τοξικα βακτηρια...και γενικοτερα τιποτα τοξικο.
|
|||
|
|||
![]()
Η ρίζα τοποθετήθηκε στο ενυδρείο μαζί με κάποια φυτά ακόμα, ο pleco βρίσκεται ήδη στο νεό του σπίτι και σε καμια εβδομάδα θα μπουν και οι νέοι κάτοικοι.
Στο petshop η συμβούλη ήταν πως δεν χρειάζεται να κάνω μετρήσεις αφού το ενυδρείο είναι στρωμένο λόγω pleco. Στο forum διαβάζω συνεχώς για την αναγκαιότητα των μετρήσεων και σκέφτομαι να κάνω ούτως ή άλλως. Το ξέρω πως απαντήσεις για το θέμα έχουν δοθεί άπειρες φορές στο forum, θα ήθελα όμως την άποψη σας, περισσότερο για να δω γιατί μου δόθηκε τέτοια απάντηση από το petshop. Ψαράκια σκέφτομαι να βάλω λίγα για αρχή (3-4), αργά βήματα και σταθερά φαντάζομαι πως είναι το καλύτερο. Θα ήθελα να βάλω και μια γαριδούλα οπότε ψάχνω για καλούς γείτονες. Πάνο, πλάτυ και γκάπυ που προτείνεις διαβάζω πως είναι πολύ δραστήρια, μήπως μου το κάνουν μαιευτήριο το ενυδρείο; ![]() Ευχαριστώ, Γιώργος |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αρχάριος ενυδρείο 33L | geogo | Αρχάριοι γλυκού νερού | 53 | 13-09-10 12:40 |
Ενυδρείο 60lt JUWEL | yiannis1980 | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 5 | 13-08-10 18:52 |
Αρχάριος.. Ενυδρείο 60lt | sv2gfx | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 9 | 30-10-09 14:02 |
Προτάσεις για 60lt ενυδρείο | Shz | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 29-06-08 20:52 |
Εξωτερικό φίλτρο για 60lt ενυδρείο | asteris | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 17 | 18-07-04 16:21 |