|
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Χαρη οταν εχεις ενα χομπυ δε σκεφτεσαι τα λεφτα (αλλιως δε το ειχες εξαρχης αν δεν μπορουσες να το στηριξεις οικονομικα!!)
Και παλι για χρηματα ακουω (ειναι βαρετο) ... ![]() Παράθεση:
![]() Οι ερωτησεις μου μηπως? Η η αδυναμια απαντησης τους? (δεν πηρα ακομα απαντηση αν οντως ντοπαρονται η αν "εκπαιδευονται" η αν ναρκωνονται!). Ερωτηματα εθεσα ... οχι θεσεις! ![]() Τους στημενους διαγωνισμους που τους ειδες παλι? Παράθεση:
Απο ποτε οι ανθρωποι φτιαχνουν ψαρια?
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
![]() Τους στημμενους διαγωνισμους το προλαβαινω γιατι οποτε γινεται παρόμοια κουβέντα καταληγει εκει....... η θα ειναι στημμενοι οι διαγωνισμοι ή θα ειναι ντοπαρισμένα τα ψάρια ή οι εκτροφεις το κανουν για τα φράγκα και ολα αυτα απο τον καναπέ μας ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Για πολλα ... κυριως αποριες μου ...
Παράθεση:
![]() ![]() Τι περιλαμβανει αυτη η εκπαιδευση? ![]() Η αποριες μου ειναι στο κινητρο του χομπιστα που θα παρει μερος σε αυτο το διαγωνισμο! Ασε το χρημα ... παμε παρακατω! Μια που το εφερε η κουβεντα θεωρεις οτι δεν στρεσαρεται το ψαρι με ολα αυτα? ![]() ![]() Αν μου ελεγες οτι ενας μικρος εχει ταλεντο να φτιαχνει ομορφα ενυδρεια (aquascape) ισως το καταλαβαινα ... Οπως το γραφεις ειναι ταλεντο να μεγαλωσει σωστα ενα ψαρι? Για μενα ειναι υποχρεωση (και ευθυνη) ... να κανεις οτι καλυτερο μπορεις για αυτο! Αν ενα ψαρι σου βγει πρωτο θα σε χειροκροτησουν ολοι ... γιατι? Επειδη ειναι ομορφο μορφολογικα? Τι εκανες εσυ για να το κανεις ετσι? Και τι ειναι αυτο το παραπανω που κανει καποιος που παιρνει μερος σε καποιον διαγωνισμο (εκτος της εκπαιδευσης)? Τα ευσημα τα παιρνεις εσυ ... η το ψαρι? Δηλαδη αν το μεγαλωσεις εσυ και μου το πουλησεις και παω με αυτο σε καποιο πρωταθλημα θα ειμαι μεγαλος και τρανος?? ![]() ![]() Απαπα τοσα πολλα ερωτηματα!! ![]() ![]() ![]() Για τα αγρια ... τα εκτροφης ... το χομπι εχω διατυπωσει τις αποψεις μου σε αλλα θεματα - δε θα ηθελα να επαναληφθω!! ![]() Για τους στημενους διαγωνισμους δε το ανεφερα και ουτε με νοιαζει στη παρουσα φαση προσπαθω να εντοπισω το κινητρο ενος χομπιστα που θελει να παρει μερος σε ενα τετοιο πρωταθλημα!! Μεχρι τωρα περα του χρηματικου θεματος δεν εχω παρει απαντηση!!
|
|||
|
|||
![]()
Διακρίνω μια επιθετικότητα προς τις σκεψεις του Γιωργου στις οποιες δεν ειδα κατι επιθετικο προς κανεναν, ουτε καμμια διαθεση να "πεισει" κανεναν.
Ομολογω οτι με ενοχλησε πολυ η φραση "ενω αλλοι κανουν αλματα εμεις πάμε σταθερα με βηματα προς τα πίσω", και θα ηθελα μια εξηγηση για το τι θεωρειται αλμα, και τι κινηση προς τα πισω. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
-θεωρείς άλμα το κλείσιμο του χώρου του συλλόγου; -θεωρείς άλμα την μη δημοσίευση πια του περιοδικού ενυδρείου; -θεωρείς άλμα την έλλειψη των 2 τελευταίων χρόνων σε σεμινάρια που γινόντουσαν συχνα; (έστω απο προσπάθεια ιδιωτων και απο μαγαζιών) και μερικές ακόμα... -θεωρείς κίνηση προς τα πίσω της Τουρκίας που προετοιμάζεται να υποδεχτεί τον 2ο διαγωνισμό της με κορυφαίους δισκάδες και εκτροφείς; -θεωρείς κίνηση προς τα πίσω τον διαγωνισμό στην Πολωνία τον Σεπτέμβρη; -θεωρεις κίνηση προς τα πίσω την δημιουργία συλλόγου δισκάδων της Τσεχίας; μπορώ να συνεχίσω ώρες αλλά αμφισβητείς τα λόγια του Χάρη χωρίς να έχεις παρουσιάσει ποτέ με επιχηρήματα το αντίθετο απο αυτό που λέει και απλά σε ενοχλεί κάτι που είπε... ![]() κατηγορούνται για ματαιοδοξία και για υπερμετρο εγωισμό τύποι που πάνε τα ψάρια τους σε διαγωνισμούς και αφήνονται απ'έξω απο αυτόν τον χαρακτηρισμό τύποι που θέλουν ένα χόμπυ κομμένο και ραμμένο μόνο στις ικανότητες τους και στα μέτρα τους.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
ενώ θα μπορούσατε να τα υποβάλλετε 1 φορά σ' αυτή τη διαδικασία, αλλά τότε θα έφταναν ζαβλακιασμένα, επειδή δεν θα τους είχε ξανασυμβεί. Αυτό και μόνο δείχνει πόσο τα σέβεστε σαν ζωντανά και όλα τ' άλλα περί τέλειων συνθηκών διατήρησης, δεν πείθουν κανέναν, όλα για την "διάκριση", η οποία (αν μάλιστα δεν έχει και οικονομικό κίνητρο), απλά τρέφει την προσωπική σας ματαιοδοξία και δε νοιάζεται για την κακομεταχείριση των ψαριών. Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Σε τι διαφερετε εσεις που κανετε τετοια καψωνια στα ψαρια σας δηθεν εκπαιδευωντας τα να αντεχουν πολλες ωρες μεσα στη σακουλα αλλα και να στεκωνται κλαρινο μπροστα σε κοσμο,
απο εναν αρχαριο π.χ. που τα αναγκαζει να ζουν στην αμμωνια λογο αγνοιας? Εγω αν ημουν ψαρι μπορει να προτιμουσα την αμμωνια η τις μη τελειες συνθηκες απο αυτο το μαρτυριο... Δεν διαφερετε σε τιποτα ουτε απο αυτον που κανει ενεση στα ψαρια για να τα χρωματισει. Με τον ιδιο τυρανικο τροπο τα αντιμετωπιζετε και οι 2. Τα ψαρια δεν τα ρωτησε κανεις. Ειλικρινα δεν μπορω να συλλαβω πως μπορεις να κανεις αυτο το πραγμα στο καμαρι σου (γιατι μαλλων το καλητερο του ψαρι θα παει καποιος στον διαγωνισμο), που το εχεις σαν παιδι σου...εγω φοβαμαι και να τους αλλαξω ενυδρειο οταν μεγαλωσουν...ευλαβικες κινησεις...και εσεις για ενα μηνα τα βαζετε για καποιες ωρες σε σακουλες να συνηθισουν και πηγαινοερχεστε συνεχεια μπροστα απο το ενυδρειο? Αν οντως αυτη ειναι η διαδικασια ''προετοιμασιας'' των ψαριων και μπορω να φανταστω και χειροτερα, αλλα την αποδεχεστε και εχετε ονειρο ζωης κατι τετοιο, χανω πασα ιδεα. Αν σε αυτο το θεμα μιλαγαμε για ΚΟΙ π.χ. δηλαδη για ψαρια 50-60-70 εκατοστων, θα ηταν ακομη πιο ενοχλητικο ολο αυτο! Τελικα πηγε κανενας σας σε διαγωνισμο? Εγινε φτασμενος?? ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Στις πρωτες ερωτησεις, σαφως και δεν θεωρω αλματα το κλεισιμο του χωρου, το σταματημα του περιοδικου, και των σεμιναριων (να σημειωσω οτι δεν γινοντουσαν μονο απο ιδιωτες και μαγαζια, αλλα και απο τον συλλογο, ο οποιος εκανε και τα περισσοτερα, και εκτος Αθηνων). Οι αιτιες ειναι απλές - οχι πολλα μελη = οχι πολλα οικονομικα, και το γιατι δεν υπαρχουν πολλα μελη, το ειπε (γενικοτερα) ο Genirous παραπανω. Αν θελετε να το συζητησουμε, να παω την κουβεντα σε αλλο ποστ. Θεωρω αλματα ομως την αναγνωριση ολο και περισσοτερων Ελληνων χομπιστων διεθνως και στο aquascaping, και στους δισκους, και στις γαριδες, και στην αναπαραγωγη και διαθεση απειλουμενων ειδων, και σε οτι αλλο αφορα το χομπυ. Τελος, ακομα δεν μπορω να καταλαβω την επιθετικοτητα (σου και καποιων αλλων). |
|
||||
|
||||
![]()
Ο καθενας το βλεπει απο την πλευρα του με διαφορετικη οπτικη γωνια.
Προσωπικα εχω παρευρεθει σε διαγωνισμο και ειλικρινα εμεινα κατενθουσιασμενος με την ποιοτητα των δισκων αλλα και απο οτι κερδισα σε γνωση. ![]() Δηλωνω "οπαδος" ![]() επιβραβευση καποιου, αλλα και σαν ευκαιρια να βρεθουμε με ατομα απο ολο τον κοσμο και να ανταλαξουμε πληροφοριες. Θα λαμβανα μερος με δικο μου δισκο, στην Ελλαδα μονο, για την συμμετοχη και μονο. Το θεμα φιλοζωος και σκεπτομαι τα ζωντανα πρεπει να υπαρχει σε ολες μας τις αποφασεις και οχι μονο σε οτι αφορα τους διαγωνισμους και τα παρελκομενα τους. Ποιο ειναι τελικα καλυτερο, αγρια ψαρια απο τον Αμαζονιο σε ενα κουτι απο γυαλι ακομα και 3τονο? Αυτο που το κατατασσεται καθως και αυτους που κερδιζουν απο αυτο σε σχεση με τους εκτροφεις δισκων εκτροφης? Η ταλαιπωρια αυτων ειναι λιγοτερη η περισσοτερη? Αλλο κατι μερες και αλλο ολη τους τη ζωη. ![]() Αρα ποιος ειναι πιο ματαιοδοξος τελικα? Και οι δυο πλευρες? Ισως. Ο καθενας ας κανει το χομπυ του οπως θεωρει εκεινος οτι τον εκφραζει καλυτερα. Και οι δυο πλευρες εχουμε τα θετικα και τα αρνητικα μας. ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
τελος παντον εμενα με πειραζει προσωπικά που δεν αναγνωριζομαι σαν χομπιστας γιατι λες και δεν ασχολουμε με ψαρια ''φιδια λουζω''.... αυτο δλδ ηταν και η σφραγιδα δλδ... μου αρκει που αποφασιζουν αλλοι για μενα.... 2 κουβεντες θα πω και δεν ξαναασχολουμε με το θεμα και οτι κανω θα το κανω απο μονος μου και δεν υπαρχει κανενα προβλημα ουτε με την μια πλευρα ουτε με την αλλη και ξαναβαζω τον ορκο σιωπης που εχω επιβαλει στον εαυτο μου εδω και καμποσο καιρο.... για τα παλικαρια που ειπαν καποια πραγματα φανταζομαι χωρις να ειναι δισκαδες εχω να πω το εξης.... υπαρχουν ελληνες χομπιστες που περνουν μερος σε διεθνεις διαγωνισμους δισκων και εχουν παρει και διακρισεις αλλα που να τους δεις ετσι? Γιώργο (Genirous) αυτα που γραφεις παλικαρι μου εχω το δικαιωμα να τα λέω μονο εγω και κανεις αλλος...... και μπορω να τα λεω γιατι το χω κερδισει αυτο το δικαιωμα και πιστευω να ημουν κυριος απεναντι σε ολους με παιδεία.... δεν θελω να μπω σε καμια αντιπαραθεση γιατι πολυ απλουστατα δεν ξανα απαντω σε τετοια θεματα..... εγω μπηκα στο Gab μονο και μονο για την παρουσίαση του φιλου μου για κανενα αλλο λογο ουτε για να δημιουργησω εντυπωσεις, ουτε να την μπω, ουτε με ενδιαφερει πλεον απλα με ποιανει το γαμωτο..... και ειλικρινα δεν καταλαβαινω πως ειμαστε ευαισθητοι ολοι στην ελλαδα με τους δήθεν φιλοζωισμους μας και στο εξωτερικο ειναι το Νο1 και αποδεδειγμενα.... ολος ο κοσμος ασχολειται με αυτο (οι χομπιστες δισκαδες του εξωτερικου να μην παρεξηγηθω) και εμεις ειμαστε αισθηματιες φιλόζωοι φυσιολάτρες ακουαριστες... αλλα οπως συμαβαινει σε πολλα πραγματα στην ελλαδα θα ερθει και αυτο μετα απο 10-15 χρονια μονο που τοτε θα εχουν χαθει αυτοι οι διαλογοι και τα νευρα μου θα ειναι ήδη σπασμενα....... το περνω λοιπον πολυ πιο χαλαρα και θα περιμενω την φυσικη εξελιξη των πραγματων σε 10 χρονια μονο που τοτε θα ειμαστε κατα 10 χρονια πισω οπως παντα...... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Δε μπορω να καταλαβω πως κατεληξε το θεμα στο discus club! Το club θα γινοταν μονο για τους διαγωνισμους? ![]() ![]() ![]() Απο την αρχη η συζητηση προσπαθουσε να εκτραπει σε αλλα θεματα ... προσπαθησα να μην απαντησω περι αγριων δισκων (ετσι και αλλιως αυτη τη στιγμη ΔΕΝ εχω ψαρια αρα ειμαι ο απολυτος φιλοζωος και μπορω να μιλαω ανετα ![]() Φυσικα μετα ο Χαρης ξαναεκανε τον ορκο σιωπης του -χωρις να προλαβω να τον ρωτησω αν αυτος ο ορκος ειναι μεσα στην εν λογω εξελιξη? ![]() Μετα ηρθε και ο Γιαπας να μας πει για τον συλλογο και για το ποσο ο συνονοματος σκεφτεται την παρτη του η οχι! ![]() Το εμαθα με τον δυσκολο τροπο ... Αν δεν εχεις απαντησεις (η δε θελεις να απαντησεις) τοτε αλλαζεις τη συζητηση ωστε να τις αποφυγεις! Μονο ο Χαρης προσπαθησε να μου απαντησει -ισως γιατι πιστεψε οτι οι προθεσεις μου ηταν διαφορετικες απο αυτες που νομιζε εξ αρχης -και τον ευχαριστω για αυτο! Φυσικα με ολα αυτα δεν απαντησαμε καν στον φιλο μας τον Σταυρο Μ και ειδικα σε αυτο: Παράθεση:
![]() ειδικα αν σε βαλει ο Γιαπας στο ματι θα σε "σκισει" στο facebook (τι τα γραφεις εκει και δε τα γραφεις εδω? Ετσι και αλλιως εχεις διαλεξει ολοι να τα βλεπουν ![]() ![]() Κανεις δεν κυνηγαει - κανενα! Ουτε κατηγορει ουτε δαιμονοποιει (αλλα ουτε και θεοποιει) ... Δεν ειναι δαιμονες ο Bleher, ο Stendker, o Soh, o Tan αλλα ουτε και αγγελοι ... ανθρωποι ειναι που κανουν την δουλεια τους! Ουτε με νοιαζει καν τι λενε και τι κανουν ... με νοιαζει οπως τους δινω εγω να μου δινουν και αυτοι! ![]() Για αυτο η θα μιλησουμε για το θεμα μου (και οχι ο καθενας για τα "απωθημενα" του) η να ξεκατινιαστουμε ολοι μας να το κλειδωσουμε να το σβησουμε και να ησυχασουμε ... ![]() Στο θεμα λοιπον ... Αναρωτιεμαι τι ειναι γεννετικα βελτιωμενοι δισκοι?? ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
δεν καταλαβαινω και γω πως πηγε η συζητηση σε δισκοσυλλογο.... το ποστ ειναι ερωτησεις του γιωργου για τους διαγωνισμους δισκων..... ετσι κι αλιώς ο δισκοσυλλογος τουλαχιστον με την μορφη που ειχε συζητηθει καποτε δεν προκειται να υλοποιηθει ποτε...
απο κει και περα.... γιωργο ξερεις πολυ καλα οτι σε φορουμ δεν γραφω πλέον και ξέρεις και τους λογους και αν δεν τους ξερεις εχεις ολες τις αρμοδιες επαφες να τους μαθεις...... απο την αρχη λοιπον εχεις ανοιξει ενα θεμα και ρωτάς κάποιες εξειδικευμενες ερωτησεις για τους διαγωνισμους δισκων.... πες μου ειλικρινα ποιους ρωτας??? δεν λέω οτι το Gab δεν ειναι εγκειρη πηγη πληροφοριών αλλα πες μου αυτα που ρωτας ποιος θα στα απαντήσεις εδω μεσα.... εγω οσους ξερω που ασχολιουνται με αυτο δεν ειναι εδω μεσα.... οπότε ποιον ρωτας για να βγαλεις ποιο συμπέρασμα.... ασε που αυτες σου οι ανυσηχίες η καθε μια σου ειναι 3-4 ποστ.... για τον ''εκπαιδευση'' δισκου δλδ θελουμε3-4 ποστ για να πουμε οτι καπως το προσεγγισαμε δεν γινεται να γραφτει σε μια παραγραφο να κατανοηθεί.............. ειδικά σε έναν χώρο οπου ο ιδιος ο ιδιοκτητης του δεν μας δεχεται σαν μορφή χομπυ..... μια συμβουλη πάνω σε αυτο μονο..... οταν ειμαστε υπευθυνοι σε εναν χωρο.... ειτε Gab λεγαται αυτο ετιε εταιρεια λέγεται αυτο ειτε ανθρωπινες σχεσεις λεγεται αυτο καμια φορα να αφηνουμε τα προσωπικα μας πιστευω και εγωισμους στην ακρη γιατι επιρρεαζουμε κοσμο.... απο το να λες εμενα οτι δεν ανοικω σε αυτον τον χώρο χωρις να σκεφταισε αν εχεις για μια στιγμη λάθος...... δεν πειραζει το χεις ξανακανει αλλωστε.... απο κει και πέρα γιωργο θες να σου απαντησω λοιπον σε εξειδηκευμενα πράγματα σε μη εξιδηκευμενο χώρο που δεν μας δεχεται κι όλας με καθε εναν betta splenderα να πεταγεται (δεν εχω τιποτα με το ψαρι) και να λεει οτι του κατέβει και εσυ ρωτας στον αερα να μαθεις την προπαιδεια της προετοιμασιας δισκων για διαγωνισμους..... εισαι και μοντ σε 2 φορουμ και ζητας να κανεις ερωτησεις για διαγωνισμους δισκων σε μη εξιδηκευμενο κοινο για να βγαλεις συμπεράσματα δικα σου... η εκτος και αν με ειδες online και ειπες να το ανοιξω το θεμα θα μπορουσες να ειχες στειλει πμ... οπως ειπα εγω μπηκα για να πω ενα καλο λογο στην παρουσίαση του φιλου μου και ολος τυχαιως κατέληξα εδω... οποτε με βλέπετε γουσταρετε να το ανοιγετε το θεμα..... ελπιζω να σας αρεσαν τα ψαρια του ειναι και αυτος ''τερας'' σαν και μενα αλλα οπως καταλαβαινεις δεν μπορώ να συνεχισω σε μια κουβεντα που εχει παρει τον ρολο ρωμαικης αρένας ή λαικου δικαστηριου.......και ποιο πολυ σου ευχομαι να ενημερωθεις για τις ανησυχείες σου και να βγαλεις το καλυτερο συμπερασμα... ειμαι πολυ μακρια απο το να με κατηγορουν και να με χαρακτηριζουν ατομα που δεν με ξερουν δεν ξερουν τι ειναι αυτο που κανω δεν το χουν δει ποτε και δεν εχουν παρακολουθησει παγκοσμια αλλα ατομα να το κανουν..... οι ενδιαφερομενοι ξερουν πως θα μαθουν δεν ειμαστε πυρινικοι φυσικοι ουτε κρυψινοι ουτε μαγκες και παντογνωστες..... ποσο μαλλον φαντασμενοι για την δόξα και το ''χαρτι'' τα πολλα εκατομμυρια που σου δεινει μια πρωτια... την ματαιοδοξια μου θα την καταλαβεις αγαπητε εσυ που το πες μονο αν με γνωρισεις..... αυτα καλη συνέχεια..... |
|
|||
|
|||
![]()
Θα σου απαντήσω..... αλλά πρίν σου απαντήσω να σου πω το εξης..... αν ειναι για κάθε απάντηση που σου δίνω, να κανεις 10 διαφορετικες ερωτήσεις δεν θα κάνουμε άλλη δουλειά απο το να γράφουμε για κανα μήνα..... και επίσης αυτα τα πράγματα δεν μπορούν να γραφτουν σε ένα ποστ και να γινουν κατανοητά.... απο κοντα μπορουμε να μιλάμε ώρες ατελείωτες και να μην μας φθανουν.... κάποια πράγματα έπρεπε να τα ξέρεις και οχι να τα ρωτας αλλα τέλος παντον.....
για τα ντοπαρισμένα ψάρια πήγαινε ρώτα τον Κο Kuan πως τα ξεχωρίζει και αν εχει ποτε ντοπαρει ψάρια και αν δεν ξέρεις ποιος ειναι ελπίζω καποια στιγμη να εχεις την τιμη (και εγω) να τον γνωρισουμε..... Η εκπαιδευση για κάθε χομπίστα ειναι διαφορετική υπόθεση..... για εμένα τα κυρια σημεια ειναι α)προσομοίωση ενυδρείου.... αυτο σημαινει οτι στους μεγαλυτερους διαγωνισμους δίσκων δίνουν απο πρίν στους διαγωνιζομενους τις διαστασεις των ενυδρείων τους καθώς και τι λαμπες χρησιμοποιούν κτλ.... οποτε φτιαχνεις ενα ενυδρείο με τις ιδιες διαστάσεις και λαμπες οπου θα περάσει κάποιο καιρο το ψαρι πριν φυγει για διαγωνισμο β)εξικοίωση με τον ανθρωπο.... στον διαγωνισμό θα περάσουν χιλιαδες ανθρωποι απο μπροστά του (ειναι δημοφιλείς οι ατιμοι οι διαγωνισμοι) και καλο ειναι να ειναι εξικειωμενο το ψαρι για να μην στρεσσαρεται επίσης χανεις πόντους απο τους κριτες αν το ψαρι ειναι κρυμμένο πισω στην γωνια και δεν στεκεται μπροστα στον κριτη με όλη το μεγαλείο που χαρακτηριζει τον δίσκο.... αυτο επιτυγχανεται με το να τοποθετηθει το ενυδρείο προσομείοσης σε χώρο στο σπίτι που περνανε συνέχεια άνθρωποι απο μπροστα αλλα και με αλλες μεθόδους (ξερει ο Φαν να τον ρωτήσεις για οικίες μεθοδους) και γ) προσομείοση μεταφοράς που περιλαμβάνει πολλά πραγματα μεταξυ των αλλων να βάζεις το ψάρι 1 μηνα πριν το διαγωνισμό σε σακουλα και κουτα για όσες ώρες θα κρατήσει η πτήση του και η μεταφορά του... αρχίζοντας απο 1 ωρα και αυξάνοντας σταδιακά...... υπάρχουν παρα πολλα ακόμα αλλα για εμενα αυτα ειναι τα ποιο σημαντικα.... αν με ρωτήσεις αν θα εκανα εκπαιδευση εγω θα σου ελεγα πως όχι..... οχι γιατι το λυπάμαι και αλλες τέτοιες βλακείες για μικρά παιδια...... αλλα γιατι το αποτέλεσμα που εχει η εκπαίδευση του δίσκου ειναι μικρής σημασίας για εμένα.... απο την αλλη δεν εχω την ανάλογη πειρα σε αυτο το πράγμα οπότε δεν μπορώ να πω περισσότερα.... οσο για το ταλέντο με aquascaping ειπαμε ειναι αλλο χομπυ.... εγω τελείωσα με την κυπουρικη ενυδρείου χρόνια πριν και ουτε θα την ξαναποιάσω.... η υποχρέωση να μεγαλώσεις ενα ψάρι ειναι ονως σημαντική.... να το μεγαλώσεις σε Show grade βαθμο ειναι ταλέντο και εκει παίζουν ένα κάρο πράγματα που και πάλι δεν μπορουν να ειπωθουν σε μια πρόταση και θέλει ενα κάρο συζητηση και κουβεντα γι αυτο... εγώ που νομιζα οτι ήξερα τουλάχιστον τα βασικα γι αυτο οταν μου ειπε την ρουτινα που ακολουθει ο Ταν στην Γερμανία μου πεσαν τα δόντια.... το 1/5 προσπαθησα απο την ρουτινα του να κανω στα δικα μου και ειδα αλλα ψαρια..... για το αν θα παρεις εσυ η το ψαρι τα ευσημα δεν απαντώ γιατι θηγεται η νοημοσίνη μου μόνο και μονο που με ρωτας μου κανει σαν να με ειρωνευεσαι δλδ..... ξερω θα μου πεις καμια σχεση γι αυτο μην απαντησεις και δεν απανταω και γω) οσο για τα ευσημα του εκτροφέα θα σου πω οτι στους νικητες ηταν και χομπίστες...... για οτι αλλο ερώτημα εχεις που ειναι πολλα απαπα μόνο απο κοντά διοτι για μενα αυτο το ποστ με αυτα τα ερωτήματα και με αυτη την μορφη που εχει παρει μαλλον παραπληροφόρηση δινει παρα οτιδηποτε αλλο... φυσιολάτρης δεν ειμαι και το χομπυ μου δεν το θεωρω φυσιολατρικό..... ασχολουμε με εκτροφης ψάρια γεννετικά βελτιωμένα, μεγαλωμένα για διαγωνισμους και για μένα περνούν πολύ πιο ομορφα απο οποιονδήποτε βιοτοπο ή βιοτοπικο φτιαγμενο ενυδρείο..... ------------------------- Παράθεση:
Δεν υπάρχει καμια επιθετικότητα προς τον Γιώργο (επίσης ειναι moderator και μεγάλο παιδι) απλά γινεται συνέχεια λογος για το ιδιο πράγμα και εχει γινει και στο παρελθον (σε αλλο χωρο) με παρομοια λογια και θεωρώ μιας και ειναι πολυσηζητημενο οτι η επανάληψη η ξαναεπαναληψη και η ξαναεπαναληψη δημιουργεί λάθος εντυπώσεις οποτε καλό ειναι να υπαρξει και ο αντιλογος και μαλιστα ευγενικα ζητησα συγμωμη αν το υφος μου ειναι καπως...... τα βηματα προς τα πίσω ειναι οτι στο εξωτερικο γινονται κινήσεις διαγωνισμων, συλλογοι δίσκων διαγωνισμων, καινουριες οργανώσεις διαγωνισμών, ομάδες απο καθε χώρα με δισκους διαγωνισμών και εδω οχι μονο δεν κάνουμε κάτι αλλα στην ουσία καθόμαστε και ειτε το συζητάμε ειτε το κρίνουμε έιτε ρωτάμε να μαθουμε τι γινεται στους διαγωνισμους..... και ασχολιομαστε με το πως θα κοιμηθει ο δισκος..... δισκαδες ειμαστε με ολη την σημασία της λέξεως και προσωπικα εχω βαρεθει να ακουω για ψυχολογία δίσκου και πυρινικη δισκοφυσικη...... και πάλι συγνωμη αν ακουγομαι κάπως αν οντως ετσι ειναι δεν το ξανασυζητουμε.... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Harry : 22-04-11 στις 02:22 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Το κινητρο σου μονο δεν μου ειπες και ΔΕΝ προκειται να μου πεις απο οτι φαινεται!
![]() Παράθεση:
Αξιζει ολη αυτη τη ζωη ενα ψαρι? Ποσο μαλλον ενας δισκος? Η εξελιξη του χομπι ειναι αυτη? Η υπαρχει αλλος δρομος? (τι να κανω οι ερωτησεις ερχονται η μια μετα απο την αλλη!!) Παράθεση:
![]() Δε ξερω τι τακτικη ακολουθουσες σαν συντονιστης αλλα εγω τουλαχιστον δεν προσπαθω ουτε να επιβαλλω ουτε να κανω πλυση εγκεφαλου στα μελη! Ουτε ενα φορουμ θα πρεπει να το κανει αυτο! Καταθετονται ολες οι ερωτησεις - απαντησεις και ο καθενας βγαζει τα συμπερασματα του. Προσωπικα δεν εχω καταληξει σε καποιο ... απλα προσπαθω να μαθω! Και παλι εχουμε ενα "θεμα" με το κινητρο ... το δικο μου ειναι η γνωση και οχι η δαιμονοποιηση και η θεοποιηση απο την αλλη! Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
ειχα πει οτι παραφέρθηκα με το θέμα και ξέρεις καλά οτι με αυτο το θέμα σπάω ενα ορκο σιωπής που έχω με τον εαυτό μου..... στην παρουσίαση του Μητσου μπηκα να γράψω μονο και μπαινοντας να ξανατσεκαρω τι εχει γινει ειδα ολο αυτο και με χτυπησε το ευαισθητο σημείο μου αυτο ειναι ολο...... αλλα τώρα με προσβάλεις αφου ξερεις ιδιως εγω οτι σαν συντονιστης με την ενοια του συντονιστή δεν ήμουν ποτε και μάλιστα ειχα ζητησει να μην με αποκαλεσουν ΠΟΤΕ ετσι (εισαι ο πρωτος)...... για την πλύση εγκεφάλου με προσβάλεις 2 φορες γιατι δεν λέω τιποτε αλλο απο το οτι υπάρχει και αυτο το χόμπυ ασχολουνται καποια ατομα με αυτο και δεν υπάρχει λόγος να γινεται ολη αυτη η κουβεντα περι ντοπας, αλχημιας στημμενων διαγωνισμων και ολα αυτα που συζητιουνται κατα καιρους.... για τα υπόλιπα δεν απαντω γιατι πάλι θα μπουμε στο φαυλο κυκλο των αντιπαραθέσεων και στην ουσια θα κανω παλι αυτο που κανουμε τοσα χρονια.... να το συζηταμε και να το συζηταμε να το φιλοσοφουμε και να το ξεχειλώνουμε........
|
|
||||
|
||||
![]()
Με το να "κατηγορουμαι" για παραπληροφορηση σαν συντονιστης ... οι τακτικες ειναι ειτε να επιβαλλω ειτε να κανω πλυση εγκεφαλου απλα αναλυω αυτο που περιεγραψες χωρις ωραιοποιησεις!!
Δεν με προσβαλε φυσικα αφου δεν ισχυει κατι τετοιο ... αν σε προσβαλει εσενα και δεν συντρεχουν λογοι ... τοτε αδικα σκοτιζεσαι! Ας μη πεις τιποτα για ντοπες κοκ ... αν μπορεις να απαντησεις το κινητρο σου θα με βοηθουσε πολυ να το βαλω στη "ζυγαρια" μου για να δω αν αξιζει ολος αυτος ο κοπος .... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Οντως την λεξη χομπυ αλλιως την αντιλλαμβανεται ο καθε ενας.
Αν ο χομπυστας που ασχοληται με οποιουδηποτε ειδους ζωντανο οργανισμο εχει σαν αποκορυφωμα της χομπυστικης του σταδιοδρομιας τους διαγωνισμους, τοτε καλητερα να ξεκινησει αερομοντελισμο η κατι αλλο... Παράθεση:
Συνεχιστε και προσπαθηστε κι αλλο να γινετε ολοι ''φτασμενοι'' δισκαδες(..KOI keepers, Betta keepers κτλπ..)! ![]() Να καταλαβω και να σεβαστω μεχρι ενος σημειου τον επαγγελματια εκτροφεα που εκτρεφει απο δισκους μεχρι καναρινια και πηγαινει σε τετοια πρωταθληματα γιατι επιδικνηει την δουλεια του και το ψωμι του μπορω. Να καταλαβω ομως εναν χομπυστα που το κανει μονο και μονο για να θεωρηθει ''φτασμενος'' ειτε απο τον εαυτο του ειτε απο τον κυκλο του, δεν θα μπορεσω με τιποτα... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
πανω που ειπα θα γινει σκοτωμος...το σωσανε και η συζητηση στα τελευταια ποστς εγινε πραγματικα απολαυστικη εκθετοντας απλως επιχειρηματα και οι 2 πλευρες.
![]() μπορω να πω οτι αναγνωριζω τους στοχους και τους λογους και απο τις 2 πλευρες...απλα σε ολα αυτα που διαβασα κι εγω σταθηκα σε αυτα που επισημανε ο Κωστας με bold. Παράθεση:
ειναι κατι που εγω δε θα εκανα στα ψαρια μου με τιποτα. δε λεω οτι τα δικα μου αιχμαλωτα ψαρια περνανε μια ζωη οπως στη φυση...απλα αφου εχω αποφασισει να τα κρατησω σε κατασταση "φυλακης" δεν θελω τουλαχιστον να τα υποβαλλω και σε περαιτερω ταλαιπωριες. αυτη ειναι βεβαια απλως η δικη μου αποφαση και σκεψη. το θεμα μου κρατα το ενδιαφερον. ευελπιστω να συνεχιστει ετσι πολιτισμενα η συζητηση για να μπορεσω να την παρακολουθησω. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Κάποιοι θαυμάζουν τα άγρια ψάρια και κάποιοι τα εκτροφής. Ε και;
Κάποιοι θαυμάζουν τα βιοτοπικά ενυδρεία, κάποιοι τα φυτεμένα. Ε και; Κάποιοι θαυμάζουν τους φυσιολάτρες και κάποιοι τους προπονητές. Ε και; Κάποιοι θαυμάζουν τους ποταμούς και κάποιοι τους διαγωνισμούς. Ε και; Κάποιοι θαυμάζουν την αναπαραγωγή άγριου και κάποιοι το βραβείο του εκτροφής. E και; Τι να κάνουμε τώρα; Για τον λόγο που μερίδα δισκάδων θεωρούν κάποια άλλη μερίδα συνχομπίστες τους γερασμένους, σκουριασμένους, ξεπεσμένους, για τον αντίστοιχο θεωρούνται εκείνοι ματαιόδοξοι, υποκριτές και αλαζόνες. Αν ηθικολογίσουμε δεν θα καταλήξουμε πουθενά. Κάθε πλευρά έχει τα επιχειρήματά της. Σύλλογος δισκάδων στην Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει. Δεν πρόκειται να γίνει όσο υπάρχουν χομπίστες που δεν δέχονται να συνυπάρξουν με συνχομπίστες τους διαφορετικού χαρακτήρα και διαφορετικών στόχων. Δεν πρόκειται να γίνει γιατί ο καθένας θέλει τον Σύλλογο όπως τον θέλει εκείνος. Γιατί παρεξηγείται σε προσωπικό επίπεδο όταν βάζει την ατομικότητά του πάνω από την ομαδικότητα. Πρώτα δεν υπάρχει παιδεία και ακολούθως δεν υπάρχει σεβασμός, συμβιβασμός, φιλότιμο. Η Ελληνική Ενυδρειακή Ιστορία υπάρχει και επαναλαμβάνεται. Κανείς δεν έμαθε από αυτήν, απλώς όλοι μας την επιβεβαιώνουμε για άλλη μια φορά. Τι και αν αλλάζει το ψάρι; Τι και αν αλλάζουν τα πρόσωπα; Είμαστε όλοι γερασμένοι, σκουριασμένοι, ξεπεσμένοι, ματαιόδοξοι, υποκριτές, αλαζόνες. Η απάντηση στο ερώτημα πιο πάνω είναι ''να κάνουμε συμβιβασμούς''. Όπως κάνουμε στην προσωπική μας ζωή με τη δουλειά μας, την οικογένειά μας, τα οικονομικά μας κτλ. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Genirous : 22-04-11 στις 14:09 Αιτία: Διορθώσεις προς αποφυγή παρεξήγησης |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ποιο ειναι ποιο θορυβωδες??? | drypes | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 24-04-09 21:21 |
Εμπρος στο δρόμο των δίσκων τραβώ! | arkoujohn | Δίσκοι | 4 | 14-05-08 06:48 |
ποιο ειναι? | georgetax | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 15-10-07 15:33 |
chiller, ποιο και από που? | Theokyr | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 23-03-06 10:37 |